Foto

Deel op Facebook

Foto
Inhoud blog
 • GEZELLIGHEID TROEF MET 'FEMMA WERELDVROUWEN ONTMOET'
 • SAMANA ST.MICHIELS OP DE KOFFIE IN CAFE' SINT-AMAND
 • LEERLINGEN VAN DE LISBLOMME WERKEN AAN HUN INSTALLATIE VOOR HET LICHTFEEST 2022
 • OVERLIJDENSBERICHT
 • EEN LEERRIJKE NAMIDDAG BIJ OKRA LISSEWEGE-ZWANKENDAMME
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  hooikoortsinfo
  www.bloggen.be/hooikoo
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  EXTERNE LINKS

  Foto

  Klik hieronder

  Foto
  Foto
  Instagram
  Foto
  Zoeken in blog

  WELKOM BIJ TLISSEWEGENARTJE

  header
  29-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POSTULANTEN WORDEN GERIDDERT TOT TEMPELIER IN HET KERKJE TE ZWANKENDAMME

  DSC-0198zzzzz

  20 POSTULANTEN WORDEN GERIDDERD TOT TEMPELIER IN HET KERKJE TE ZWANKENDAMME

  De 20 mannen en vrouwen hebben eerst een jaar op proef geweest als postulant . In dat jaar is de man van Mireille Boussemaere die commander is van Belgie aangewezen tot in hoe verre zij dit menen . Dat wilt zeggen dat ze hun medemens moeten helpen . Goeie doelen doen zoals speelgoed inzamelen voor  langdurige zieke kinderen in een hospitaal van oostende . Ook zijn ze naar de overstromings gebieden geweest om te helpen enz...  De postulanten worden ook gecontroleerd of zij een strafblad hebben en zo ja voor wat . Zij mogen geen rasistische neiging hebben en ook in  geen motobende zijn . Respekt voor de vrouwen enz . Dat zijn een paar van de vele punten waar ze moeten aan voldoen . Ook het geloof speelt daar een rol in . En na dat alles kunnen ze geridderd worden zoals afgelopen zaterdag  in het kerkje te Zwankendamme. Wie van hogere hand wil geriddert worden moet naar spanje of portugal gaan.

  POSTULANT: Alle personen vanaf 21 jaar, zowel vrouwen als mannen, die zich tot het christendom bekennen, kunnen lid worden van de Orde. Na een jaar als observant, kan hij/zij overgaan tot de inwijding als postulant. Dit postulantschap duurt een jaar. Tijdens deze periode werkt de postulant verder aan de vorming binnen de Orde. Daarna tijdens een plechtigheid wordt hij/zij tot ridder geslagen.

  Enkele sfeerbeelden van de plechtigheid...............KLIK HIER!
  29-09-2021 om 22:22 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NATIONALE TEST VAN BE-ALERT OP DONDERDAG 7 OKTOBER 2021

  Header-940x382-03-Copy

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie wil het stadsbestuur iedereen graag snel verwittigen. Daarom beschikt Stad Brugge over BE-Alert, een systeem dat de bewoners op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 7 oktober vindt er een nationale test van dit systeem plaats.  

  Nationale test
  Op donderdag 7 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Burgemeester Dirk De fauw: ´Ook wij doen met Stad Brugge mee. Alle inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via sms, telefoon of e-mail een testbericht ontvangen. Door BE-Alert te testen, kunnen we als Stad de procedures inoefenen. Bovendien is het belangrijk om onze inwoners bewust te maken dat ze meteen op de hoogte zullen gesteld worden bij een noodsituatie. Deze test is ook de ideale gelegenheid voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven om dit te doen op de website www.be-alert.be

  Wat is BE-Alert?
  BE-Alert is een alarmeringssysteem dat inwoners verwittigt bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

  Registratie
  Om een bericht te ontvangen, moet men zich registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in.

  Actualiseer de gegevens
  Het is belangrijk dat men het profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Men kan persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen.

  Bovendien kan men tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast het thuisadres zeker ook de werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie).

  Dit kan in slechts enkele stappen:

  Surf naar www.be-alert.be
  Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie.
  Vul je gegevens aan
  Klik onderaan op de knop ‘Bevestigenÿ

  29-09-2021 om 20:12 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KRACHTBALCLUB AVANT LISSEWEGE ORGANISEERDE TERUG EEN JEUGDTORNOOI

  243073304-395496431956890-5407602056318855708bbb-n

  KRACHTBALCLUB AVANT LISSEWEGE heeft afgelopen zaterdag voor het eerst sinds lang terug een jeugdtornooi kunnen organiseren in lissewege. Het was de eerste keer dat er tornooi kon doorgaan sinds de coronaperiode, dus iedereen had er veel zin in!

  De wedstrijden waren voor u8, U10 en U12. Deelnemende ploegen waren Lissewege, Dudzele, Sporting Brugge, Heist, Sint Michiels, Jabbeke en Torhout. 

  Zin om ook eens kennis met het krachtbal te maken en eens mee te doen: "Iedereen welkom om eens te komen proberen. De trainingen gaan door op woensdag:

  - 14u00-15u00: U8 en U10 (meisjes en jongens)
  - 15u00-16u30: U14 jongens en U16 jongens
  - 16u45-18u15: U12 (gemengd), U14 meisjes en U16 meisjes
  - 19u30-21u30: U18 jongens en heren
  - U18 meisjes en dames trainen op dinsdag tussen 19u30-21u00"

  Voor meer informatie of vragen neem gerust contact op met Annelies Schaepdryver (0474137290) of via krachtballissewege@gmail.com

  Enkele momentopnames door Annelies......................KLIK HIER!

  29-09-2021 om 20:05 geschreven door tlissewegenartje  


  28-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLIKVANGER VAN DE WEEK

  20210921-175807bbb

  Gekantelde gele kraan bij de werken aan het speelplein te Zwankendamme
  FOTO: Jan Van Hulle

  28-09-2021 om 21:09 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SLEUTELS GEVONDEN

  242711932-590130545664379-7846767996607641359-n

  Bovenstaande sleutels zijn gevonden in de Pol Dhondtstraat
  Langs deze weg terug te verkrijgen!

  28-09-2021 om 20:39 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VARIÉTÉSHOW BIJ OKRA LISSEWEGE-ZWANKENDAMME

  zzzzzzzzzzzzz1

  Variétéshow bij OKRA Lissewege-Zwankendamme

   Na een geslaagde Post-coronanamiddag op 7 september organiseerde OKRA Lissewege-Zwankendamme op donderdag 23 september een variétéshow ´de Jaren Stillekens' gebracht door het ensemble Bal Populair.
  Nostalgie op de notenbalk met liedjes en melodietjes uit vroegere tijd, afgewisseld met komische en magische acts.
  Het was een gezellige en leuke namiddag waar iedereen zeer tevreden en vol lof over was.

   Bekijk enkele foto's van deze toffe, gezellige namiddag...........KLIK HIER!

  ***************************************

  Volgende namiddagactiviteit is gepland op donderdag 14 oktober, het wordt een gevarieerde ontspanningsnamiddag met een mix voor elk wat wils, gratis Bingo en pannenkoeken à volonté.

