Veggie Family
heerlijk eenvoudig vege
28-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokoscakejes met rozijnen
250 g maïsmeel (markal, bioplanet, 3€/kg)
50 g boekweitmeel (markal, bioplanet, €3/kg)

of volledig 300 g maïsmeel of 200g maïs /  100 g boekweit

+ 1 el  bakpoeder

+  2 vanillesuikers

+ 50 g geraspte kokos

+ 100 g rozijnen

door elkaar roeren

dan

125 g olie
200 g (rijst of soja) melk
1 groot losgeklopt ei

+ ev. 5 dr pure essentiële olie van sinaas

door bloemmengsel roeren

in muffinpapiertjes

15' op 200 ° ,


supersimpel en man wat een smaak !!!







28-12-2011 om 13:13 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
Categorie:cake
18-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade courgettemuffins
500 g geraspte courgette (indien je geen groene spikkeltjes in je cakejes wil, schil je courgette dan eerst)
2 eieren (of 2 tl eivervanger + 4 el water)
80 g olie
120 g rijststroop
100 g fijngehakte dadels
100 g maïsmeel
125 g rijstmeel, havermeel of nog wat maïsmeel
2 el pure cacao of carobe
1 tl bakpoeder
1 el (appel)azijn
1/4 el fiberhusk 

eieren + fiberhusk + olie + stroop + azijn goed mixen
droge ingrediënten omroeren bij de natte 
doe in kleine muffinvormpjes, maar zet deze in een muffinplaat, 
ze lopen anders teveel uit, ook flexibele plaskiek cakevormpjes 
zijn zeer handig !

bak 30' op 180°

18-06-2011 om 08:35 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
Categorie:cake
Tags:chocolade courgettemuffins, vegan, eivrij, suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij
03-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.frangipane cakejes
Dit recept had ik vroeger nog met gewone bloem gemaakt, nu is het tijd voor een glutenvrij versie.
Let's go !!!¨ Het is weer zo'n leuk vegan receptje alles wat droog is bij elkaar, alles wat nat is en
roeren maar !

1/3 kop  neutrale olie (bv. rijst, maïskiemolie, milde olijfolie,...)
1/2 kop maïsstroop
1,5 kop rijstmelk
1 dopje vanille-extract
5 dr. amandelessence
1 1/2 glutenvrije bloem (ik gebruikte coeldiet, aveve)
2 tl natriumbicarbonaat
1 tl wijnsteenzuurpoeder
1/2 tl zout
1/2 kop amandelpoeder

abrikozenkonfituur Ekoland

1. voeg alle droge ingrediënten samen roer goed, doe alle natte in een kom roer goed
2. meng de 2 samen
3. doe de cakevormpjes voor 1/3 vol, dan 1 koffielepel konfituur, dan weer afdekken met deeg
4. bak op 180° gedurende ongeveer 20' .  Prik even om te kijken of ze gaar zijn.

Lekkere fluffy frangipane cakejes mjammie

03-05-2011 om 09:14 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
Categorie:cake
Tags:glutenvrij, koemelkvrij, eivrij, suikervrij frangipane cakejes
05-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bessengebak

3 tl ei-vervanger + 6 el water of 2 losgeklopte eieren

1 kop (glutenvrije) bloem (vb.Shär Kuchen und Keks of Valpiform of Allergo Delhaize)

2 tl bakpoeder

½ kop rijststroop

1/3 kop neutrale olie (vb zonnebloem, maïskiem, rijstolie, …)

1 dopje vanille-essence of ½ kl vanillepoeder of 2 vanillesuikers

2 koppen ontdooide rode vruchten naar keuze (bv. bosvruchten mix diepvries colruyt)

snuifje zout

1. ei-vervanger + water met staafmixer 2 min luchtig kloppen even laten staan

2. bloem + bakpoeder + snuifje zout door elkaar roeren

3. rijststroop + olie + vanille bij eimengsel goed mixen

4. met spatel vloeibaar mengsel beetje bij beetje bij de bloem voegen

5. dan bessen erbij

6. oven voorverwarmen en dan bakken op 160-170° ongeveer 50’ bakken

05-04-2011 om 12:32 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:cake
Tags:bessen, cake, glutenvrij, eivrij, koemelkvrij, suikervrij
08-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vegan appelmuffins

Ik houd van eenvoudige lekkere recepten, dit is één van mijn favorieten !
Alles lekker samenkappen en in vormpjes even bakken, smakelijk


1 kop rijst- of sojamelk of appelsap

1 kl (appel)azijn (dit helpt om het bakpoeder beter te laten rijzen)

2 kl margarine

2/3 kop suiker of 1 kop rijststroop

2 kl olie

1 tl vanille-extract of 2 zakjes vanillesuiker

1 ½ bloem of 1 1/4  kop rijstmeel of maïsmeel + 1/4 kop puddingbloem of maïzena of aardappelzetmeel

2 kl bakpoeder

¼ tl zout

1 appel in fijne blokjes gesneden
 

1.       melk of sap  + azijn

2.       Margarine + suiker + olie + vanille

3.       Droge ingrediënten bij natte, dan melk met azijn erbij
4. appel in blokjes erbijvoegen

meteen bakken op 180° voorverwarmde oven gedurende 20'

08-03-2011 om 19:24 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:cake
Tags:vegan, appelmuffin, glutenvrij, koemelkvrij, eivrij, suikervrij
28-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijstcake
Klik op de afbeelding om de link te volgen

3 eieren

1 snuifje zout

100 g agavestroop/honing

100 g margarine

200  g wit rijstmeel

½  zakje  bakpoeder

 

Eieren + zout + stroop luchtig kloppen

Margarine smelten en toevoegen, dan meel, goed roeren

 

40’ op 170°

28-12-2010 om 20:06 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:cake
Tags:rijstcake, glutenvrij, koemelkvrij,
19-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.perencake met amandelen

 

100 g (soja)boter of olie

100g suiker of honing of stroop of mengeling

2 eieren

4 druppels amandelessence of 1 el speculooskruiden of kaneel

75 g rijstmeel

50 g puddingpoeder of aardappelzetmeel

½ zakje bakpoeder

2 peren

Geschaafde amandelen

 

1.      Vet een grote glazen rechthoekige vorm in (is makkelijk om nadien mooie blokjes te maken)

2.      Schil de peren en schik ze mooi in partjes in een ovenschaal

3.      meng alle bovenstaande ingrediënten in volgorde

4.      giet bovenop de peren

5.      bestrooi met de amandelen

6.      bak 30’ op 175°C in voorverwarmde oven

 

19-12-2010 om 14:50 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:cake
Tags:cake, glutenvrij, koemelkvrij, suikervrij


SOS Miegusta

Heb je een veggie vraag ? Mail Miegusta !



Mijn favorieten
  • www.vegetarisme.be
  • waardeloze haantjes
  • allervita
  • de plantaardige keuken
  • suikerwijzer

  • Categorieën
  • brood (3)
  • broodbeleg (14)
  • cake (7)
  • gezonde snoepjes (3)
  • hoofdgerecht noten (2)
  • hoofdgerecht peulvruchten (11)
  • hoofdgerecht quorn (1)
  • hoofdgerecht sojaproduct (3)
  • ijs (3)
  • koekjes (10)
  • kookinformatie (5)
  • links (1)
  • pannenkoek, wafel,... (7)
  • pudding, vla, roomdessert, mousses (15)
  • taart (6)
  • vegan kookboek (3)

  • Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs