Dit recept had ik vroeger nog met gewone bloem gemaakt, nu is het tijd voor een glutenvrij versie. Let's go !!!¨ Het is weer zo'n leuk vegan receptje alles wat droog is bij elkaar, alles wat nat is en roeren maar !
1/3 kop neutrale olie (bv. rijst, maïskiemolie, milde olijfolie,...) 1/2 kop maïsstroop 1,5 kop rijstmelk 1 dopje vanille-extract 5 dr. amandelessence 1 1/2 glutenvrije bloem (ik gebruikte coeldiet, aveve) 2 tl natriumbicarbonaat 1 tl wijnsteenzuurpoeder 1/2 tl zout 1/2 kop amandelpoeder
abrikozenkonfituur Ekoland
1. voeg alle droge ingrediënten samen roer goed, doe alle natte in een kom roer goed 2. meng de 2 samen 3. doe de cakevormpjes voor 1/3 vol, dan 1 koffielepel konfituur, dan weer afdekken met deeg 4. bak op 180° gedurende ongeveer 20' . Prik even om te kijken of ze gaar zijn.