Foto

Deel op Facebook

Foto
Inhoud blog
 • ALLEZ ROULER..........................!!!
 • UPDATE: EUCHARISTIEVIERINGEN TE LISSEWEGE
 • NIEUWS VAN 'TGROENHUYS
 • OKRA ZEEBRUGGE VIERT ZIJN KAMPIOENEN
 • TIJD VOOR VAKANTIE VOOR DE LEERLINGEN VAN DE LISBLOMME
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  adverteren
  www.bloggen.be/adverte
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  EXTERNE LINKS

  Foto

  Klik hieronder

  Foto
  Foto
  Instagram
  Foto
  Zoeken in blog

  WELKOM BIJ TLISSEWEGENARTJE

  header
  30-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLIKVANGER VAN DE WEEK


  Weer een vrachtwagen die zich vast reed terhoogte van de Dorpsheule, het wordt
  de laatste tijd weer erger met vrachtwagens die hier niet mogen rijden!

  30-06-2016 om 23:52 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POP-UP BORDEN ONTDEKKEN IN LISSEWEGE, ZWANKENDAMME EN ZEEBRUGGE


  Deze zomer lanceren de cultuurvereniging Curieus Brugge Noord, Galerij Fotoon en Team ’t Lissewegenartje “Waar is de Tijd?”, een nostalgisch fotoproject over Lissewege, Zwankendamme en Zeebrugge. Gedurende de maand juli loopt een unieke tentoonstelling van nostalgische foto’s in een hedendaags kader. Deze expo zal achtereenvolgens te bewonderen zijn in “Galerij Fotoon” te Lissewege van 2 tot 15 juli, in de kerk van Zwankendamme tijdens het weekend van 16 en 17 juli en in het Buurtcentrum d’ Oude Stoasie in Zeebrugge van 18 tot 31 juli.   Vanaf heden kunnen jullie pop-up borden ontdekken in Lissewege, Zwankendamme en Zeebrugge met nostalgische foto's in het kader van ons fotoproject "Waar is de tijd?". Alvast een kijkje op de borden te Lissewege.

  30-06-2016 om 23:06 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE STUKERS EN DE STAMPERS SLUITEN ZAALVOETBALSEIZOEN AF


  We zijn eind juni en alweer is een zaalvoetbalseizoen voorbij voor de "Stukers en de stampers". Naar jaarlijkse traditie werd na de laatste donderdagmatch nog een gezellig samenzijn georganiseerd als afsluiter van het voetbaljaar.


  Onze gedachten gaan bij deze gelegenheid ook naar onze stichter 'Alberic De Coussemaker' van wie we recent moesten afscheid nemen. Ruim 30 jaar geleden startte Alberic een wekelijks voetbaluurtje met de toenmalige ouderraad van de gemeenteschool 'Ter Poorten. De ouders spelen al lang niet meer mee, maar Alberic is blijven voetballen tot op hoge voetballeeftijd. Pas in 2013 heeft hij de schoenen aan de haak gehangen. De stampers en de stukers hopen allen zijn voorbeeld te kunnen volgen.  Op deze avond werd tevens Pierrot Bourbousse gehuldigd door zijn kameraden. Hij kreeg er een mooie toepasselijke taart aangeboden voor zijn 55ste verjaardag.

  30-06-2016 om 22:29 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LAATSTE SCHOOLDAG


  Traditiegetrouw zijn wij uitgenodigd op de laatste schooldag in de Lisblomme. Vele ouders en familieleden waren aanwezig om hun kids voor deze bijzondere dag op te halen. Sommigen kinderen keken uit naar de lange vakantie terwijl anderen de school een beetje zullen missen. Een lach en een traan voor de laatste jaars die elkander zullen missen, een stap naar een nieuwe onbekende school waar nieuwe vrienden zullen gemaakt worden, maar eerst.....vakantie....!
  Ook het 3de kleuter mocht een overstap doen want volgend schooljaar gaan ze met volle moed naar het 1ste leerjaar.
  Wie nog over het touw mocht springen was directeur 'Georges', na een rijke loopbaan op school mag hij nu genieten van zijn welverdiend pensioen waarbij heel waarschijnlijk veel tijd in zijn tuin zal gestoken worden.
  En toen......ging de bel, iedereen een prettige vakantie gewenst!

  Enkele sfeerbeelden.......KLIK HIER!

  30-06-2016 om 22:10 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROFITEER NU UITZONDERLIJK BIJ SEAFRONT TE ZEEBRUGGE


  Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli start ook voor SEAFRONT Zeebrugge de zomervakantie. En dat gebeurt meteen in stijl tijdens de duikbootdagen, een speciale actie voor bezoekers. Op die twee dagen kunnen zij uitzonderlijk voordelige tickets kopen om enkel de Russische duikboot Foxtrot en het lichtschip West-Hinder te bezoeken. Een bezoek dat perfect gecombineerd kan worden met een bezoek aan de Marinebasis van Zeebrugge tijdens de Navy Days.
  De boten zijn onderdeel van de skyline in de Zeebrugse jachthaven. Ze zijn inmiddels een herkenningspunt geworden wanneer je Zeebrugge binnenrijdt, niet meer weg te denken uit het toeristisch aanbod aan de Belgische Kust!
  Naar traditie zullen weer duizenden bezoekers een bezoek brengen aan de Marinebasis van Zeebrugge tijdens de Navy Days. Ideaal in combinatie met het evenemententicket van SEAFRONT. Voor de prijs van €7 koop je een speciaal ticket om het leven in de duikboot te ontdekken en om aan het roer te kunnen staan van het lichtschip. Een unieke ervaring die je dagje Zeebrugge pas echt compleet zal maken!

  Praktisch:
  - Vanaf 10u kunnen tickets gekocht worden aan de kassa op de West-Hinder.
  - Beide schepen zijn doorlopend toegankelijk tot 17u. Speciale prijs voor bezoek aan lichtschip + duikboot = €7 (ipv € 12,50 voor het totale ticket) * deze actie is enkel geldig op 1/7 en 2/7/2016 !

  30-06-2016 om 00:09 geschreven door tlissewegenartje  


  29-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KBC KANTOOR AANGEKAART IN DE GEMEENTERAAD


  Afgelopen dinsdag heeft Mathijs Goderis(Spa) de sluiting van het bankkantoor en -automaat in Lissewege aangekaart op de gemeenteraad: 
  "Samen met heel wat lokale handelaars verzamelden we ruim 1200 handtekeningen om een krachtig signaal geven: een bankautomaat is een basisbehoefte die je niet zo maar kunt ontnemen. Ik heb het stadsbestuur en de voltallige gemeenteraad gevraagd om mee op zoek te gaan naar oplossingen voor deze kwestie. Zo stelde ik voor dat de Stad initiatief zou nemen om te gaan praten met financiële spelers of misschien zelfs ruimte ter beschikking te stellen voor een bankautomaat.

