Foto

Deel op Facebook

Foto
Inhoud blog
 • ALLEZ ROULER..........................!!!
 • UPDATE: EUCHARISTIEVIERINGEN TE LISSEWEGE
 • NIEUWS VAN 'TGROENHUYS
 • OKRA ZEEBRUGGE VIERT ZIJN KAMPIOENEN
 • TIJD VOOR VAKANTIE VOOR DE LEERLINGEN VAN DE LISBLOMME
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  broedereverard
  www.bloggen.be/broeder
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  EXTERNE LINKS

  Foto

  Klik hieronder

  Foto
  Foto
  Instagram
  Foto
  Zoeken in blog

  WELKOM BIJ TLISSEWEGENARTJE

  header
  29-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HALLOWEEN EN ZUMBA IN TER POORTEN


  De laatste schooldag en tevens ook de laatste dag van de gezonde week voor de herfstvakantie mocht iedereen verkleed naar school komen. Het thema was vanzelfsprekend 'halloween' en ze hadden bijna allemaal hun best gedaan om er zo eng en griezelig uit te zien. Zoals ieder jaar kwam ook 'Abden' op bezoek' voor een uurtje 'Zumba' dat bij de leerlingen en de kleutertjes zeker in de smaak viel. Bekijk de leuke en soms griezelige sfeerbeelden in het 'Stedelijk Onderwijs Brugge-Noord' van afgelopen vrijdag..........KLIK HIER!

  29-10-2016 om 12:57 geschreven door tlissewegenartje  


  28-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAPEGAAI ZOEKT ZIJN BAASJE


  Bovenstaande papegaai vliegt momenteel rond in de tuin van het VVV-kantoor.
  Het dier is zeer waarschijnlijk ontsnapt uit zijn kooi.

  28-10-2016 om 01:19 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.40 JAAR OCMW BRUGGE FEESTELIJK GEVIERD


  40 JAAR OCMW FEESTELIJK GEVIERD

  Het Brugse OCMW vierde op 26 oktober het 40-jarig bestaan van alle OCMW’s en in het bijzonder ook de verjaardag van het eigen OCMW. In 1976 werden namelijk de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW’s) opgericht, als opvolger van de Commissies voor Openbare Onderstand (COO’s).

  Als OCMW van de hoofdstad van provincie West-Vlaanderen en één van de grootste OCMW’s van Vlaanderen, wilde het Brugse OCMW die gelegenheid niet zomaar laten voorbijgaan. Er was een programma voor zowel professionelen uit de sector als alle eigen medewerkers. “In de namiddag vond een congres plaats over ‘buurtzorg en buurtgerichte wijkwerking’. Een belangrijk thema, ook voor het Brugse OCMW, dat hier in de toekomst wil blijven op inzetten: een buurtgerichte aanpak, waarbij buurtbewoners, vrijwilligers en professionelen, buurtwerkers en zorgverleners samen werk maken van een warme buurt”, vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

  ’s Avonds waren alle 2000 OCMW-medewerkers welkom in het concertgebouw. Er werd gepraat over de toekomst van de OCMW’s. “Met de oprichting van de OCMW’s kwam er 40 jaar geleden toch een belangrijke kentering in het lokale welzijns- en zorglandschap. Maar de laatste maanden en jaren staat het OCMW ter discussie. De vraag wordt gesteld of het OCMW nog als lokaal bestuur moet blijven bestaan. Maar we mogen tijdens die discussies vooral de ziel van het OCMW niet vergeten: ervoor zorgen dat al onze inwoners een menswaardig leven kunnen leiden”, aldus De fauw.

  De avond werd doorspekt met muziek, vooral van mensen uit de OCMW-vereniging Ons Huis, die werkt met mensen met een beperking. “De djembégroep Ons Huis was voor de gelegenheid in een bigbandsamensteling. Ook De Nieuwe Noot schitterde op het podium. De Nieuwe Noot is een gospelkoor dat bestaat uit mensen met een niet aangeboren hersenletsel. De avond werd afgesloten met een optreden van een bekendere naam: niemand minder dan Raymond van het Groenewoud liet alle aanwezigen genieten van zijn bekende repertoire. Daarna was er nog tijd voor een babbel, met een hapje en een drankje”, besluit voorzitter De fauw.

  28-10-2016 om 01:06 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE EXPO IN SEAFRONT ZEEBRUGGE


  SEAFRONT stelt voor: <FOR FREEDOM> expo !