  ************************************** 
  Mensen die gedurende het najaar (tussen 1 september en 31 december) voor de allereerste keer (!) lid worden van OKRA, blijven lid tot eind 2022 en krijgen de resterende maanden van 2021 cadeau. Deze najaar actie geldt dus enkel en alleen voor nieuwe leden. 

  28-09-2021 om 11:10 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OKRA LISSEWEGE-ZWANKENDAMME ORGANISEERT EEN KAARTAVOND

  kaarting2

  ***************************

  28-09-2021 om 10:54 geschreven door tlissewegenartje  


  27-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INTERVIEW MET VICKY BOERJAN DOOR HET 'BRUGS OMMELAND'

  vicky-boerjan-lachend-copyright-paul-gheyle-kopie

  Vicky Boerjan raakte gefascineerd door de kerk van Lissewege en besloot er prompt een boek over te schrijven onder het pseudoniem Bo Vickery, een thriller waarin de kerk en de schat van de tempeliers een hoofdrol speelt.

  Brugs Ommeland: "Hoe raakte je gefascineerd door de kerk van Lissewege"?

  ‘Die boeit me al mijn hele leven. Als kind heb ik enkele keren de toren beklommen en dan krijg je een prachtig zicht gepresenteerd. Het is de enige kerktoren die je de zee toont. De kerk heeft me dus altijd al geïntrigeerd. Alleen al door haar omvang en de tempeliersgeschiedenis. Lissewege is het enige dorp met een standbeeld van een ex-tempelier (Willem van Saeftinghe) op zijn marktplein. Als je Lissewege nadert, zie je die kerktoren al van ver staan. Het is echt een landschapskenmerk. Daardoor ben ik beginnen lezen en begon ik me steeds verder in die materie te verdiepen.'

  Meer lezen van Vicky op 'Brugs Ommeland'.....................KLIK HIER!

  27-09-2021 om 19:52 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN BUURTWINKEL 'PIMPERNEL'

  47099252-598232660610811-7855984969569533952-n

  Beste klantjes, 

  Ondanks dat Nico goede vooruitgang boekt in zijn herstel is heropenen nog lang niet aan de orde. 
  Voor de spelers van de Euromillionspot : met de winsten van de laatste weken hebben we elk een goede 7€ over. We kunnen er de eerste vrijdag van oktober nog eens mee spelen maar dan stopt het voorlopig. 
  Voor de uitkering die we ontvangen mogen we geen ontvangsten genereren uit de zaak. 

  Tot binnenkort en bedankt voor het begrip.

  27-09-2021 om 17:53 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LISSEWEGE IN HET BRUGSE OMMELAND

  jandhondt-216-terras-lisseweegsvaartjezzzzz-2

  Lissewege te zien in "Historische stadjes en charmante dorpjes" van het 'Brugse Ommeland

  27-09-2021 om 15:20 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERLIJDENSBERICHT

  242926196-993722794743540-8577619706824483436-nkopie

  **********************

  27-09-2021 om 14:43 geschreven door tlissewegenartje  


  26-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KORTE BERICHTEN

  Knipsel

   download

  Knipsel

  ***********************

  26-09-2021 om 22:35 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO VAN DE WEEK

  242252163-10226540379843589-1074563797296920671zzz-n

  Prachtige foto door Nathalie Neyt

  26-09-2021 om 22:28 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HUIS TE KOOP TE LISSEWEGE

  E3637675031474396412-1587-AL

  Stationsstraat 53, 8380 LISSEWEGE - 269.000 Euro

  Gezinswoning met een grote tuin en garage in het centrum van Lissewege,
   en dit op een perceel van 400m². De woning werd steeds goed onderhouden,
   en biedt heel wat mogelijkheden naar eventuele uitbreiding toe.

  Meer informatie..............KLIK HIER!

  26-09-2021 om 21:18 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APPARTEMENT TE KOOP TE LISSEWEGE

  9344424-1

  Appartement te koop te Lissewege - 245.000 Euro
  Gruttostraat 11,  8380 — Lissewege

  Dit appartement is piekfijn onderhouden, enkel je eigen spullen verhuizen en je kan hier zorgeloos verblijven. De leefruimte heeft rechtstreekse zon in de ochtend en de namiddag. Deze is opgedeeld in een bureauhoek, zithoek, eethoek en open keuken. De grote ramen kunnen gemakkelijk open en er is een veilige balustrade.
  Meer informatie................KLIK HIER!

  26-09-2021 om 10:25 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUCHARISTIEVIERINGEN

  1wxe0bvayuzbr

  - Woensdag 29 september om 8u voor: G&aspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Donderdag 30 september om 8u voor: Loy Hungezeune
  - Vrijdag 1 oktober om 8u voor: Jacob Reyvaert en echtgenote
  - Zondag 3 oktober om 11u voor de kinderen van Jan Vande Weerde

  26-09-2021 om 10:18 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALLEZ ROULER..........................!

  Naamloos-1

  De grote aantallen auto's en bestelwagens die Lissewege dorp gebruiken als sluipweg, de overdreven snelheid in de dorpskom en het verkeer van verkeerd gereden trucks met aanhanger blijven we aanklagen bij het Brugse stadsbestuur. Ze verpesten dagelijks de sfeer in het zo mooie dorp. Deze namiddag was het opnieuw bingo. De truck probeerde achteruit het dorp uitrijden en ramde bijna diverse gevels. Ik heb de chauffeur uitgelegd hoe hij ter nood via het kanaal kon weggeraken. Hoe lang gaat dit nog door???

  Bericht: Rudy D. - 25 september 2021

  26-09-2021 om 09:59 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEETJES...........................!

  zzzzzz
  Voor een grotere afbeelding...............KLIK HIER!

  Trajectcontrole A11 te Brugge t.h.v. de beweegbare brug over het kanaal.

  De camera's van het beginpunt bevinden zich vlakvoor de brug.
  Er is een heel klein bordje "Trajectcontrole" aanwezig
  Deze controle eindigt net aan de afrit Blauwe Toren.

  Rijdt u dus richting Zeebrugge, dan doet u niet mee in
   deze trajectcontrole en kan je dus ook geen boete krijgen.

  Op dit traject is een maximumsnelheid van 90 km/u toegestaan.

  26-09-2021 om 09:47 geschreven door tlissewegenartje  


  25-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KSA-LISSEWEGE ORGANISEERT TERUG DE REGENBOOGFEESTEN

  240719552-4120202441411889-6081191154664487606-n

  Beste ouders, leden en sympathisanten,

  JA, het kan weer! Na een jaartje schrikkelen mogen onze befaamde Regenboogfeesten opnieuw doorgaan, al zal dit niet meer op het geliefde Domein De Regenboog zijn, maar aan ons lokaal in het dorp (Stationstraat 9). Ook hebben we het concept wat veranderd, wat niet garant staat voor een lager plezier gehalte, integendeel!

  We gaan 's middags van start om 13u30 met ons Kubb toernooi. Tegenwoordig heeft iedereen al van dit immens leuke spel gehoord of zelf al gespeeld. Jong of oud, het maakt allemaal niks uit, dus roep nog maar snel wat vrienden, familie-leden of misschien zelf onbekenden bijeen, want om deel te nemen mag je groepje uit maximum 4 personen bestaan en het aantal teampjes dat kan deelnemen is gelimiteerd.