  Ik viel dan ook bijna van mijn stoel toen ik hierop aangevallen werd door een collega van de NV-A. Zij vond de petitie populistisch en de eis om het bankautomaat te behouden niet realistisch. Ze vergat even dat we er met een vorige petitie voor meer openbaar vervoer in geslaagd zijn om zowat de helft van de treinen tussen Brugge en Zeebrugge te behouden. Gelukkig kreeg ik van andere fracties wel steun bij mijn voorstel. Mercedes van Volcem van Open VLD vond het goed dat we actie ondernemen en deed zelf enkele constructieve voorstellen. Ook Bruno Mostrey van Groen sprak zijn steun uit. Tenslotte was het aan Burgemeester Renaat Landuyt om te reageren. Hij was zeer duidelijk in zijn antwoord: Lissewege heeft recht op dienstverlening, net als een andere deelgemeente. Wij zullen als Stad dan ook mee op zoek gaan naar oplossingen voor dit probleem. Hij riep alle fracties nog eens op om dit voorstel te steunen, waarop de fractieleidster van NV-A schoorvoetend haar steun toezegde".

  Burgemeester Renaat Landuyt:​"Lissewege heeft recht op dienstverlening, net als een andere deelgemeente. Wij gaan als Stad dan ook mee op zoek naar oplossingen voor dit probleem."
  We gaan hier mee verder. We maken de petitie over aan KBC en aan andere financiële instellingen. Ik blijf in contact met de Stad en KBC. Ik wil binnenkort de handelaars samen brengen om te kijken of zij deel kunnen uitmaken van een oplossing. Verder probeer ik via federale mandatarissen een vraag te stellen in het federaal parlement. Wordt vervolgd...

  Gemeenteraadslid Mathijs Goderis

  29-06-2016 om 21:39 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SMAKELIJK AFSCHEIDSMOMENT IN TER POORTEN


  Afgelopen dinsdag(28/6) was het smullen geblazen voor het team en de leerlingen van het stedelijk onderwijs Brugge-Noord (Ter Poorten). Op het menu: 'frietjes met frikandel op z'n Vera's'. Dit smakelijk evenement gaat jaarlijks een paar dagen voor de vakantie door. In de namiddag was het tijd voor het afscheidsmoment van het 6de leerjaar. De traditionele verrekijker om in de toekomst te kijken en het attest van behaalde schooljaren werden behaald door: 'Floreal Belle, Geenen Zoë, Grammens Colin, Janssens Kate, Awala Betty, Pille Chloë, Pille Eline en De Backere Chayton. Vanharte proficiat aan allen en doe je best in de toekomst, we duimen voor jullie!


  Enkele beelden van het frietjesfestijn......KLIK HIER!
  Enkele beelden van het afscheidsmoment.....KLIK HIER!

  29-06-2016 om 21:04 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOETIKAWI POP-UP SHOP IN 'T VAARTJE


  *********************

  29-06-2016 om 20:10 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIRECTEUR GEORGES VAN DE LISBLOMME GAAT OP PENSIOEN


  Afgelopen dinsdag was het groot feest in de Lisblomme. Leerkrachten, directie, oudercomité, medewerkers en leerlingen hadden een groot afscheidsfeest georganiseerd voor directeur Georges De Smet die op pensioen gaat. Georges werd onder luid applaus opgewacht op de speelplaats door alle kinderen en leerkrachten. Hij kreeg tevens de eer om de nieuwe vlag van de Lisblomme te hijsen. Daarna ging het richting turnzaal waar iedereen mocht aanschuiven aan de feestdis. In de namiddag werd de directeur nog verwend met toespraken van oud collega's, dansjes van de leerlingen en zelfs een leuke quiz kwam aan bod. In de late namiddag werd Georges nog gehuldigd en kreeg mooie geschenken mee naar huis.


  Als pas afgestudeerde onderwijzer werkte George in Brugge. Zijn eerste herinnering aan De Lisblomme dateert van 20 mei 1977 toen hij op schoolreis ging en het leuke schooltje zag staan aan de verkeerslichten te Lissewege. Op dat moment kon hij niet inschatten dat hij 2 maanden later met zuster Martina een rondleiding kreeg om hier 39 jaar lang te blijven.
  Op 1 oktober 1999 werd Georges directeur van de school.
  Toen had hij destijds 7 collega's: 3 zusters (zr Martina, zr Gaudentia en zr Gerarda), 3 juffen (juf Lut, juf Trees en juf An Canneyt) en meester Marcel als turnleraar. Momenteel telt het team meer dan 20 leerkrachten, medewerkers,...


  De Lisblomme was in 1977 relatief nieuw. Door de aanleg van de N31 was in 1969-1970 in de tuin van het oude klooster een nieuwe school gebouwd. 30 jaar later werd een stevige uitbreiding uitgevoerd: een nieuwe turnzaal met 3 klassen boven en de oude turnzaal werd een extra kleuterklas, de zorgklas en een bib. In 2002 kwam het perseel van 'Quintin' naast de school te koop. Met de hulp van het schoolbestuur werd dit aangekocht. Een eerste inrichting van de speeltuin gaf nieuwe mogelijkheden en een toegang naar achter toe. Toen eind 2003 de zusters vertrokken werd in 2004 het schoolterrein opnieuw uitgebreid. Het klooster kreeg in 2006 de administratieve functie toegewezen. 


  Bekijk de foto's van het feestelijk afscheidsfeest van directeur Georges...KLIK HIER!
  Enkele foto's van Pascale De Clercq.....KLIK HIER!

  29-06-2016 om 01:00 geschreven door tlissewegenartje  


  28-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TEN WALLENARTJE ORGANISEERDE HUN VIERDE BUURTFEEST


   "Ten Wallenartje" organiseerde zaterdag 25 juni hun 4de buurtfeest in de Ten Wallestraat.
  Na het grote succes vorig jaar met meer dan honderd deelnemers aan de BBQ waren ze dit jaar met iets minder dan 70.
  Het weer viel enorm mee en vanaf de aperitief om 17u00 was de stemming opperbest.
  Bij de opbouw en afbraak konden ze opnieuw rekenen op de vele helpende handen van de buurtbewoners.
  Hun welgemeende dank gaat ook uit naar de sponsors of mensen die materiaal ter beschikking stelden.
  Ze denken daarbij aan Stad Brugge, Record Bank , KBC bank, café De Oude Toren, buren Henk en Alex, Leslie en vele anderen.
  Met dezelfde slager als steeds was de barbecue zeer lekker en achteraf kon nagepraat worden bij gezellige sfeermuziek.
  Na positieve commentaar wordt al uitgekeken naar het buurtfeest voor volgend jaar. Enkele sfeerbeelden.....KLIK HIER!

  28-06-2016 om 22:58 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.35ste NAVY DAYS IN ZEEBRUGGE


  *******************

  28-06-2016 om 22:00 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUCHARISTIEVIERINGEN


  - Woensdag 29 juni om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Donderdag 30 juni om 8u: viering einde schooljaar Lisblomme
  - Vrijdag 1 juli om 8u voor: Loy Hungezeune
  - Zondag 3 juli om 11u voor: Niclaeys Aernout en echtgenote

  28-06-2016 om 00:28 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERMISBARBEQUE OP DE MARKT


  kaarten nog te verkrijgen tot en met donderdag 30 juni!

  28-06-2016 om 00:10 geschreven door tlissewegenartje  


  27-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS UIT ZEEBRUGGE


  De laatste nieuwsjes uit Zeebrugge........KLIK HIER!

  27-06-2016 om 23:18 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELANGRIJK BERICHT!
  Ben je ingeschreven voor de vernissage van het nostalgisch fotoproject “Waar is de Tijd?”. Door de winst van onze nationale voetbalploeg gisterentegen Hongarije, spelen onze Rode Duivels vrijdag om 21u tegen Wales. Om iedereen de kans te geven om rustig de tentoonstelling te bekijken en  te genieten van een glaasje, gaan we een halfuurtje vroeger open. Vanaf 19u is iedereen welkom in 'gallerij Fotoon'. Om 20u is er een kort woordje van de organisatie.

  27-06-2016 om 21:58 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KUNSTENCENTRUM 'T VAARTJE WORDT ONTMOETINGSCENTRUM 'T VAARTJE


  Kunstencentrum ’t Vaartje wordt Ontmoetingscentrum tVaartje:

  tVaartje is een ont-moetingscentrum te Lissewege dat nu al 7 jaar gerund wordt door vzw HandicapART. Elke zomer krijgen blinde en slechtziende kunstenaars de kans om aan kunst te doen en te exposeren samen met andere amateurkunstenaars.
  De nadruk van tVaartje ligt vooral op ont-moetingen tussen bijzondere kunstenaars en bezoekers, tussen allen die tijd willen nemen voor elkaar en voor zichzelf en dit allemaal in een toffe creatieve sfeer.
  Voorzitster Ingrid Vandamme en haar team nodigt iedereen uit op de officiële opening op zondag 3 juli om 11u30 in Lisseweegsvaartje 28 te Lissewege. Achter de poort wacht een wereld van verrassing en avontuur, van rust en bedrijvigheid, van samenzijn en genieten……  
  Op het programma staan verschillende workshops en muzikale optredens.
  Bijna voor alle workshops kan er ter plaatse ingeschreven worden.
  Wie echter zeker wil zijn van zijn plaatsje neemt best een kijkje op www.tvaartje.be.


  Ook creatieve kinderen zijn welkom in tVaartje.

  In het ont-moetingscentrum tVaartje is er ook aandacht voor de kinderen. Er is niet alleen een groot piratendorp zodat zij zelf tot inspiratie komen maar er is ook de kans om aan workshops mee te doen. Terwijl de ouders gezellig tijd hebben voor elkaar op het terras worden de kinderen vanaf 5 jaar ondergedompeld in hun creatieve kunsten.
  Op zondag 3 juli zijn alle kinderen welkom in tVaartje, Lisseweegsvaartje 28,  te Lissewege. Kinderatelier LuKiArt uit St Martens Latem komt de kunstenaar in elk kind ontdekken aan de hand van verschillende technieken en materialen. Alle ideeën worden geïnspireerd op de natuur en technologie. De instapmomenten zijn om 11u, 14u en 16u. Afspraak in het expohuis in kledij dat tegen een (verf)stootje kan. Prijs =3 €/ kind/sessie. Vooraf inschrijven is handig maar niet noodzakelijk. Meer informatie op www.tvaartje.be.

  27-06-2016 om 01:40 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET OKRA NAAR ADEGEM


  ‘Met OKRA naar Adegem' 
  Donderdag 16 juni ging OKRA Lissewege/Zwankendamme op stap met 
  het Treintje richting Adegem om er de prachtige Tuinen van Adegem te bezoeken. 
  Bekijk de foto's van Cathy van den Breen en Annie Vandevelde......KLIK HIER!

  27-06-2016 om 00:56 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUPPORTEREN VOOR ONZE NATIONALE PLOEG IN DE POL DHONDTSTRAAT  In een tentje langs de Pol Dhondtstraat werd door enkele buurtbewoners de wedstrijd
  'Hongarije - België' gevolgd. Het ging er uitbundig aan toe bij de de overwinning van
  onze Nationale ploeg die met 0-4 won!

  27-06-2016 om 00:30 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE STRAAT KRIJGT EEN GEZICHT  Na maanden van voorbereiding is het team van Tlissewegenartje er in geslaagd een mooi project te maken dit in samenwerking van verschillende buurtbewoners. De 'straat krijgt een gezicht' is het thema dit jaar waarbij er gezichtsafdrukken van de buurtbenoners gemaakt worden om deze dan vervolgens in de bomenrij langs de Pol Dhondtstraat te hangen. Dit uniek schouwspel zal de ganse zomer tijdens de jaarlijkse 'Beeldenroute' te bewonderen zijn. Meer lezen......KLIK HIER!

  27-06-2016 om 00:09 geschreven door tlissewegenartje  


  26-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET WEKELIJKSE GEDICHT DOOR KRISTIN


  Wat deed het fors Brabants trekpaard?
   Sleuren!
   Nu voel ik wat zo’n Brabander bepeinsde: 
  ‘dat ze zelf hun zootje trekken in plaats van te zeuren’,  
                 en de Brabander staakte! 

           Ik ben er ook zo een!

     Géén staker, geen Brabander maar een noeste Vlaming, 
  dagdagelijks bezig te verdedigen wie er nood aan heeft, 
             doch een zware belasting is hard duwen 
   bij het traag vorderen over putten en valkuilen;
            almaar door als een noest trekpaard
        de boel een zet geven doorheen de tijden 
         en dan in achteruit de helling afbollen,
                      er achteraan hollen   
            om overnieuw te dringen en nooit…        
                      
                     de eindmeet te halen.  

  kristin, juni 2016
  Afbeelding: trekpaard.be  

  26-06-2016 om 22:17 geschreven door tlissewegenartje  


  24-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HUIS VAN DE BRUGGELING OPENT OP 15 OKTOBER
  Huis van de Bruggeling opent op 15 oktober

  Vanaf zaterdag 15 oktober 2016 bieden we je een nog betere dienstverlening aan. Op die dag opent namelijk het Huis van de Bruggeling op de Frank Van Ackerpromenade 2 aan het Stationsplein te Brugge. Dit open huis bundelt alle dienstverlening onder één dak, op één gemakkelijk bereikbaar adres. Vanaf 9 uur zwaaien we de deuren open en is iedereen er welkom.

  Daarenboven vernieuwen we onze website en kun je met al je vragen vanaf 15 oktober op één e-mailadres (info@brugge.be) en één telefoonnummer (050 44 8000) terecht.

  Vragen, suggesties, meldingen ...? Contacteer ons vanaf 16 oktober steeds via 050 44 8000 of info@brugge.be.
  Via dit e-mailadres en telefoonnummer behandelen we al je vragen, meldingen, klachten en suggesties of verwijzen we je door.

  Door een systeem met informatiefiches zijn onze medewerkers steeds op de hoogte van de belangrijkste nieuwtjes. Als je vraag toch te specifiek of te technisch zou zijn, dan sturen ze je door naar een medewerker met de juiste expertise.

  Uitgebreide openingstijden:

  Om het je nog gemakkelijker te maken, krijgt het Huis van de Bruggeling lange en eenvormige openingstijden. Bovendien zijn we woensdag en donderdag tot 20 uur zijn! Een overzicht:


  In elke deelgemeente komt een onthaal en snelloket:

  Van zodra je je gemeenteafdeling binnenkomt, zul je de onthaalbalie zien. De medewerker van de onthaalbalie maakt je wegwijs, helpt je met algemene vragen en verwijst je graag door;
  Aan het snelloket zul je eenvoudige producten kunnen afhalen. Denk aan een rijbewijs, reispas, uittreksel van het strafregister, vuilniszakken… Je bezoek aan dit loket zal maar maar enkele minuten in beslag nemen; Zie bijlage....!
  In elke vestiging komt een zogenoemde self servicezuil: via een aanraakscherm zul je je dienst/administratie online kunnen afhandelen;
  We zullen de verschillende vestigingen op een eenvormige manier inrichten.

  In bepaalde gebieden waar de afstand tot onze dienstverlening te groot is, zullen we 'dienstverlening aan huis' invoeren. Dit principe willen we ook invoeren voor bepaalde doelgroepen die de weg naar onze dienstverlening moeilijk vinden. (Bron Stad Brugge)

  Bijlagen:
  diensten-producten_snelloket.xlsx (8 MB)   

  24-06-2016 om 12:57 geschreven door tlissewegenartje  


  23-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IN DE KIJKER


  Jessica Devrome en Birger Bil zijn reeds 10 jaar gehuwd!

  23-06-2016 om 21:57 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUPPORTEREN VOOR ONZE NATIONALE PLOEG

  Foto Wendy Vandenbroucke

  In caf'é 'Den Ouden Toren' konden Lisseweegse supporters samen de voetbalwedstrijd
  'Zweden-België' volgen. Onze nationale ploeg won uiteindelijk met 0-1. Men kon
  de vreugdekreten van de vele aanwezigen bijna horen tot in Zwankendamme!
  Daar moest er nog ééntje op gedronken worden.......santee, proficiat voor onze Belgen!

  23-06-2016 om 00:40 geschreven door tlissewegenartje  


  22-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET PASAR EN DIENSTENCENTRA DOOR HET BRUGSE OMMELAND


  Afgelopen dinsdag aan de start van d'Oude Stoasie, een groep deelnemers uit Lissewege en Zeebrugge voor een dagfietstocht van ongeveer 45 km in het Brugse Ommeland. Pasar zorgde voor een kleurrijk en mooi fietstracé.

  22-06-2016 om 22:10 geschreven door tlissewegenartje  


  21-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOSTALGISCH FOTOPROJECT: 'WAAR IS DE TIJD'


  Curieus Brugge Noord, Galerij Fotoon en Team ’t Lissewegenartje presenteren
  Nostalgisch fotoproject

  ‘Waar is de tijd?’

  Drie dorpen en een wereldhaven in verandering.

  De culturele vereniging Curieus Brugge Noord, Galerij Fotoon en Team ’t Lissewegenartje lanceren in juli 2016 “Waar is de Tijd?”, een nostalgisch fotoproject over Lissewege, Zwankendamme en Zeebrugge. 
  “Zeebrugge, Lissewege en Zwankendamme zijn drie polderdorpen waarvan de ontwikkeling sterk werd beïnvloed door de groei van de Haven” zegt Mathijs Goderis, initiatiefnemer van het project.  “De relatie met het hinterland is een boeiend maar complex verhaal, dat de ontwikkeling van de streek kenmerkt. Hoewel het alle drie échte dorpen gebleven zijn, is hun uitzicht ingrijpend veranderd in de loop der jaren en zal het de volgende jaren blijven veranderen. Ik vind het belangrijk dat we als gemeenschap bij die verandering stilstaan” vertelt Goderis. “Het is dan ook dié verandering die we met dit unieke project in beeld willen brengen.”
  “Dat doen we op een originele en kunstzinnige manier” vult fotograaf en galerijuitbater Toon Walleyn aan. “We zamelden meer dan 600 oude foto’s in die iets vertellen over de ontwikkeling van de havendorpen. We trekken de foto opnieuw op de plaats waar de originele foto ooit genomen is” vertelt Toon. “Vervolgens passen we de beelden op een perfecte manier in elkaar. Zo krijgen we een foto die letterlijk de tijd in beeld brengt.”
  “Dit resulteert in een reizende tentoonstelling van een vijfentwintigtal foto’s die in juli 2016 achtereenvolgens in Lissewege, Zwankendamme en Zeebrugge zal staan” zegt Mathijs Goderis. “We vullen de tentoonstelling aan met ander beeldmateriaal, anekdotes en artefacten. Op die manier krijgen we een tentoonstelling waarmee je een stukje terug in de tijd kunt wandelen.”
  “Er is ook een openlucht gedeelte voorzien waarbij we een tiental foto’s op grote panelen in de openbare ruimte plaatsen” vertelt Rudi Huyghebaert van Team Tlissewegenartje. “Door deze panelen op de plaats te zetten waar het beeld genomen is, geven we ter plaatse een impressie van hoe het landschap veranderd is. Ook toeristisch heeft dit een waarde: op de mobiele website zetten we een plannetje met alle borden dat perfect kan gebruikt worden als leuke fietstocht.
  Deze expo “Waar is de Tijd?” zal achtereenvolgens te bewonderen zijn in “Galerij Fotoon” te Lissewege van 2 tot 15 juli, in de kerk van Zwankendamme tijdens het weekend van 16 en 17 juli en in het Buurtcentrum d’ Oude Stoasie in Zeebrugge van 18 tot 31 juli. In dezelfde periode zal je in deze deelgemeenten ook een aantal pop-up borden kunnen ontdekken met sprekende beelden uit de tijd van toen.

  Mathijs Goderis - Curieus Brugge Noord, Toon Walleyn - Galerij Fotoon, Rudi Huyghebaert -Team Tlissewegenartje

  21-06-2016 om 23:24 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLEUTERTJES KAMPEREN OP SCHOOL


  Op initiatief van juf Sabine kampeerden de kleutertjes van van het tweede kleuter 'Stedelijk onderwijs brugge-noord' (Ter Poorten) op school. Er werden tenten op de speelplaats opgezet en tevens kwam er ook een heuse camper. De ouders  zouden er samen met hun kleine spruit deze nacht blijven slapen. In de vooravond werd eerst nog gezamelijk genoten van een pizza met een drankje waarna men de tent ging opzoeken voor een verkwikkende nachtrust. Enkele fotokes.....KLIK HIER!

  21-06-2016 om 23:17 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FEMMA-NAMIDDAGWERKING SLUIT WERKJAAR AF


  Femma-namiddagwerking organiseerde dinsdag 21 juni een 'uitwaaitocht' om het werkjaar passend af te sluiten. De leden moesten er vragen en foto's oplossen van een plaatselijke zoektocht. Tevens werd er halt gehouden aan de 'bankjes' in de Pol Dhondtstraat om er gezamelijk te genieten van een drankje en een hapje. 

  21-06-2016 om 22:37 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLIKVANGER VAN DE WEEK


  Een zicht op de nieuwe spoorlijn Lissewege-Zeebrugge van op de boogbrug
  te Zwankendamme.

  21-06-2016 om 01:08 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET WEKELIJKSE GEDICHT DOOR KRISTIN


  Zo moe, leeggezogen als een verstrikte vlieg in een web
  doorworstel  ik dag op dag, week na week, maanden lang
                           en ik raak niet bevrijd.
      Ik voel de krachten die mij eens, licht als een veertje 
  blij door de dagen loodsten om mij laveloos te verzadigen  
                  als ik nood had…stilaan afnemen.

  Maar nu honger ik naar rust, naar vrede, naar genegenheid,
              maar die vind ik amper, vond die nooit 
                    doch geef en gaf  die keer op keer
                                 zonder respijt…
   
            Edoch ik geef niet op, waarom zou ik?
         Eéns komt de dag dat de zon weer schijnt 
           die met haar stralen mijn hart verblijdt
  en mij weer leven laat met alle zorgen die me nog resten 
     waar ik tegenin ga zoals ik mijn ganse leven al deed 
                      want ik laat mij niet pramen…

    afbeelding eugenievanruitenbeel.com
  'kristin, juni 2016.'

  21-06-2016 om 01:02 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEDEWERKERS GEZOCHT


  vzw Lissewege Leeft - vzw Orde van de Pret - Team Tlissewegenartje -
  Buurtcomité de Zatjassen

  21-06-2016 om 00:51 geschreven door tlissewegenartje  


  20-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUCHARISTIEVIERINGEN


  - Woensdag 22 juni om 8u voor: Angéle Barremaecker, echtg. Julien, overleden ouders en Maurice
  - Donderdag 23 juni om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Vrijdag 24 juni om 8u voor: Marcel Monbaliu en overleden ouders
  - Zondag 26 juni om 11u voor: Eugéne Dubois, Marcel Boerjan, ouders, schoonfamilie en familie

  20-06-2016 om 23:11 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE ROEZEMOES SLEEPT EEN CHEQUE VAN 1.000 EURO IN DE WACHT


  Sportorganisatie Panathlon Vlaanderen organiseerde dit voorjaar hun jaarlijkse Stipendium. Dit jaar werden de basisscholen in Vlaanderen uitgedaagd om een creatieve leergebiedoverschrijdende slogan te bedenken die kinderen laat vertellen waarom zij sport leuk vinden. Maar liefst 750 slogans werden ingestuurd. Per leerjaar werd één winnaar gekozen die de beste slogan bedacht.
  De leerlingen van het 2de leerjaar B van basisschool Roezemoes te Zeebrugge werden de grote winnaars en mochten voor de slogan: “ELKE DAG SPORT OP JE BORD” met een daarbij passende tekening een cheque ontvangen van maar liefst 1000 euro voor sportmateriaal. Juf Lies en haar leerlingen zijn bijzonder trots op hun winnende slogan en super blij met de cheque die turnjuf Mieke aan hen overhandigde.

  20-06-2016 om 22:24 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN BERICHTJE VAN CARLOS STYNS
    Hallo Rudy
   
  Lang geleden dat je nog iets van mij hebt gehoord nietwaar! Eerst en vooral wil ik zeggen dat hetgene waar ik aan lijd, namelijk S.P.S. gelijk is aan het slappe piemel syndroom, alsook heb ik de ziekte van Berluut, dit is veel vel en weinig tuut... Anders is alles o.k. Ik heb het overlijdingsbericht gelezen ven Odiel Hillewaert. Als het dezelfde Odiel is die ik gekend heb en die enkele huizen van ons vandaan woonde en die de broer was van Alfons (roste fonten) en het zwakzinnige meisje Meintje, dan is de geboortedatum niet juist. Odiel was 6 jaar ouder dan ik, hij was geboren in 1931 en niet zoals ik in 1936. Ik herinner mij nog een anekdote van 72 jaar geleden. Tijdens de zomer van 1944 stonden Fontje en ik tegen de witte zijgevel van hun buren, rechtover het café Sint Amand,( die huizen zijn reeds lang afgebroken, er staat daar nu maar een huis, open bebouwing) toen er een peloton Duitse soldaten marcheerden richting Ter Doest. Op het einde van de groep liep er een kleine, iets wat ouder soldaat, op het einde van de oorlog moest iedere Duitser soldaat zijn. Wij kenden zijn naam, Theo, ik zal het nooit vergeten, het was een zonderling. Wij riepen naar hem, Theo, Theo, hij kwam naar ons gelopen en wij weg. Fontje kroop onder het bed van zijn ouders maar ik was te laat. Theo kwam binnen langs de achterdeur die altijd open stond. Fontje zijn moeder zat aan tafel te samen met Odiel en haar buurvrouw, de moeder van Martha Barremaeker die toen naast elkaar woonden. Ik stond de bibberen van de schrik toen hij vroeg waarom wij altijd maar zijn naam riepen. Ik antwoorde dat wij geen Theo hadden geroepen maar naar Leo Maes, mijn schoolkameraad (die nu ook reeds lang overleden is. Odiel vertelde een grapje, half in het duits en het Vlaams, iedereen moest lachen en zijn moeder zei tegen Theo dat Odiel later Clown ging worden. Theo is uiteindelijk tevreden vertrokken. Ik heb hem later op een foto in de krant herkend  als krijgsgevangene tussen nog veel anderen.
  Ik denk dat de echtgenote van Odiel de nicht is van uw ma. Mijn grootmoeder langs vaders kant was Rosalie Declerck, zij was de zuster van Joseph (Schelen) Declerk die de vader was van uw grootvader, de vader van uw ma. De schelen had vier zonen (misschien heb ik het mis) die de neven waren van mijn vader, ( uw ma is dus mijn achternicht) Namelijk Tjeppen Declerck, de vader van Daniel, Louis deClerck die rechtover de kerk woonde in dat winkeltje, een zoon woonde in de Dwarsstraat en had een dochter Jaenette was haar naam denk ik, die was een paar jaar ouder dan ik en een ander zoon woonde in de Pontestraat ofwel in de Dutzeelse steenweg. Ik denk dat dit de vader was van uw ma, vraag eens aan haar of dit alles juist is wat ik geschreven hebt. Groetjes van uit Oostende en tot wederhoren, daag 
                           
                                                                                                                    Carlos

  20-06-2016 om 21:22 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN ZOC AT HOME ZEEBRUGGE  Nieuws van de dienst logistieke hulp

  Onze missie
  ~het mogelijk maken om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen
  ~invulling van de lokale noden aan lokale werkgelegenheid

  Onze visie
  ~zorg op maat aanbieden: volgens de noden en de behoeften van de gebruiker
  ~zelfredzaamheid stimuleren van de gebruiker
  ~met inspraak van de gebruiker
  ~deskundigheid van de medewerkers garanderen door voortdurende vorming

  Bij de Dienst Logistieke Hulp kunt u terecht voor diverse vormen van hulpverlening. De dienst richt zich tot alle personen met een zekere hulpbehoefte.

  De zomer is het misschien ook het geschikte moment om uw huis wat op te knappen. Een likje verf in de woonkamer, een rolletje behangpapier in de keuken, de deuren in een fris kleurtje… Lukt dit u moeilijk om dit zelf te doen? Geen nood, de Dienst Logistieke Hulp kan je hierbij helpen! Hieronder kan een lijst gevonden worden van het binnenwerk dat onze dienst u kan aanbieden:
  - Schilderwerk aan deuren, binnenkant ramen en kozijnen
  - Behangen en schilderen van een of meerdere kamers (beperkte oppervlakten en moeilijkheidsgraad)
  - Beschadigde delen behangpapier vervangen
  - Bepleistering: kleine herstellingen
  - Ophangen van kleine voorwerpen
  - Bevestigen van planken, schilderijen, rekken, rails
  - Montage van als bouwpakket geleverde kasten en bedden
  Ook voor poetshulp kan u bij ons terecht:
  - Afstoffen en stofzuigen
  - Onderhoud keuken, badkamer en wc
  - Vegen, dweilen, schuren, boenen
  - Grote schoonmaak van 1 of meerdere kamers
  - Plafonds afwassen
  - Kelder of zolder schoonmaken
  - Hulp bij het opruimen van zolder, garage…
  Wenst u meer inlichtingen of wenst u een afspraak te maken? Aarzel dan niet en bel 050/55 01 31 of spring binnen in buurtcentrum d’Oude Stoasie. Een huisbezoek van de verantwoordelijke behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

  20-06-2016 om 20:38 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS UIT ZEEBRUGGE


  De laatste nieuwsjes uit Zeebrugge.......KLIK HIER!

  20-06-2016 om 00:03 geschreven door tlissewegenartje  


  18-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN DE A11 VERBINDT


  N376 Dudzelestraat vanaf 20 juni afgesloten!

  De werken voor de aanleg van de tunnel onder de N376 Dudzelestraat zijn volop aan de gang.
  Vanaf maandag 20 juni zal de Dudzelestraat volledig afgesloten zijn. Het verkeer van en naar de haven van Zeebrugge moet omrijden via de N374 Oostkerkestraat en de bestaande tijdelijke rijweg.  Deze situatie blijft zo tot midden september.

  Deze afsluiting en omleidingen zijn noodzakelijk voor de bouw van de tunnel.
  Wij excuseren ons voor de hinder, die wij zoveel mogelijk beperken, en vragen om uw begrip. (Bron A11 verbindt)

  18-06-2016 om 15:37 geschreven door tlissewegenartje  


  17-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS UIT ZEEBRUGGE


  De laatste nieuwsjes uit Zeebrugge......KLIK HIER!

  17-06-2016 om 21:04 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERLIJDENSBERICHT


  **********************

  17-06-2016 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  16-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPENDEUR IN HET SEAMENCENTRE TE ZEEBRUGGE


  Door het IMO (International Maritime Organisation) werd 25 juni 2016 uitgeroepen tot "Day of the Seafarer". Het thema van deze bijzondere dag is "They are at sea for all of us". De zeevarenden worden in het zonnetje gezet en er komt aandacht voor het, vaak onzichtbare, beroep dat ze uitoefenen.
  Volgens schattingen van het IMO vervoeren schepen bijna 90% van de goederen wereldwijd. Zeevarenden zijn niet alleen verantwoordelijk voor de handeling van deze schepen, maar zijn ook verantwoordelijk voor een veilige en vlotte afhandeling van de cargo.
  De scheepvaart brengt ons grondstoffen, energie en afgewerkte producten aan. Geen scheepvaart zonder zeelieden. Na een lange beslotenheid op hun vaartuig, hebben zij, wanneer zij voet aan wal zetten, nood aan een tehuis, een ontmoetingsplaats waar zij verwacht worden, een plaats waar men hun noden kent en er aan tegemoet komt. En dat is wat het Seamen Centre van Zeebugge hen wil bieden.

  Kom naar de Seamen Centre opendeurdag op 25 juni 2016

  en maak kennis met de werking van het Seamen Centre ten behoeve van de zeelieden van onze haven.
  · doorlopend gratis busrondrit in de haven met een ervaren gids
        · doorlopend filmvoorstelling over:
  - de haven van Zeebrugge
  - de werking van het Seamen Centre 
  - de bescherming op zee tegen piraterij door onze Marine
  · 's middags serveren we een lekkere Zeebrugse vissoep
  · in de namiddag kan u aanschuiven voor een lekkere Zeebrugse pannenkoek.
  · ruime parking op het marktplein tegenover Seamen Centre

  Bijlagen:
  Flyer (1)000.doc (2.3 MB)   

  16-06-2016 om 22:04 geschreven door tlissewegenartje  


  15-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAGFIETSTOCHT MET PIC-NIC "HET BRUGS OMMELAND"


  Dagfietstocht met pic-nic!!!
  “ Het Brugse ommeland "
  op Dinsdag 21/06/2016.                                
  Pasar Oostkust en de dienstencentra nodigen jullie van harte uit op hun: Dagfietstocht met pic-nic,
  Wij verkennen ,”Het Brugse ommeland” , Lissewege ,Zeebrugge ,Ramskapelle, Dudzele , Koolkerke , St-Jozef,(middag), terug via St-pieters, Zuienkerke, lissewege (stop) en terug naar Zeebrugge via het Zeebos.
  Om 9.45uur en 10.00 uur vertrekken wij dan voor een fietstocht, van een 45 tal Km. 

  Verzamelen aan het dienstencentrum Levensvreugde ,Lisseweegs vaartje 43 ( vertrek 9.45uur) en het buurthuis,venetiestraat 1 te Zeebrugge.( vertrek 10.00uur)
  Praktisch: E-bike en gewone fietsen , beiden zijn welkom.
  Afstand: +-45.00Km
  Meebrengen: fiets in goede staat ,eventueel reserveband. De pic-nic word genuttigd in het dienstencentrum de Garve , Pannebekestraat 33 8000 Brugge ,tel 050326060
  (Bij de start te Zeebrugge kan er een broodje besteld worden .)
  Deelname:  5.00 euro ( broodje inbegrepen )

   Informatie:
  Buurthuis Zeebrugge, Venetiestraat 1, tel:050550131      
  Dienstencentrum Levensvreugde, Lisseweegsvaartje 43, tel:050326280
  Malefason Willy 050/546478, willy.malefason@telenet.be                    
  Mus Nadine, 050/546456, nadine.mus@telenet.be
  Romain Vandierendonck 050/546694, romanof2@telenet.be

  Inschrijven kan tot vrijdag 17-06-2016,

  15-06-2016 om 23:49 geschreven door tlissewegenartje  


  14-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAAR IS DE TIJD


  Deze zomer lanceren de cultuurvereniging Curieus Brugge Noord, Galerij Fotoon en Team ’t Lissewegenartje “Waar is de Tijd?”, een nostalgisch fotoproject over Lissewege, Zwankendamme en Zeebrugge. Gedurende de maand juli loopt een unie- ke tentoonstelling van nostalgische foto’s in een hedendaags kader. Deze expo zal achtereenvolgens te bewonderen zijn in “Galerij Fotoon” te Lissewege van 2 tot 15 juli, in de kerk van Zwankendamme tijdens het weekend van 16 en 17 juli en in het Buurtcentrum d’ Oude Stoasie in Zeebrugge van 18 tot 31 juli. In dezelfde periode zal je in deze deelgemeenten ook een aantal pop-up borden kunnen ontdekken met sprekende beelden uit de tijd van toen.

  Op vrijdag 1 juli 2016 wordt de tentoonstelling voorgesteld tijdens een sfeervolle vernissage. We verwelkomen u graag vanaf 19u30 in Galerij Fotoon (Walram Romboudtstraat 5, 8380 Lissewege). Om 20u kunt u luisteren naar een kort woordje van verschillende sprekers. Daarna bieden we u met veel plezier een hapje en een drankje aan.

  14-06-2016 om 23:58 geschreven door tlissewegenartje  


  13-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLIKVANGER VAN DE WEEK


  Deze blikvanger is te zien langs de Pol Dhondtstraat. Waarschijnlijk gaat dit hier
  over het voetbalgebeuren van deze avond. De grootste hond heeft de Belgische
  kleuren en het kleintje die van Italië, zou daar een reden voor zijn...?

  13-06-2016 om 22:01 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIGITALE DONDERDAG IN D'OUDE STOASIE TE ZEEBRUGGE


  **************************

  13-06-2016 om 21:36 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PETITIE VOOR HET BEHOUD VAN EEN BANKAUTOMAAT TE LISSEWEGE


  Naar aanleiding van de sluiting van het kantoor van KBC in Lissewege en de enige geldautomaat in de omgeving zijn we een petitie gestart. Een geldautomaat is een basisbehoefte. De mogelijkheid om contant geld af te halen is cruciaal voor de inwoners, bezoekers en handelaars van Lissewege. Daarom pleiten wij voor het behoud van een bankautomaat in ons dorp. We roepen dan ook iedereen op om deze eis te steunen en de petitie te ondertekenen. Dat kan in de volgende twee weken bij heel wat handelaars in Lissewege en Zwankendamme maar ook online via deze link: http://www.petities24.com/petitie_voor_het_behoud_van_een_bankautomaat_in_lissewege

  Mathijs Goderis

  13-06-2016 om 21:24 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERLIJDENSBERICHT


  ***************************

  13-06-2016 om 21:10 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET WEKELIJKSE GEDICHT DOOR KRISTIN


  Zo zorgeloos nog…

   Het was vijf uur.
  Het begon te klaren tussen het groen van de bomen. 
           Een heel klein vogeltje floot naar de zon 
         en zong er z’n keeltje leeg in heldere tonen!
  Geen enkel kwinkeleerde mee in dit frisse soloconcert
          zo vroeg nog in deze bedauwde  morgen,
                     vogeltje zonder zorgen… 
   
         Het zong zo schoon, zo zuiver en zo rein.  
  Ik wou niet indommelen, poogde de opus op te slaan 
  en voelde een waterval aan muzieknoten sprankelen 
            rondom mij en door het raam gegaan. 
       De sfeer was zo rustig en zo vredig, zo fijn. 

  Ik dierf bijna niet ademen, bang een klank te missen, 
     geacht dit tierelieren alleen te mogen beluisteren. 
      Tot in de verte bedeesd een jongske antwoordde 
  en schuchter met zacht timbre de tweede partij zong:
     een duo natuurtalent in harmonie kwinkelerend,  
  zachtjes kwelend van mogelijk nog een pril nestjong…
                   zo vroeg al in deze ochtend… 

     Een dauwdruppel bengelt aan een bloesemtak, 
     loepzuiver vergrotend  de nog tere bloemknop 
  die ik bijkans hoor mee tinkelen bij ‘t even wiebelen
  op een briesje in het ritme van een vroege lentewind, 
          een nog maagdekens slapend windekind… 

  Kristin juni 2016
  Foto-adribenschopfotografie.blogspot.com

  13-06-2016 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  11-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN BIJ ONZE BUREN


  De laatste nieuwsjes van bij onze buren uit Zwankendamme....KLIK HIER!

  11-06-2016 om 01:24 geschreven door tlissewegenartje  


  10-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS UIT ZEEBRUGGE


  De laatste nieuwsjes uit Zeebrugge.......KLIK HIER!

  10-06-2016 om 17:44 geschreven door tlissewegenartje  


  08-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KBC - KANTOOR VERDWIJNT EIND SEPTEMBER


  Speelt Witte dorp Lissewege binnenkort KBC bank kwijt?

  Ik vernam dat het KBC-kantoor in Lissewege eind september de deuren sluit. Daarmee verdwijnt niet alleen de bank maar ook de enige geldautomaat in de omgeving. We kunnen al raden wat de reden daarvoor is: besparingen, digitalisering zonder alternatief, ... De bank in Lissewege is een vaak gebruikte bank, de automaat moet één van de meest gebruikte in de omtrek zijn. In een dorp waarvan een deel bestaat uit ouderen, vaak niet zo goed te been, is een goede combinatie van digitale en fysieke dienstverlening absoluut noodzakelijk. Met deze beslissing gaat de bank voorbij aan het principe van goede dienstverlening, en verliest ze uit het oog dat een lokale afdeling daarvoor instaat.

  Het vertrek van deze bank is voor mij een symbool. Naast het verschralen van het openbaar vervoer naar Brugge-Noord (en vele andere Vlaamse dorpen) is dit het zoveelste teken dat alles gecentraliseerd wordt rond de grootste woonkernen, zonder daarbij rekening te houden met de inwoners van kleinere dorpen en gemeenten. Stad Brugge en de lokale ondernemers zetten zich met veel enthousiasme in voor het leven en het toerisme in ons dorp. De steun van de grote krachten (bank en hogere overheden) ontbreekt eens te meer. Het is cynisch te moeten zien dat de bevolking eerst de banken mag redden, waarna ze het deksel op de neus krijgen. Daarom mijn vraag en oproep naar de KBC. Heroverweeg deze beslissing!

  Contact:  Mathijs Goderis 0498/123388

  08-06-2016 om 21:06 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERMISFEESTEN TE LISSEWEGE  **********************

  08-06-2016 om 20:44 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERLIJDENSBERICHT


  **************************

  08-06-2016 om 12:19 geschreven door tlissewegenartje  


  07-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLIKVANGER VAN DE WEEK


  Een prachtig schilderij van Ginette Claerbout

  07-06-2016 om 22:40 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HONDENPOEPOVERLAST IN DE ALFONS STYNSSTRAAT  Tot ergenis van de buurtbewoners is het graspleintje langs de Alfons Stynsstraat tegenwoordig bezaaid met hondendrollen. Kinderen kunnen er niet meer spelen door deze overlast waaraan sommige hondenbaasjes zich schuldig maken. 
  Hondenpoep bevat zoveel ziekteverwekkende bacillen en parasieten, dat het dodelijke darmkwalen kan veroorzaken, blindheid en hartfalen, en bij kinderen groeistoornissen. Eitjes van  parasieten in hondenpoep blijven jarenlang leven. Zelfs ingeademd stof van droge poep kunnen de bovengenoemde ziekten veroorzaken.

  Conclusie........baasjes, denk aan de kinderen en ruim de hondenpoep op!

  07-06-2016 om 22:35 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOORWERPEN UIT DE TIJD VAN TOEN GEZOCHT


  GEZOCHT: voorwerpen van Lissewege, Zwankendamme of Zeebrugge uit de tijd van toen!

  In het kader van de nostalgische fototentoonstelling “Waar is de Tijd” zijn we op zoek naar voorwerpen van vroeger over Lissewege, Zwankendamme of Zeebrugge. 
  Bijvoorbeeld:
  ·Oude kalenders, postkaarten, affiches, stickers,… van Lissewege, Zwankendamme of Zeebrugge
  ·een naaiwerkje met de kerktoren van Lissewege, Zwankendamme of Zeebrugge
  ·een oud truitje van een sportclub van Lissewege, Zwankendamme of Zeebrugge
  ·een bidprentje van een bekende inwoner van Lissewege, Zwankendamme of Zeebrugge
  ·Een tas, bord of kopje met een afbeelding van Lissewege, Zwankendamme of Zeebrugge
  ·…
  De voorwerpen worden tentoongesteld samen met oude foto’s gedurende de maand juli. We behandelen alle voorwerpen met uiterste voorzichtigheid en bezorgen ze uiteraard achteraf ongeschonden terug.
  Wie kan ons helpen? Neem contact op met Mathijs Goderis via mathijs.goderis@curieus.be of 0498/123388 
  Ook bij: Huyghebaert Rudi, Pol Dhondtstraat 20 Lissewege (gsm: 0487/499 215)

  07-06-2016 om 22:03 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONTBIJT OP STRAAT IS VOLZET


  Het team van Tlissewegenartje laat weten dat alle 150 plaatsen voor het ontbijt
  op straat van 3 juli 2016 volzet zijn. 

