Veggie Family
heerlijk eenvoudig vege
18-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.polentapizza

deze supereenvoudige pizza heeft een polentabodem. In elk warenhuis is er polenta te koop, kijk wel naar de bereidingstijd
mijn schoonbroer had er die in 3 minuten klaar is.  Ik echter heb op dit moment de 30' in huis.  Zoek dus voor je gemak !

2 koppen polenta klaar maken volgens de verpakking + voeg 1/2 blokje groentebouillon bij
(normaal dubbele hoeveelheid water en laten koken)

strijk de nog warme polenta uit in een ronde taartvorm

beleg met de groente en vleesvervangers naar keuze

enkele ideetjes

schijftjes courgette / champignong / gekruimelde (gerookte) tofu
schijfjes tomaat / paprika / witte bonen uit blik
schijfjes zoete aardappel / uiringen / quornblokjes met tomaat
restjes gekookte groenten kunnen natuurlijk ook
...

als je klaar bent, giet je een beetje olie over de groentjes
en dek je tenslotte af met wat geraspte of gekruimelde (veganistische) koe- of geitenkaas
strooi er nog wat spaghettikruiden of marjolijn of oregano of basilicum bij (alles samen mag ook)

laat je creativiteit los, maak er samen met de kinderen een meesterwerk van
en dan stop je je meesterwerk in de oven voor ongeveer 20'  tot de groentjes gaar zijn en
de kaas gesmolten.

Je kan de polentabodem ook de avond ervoor maken met eventueel al het beleg erop en dan gewoon
de dag zelf in de oven.

Haal de pizza uit de oven en snijd in spiesjes zoals een gewone pizza.  Hij is iets minder stevig dan een normale
pizza, dus best wel met vork en mes opeten. (Tenzij je gekruimel en gesmos niet erg vindt natuurlijk)

en dan zingen we luidkeels: Pizza pronto, lai la laila



18-12-2010 om 16:08 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:hoofdgerecht sojaproduct
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kruimeldeegbodem
deze overheerlijke kruimeldeegbodem maak je best een dag op voorhand, zo kan hij hard worden en is hij makkelijker te rollen
(ofwel de truc met de diepvries natuurlijk ) Deze ingrediënten zijn voor een kleine taartbodem.

100 g amandelmeel
75 g rijstmeel
75 g vanillepuddingpoeder
75 g honing of 100 g stroop
100 g boter


goed mengen, 1 nacht rusten, uitrollen

indien zonder vulling: 20' bakken op 175°C
indien met vulling: 30'-40'  bakken op 175°C

18-12-2010 om 15:45 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:taart
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mueslibolletjes
1 kop muesli (natuur, zonder suiker) naar keuze
2 el (soja)margarine
3 el honing of stroop

honing of stroop + margarine laten smelten, muesli toevoegen,
goed roeren

palm van de handen nat maken in water en met warme smurrie bolletjes rollen
vaak handen opnieuw nat maken

laten afkoelen in frigo


bon appetit, lekkere muesli

18-12-2010 om 15:41 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:gezonde snoepjes
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokosbolletjes
kokospoeder naar believen
vloeibare honing of rijststroop toevoegen 
1/2 - 1 dopje vanille-essence
en roeren met een lepel

dan kneden met de hand en bolletjes vormen

rollen door

cacaopoeder
carobepoeder
speculaaskruiden
...

en dan lekker gezond in je mond !

18-12-2010 om 15:36 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:gezonde snoepjes
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.marsepeinbolletjes
amandelpoeder naar believen
vloeibare honing of rijststroop toevoegen 
1/2 - 1 dopje vanille-essence
en roeren met een lepel

dan kneden met de hand en bolletjes vormen

rollen door

cacaopoeder
carobepoeder
speculaaskruiden
kokosrasp
...

en dan lekker gezond in je mond !

18-12-2010 om 15:35 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:gezonde snoepjes
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speculoos

5 grote el rijstbloem

5 grote el puddingpoeder

5 grote el amandelpoeder

2 el (soja) margarine

3 el bruine suiker of 3 el honing of 3 el rijststroop

2 vanillesuikers of  ¾ dopje vanille-essence

1 ei


3 afgestreken el speculaaskruiden
 

1.       Droge ingrediënten mengen

2.       Margarine + honing laten smelten

3.       Alle ingrediënten bij elkaar roeren, dan kneden met je hand

4.       Bolletjes rollen en platdrukken tot koekjes

5.       20’ in voorverwarmde oven op 175°C

18-12-2010 om 15:32 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:koekjes
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokoskoekjes

5 grote el rijstbloem

5 grote el puddingpoeder

5 grote el kokosrasp

2 el (soja) margarine

3 el honing  (of 1,5 el honing en 1,5 el rijststroop)

2 vanillesuikers of  ¾ dopje vanille-essence of

1 ei

 

1.       Droge ingrediënten mengen

2.       Margarine + honing laten smelten

3.       Alle ingrediënten bij elkaar roeren, dan kneden met je hand

4.       Bolletjes rollen en platdrukken tot koekjes

5.       20’ in voorverwarmde oven op 175°C

18-12-2010 om 15:30 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:koekjes
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vanille amandelkoekjes

deze overheerlijke koekjes zijn voor het hele gezin: koemelkvrij, glutenvrij en indien je wil ook suikervrij

5 grote el rijstbloem

5 grote el puddingpoeder

5 grote el amandelpoeder

2 el (soja) margarine

3 el honing  (of 1,5 el honing en 1,5 el rijststroop) (of 4 el rijststroop indien suikervrij)

2 vanillesuikers of  ¾ dopje vanille-essence of

1 ei

 

1.       Droge ingrediënten mengen

2.       Margarine + honing laten smelten

3.       Alle ingrediënten bij elkaar roeren, dan kneden met je hand

4.       Bolletjes rollen en platdrukken tot koekjes

5.       20’ in voorverwarmde oven op 175°C

18-12-2010 om 15:29 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:koekjes
17-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rode biet- pindakaasbeleg
uit de reeks "kan het nog eenvoudiger" ???