  De deelname prijs bedraagt €5, maar daarin zit je dus je inschrijving, een fles water en voor iedereen een pannenkoek. Inschrijven kan via kubb@ksalissewege.be. Voor de winnaar van het toernooi is ook een mooie prijs voorzien, dus meedoen is de boodschap! Wil je toch liever supporteren of gewoon eens de gezellige sfeer komen opsnuiven zullen er genoeg andere dingen te doen zijn voor jong en oud. Aan de bar kun je terecht voor verschillende verfrissende drankjes en vers gemaakte pannenkoeken.

  Hierop volgt onze BBQ die start om 18u30. Voor de volwassenen hebben we 4 stukken vlees voorzien voor de prijs van €16. Voor kinderen tot 12 jaar kun je 2 stukken vlees verwachten voor de prijs van €10,5. Natuurlijk is dit aangevuld met verschillende groentjes, sausjes... Begin je nu al te watertanden kun je je nog tot 1 oktober inschrijven via bbq@ksalissewege.be.

  Vanaf 21 uur begint dan onze echte afterparty, en wat voor ééntje! Elk uur een verschillende muziek genre met bijhorende drankpromotie. Veel meer kunnen we momenteel nog niet zeggen, buiten dat je dit gewoon niet kunt missen.

  Het inschrijvingsgeld van de kubb en/of de BBQ kan overgeschreven worden op dit rekeningnummer: BE06 7381 0411 0122
  De leiding heeft er alvast super veel zin in, dus we hopen jullie allemaal talrijk te ontvangen, tot dannnn!

  242471995-4152044164894383-7728016624488642904-n

  Ga je eender deze dagen nog eens langs bij bakkerij Hendrik, 
  zit de kans er dik in dat je naar huis komt met onze enige echte Regenboogfeesten-sticker!

  25-09-2021 om 10:50 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS UIT ZEEBRUGGE

  242684068-1992675094219110-1698178124621175965bbb-n

  Nieuwsjes uit Zeebrugge...............KLIK HIER!

  25-09-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  22-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLIKVANGER VAN DE WEEK

  DSC07303bbb

  Gezien in de waterplas langs het pad van de spoorweg Lissewege - Zwankendamme
  2 sigaren op 1 stengel van deze Lisdodde
  (Foto Robert P.)

  22-09-2021 om 22:42 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRATIS MEE TE NEMEN

  242382219-1219700981841831-5548398467023647435-n

  GRATIS MEE TE NEMEN: bloem- en sier potten, vazen, mandjes...
  Adres: Lisseweegs Opperhof 1 te Lissewege.

  22-09-2021 om 22:10 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOG NIET GEVACCINEERD........HET VACCINATIECENTRUM KOMT NAAR JE TOE

  242512324-563727734966746-3826902927437574213-n

  ***********************

  22-09-2021 om 22:04 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN 'TGROENHUYS

  cover-20180315110005512

  Beste Klanten,

  op zondag 26 september zal de winkel uitzonderlijk gesloten zijn!
  Dank voor uw begrip.
  Martine

  22-09-2021 om 20:12 geschreven door tlissewegenartje  


  21-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE COMMUNIE TE LISSEWEGE

  242592332-3075448036021056-7802642649261770967bbb-n
  Voor een vergroting............KLIK HIER!

  Op zondag 19 september kregen de kinderen in Lissewege hun Eerste Communie.
   Proficiat allemaal! (Foto: Parochies Brugge Kust)

  21-09-2021 om 10:49 geschreven door tlissewegenartje  


  20-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WORDT LID VAN HET 'JEUGD RODE KRUIS'

  242166807-4282342431857511-8181248934612361663-n

  Gegroet Lissewege! Maak kennis met Jeugd Rode Kruis-Brugge, 9 minuten rijden van het centrum van Lissewege. Wij geven hele leuke gratis EHBO-lesjes aan kinderen vanaf 6 jaar, en hebben ook een jeugdbeweging met gratis activiteiten. Onze ervaren zorgen voor fantastische spelnamiddagen. Wil je meer info? Stuur me een berichtje, bezoek de facebookpagina of stuur een mailtje naar jeugd@brugge.rodekruis.be.

  INTERESSE IN EHBO-INITIATIES? SCHRIJF SNEL IN WANT DE PLAATSJES ZIJN GEWILD 🙂

  20-09-2021 om 22:17 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO VAN DE WEEK

  zzzz

  Foto genomen langs de Dwarsstraat door Annelies De Rycker

  20-09-2021 om 22:01 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN BUURTCENTRUM 'LEVENSVREUGDE'

  its-me

  foto

  gzom

  tuinhier

  INFO: Nancy Lamote
  Centrumverantwoordelijke Levensvreugde
  BC Levensvreugde
  [Zorgvereniging Brugge]<https://www.mintus.be/>
  Lisseweegs Vaartje 43 8380 Lissewege
  T 050 32 62 80

  20-09-2021 om 21:52 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS UIT ONZE BIBLIOTHEEK

  Knipsel

  ********************

  20-09-2021 om 21:24 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LISSEWEGE HEEFT TALENT

  bruno-1

  bruno-2

  BRON: Content in je buurt MINTUS

  20-09-2021 om 21:24 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEZINSBOND LISSEWEGE ORGANISEERT EEN TWEEDEHANDSBEURS

  DSC-0043zz

  **********************

  20-09-2021 om 11:24 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROMMELMARKT - GARAGEVERKOOP TE LISSEWEGE

  DSC-0040

  Op 2 en 3 oktober 2021

  Zeebruggelaan 113 Lissewege

  Inkom gratis

  *******************************

  20-09-2021 om 10:31 geschreven door tlissewegenartje  


  19-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HUIS TE KOOP TE LISSEWEGE

  DSC-0039

  Zeebruggelaan 34, 8380 Lissewege - Euro 285.000

  Meer informatie..............KLIK HIER!

  19-09-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  18-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOETBALNIEUWS RFC LISSEWEGE

  Naamloos-1

  ******************************

  18-09-2021 om 22:28 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PLEZANTE EN GESLAAGDE 'STRAPDAG 2021' IN 'TER POORTEN'

  DSC-0135bbb

  Op vrijdag 17 september 2021 vierde de Strapdag haar 15de verjaardag. Traditioneel komen op deze dag alle leerlingen te voet of met de fiets naar school, ook wij waren uitgenodigd in 'Ter Poorten' om enkele foto's van dit gebeuren vast te leggen. Om deze editie nog feestelijker te maken, stond de campagne in het teken van het WK Wielrennen. Verschillende activiteiten stonden op het programma bij de leerlingen van het lagere. Men begon met opwarmingsoefeningen gevolgd door muziek, meezingen en dansen op het straplied van: "Iedereen is kampioen".
  Later was het dan het zwaardere werk met sprintkoersen en de traagste voor de steps en de fietsers. Ook de kinderen die geen mobiel materiaal mee hadden konden mee doen met een loopwedstrijd.
  Natuurlijk na dit sportieve gebeuren kregen alle leerlingen van het lagere het fel begeerde 'Strapdag-polsbandje' en een strapkaart met een raadsel en een wedstrijd.
  Als laatst werd er voor de tweede maal gezongen en gedanst op de muziek van 'straplied 2021'

  Enkele sfeerbeelden.............KLIK HIER!