  07-06-2016 om 16:29 geschreven door tlissewegenartje  


  06-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUCHARISTIEVIERINGEN


  - Woensdag 8 juni om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Donderdag 9 juni om 8u voor de echtgenote van Jan Neyts
  - Vrijdag 10 juni om 8u voor: Loy Hungezeune
  - Zondag 12 juni om 11u voor: Honoré Versyck en familie

  06-06-2016 om 22:53 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS UIT ZEEBRUGGE


  Nieuwsjes uit Zeebrugge............KLIK HIER!

  06-06-2016 om 22:43 geschreven door tlissewegenartje  


  05-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET WEKELIJKSE GEDICHT DOOR KRISTIN


  Beton. Huizen in beton, alom beton.
       Rivieren die buiten hun oevers treden
          en overlopende beken: erom door straten 
                 en doorheen onze steden  

          want waar zijn er nog grachten?

   Het kolkend goor sop overspoelt de wegen,   
   sleurt op z’n woeste weg alles met zich mee.
         Kolkende massa’s verheffen zich
    ongevoelig tartend de gevels van de bange huizen,   
   zoeken hun weg doorheen deuren en muren 
  en ook mensen verzuipen als bange muizen.

                Hoelang zal dit nog duren, 
                 wie kan dit nog verduren?
     want zijn er nog her en der stadsgrachten?

       Het watergeweld baant koppig z’n weg, 
       meesleurend alles wat rond en onderaan los zit, 
  ook koeien, grazend nog in de verzopen weiden.
   Moedeloos sleuren mensen met zakken zand, 
  pogend over het pólderland die vloed te leiden 

                  waar nog grachten zijn… 

   Edoch het water  volgt verder dit grillig pad 
  waarvan men niet weet waar het eindigen zal…
        Naar zee, dromerig als een nocturne, 
                eens ‘t watergeweld zat?

  Kristin 1 juni 2016
  'Afbeelding Argusactueel'

  05-06-2016 om 20:13 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERRASSENDE VERJAARDAGSFUIF  Ter gelegenheid van het 50 jarig verjaardagsfeest van Jean-Pierre en Nancy Cardon gisterenavond ging er tevens als verassing een grandioze reunie door van de toenmalige Lisseweegse playback-formatie: "The Village People" met de oorsprokelijke groep: "René, Fabienne, Jean-Pierre, Rina, Dirk en Frank". Ze traden 27 jaar geleden op in verschillende zalen en organisaties in de streek waarbij ze tevens vele prijzen behaalden. Deze spetterende verjaardagsfuif ging door in zaal Centrum te Zwankendamme.

  05-06-2016 om 20:00 geschreven door tlissewegenartje  


  04-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN RESTAURANT DE VALCKENAERE


  **************

  04-06-2016 om 22:45 geschreven door tlissewegenartje  


  03-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZINDERDREVEFEESTEN 2016


  OPGELET........!!!
  ****************
  Er kunnen nog slechts 30 personen ingeschreven worden voor het 'ontbijt op straat'


  BETAALD IS INGESCHREVEN.....!

  03-06-2016 om 00:35 geschreven door tlissewegenartje  


  02-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CUBIGO IN DIENSTENCENTRUM LEVENSVREUGDE


  Donderdag 2 juni ging uitzonderlijk de digitale donderdag door in dienstencentrum Levensvreugde. Normaal gaat dit door in het buurtcentrum d'Oude stoasie te Zeebrugge. Met lesgeefster 'Shkurte Selimi' maak je kennis met 'CUBIGO'  Cubigo is een dashboard dat een aantal gezondheidszorgen sociale apps samenbrengt in één eenvoudige gebruikersinterface. Elke app wordt grafisch voorgesteld door een kubus. Met behulp van de gebruiksvriendelijke interface kan je bijvoorbeeld online maaltijden bestellen, je buren een bericht sturen of een videochat opzetten met je verpleger. Je logt gewoon één keer in met een enkel paswoord, of je nu je laptop, iPad, smartphone of digitale televisie gebruikt, en klaar is Kees.
  Cubigo staat voor communicatie, comfort en veiligheid in eigen handen. Cubes™ zijn toepassingen die je eenvoudig aan je persoonlijke account kan toevoegen zodat je het volledige menu kan aanpassen aan je persoonlijke behoeften. Cubigo ontwikkelt Cubes™ in de drie belangrijkste pijlers om gelukkig en comfortabel in je eigen omgeving te kunnen blijven wonen: sociale contacten, comfort en zorg & veiligheid. De toenemende vergrijzing vereist immers dat mensen langer op een aangename manier moeten blijven wonen. Met Cubigo kan u kiezen welke zorgen en diensten u wenst. U houdt de regie in eigen handen.

  02-06-2016 om 21:15 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BUURTCENTRUM D'OUDE STOASIE INFORMEERT


  Over)gebruik medicatie i.s.m. Levensvreugde op vrijdag 10 juni om 14 u.

  Een apotheker licht toe hoe hij werkt en waar je moet op te letten bij inname van medicatie. Een arts schrijft geneesmiddelen voor, maar wat doet de huisapotheker meer dan gewoon deze voorgeschreven geneesmiddelen af te leveren? We overlopen de begeleiding door de huisapotheker en reiken nuttige informatie over medicatiegebruik aan. Na de sessie ben je voldoende geïnformeerd om medicatie op een juiste manier en in een juiste dosis in te nemen. De info gaat door in d’Oude Stoasie. Deze activiteit is gratis - Inschrijven t.e.m. 3 juni 2016

  02-06-2016 om 20:26 geschreven door tlissewegenartje  


  01-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN FEMMA NAMIDDAGWERKING


  De dames van Femma-namiddagwerking zijn woensdag 1 juni terug gestart met hun
  wekelijkse gezellige fietstochten door onze Polders. 
  Meer informatie: Inlichtingen bij Christiane Hoste  tel. 050/54 49 25

  01-06-2016 om 23:35 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE ACTIVITEITENKALENDER VOOR JUNI


  De activiteitenkalender voor de maand juni.....KLIK HIER!

  01-06-2016 om 23:06 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERLIJDENSBERICHT


  Voor orginele grootte zie bijlage!

  Bijlagen:
  Rbr. Cools Marie-Louise (2).pdf (79.6 KB)   

  01-06-2016 om 00:19 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INFRABEL INFORMEERT


  Normaal gezien kunnen de voetgangers en fietsers oversteken!

  01-06-2016 om 00:13 geschreven door tlissewegenartje    Foto

  Foto

  Foto

  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand of uw foto's naar mij te verzenden.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Foto


  Zoeken in blog


  Zoeken met Google  Foto

  Foto

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 06-2022
 • 05-2022
 • 04-2022
 • 03-2022
 • 02-2022
 • 01-2022
 • 12-2021
 • 11-2021
 • 10-2021
 • 09-2021
 • 08-2021
 • 07-2021
 • 06-2021
 • 05-2021
 • 04-2021
 • 03-2021
 • 02-2021
 • 01-2021
 • 12-2020
 • 11-2020
 • 10-2020
 • 09-2020
 • 08-2020
 • 07-2020
 • 06-2020
 • 05-2020
 • 04-2020
 • 03-2020
 • 02-2020
 • 01-2020
 • 12-2019
 • 11-2019
 • 10-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 11--0001


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!