  Het verhaal van onze strijdmakkers aan de andere kant van de oceaan tijdens WOII.
  Na de opening van <FISHSTORIES> eerder dit jaar, stelt Seafront alweer een nieuwe tentoonstelling voor aan het grote publiek. De ‘For Freedom expo ‘ in het themapark brengt het verhaal van de vele duizenden Canadese soldaten die tijdens WO II de Atlantische oceaan overstaken om de geallieerden in de strijd tegen de Duitsers bij te staan. De datum van deze opening is niet toevallig gekozen: op 3 november 1944 werd Zeebrugge immers door de Canadese troepen als laatste gemeente in België van de bezetter bevrijd. Dit verklaart ook meteen de bijzondere band tussen België en Canada. De rol van Canadese troepen in de oorlog en bij de latere bevrijding valt niet te onderschatten. Op een totale bevolking van slechts 11 miljoen inwoners, zouden tegen 1945 maar liefst 1 miljoen Canadese militairen betrokken zijn. Het bestond hoofdzakelijk uit vrijwilligers.

  De nieuwe expo is in samenwerking met het ‘For Freedom Museum’ te Knokke-Heist tot stand gekomen. Dit museum brengt op een bruisende en realistische wijze de sombere tijden van de Tweede Wereldoorlog in beeld. Freddy Jones, oprichter en bezieler van het project, is de zoon van een Britse veteraan die in 1947 met een meisje uit Knokke-Heist trouwde. De Canadese Bevrijdingsmars, die jaarlijks gehouden wordt Knokke-Heist, gaf hem de inspiratie om de banden met de Canadese oud-strijders aan te halen en hun verhaal vast te leggen. De gemeenschappelijke interesse van Seafront en het For Freedom Museum voor WO II bracht beide partners ertoe om gezamenlijk hun schouders onder dit project te zetten. Het is een win-win situatie voor beide: Seafront krijgt de tentoongestelde stukken van het For Freedom Museum in bruikleen, terwijl bezoekers van Seafront warm gemaakt worden voor een eventueel bezoek aan het oorlogsmuseum.

  De expo toont een tafereel van moedige Canadese soldaten aan dek van één van de vele schepen richting Europa, die daarmee gehoor gaven aan de ‘roep’ van de Engelse kroon in 1939 om hen bij te staan in de strijd tegen de Duitsers. Naast het afgebeelde tafereel, vallen ook heel wat authentieke artefacten uit de tweede wereldoorlog te bezichtigen, zoals onder andere een recent opgegraven Duitse helm, gasmaskers, hulzen van luchtafweermachines en originele krantenknipsels van indertijd. Aan de hand van informatiepanelen komen bezoekers tot slot meer over het verhaal van onze Canadese strijdmakkers te weten.

  Een tijdlijn geeft daarbij een handig overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen, beginnend bij het Verdrag van Versailles en de aangroeiende Jodenhaat als aanleiding van de oorlog, de veldslagen bij Stalingrad en Normandië als cruciale kantelmomenten en het Ardennenoffensief en de slag om Berlijn als laatste stuiptrekkingen van Hitler en de nazi’s.

  Wil je nog meer info over WOI & WOI, dan biedt Seafront vanaf 2017 een nieuw arrangement aan. Vanaf 20 personen kunnen geïnteresseerden, in combinatie met een bezoek aan Seafront, deelnemen aan de ‘World War Walk’: een gegidste rondleiding langs de meest boeiende overblijfselen uit WO I en WO II, doorheen Zeebrugge. Deelnemen aan de rondleiding kan te voet, per fiets of met de bus.

  Met de nieuwe expo en de rondleiding wenst Seafront het maatschappelijke bewustzijn rond de oorlog in het algemeen te verhogen. Desondanks de ontzettende gruwel van de oorlog, is bewust voor een positieve invalshoek gekozen: het kameraadschap tussen de geallieerden en hun strijdbroeders van de andere kant van de oceaan. Het is een verhaal over broederschap, moed en zelfopoffering tijdens één van de donkerste pagina’s uit de menselijke geschiedenis. Net daarom verdient dit verhaal van de oorlog bijzondere aandacht.

  “Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.” – Albert Einstein

  Praktisch:
  · Een bezoek aan de expo <FOR FREEDOM> zit inbegrepen in je ticket voor SEAFRONT.
  · Tickets kosten € 12,50 per persoon.
  · SEAFRONT is dagelijks open van 10h-17h. Aangepaste winteropeningsuren: zie www.seafront.be. Jaarlijks verlof in januari.

  28-10-2016 om 00:45 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOKTERS IN VERLOF
  Dokter Maere Frank is met VERLOF vanaf DINSDAG 8 november tot en met DINSDAG 15 november 2016.

  U kunt tijdens de weekdagen terecht bij de dokters in de streek. Dr Steel is echter ook met vakantie tot en met 13 november.
  Vanaf 19u 's avonds tot 8u 's morgens en tijdens de weekends (vanaf vrijdag 19u tot maandagmorgen 8u) kunt u terecht bij de wachtdienst op het nummer 1733.

  28-10-2016 om 00:22 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PICK-NICK-ONTBIJT IN PYAMA OP SCHOOL


  Bij de vierde dag van de gezonde week in het 'Stedelijk Onderwijs Brugge-Noord' Hielden de leerlingen van het lagere na de opwarmingsoefeningen een 'pick-nick-ontbijt' in pyama. Er werd gevraagd om in pyama naar school te komen en om in de brooddoos een gezond ontbijt en een gezond drankje mee te brengen. De leerkrachten controleerden dit en gaven een groene kaart voor het ontbijt dat gezond was en een rode kaart voor ongezond. Natuurlijk hadden de meeste kinderen een groene kaart bemachtigd! Enkele sfeerbeelden van dit superleuk ontbijt op school.......KLIK HIER!

  28-10-2016 om 00:17 geschreven door tlissewegenartje  


  26-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ORDE VAN DE PRET ORGANISEERT EEN SPORTKWISAVOND  Het inschrijvingsformulier in bijlage!

  Bijlagen:
  inschrijvingsformulier.docx (175.7 KB)   

  26-10-2016 om 23:39 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROOTOUDERONTBIJT IN 'TER POORTEN'


  Kleutertjes van het 'Stedelijk Onderwijs Brugge-Noord' (Ter Poorten)
   bedienen grootouders met een heerlijk ontbijt!

  Vanmorgen werden de grootouders van de kleuters die voor deze speciale gelegenheid een kaboutermuts aanhadden, uitgenodigd op school om er te genieten van een heerlijk ontbijt. Eerst brachten de kleutertjes een dansje voor de grootouders  die dan daarna bediend werden door hun oogappel. Enkele sfeerbeelden............KLIK HIER!

  26-10-2016 om 12:46 geschreven door tlissewegenartje  


  25-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG TWEE VAN DE GEZONDE WEEK


  Dinsdag 25 oktober, de 2de dag van de gezonde week in het 'Stedelijke Onderwijs Brugge-Noord'. Terwijl het lagere te voet naar Dudzele was voor een sportieve dag en in de namiddag naar het tropisch zwembad te Knokke waren de kleutertjes ook aan de slag. Sponsorfietsen op de speelplaats met hun fietsje, step of andere 'wieltjes' en proberen zo veel mogelijk rondjes te doen. Dat het leuk was kun je zien aan de vele foto's.......KLIK HIER!

  25-10-2016 om 23:58 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FEESTCOMITE' ZEEBRUGGE VIERT ZIJN VOORZITTER


  Feestcomité Zeebrugge viert zijn voorzitter.
   
  Op 21 oktober 2016 werd Michel Monbaliu 65 jaar en het Feestcomité Zeebrugge vond het moment gekomen
  om hun voorzitter eens in de bloemetjes (lees : Brugse Zot)  te zetten.
  Zaterdagavond 22 oktober kwamen alle leden van het Feestcomité met partner, alsook de kinderen en kleinkinderen van Michel, samen in de foyer van het Gemeenschapshuis voor een hapje en een drankje.
  Het werd een gezellige avond en Michel was aangenaam verrast. Enkele momentopnames door Paula Ceulenaere....KLIK HIER!

  25-10-2016 om 23:58 geschreven door tlissewegenartje  


  24-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUCHARISTIEVIERINGEN


  - Woensdag 26 oktober om 8u voor: René Galle en Albertine Dhondt
  - Donderdag 27 oktober om 8u voor: Loy Hungezeune
  - Vrijdag 28 oktober om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Zondag 30 oktober om 11u voor: Jacob Reyvaert en echtgenote

  24-10-2016 om 23:25 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE GEZONDE WEEK IN HET STEDELIJK ONDERWIJS BRUGGE-NOORD AFD. LISSEWEGE


  Het stedelijk onderwijs Brugge-Noord afdeling Lissewege organiseert deze week de 'gezonde week'. Op het programma staan gezonde voeding, voldoende bewegen en sporten. Ook tot rust komen, netjes zijn, voldoende slapen en relaxen horen daarbij. Naast het veel bewegen wordt in de WO-lessen gepraat en geleerd over 'gezondheid'.
  Tijdens deze week wordt er tevens een wedstrijd gehouden, ze proberen met hun allen zo weinig mogelijk koekjes en snoep te eten tijdens de 'gezonde week'. Ze zullen het koekje of de snoep vervangen door een lekker stuk fruit of een groente(wortel, bloemkoolroosjes).
  Wie zal uiteindelijk de gezonde kampioen van deze week worden?
  Op deze eerste dag hielden de leerlingen van het lagere een opwarmingsmoment in de vroege morgen. Iedere leerling mocht om beurt zijn eigen opwarmingsoefening voorstellen die dan gezamelijk meegedaan werd. Enkele sfeerbeelden......KLIK HIER!