  De tekst van het straplied kun je bekijken in de bijlage hieronder!

  Bijlagen:
  20210811-Straplied-tekst.pdf (307.2 KB)   

  18-09-2021 om 21:30 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUCHARISTIEVIERINGEN

  1wxe0bvayuzbr

  - Zondag 19 september om 10u: 'Eerste Heilige communie'
  - Woensdag 22 september om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Donderdag 23 september om 8u voor: Niclaeys Aernout en echtgenote
  - vrijdag 24 september om 8u voor: Jacob Reyvaert en echtgenote
  - Zondag 26 september om 11u voor: Jan Steylins en echtgenote

  *****************************

  18-09-2021 om 10:34 geschreven door tlissewegenartje  


  17-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKBONDSACTIE BIJ 'DE LIJN'

  09

  Op stap op 24 september met de bus of de tram? Hou rekening met mogelijke hinder
  Op 24 september rijdt je bus of tram mogelijk niet.
   Dat is het gevolg van een vakbondsactie.
  We laten je niet graag in de kou staan en werken daarom een 
  alternatieve dienstverlening uit. Deze zal beschikbaar zijn op 22 september.

  17-09-2021 om 10:39 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STRAPDAG IN DE SCHOLEN

  20210615-STRAP-FACEBOOK-HEADER-1024x450-1

  Op vrijdag 17 september 2021 viert de Strapdag haar 15de verjaardag. Traditioneel komen op deze dag alle leerlingen te voet of met de fiets naar school. Om deze editie nog feestelijker te maken, staat de campagne in het teken van het WK Wielrennen. De activiteiten krijgen een tof WK-jasje en voor elke verjaardagskaars staat een WK opdracht.

  Voor deze editie slaat het Octopusteam de handen in elkaar met Sport Vlaanderen en Moev

  17-09-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  16-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HUIS TE KOOP TE LISSEWEGE

  241827075-10158853676357182-687271376253958837zzzzzzz-n

  WIJ VERKOPEN ONS HUIS (in het prachtige Lissewege). 
  Authentiek, volledig gerenoveerd (2015), instapklaar huis met grote tuin in hartje Lissewege. Energiezuinig en vloerverwarming. Beneden: ruime inkomhall met ingemaakte kasten, gastentoilet, garage, open keuken (alle toestellen, inductie), ruime, lichtrijke leefruimte (63m2), grote berging. Zonnig terras (50m2) en mooi aangelegde, privatieve tuin.
  Boven: 3 slaapkamers (ingemaakte kasten), bureau, lichtrijke badkamer met dubbele lavabo, douche en bad. Zolder. Uniek zicht. Hoogrendementsketel Viessmann. Hoogrendementsbeglazing. 
  439 000 euro. 
  Contact: 0494 44 54 78. Geen immo's aub.
  Voor details en foto's die wel in de juiste volgorde staan............KLIK HIER!

  16-09-2021 om 22:05 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN BISTRO-RESTAURANT 'DE VALCKENAERE'

  view

  241928854-4826338927399228-1601807798772173501-n

  **********************

  16-09-2021 om 21:51 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN ONZE BIBLIOTHEEK

  241853833-10220128373299487-839996130846122471-n

  Oók bib Lissewege is klaar voor het WK wielrennen 
  De boeken kunnen uitgeleend worden.
  De truitjes niet!

  16-09-2021 om 21:49 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOOP EEN AZALEAPLANTJE TVV 'KOM OP TEGEN KANKER' IN 'T GROENHUYS

  zzzzzzzzzzzzzzzzzz

  Vandaag tem zondag 12u zijn er Azaleaplantjes verkrijgbaar bij 
  Martine Huys in 't Groenhuys te Lissewege tvv Kom Op Tegen Kanker.
  Mogen we rekenen op jullie steun?
  Want elk plantje helpt een handje.

  16-09-2021 om 21:41 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FEMMA LISSEWEGE-AVONDGROEP ORGANISEERT ENN STADSWANDELING

  Stadszicht-nieuw-GMzzzzz-24-0024

  FEMMA LISSEWEGE-AVONDGROEP ORGANISEERT EEN STADSWANDELING:
  "BRUGGE VOOR WIE BRUGGE KENT"

  Op woensdagavond 6 oktober 2021 organiseren wij een stadswandeling in Brugge onder leiding van stadsgids Francky Segaert.

  We verzamelen om 19.00 uur in Brugge aan de Kruispoort kant Langestraat.
  Wie geen vervoer heeft kan dit bij inschrijving melden. We carpoolen liefst zoveel mogelijk. We zouden aanraden om de auto niet in stad te parkeren maar wel aan de kant van St. Kruis of langs de ring.

  Laatste stop is café Vlissinghe waar de dorstigen gelaafd kunnen worden. (niet in de prijs inbegrepen) .

  Prijs leden 5 euro... niet leden 7 euro.

  Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en maken we er een mooie en gezellige avond van!

  Inschrijven kan bij Myriam Cattoor  0494/88.40.85
  Of via mail dorine17112@gmail.com

  16-09-2021 om 21:03 geschreven door tlissewegenartje  


  15-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POST-CORONA NAMIDDAG BIJ 'OKRA LISSEWEGE-ZWANKENDAMME'

  okra2

  Bij OKRA Lissewege-Zwankendamme werd het licht op groen gezet om terug binnen activiteiten te organiseren.
  Op dinsdag 7 september vond de eerste activiteit plaats namelijk een Post-corona namiddag.
  Na de verwelkoming werden Zoete Herinneringen in beeld gebracht van de voorbije jaren.
  Het was een gezellige namiddag waar iedereen zeer tevreden was om elkaar terug te zien.

  Volgende namiddagactiviteit is gepland op donderdag 23 september, het wordt terug een topper namelijk een muzikale namiddag.

  Mensen die gedurende het najaar (tussen 1 september en 31 december) voor de allereerste keer (!) lid worden van OKRA, blijven lid tot eind 2022 en krijgen de resterende maanden van 2021 cadeau. 

  Deze najaarsactie geldt dus enkel en alleen voor nieuwe leden. 


  15-09-2021 om 11:02 geschreven door tlissewegenartje  


  14-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. S-PLUS LISSEWEGE TERUG VAN START MET DARTS IN BUURTCENTRUM 'LEVENSVREUGDE'

  darts

  20210913-142340bb

  20210913-142032bb

  Na een lang onophoud door corona ging afgelopen maandag (13/9) onze locale S-Plus
  terug van start met darts in buurtcentrum Levensvreugde.

  14-09-2021 om 11:17 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VADER EN DOCHTER BUNDELEN HUN KRACHTEN BIJ KINEPRAKTIJK DE MEULENAERE

  kine

  Sinds half augustus hebben Jan en Katrien, vader en dochter,
   hun krachten gebundeld en werken zij samen als Kine De Meulenaere.
    
  Je kan er terecht voor algemene kinesitherapie, manuele therapie, revalidatie
   (bv post-operatief, na sportletsel, neurologisch,...), postnatale oefeningen,
   lymfedrainage, dry needling (myofasciale therapie), ...
  Ook huisbezoeken zijn mogelijk als je je moeilijk kan verplaatsen.