1 kop reeds gekookte rode bieten (frigo supermarkt) in fijne stukjes gehakt
2 grote el pindakaas

mixen maar,

het is lekker, echt waar !

17-12-2010 om 14:22 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:broodbeleg
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortelpreparé
1 kop gekookte wortelen
1 tl paprikapoeder
1 kl kruidenzout
1 kl mosterd
1 kl ketchup

niet te fijn mixen, dan 1 el kappertjes toevoegen

17-12-2010 om 14:17 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:broodbeleg
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.guacamole
1 avocado
1 el mayonaise
1 kl kerriepoeder
2 el citroensap of azijn (voor de smaak en om de kleur te bewaren)
1 kl (kruiden)zout of gewoon zout en peper

mixen

olé que bone guacamolé

als dip, op je boterham, op een toostje

17-12-2010 om 14:08 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:broodbeleg
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maïsspread

1 bokaal maïs met 5 el vocht uit bokaal

+ 2 el mayonaise mixen
(+ 1 kl kerriepoeder)

Ev. wat fijngesneden peterselie, bieslook toevoegen


17-12-2010 om 14:07 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:broodbeleg
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gerookte tofu met ananas

100 g gerookte tofu

2  el mayonaise

1 koffielepel kerriepoeder

½ kl kruidenzout

2 el ananassap


Ingrediënten mixen, dan ½ blikje ananas in fijne stukjes toevoegen


17-12-2010 om 14:07 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:broodbeleg
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tofu boursin

1 potje (soja)yoghurt

2 el gekookte rijst, aardappelen, couscous (bv. Restje) om te dikken

1 teentje knoflook

2 el verse kruiden

1 kl kruidenzout (bv. Herbemare) of kruidenbouillonpoeder


Alles fijn mixen

17-12-2010 om 14:07 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:broodbeleg
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hummus

1 blik gekookte kikkererwten
3 el (olijf)olie
1 grote el mayonaise
1 teentje knoflook of 1/2 kl knoflookpoeder
1-2 el citroensap
1 kl kruidenzout

mixen

mjam lekker op op je boterham of op een toostje

17-12-2010 om 14:07 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:broodbeleg
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortel-knolseldersalade
1 bokaal geraspte wortel-knolselder
mayonaise toevoegen naar believen

kan het nog eenvoudiger ???

17-12-2010 om 14:06 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:broodbeleg
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortelspread

1 grote kop 250 ml gekookte wortelen (kan overschot zijn van maaltijd of expres te veel gekookt)
2 el mayonaise

1 kl kerriepoeder
1/4 kl (kruiden) zout
3 el verse fijngesneden verse kruiden naar keuze


mixen

op je boterham mjam mjam

17-12-2010 om 13:53 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Tags:broodbeleg
12-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.supersimpel veggie familiekeuken
Klik op de afbeelding om de link te volgen Welkom op mijn smikkel smul blog, 

Het is reeds lang geleden dat ik nog iets gepost heb,
amai !

Hoog tijd voor enkele nieuwe recepten !!!

Miegusta

12-12-2010 om 00:00 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (9 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veggie vol au vent
Mijn ventje vroeg bij de menuplanning om een veggie versie van vol au vent.Verse vol au vent met kip vraagt heel veel werk.
Deze veggie versie is in een handomdraai klaar ! Aan tafel !!!

2 courgettes
1 bakje champignons
150 g cashewnoten
1 brikje sojaroom
1 dl sojamelk
0,5 dl witte wijn of sherry
1/2 blokje groentebouillon
80 g gemalen kaas of veganistische smeltkaas type Cheezly
nootmuskaat
peper
1 teentje knoflook of 1/4 kl lookpoeder
1 bosje peterselie


Stoof de courgettes en champignons tot ze zacht zijn in wat olie met de knoflook,
voeg dan de noten en andere ingrediënten toe, bind in met wat maïzena.
Breng op smaak met peper, nootmuskaat.
Serveer met een bladerdeeggebakje of bij een portie heerlijke basmatirijst.
Strooi er wat verse peterselie op.  Heerlijk eenvoudig vege !!!

12-12-2010 om 00:00 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Tags:vegetarisch, vol au vent, glutenvrij, koemelkvrij, suikervrij


SOS Miegusta

Heb je een veggie vraag ? Mail Miegusta !



Mijn favorieten
  • www.vegetarisme.be
  • waardeloze haantjes
  • allervita
  • de plantaardige keuken
  • suikerwijzer

  • Categorieën
  • brood (3)
  • broodbeleg (14)
  • cake (7)
  • gezonde snoepjes (3)
  • hoofdgerecht noten (2)
  • hoofdgerecht peulvruchten (11)
  • hoofdgerecht quorn (1)
  • hoofdgerecht sojaproduct (3)
  • ijs (3)
  • koekjes (10)
  • kookinformatie (5)
  • links (1)
  • pannenkoek, wafel,... (7)
  • pudding, vla, roomdessert, mousses (15)
  • taart (6)
  • vegan kookboek (3)

  • Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs