1 avocado 1 el mayonaise 1 kl kerriepoeder 2 el citroensap of azijn (voor de smaak en om de kleur te bewaren) 1 kl (kruiden)zout of gewoon zout en peper
Mijn ventje vroeg bij de menuplanning om een veggie versie van vol au vent.Verse vol au vent met kip vraagt heel veel werk. Deze veggie versie is in een handomdraai klaar ! Aan tafel !!!
2 courgettes 1 bakje champignons 150 g cashewnoten 1 brikje sojaroom 1 dl sojamelk 0,5 dl witte wijn of sherry 1/2 blokje groentebouillon 80 g gemalen kaas of veganistische smeltkaas type Cheezly nootmuskaat peper 1 teentje knoflook of 1/4 kl lookpoeder 1 bosje peterselie
Stoof de courgettes en champignons tot ze zacht zijn in wat olie met de knoflook, voeg dan de noten en andere ingrediënten toe, bind in met wat maïzena. Breng op smaak met peper, nootmuskaat. Serveer met een bladerdeeggebakje of bij een portie heerlijke basmatirijst. Strooi er wat verse peterselie op. Heerlijk eenvoudig vege !!!