  Voor afspraken: 050/54 61 67
  Stationsstraat 34, Lissewege
  Je vindt de praktijk binnenkort ook op Facebook

  14-09-2021 om 10:50 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERLIJDENSBERICHT

  rik2

  Dit melden u met droefheid:

  André en Greta Berckmoes - Cartreul
                  Michiel Berckmoes
                                 Andreï en Artemïy
                  Maaike Berckmoes
                                 Ciel en Saar
  Jan en Leen Watté - Cartreul
                  Klaas en An Watté - Thys
                                 Brecht
                  Jeroen en Veerle Watté - Borremans
                                 Nora, Floris en Adriaan
                  Stefaan Watté
  Dirk (†) en Maaike Degraeuwe - Cartreul en Lucien Van de Velde
                  Steven Degraeuwe
                  Tinneke Degraeuwe en Michiel
                                 Silke en Sebbe
                  Pieter en Katrien Degraeuwe - D’Hooghe
                                 Lukas, Tomas en Fien
                                                                                                            zijn zussen, schoonbroers, neven en nichten;
  De aanverwanten van de families Cartreul, Vanfleteren, Kerckhof en De Geeter.


  Pater Verbieststraat 6, 8380 Lissewege.
  Vlieguit 11, 9830 Sint-Martens-Latem.
  Peperstraat 34, 8000 Brugge.
  Priester Edward Poppestraat 11, 9220 Hamme-Moerzeke.

  14-09-2021 om 06:39 geschreven door tlissewegenartje  


  13-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAG TOPPING VAN DE KAVIJAKSTOPPERS

  241731549-2984523745093935-1172035368029339356-n

  Uitslag van de topping van zondag 12 september 2021

  13-09-2021 om 21:29 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEILIG VORMSEL IN DE KERKEN VAN LISSEWEGE EN ZEEBRUGGE

  241816453-3069486499950543-6143700677434401402zzzz-n

  241814298-3069486509950542-3558657795746510969zzzz-n

  Zondag 12 september 2021, Heilig Vormsel in Zeebrugge-Lissewege.
   Proficiat aan alle vormelingen!
  (Foto's Parochies Brugge Kust)

  13-09-2021 om 21:19 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WERKEN AAN HET SPEELPLEIN VAN ZWANKENDAMME GAAN VAN START
  Image2

  130298074-830595531128986-3591127929816289810-nkopie
  Voor een groter beeld...............KLIK HIER!

  Deze week starten de werken aan het nieuwe speelplein in Zwankendamme. De toestellen zijn oud en afgeleefd. Samen met de buurt werd er een nieuw ontwerp opgemaakt. Het nieuwe plein wordt een plek op maat van deze deelgemeente. Een verbindende plek waar jong en oud kunnen samenkomen. Stad Brugge investeert hierin €258.000 

  Het nieuwe ontwerp bevat een gloednieuwe speelzone aan de kant van de nieuwe wijk. Dat maakt het plein ook veiliger om zelfstandig te spelen. Er komen nieuwe uitdagende speeltoestellen voor verschillende leeftijden zoals een piramidenet, korfschommel een combinatietoestel met glijbaan. De groene heuvel en wadi zorgen voor een natuurlijke berm en maken avontuurlijk spelen mogelijk. De grote betonvlakte wordt ingeruild voor een nieuwe plek voor jongeren met skate-mogelijkheden, een basketbalkorf, een pannavoetbalveldje en een hangplek, geflankeerd door een bloemenweide aan de straatkant.

   Er komen ook extra petanquevelden. De extra picknickbanken en zitplekken creëren een echt buurtgevoel. Ik ben er zeker van dat zowel jong als oud veel mooie momenten op dit plein zal beleven.

  13-09-2021 om 19:44 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLIKVANGER VAN DE WEEK

  DSC-0051bb

  Fiets aan de Alfons Stynsstraat wordt opgeslokt door de klimop!

  13-09-2021 om 09:45 geschreven door tlissewegenartje  


  12-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INGEZONDEN BERICHT

  241556416-547035803216149-5474402262832498763bbb-n

  241690762-383046806756146-9149432270334493306bbb-n

  Verleden week vrijdagnamiddag was het voor de zoveelste maal pech voor de mensen die
   van en naar het centrum van Lissewege moesten. Weer stond er een goederentrein stil
  aan de spoorwegovergang waardoor er een file onstond en verschillende wagens reeds
  moesten aanschuiven langs de Zeebruggelaan. Tja....Infrabel gaat wel weer een reden
  uit hun duim zuigen zeker! (Foto's D.D)

  12-09-2021 om 22:34 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HERDENKING BEVRIJDING VAN LISSEWEGE DOOR HET CANADESE LEGER

  zzzzzz

  Afgelopen zaterdag(11/9) ging de jaarlijks herdenking door van de bevrijding van Lissewege
   door het Canadese leger tijdens de tweede Wereldoorlog. Stoetsgewijs trokken de 
  fanfare, vaandeldragers en genodigden vanaf het station richting oorlogsmonument. De namen van
  de Burgerlijke en oorlogsslachtoffers werden voorgelezen door voorzitter
   Ingrid Tavernier gevolgd door een bloemenhulde vanwege de Stad, Provincie,
   Defensie, Canadees leger, NSB Lissewege en de weerstand.  
  Daarna werd er nog de Last Post, het Belgisch- en Canadees Volkslied gespeeld.
   Het waren immers de Canadese soldaten die destijds de oorlog, Lissewege hebben bevrijd.
   Als laatst ging het richting 'Ter Poorten' voor enkele toespraken met vervolgens een hapje en drankje. 

  Wist je dat de huidige 'Canadezenstraat'
  als eerbetoon voor de Canadese soldaten vroeger de 'Zuienkerkestraat' noemde!

  Enkele sfeerbeelden.................KLIK HIER!

  12-09-2021 om 21:55 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STARTDAG KSA-LISSEWEGE WERKINGSJAAR 2021 - 2022

  DSC-0070b

  het was zover, de start van het werkjaar 2021-2022 bij KSA-Lissewege aan het locaal op het speelplein te Lissewege.
  De Startdag met thema Smurfen vond dit jaar plaats deze zaterdag op 11 september van 14 tot 17 uur. en men mocht er heel wat kinderen verwachten. Ook mocht de leiding enkele nieuwe gezichtjes begroeten. Het werd gezellige namiddag met kennismaking van de groepen en hun leiding, verschillende doe-spellen en een zoektocht naar enkele smurfen die gevangen genomen waren door Gargamel. Het werd een middag om nooit meer te vergeten! 
  Men kon ook nog eens door de verloren voorwerpen snuffelen, maar als er niks meer te redden viel was er ook nog steeds de mogelijkheid om de eigen gepersonaliseerde KSA merchandise te kopen. 

  Enkele sfeerbeelden.................KLIK HIER!

  12-09-2021 om 20:52 geschreven door tlissewegenartje  


  11-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRUGGE PLUS ORGANISEERDE EEN THEATERVOORSTELLING OP HET SPEELPLEIN LANGS DE VINCENT DOENSTRAAT

  DSC-0020bbb

  Uitwijken kwam op vrijdag 10 september naar het speelplein aan de Vincent Doensstraat in Lissewege voor een gezellige cultuurnamiddag. Jong en oud waren aanwezig om er te genieten van een speciaal verhaal. Volgens verschillende aanwezigen zouden er meer mogen zo'n namiddagen zijn.

