deze supereenvoudige pizza heeft een polentabodem. In elk warenhuis is er polenta te koop, kijk wel naar de bereidingstijd mijn schoonbroer had er die in 3 minuten klaar is. Ik echter heb op dit moment de 30' in huis. Zoek dus voor je gemak !
2 koppen polenta klaar maken volgens de verpakking + voeg 1/2 blokje groentebouillon bij (normaal dubbele hoeveelheid water en laten koken)
strijk de nog warme polenta uit in een ronde taartvorm
beleg met de groente en vleesvervangers naar keuze
enkele ideetjes
schijftjes courgette / champignong / gekruimelde (gerookte) tofu schijfjes tomaat / paprika / witte bonen uit blik schijfjes zoete aardappel / uiringen / quornblokjes met tomaat restjes gekookte groenten kunnen natuurlijk ook ...
als je klaar bent, giet je een beetje olie over de groentjes en dek je tenslotte af met wat geraspte of gekruimelde (veganistische) koe- of geitenkaas strooi er nog wat spaghettikruiden of marjolijn of oregano of basilicum bij (alles samen mag ook)
laat je creativiteit los, maak er samen met de kinderen een meesterwerk van en dan stop je je meesterwerk in de oven voor ongeveer 20' tot de groentjes gaar zijn en de kaas gesmolten.
Je kan de polentabodem ook de avond ervoor maken met eventueel al het beleg erop en dan gewoon de dag zelf in de oven.
Haal de pizza uit de oven en snijd in spiesjes zoals een gewone pizza. Hij is iets minder stevig dan een normale pizza, dus best wel met vork en mes opeten. (Tenzij je gekruimel en gesmos niet erg vindt natuurlijk)
en dan zingen we luidkeels: Pizza pronto, lai la laila
deze overheerlijke kruimeldeegbodem maak je best een dag op voorhand, zo kan hij hard worden en is hij makkelijker te rollen (ofwel de truc met de diepvries natuurlijk ) Deze ingrediënten zijn voor een kleine taartbodem.
100 g amandelmeel 75 g rijstmeel 75 g vanillepuddingpoeder 75 g honing of 100 g stroop 100 g boter
goed mengen, 1 nacht rusten, uitrollen
indien zonder vulling: 20' bakken op 175°C indien met vulling: 30'-40' bakken op 175°C
1 avocado 1 el mayonaise 1 kl kerriepoeder 2 el citroensap of azijn (voor de smaak en om de kleur te bewaren) 1 kl (kruiden)zout of gewoon zout en peper
Mijn ventje vroeg bij de menuplanning om een veggie versie van vol au vent.Verse vol au vent met kip vraagt heel veel werk. Deze veggie versie is in een handomdraai klaar ! Aan tafel !!!
2 courgettes 1 bakje champignons 150 g cashewnoten 1 brikje sojaroom 1 dl sojamelk 0,5 dl witte wijn of sherry 1/2 blokje groentebouillon 80 g gemalen kaas of veganistische smeltkaas type Cheezly nootmuskaat peper 1 teentje knoflook of 1/4 kl lookpoeder 1 bosje peterselie
Stoof de courgettes en champignons tot ze zacht zijn in wat olie met de knoflook, voeg dan de noten en andere ingrediënten toe, bind in met wat maïzena. Breng op smaak met peper, nootmuskaat. Serveer met een bladerdeeggebakje of bij een portie heerlijke basmatirijst. Strooi er wat verse peterselie op. Heerlijk eenvoudig vege !!!