  Het verhaal:
  "Lev woont op de eindeloze ijskoude vlakte. Zijn ouders verzamelen lege flessen en iedere dag komen er meer bij. Hij bouwt er een wereld van om de kou van buiten en de kou in zijn hart niet zo te voelen. Mare haar vader verdween in de golven die tegen het warme eiland slaan. Ze stuurt hem flessenpost maar hij antwoordt nooit. Mares moeder wil er niet over praten en doet net alsof hij nooit bestaan heeft. Marec en Lev dromen over een leven ergens anders, maar ‘ergens andersÿ lijkt zo ver weg. Precies op hetzelfde moment besluiten zowel Mare als Lev een gat te graven naar de andere kant van de wereld. In de diepste diepte komen ze elkaar tegen. Twee tunnels die elkaar raken. Twee mensen die elkaar vinden. Ze besluiten samen verder te trekken en een plek te zoeken die ze beiden niet kennen. Een plek vol verhalen. Want samen alleen zijn is altijd nog beter dan in je eentje eenzaam zijn".

  Tekst en concept Amarins Romkema Spel en muziek Amarins Romkema en Carlos Zorita Diaz Decor Jasper van Roden Met dank aan Brugge Plus vzw

  Enkele sfeerbeelden:...................KLIK HIER!

  11-09-2021 om 11:47 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KNUFFEL GEVONDEN

  Knipsel

  Bovenstaande knuffel is gevonden in Zeewege
  Knuffel is af te halen in ’t Groenhuys tijdens de openingsuren.

  11-09-2021 om 10:50 geschreven door tlissewegenartje  


  09-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT BLOEIT ER DAAR IN DE WEIDE..................?

  20210907-111038bbb

  Langs de Pontstraat zie je op een gegeven moment lila bloemetjes in bloei.
  Eventjes opgezocht en het is 'Zulte of Zeeaster'

  Zulte of Zeeaster is een inheemse zoutminnende plant die van nature voorkomt in de zoutsteppen en kustgebieden van de gematigde delen van Europa en Azië. In Nederland werd zulte vroeger in het wild verzameld door arme mensen.

  De jonge bladeren van zulte worden nog steeds als groente gegeten. Ze worden onder de naam lamsoren te koop aangeboden. De plant lamsoor (Limonium vulgare) heeft echter niets met zulte te maken.

  Zeeaster is een overblijvende, winterharde plant die goed gedijt op voedselrijke, zonnige plaatsen. De plant is zeer tolerant voor zout water. De plant bloemt rijkelijk en de mooie lila bloemen zijn zeer gegeerd bij bijen en vlinders.
  De bladeren van zeeaster zijn zeer smakelijk en kunnen zowel rauw als verwerkt gegeten worden. Vooral wanneer zeeaster zich bevind in een zilt milieu krijgen de bladeren een aangename zoutachtige smaak.

  09-09-2021 om 11:09 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN BUURTCENTRUM 'LEVENSVREUGDE'

  241628780-696685395060683-6457500858663406526-n

  241631501-696685288394027-7270790530007040369-n
  Foto's BC Levensvreugde

  Onze vrije schilderclub is ook terug opgestart. Ieder donderdagnamiddag. Sluit gerust aan.

  Info: Levensvreugde, 
  Lisseweegs Vaartje 43
   8380 Lissewege
  T 050 32 62 80
  levensvreugde@mintus.be

  09-09-2021 om 10:03 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KSA-LISSEWEGE: 'INFO START VAN HET WERKJAAR 2021-2022'

  zaza

  Dag beste leden, ouders en sympathisanten,

  het is BIJNA zover, de start van het werkjaar 2021-2022!! Daarom, bij deze nog eens een opfrissing van hoe we te werk zullen gaan:

  De Startdag met thema Smurfen vind dit jaar plaats deze zaterdag op 11 september van 14 tot 17 uur. We hopen zoveel mogelijk (nieuwe) kindjes te verwelkomen, dus trommel maar allemaal jullie beste vriendjes en vriendinnetjes op, want het wordt een middag om NOOIT meer te vergeten!
  U kunt ook nu nog eens door de verloren voorwerpen snuffelen, maar als er niks meer te redden valt is er ook nog steeds de mogelijkheid om onze eigen gepersonaliseerde KSA merchandise te kopen. Rondom het inschrijven krijgt u wat meer informatie verder in dit bericht.

  Na de Startdag verwelkomen we alle ouders, plus-ouders, grootouders, tantes, nonkels, broers, zussen... voor een drankje aan onze Smurfen-bar.

  Normaal gesproken kunt u altijd inschrijven op de Startdag, maar doordat we dit vorig jaar via de website hebben gedaan (door corona) en dit een succes was, hebben we gekozen dit jaar op de zelfde manier te werk te gaan. Op de bijgevoegde foto kunt u alle informatie terugvinden omtrent het inschrijven: hoeveel dit nu eigenlijk kost en hoe u dit het beste doet. Mocht u nu toch nog vragen hebben, zal er op 11 september een klein standje beschikbaar zijn waar wij u zo goed mogelijk zullen proberen helpen.

  241322304-4108524572579676-4811348737827468059-n

  Viola si, dit was het dan bij deze.
  De leiding is al druk in de weer met het treffen van alle voorbereidingen, dus we hopen van harte dat jullie allemaal talrijk aanwezig zullen zijn, hopelijk tot dan!!

  Groetjes,
  een zeer enthousiaste leidingsgroep

  09-09-2021 om 09:55 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HANDELSPAND TE HUUR LISSEWEGE

  3745000069000002025

  HANDELSPAND TE HUUR LISSEWEGE | € 2 500

  In het vroegere stationsgebouw van Lissewege, een van de mooiste dorpen in Vlaanderen en tevens een deelgemeente van Brugge, is dit unieke handelspand te vinden. Het is volledig ingericht en werd reeds gebruikt als expositieruimte waarbij ook ruimte is voor een terras buiten. Horeca is toegestaan.

  Het handelspand bevat ook een overdekte koer, ingerichte keuken en kelderruimte.

  09-09-2021 om 09:39 geschreven door tlissewegenartje  


  08-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HISTORIE VAN DE ZEEVAART EN DE FERRY-BOATS

  zzz

  je kunt je inschrijven via mailtje naar Sarah.allemeersch@mintus.be 
   dan krijg je ook een mailtje terug ter bevestiging.

  08-09-2021 om 10:06 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POL DHONDTSTRAAT HEEFT NU OOK EEN BOEKENRUILKASTJE

  20210903-102555zzzzz

  De Pol Dhondtstraat heeft nu dank zij Stad Brugge nu ook een "boekenruilkastje".
  Het waren enkele mensen van 't Lissewegenartje die het initiatief namen om de buurtbewoners
  en voorbijgangers een boek konden lenen of voor een ander boek konden ruilen.
  De bedoeling is om maandelijks het aanbod te vernieuwen en aan te vullen.
  Ook wordt er getracht om diversiteit aan boeken te brengen, dit voor volwassenen
  als voor de jeugd. Boeken zijn steeds welkom bij Huyghebaert Rudi, Pol Dhondtstraat 20.
   Het boekenruilkastje bevind zich rechtover Pol Dhondtstraat 18,
  aan de dikwijls druk bezocht 'bankjes'.

  08-09-2021 om 09:49 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW VOETPAD VOOR EEN VERKEERSVEILIGE SCHOOLOMGEVING

  20210905-094921zzzzzzzzz

  20210905-095116

  Naar aanleiding van een verkeersveilige schoolomgeving aan Ter Poorten werd afgelopen zaterdag(4/9)
  het voetpad in de Pol Dhondtstraat verlengd tot aan de parking. Op deze manier zoudende ouders,
   de straat niet meer hoeven over te steken en zich aan de juiste kant bevinden om naar het
   zebrapad aan de school te wandelen.
  Spijtig genoeg stelden we enkele problemen vast: "Het verkeersbord op de hoek van het nieuwe 
  voetpad aan de Pol Dhondtstraat en de parking staat in het midden van het voetpad!"
  Op het einde van het voetpad van de Pol Dhondtstraat met de Stationstraat staat een verkeersbord
  en een electriciteitskast volledig in de weg voor de voetgangers die er moeten langs passeren!

  08-09-2021 om 09:19 geschreven door tlissewegenartje  


  06-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE EERSTE KAARTING IN BUURTCENTRUM 'LEVENSVREUGDE'

  z1

  De eerste kaarting ging vandaag door in een goed geventileerd buurtcentrum 'Levensvreugde'

  z2

  z3

  z4

  z5

  z6

  z7 

  06-09-2021 om 21:08 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOEK DE VERSCHILLEN

  241359714-2905818319684561-4563750293143612783-n

  INKOM LISSEWEGE

  Naamloos-1

  INKOM UITKERKE - BLANKENBERGE

  06-09-2021 om 20:03 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE TIJD VAN TOEN LANGS ONZE CONTREIEN

  TONEELKRING "KUNST VINDT GUNST"

  DSC07288bbbb

  1235bbbbb

  DSC07293
  Een zicht op de scene destijds

  De Lisseweegse toneelkring "Kunst vind Gunst" werd opgericht in 1947 en werd er destijds uitsluitend mannentoneel gebracht met één voorstelling per jaar! Afwisselend waren dit blijspelen, drama's en detektivespelen. Zo was,"Dodengallerij 1035 m" een dramatisch karakterstuk, die bij sommigen nog vers in het geheugen ligt. Het betrof een stuk dat geschreven en geregisseerd werd door E.H.J.Soens, destijds proost en onderpastoor van onze gemeente.
  Het stuk werd niet alleen te Lissewege gespeeld maar ook in de Vlaamse mijnwerkersmiddens van Menen en Avelgem. Het hield immers verband met de mijnramp in Marcinelle op 8 augustus 1956!

  In 1965 werd er eindelijk overgestapt naar gemengd toneel, wat meteen voor gevolg had dad er meer stukken konden gespeeld worden.
  In het jaar 1973 werd een en ander toevertrouwd aan een beroepsregisseur en werd meteen ook een eindpunt gezet achter jaren van patronage-toneel. Dit was immers nodig om onze inwoners, die toneelkennend en toneelminnend is, te blijven aantrekken.

  "Kunst vind Gunst" werd ook meerdere malen gevraagd voor de BRT-tv om mee te doen in jeugdseries zoals "Rogier van Ter Doest" en "Circus Rondau", alsook meermaals gevraagd in tal van stoeten in het Vlaamse land en had ook het vaste rendez-vous op de Brugse Reiefeesten.

  In de tachtiger jaren maakten volgende personen deel uit van de bloeiend kring: August Boddin, Roland Boi, Lutgarde Cornille, Jozef Demaré, Edmond Depaepe, Lucienne Devuyst, Louis Goumare, John Goemare, Ria Jacxens, Jan Pintelon, Robert Pyra, Danny Tavernier, Dominique Van Audenaerde, Micheline Vandeberghe, Julien Vandepitte en Willy Vandepitte.
  Waren toen lid van het jeugd- of minitheater: Geert Boddin, Nadine Maes, Annemie Demaré, Katrien Demaré, Paul Tavernier, An Vandecasteele en Geert Vandecasteele.

  Tot slot een leuke anekdote uit de heroïsche jaren van de toneelvereninging: op het einde van de 50er jaren diende op het einde van een bedrijf een acteur doodgeschoten te worden. Om het geluid van een schot na te bootsen werd er achter de gordijnen een kurkje met springstof geplaatst waar met een hamer op geslagen zou worden.
  Toen het ogenblik er was, viel het kurkje om en ging het schot niet af! De speler die op de scene zijn rivaal moest doden greep dan maar noodgedwongen naar een ingebeeld mes en stak zijn tegenstrever dood. Op het zelfde moment ging het schot toch af en het drama werd een onvervalste klucht!

  (documentatie van Peere Norbert, Brugsch Handelsblad 14 maart 1980)

  Ook Jozef Demaré deed toen mee:
  "Jozef Demaré werd geboren op 6mei 1928 in Poperinge. Op z'n zesde verhuisde hij naar Zuienkerke, waar vader Demaré stationschef was. In 1952 trok hij naar Lissewege, waar hij bleef wonen tot zijn overlijden. Demaré werkte zijn hele leven als expediteur bij het toenmalige Glaverbel, vandaag bekend als glasproducent AGC. Van 1947 tot 2006 speelde hij bij het Lisseweegse amateurtoneelgezelschap Kunst vindt Gunst, waar hij ook jarenlang voorzitter van was. De Lissewegenaar was ook een twintigtal keer als figurant te zien in de vtm-serie Wittekerke".
  Hij was een oom van radiopresentatrice Leen Demaré.

  06-09-2021 om 19:44 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CONTROLE VAN EEN ELECTRICITEITSKABEL

  xdyxog0d2bkeafo1k93f

  Controle van een elektriciteitskabel

  De firma Verbraeken Infra uit Temse voert van maandag 20 september tot en met vrijdag 24 september controles uit aan een elektriciteitskabel van Elia. Dit gebeurt via de verschillende putdeksels in de rijbaan. De rijweg wordt tijdens de werkuren afgesloten voor alle verkeer. De controle van de kabel gebeurt in twee fases.

   Fase 1 vindt plaats in de Patentestraat tussen de Uitkerkestraat en de Canadezenstrat. Auto's volgen tijdens die fase een omleiding via de Uitkerkestraat, Baron De Maerelaan en de Canadezenstraat.

  Fase 2 verloopt in de Patentestraat en de Kruipuitstraat tussen de Canadezenstraat en de Stationsweg. Omleiding loopt hier via de Stationsweg, Blankenbergse Steenweg en Canadezenstraat.

  Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand behouden steeds doorgang.

  06-09-2021 om 18:30 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TENTOONSTELLING IN KUNSTHUYS DEN ENGEL

  uitnodigingskaart22

  ***********************

  06-09-2021 om 10:37 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLIKVANGER VAN DE WEEK

  20210905-203821bb

  Ergens te Lissewege.....zoek de 'Blik'vanger!

  06-09-2021 om 10:36 geschreven door tlissewegenartje  


  04-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAAMOPGAVE VAN ONZE VORMELINGEN 2021 IN DE ST.DONAASKERK TE ZEEBRUGGE

  241054803-3059644487601411-4925401244849411673-n

  Op zondag 29 augustus was het naamopgave in de St Donaaskerk van Zeebrugge
  voor de vormelingen van parochies Bruggekust 2021(Lissewege, Zeebrugge en Zwankendamme).
   Het was super om elkaar eindelijk eens in levende lijve te zien.

  Bericht: Parochies Brugge Kust

  04-09-2021 om 22:25 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LEIDING VAN KSA-LISSEWEGE VOOR HET JAAR 2021 - 2022


  241151298-4090150034417130-3711624039420253080-n

  Ben je benieuwd naar de KSA Lissewege-leiding van het jaar 2021-2022,
   dan hoef je niet langer in spanning te wachten! Hieronder kun je ze ontdekken… 
   
  sloebers

  80f5cd50f858fead9af499d5699e93c5-collagecollage1-web

  80f5cd50f858fead9af499d5699e93c5-collagecollage2-450

  80f5cd50f858fead9af499d5699e93c5-collagecollage3-450

  80f5cd50f858fead9af499d5699e93c5-collagecollage4-450

  Wat staat er op de agenda voor september en october: https://ksalissewege.be/ambras

  04-09-2021 om 22:11 geschreven door tlissewegenartje  


  03-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERHALENWANDELING IN LISSEWEGE

  Knipsel

  Zaterdag 11 september 2021

  Rasverteller Lucas Vandenbussche verzamelde tien jaar geleden een grote hoeveelheid volksverhalen in Brugse wijken. Op deze vertelwandeling geeft hij de volksverhalen van Lissewege prijs. Hoe leefde dit dorp in het midden vorige eeuw? Nog niet zo lang geleden... en toch. Deze verhalen van de kleine man/vrouw verbazen, en roepen hier en daar – misschien wel – wat heimwee op. Soms triest, soms huiveringwekkend. De muren geven geheimen prijs over liefde, samenhorigheid (of net niet), de humor van toen, de details uit het leven van de kleine man. Alles uit die andere eeuw toen het dorpsleven heel anders was. Een eeuw die achteraf bekeken net zo boeiend was als de onze. We stoppen aan de huizen, op de pleintjes, in de straatjes waar er merkwaardige gebeurtenissen verscholen zitten. Heb je er zin in? Stap dan met het groepje met Lucas mee in de beleving van die bijna vergeten tijd. West-Vlaams gesproken en zo nodig: vertaald.

  03-09-2021 om 11:05 geschreven door tlissewegenartje  


  02-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLIKVANGER VAN DE WEEK

  zzzzzz

  Een student uit Zuienkerke aan het Boudewijnkanaal

  02-09-2021 om 10:11 geschreven door tlissewegenartje  


  01-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STARTDAG KSA LISSEWEGE 2021 - 2022

  239477263-4068372676594866-2239696706237725234-n

  ZATERDAG 11 SEPTEMBER 2021 VAN 14u tot 17u
  startdag KSA Lissewege 2021-2022

  Geachte KSA-smurfen,

  Wij kregen zonet een berichtje uit smurfenland!
  Door onze blauwe truien en t-shirts zagen de smurfen in ons een vriend,
   en we kunnen hen niet in de steek laten.
  Blijkbaar heeft Gargamel een paar smurfen, waaronder smurfin
   en grote smurf, gevangen genomen!
  Ze hebben onze hulp ingesmurft om deze gevaarlijke missie te smurfen.
  We verzamelen om 14u, met smurfenmuts, aan het lokaal.
   (Voor de smurfen die dit nog niet hebben, is dit nog verkrijgbaar op de startactiviteit zelf.)
  Nieuwe smurfen en smurfinnen zijn uiteraard zeker ook welkom in de KSA. 
  want hoe meer zielen (en smurfen) hoe meer vreugde!
  Na onze (hopelijk succesvolle) tocht richting Gargamel, om 17u,
   start de smurfenbar voor groot en klein.
  De leidingsmurfen rekenen op jou!

  01-09-2021 om 22:40 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste DARTSTORNOOI TE ZEEBRUGGE

  241015563-4649341245084052-5912532691223839735-n

  Beste dart liefhebbers , vrienden , en geinteresseerden voor ons tornooi ! Na overleg met ervaren mensen ( waarvoor dank ) om nog enkele mensen toe te laten hebben we besloten hun raad op te volgen en te stoppen bij 64 inschrijvingen ! Dus helaas zullen we velen moeten teleurstellen waarvoor onze excuses ! We hopen er alvast een succesvol tornooi van te maken . Zodat we volgend jaar minstens hetzelfde kunnen verwezelijken ! We leggen alvast een kleine reserve lijst vast voor eventueel afvallers door omstandigheden xat zeker zal voorvallen denk ik . Dus voor de mensen die willen kunnen we een reserve lijstje aanleggen . Laat het ons weten ! 
  Veel succes op het tornooi !

  01-09-2021 om 22:15 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE EERSTE SCHOOLDAG IN TER POORTEN

  EERSTE-SCHOOLDAG-34

  't Lissewegenartje was te gast in 'Ter Poorten' bij de eerste schooldag.

  Na 2 maanden vakantie was het woensdag 1 september de eerste schooldag van het schooljaar
  2021-2022. Voor de kleinsten was het een hele verandering, ze werden door ma en pa naar de 
  1ste kleuterklas gebracht waar ze opgevangen werden door juf Linda die ze zeker allemaal
  zal verwennen. Natuurlijk zijn er op deze eerste schooldag altijd wat traantjes te zien
  maar algauw verdwijnen ze als ze zo veel leuke dingen zien in klas.
  Ook doen juf Marijke en juf Sabine hun uiterste best om de kleuters het naar hun zin te maken.
  Voor het lagere is het studeren geblazen met af en toe een culturele of sportieve activiteit.
  Wij wensen in alle geval de kinderen, leerkrachten, mama's en papa's heel veel succes
  met de start van het nieuwe schooljaar.

  Enkele sfeerbeelden van de eerste schooldag..............KLIK HIER!

  01-09-2021 om 22:05 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE EERSTE SCHOOLDAG

  241037488-3021710384822542-2226273161542164565-n

  Wij wensen iedereen een succesvol en aangenaam schooljaar 2021 - 2022!

  01-09-2021 om 10:36 geschreven door tlissewegenartje    Foto

  Foto

  Foto

  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand of uw foto's naar mij te verzenden.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Foto


  Zoeken in blog


  Zoeken met Google  Foto

  Foto

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 05-2022
 • 04-2022
 • 03-2022
 • 02-2022
 • 01-2022
 • 12-2021
 • 11-2021
 • 10-2021
 • 09-2021
 • 08-2021
 • 07-2021
 • 06-2021
 • 05-2021
 • 04-2021
 • 03-2021
 • 02-2021
 • 01-2021
 • 12-2020
 • 11-2020
 • 10-2020
 • 09-2020
 • 08-2020
 • 07-2020
 • 06-2020
 • 05-2020
 • 04-2020
 • 03-2020
 • 02-2020
 • 01-2020
 • 12-2019
 • 11-2019
 • 10-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 11--0001


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!