  Later op de dag ging de traditionele sponsorloop door waarbij de leerlingen van het lagere sponsorgeld konden verdienen bij iedere ronde dat ze gelopen hadden en dit gedurende één uur. Enkele sfeerbeelden............KLIK HIER!

  24-10-2016 om 22:56 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ELKE KRIJGT DE STEUN VAN MOEDER EN VADER VOOR DE TITELSTRIJD VAN PRINS CARNAVAL VAN ZEEBRUGGE


  Moeder Rosanne en vader Marc steunen hun dochter Elke in de strijd voor de
  verkiezing van Prins Carnaval 2017 te Zeebrugge!

  24-10-2016 om 20:48 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAARLIJKSE PRIJSUITREIKING BIJ TUINHIER-ZEEBRUGGE


  Afgelopen zondag organiseerde 'Tuinhier' de prijsuitreiking van hun jaarlijkse tuinprijskamp in het Gemeenschapshuis. 
  ’s Middags was het aanschuiven voor het traditionele “ keunesouper “ in buffetvorm ! Wie liever géén konijn at kon kiezen bij inschrijving voor een volwaardig alternatief.
  Later in de namiddag kon iedereen genieten van een gratis muziekfestijn met de folkband 'Overigens'. De vijf muzikanten van de groep “ OVERIGENS “ staan voor Vlaamse en Ierse folkmuziek. De live muziek  bekoorde jong en oud, zowel de stille genieter als de uitbundige danser. Met hun akoestische instrumenten brachten ze  sfeer én ambiance wat gesmaakt werd bij de vele deelnemers in de zaal.

  Prijsuitreiking de jaarlijkse tuinprijskamp. 


  de laureaten  van de bebloeming zichtbaar van op straat:

  Azorenstraat 27, Doornweg 55, Doornweg 63, Heiststraat 55, Heiststraat 197, Kustlaan 236 / eerste verdiep, Lisseweegsesteenweg 212, Polderweg 12, Sint-Donaasstraat 76, Veerbootstraat 89, Zeedijk 16 gelijkvloers, Zeedijk restaurant Sea & Sand
  Er werden méér dan 600 kwoteringen genoteerd.   Na topkeuringen weerhielden we deze adressen met véél vaste waarden en enkele nieuwkomers.


  de laureaten in de categorieën  groenten, siertuin, voortuin en gevelversiering :

  André Balbaert, Gilbert Savels, Willy Malefason, Hans Vandekerkhove, Romain Vandierendonck, Hélène Thys, Annie Hamelynck, Christian Claeys, Marc Steurbout en " buiten categorie " wegens uniek Daniël Taillaert.
  Verder vielen alle aanwezige deelnemers aan de tuinprijskamp ook in de prijzen.


  Enkele sfeerbeelden.............KLIK HIER!

  24-10-2016 om 20:28 geschreven door tlissewegenartje  


  23-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TWEEDEHANDSBEURS BIJ ONZE PLAATSELIJKE GEZINSBOND


  Afgelopen zaterdag(22/10) organiseerde de 'Gezinsbond' afdeling Lissewege hun
  jaarlijkse najaars-tweedehandsbeurs in het Jacob Reyvaertheem. Men kon er 
  terecht voor kindgerichte goederen die in goede staat zijn, maar die ze zelf niet 
  meer gebruiken zoals:'kinderkleding, speelgoed, boeken, babymateriaal en 
  zwangerschapskledij maar ook kinderfietsjes en meubilair voor kinderkamers. 
  Enkele sfeerbeelden...............KLIK HIER!

  23-10-2016 om 21:59 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NATHAN VIERT DE TWEEDE VERJAARDAG VAN ZIJN ZAAK 'DEN ARTIST'


  Op zaterdag 22 oktober vierde Nathan Simoens de 2de verjaardag van zijn cultuurcafé 'De Artist' met 'ribbetjes à volonté voor de prijs van slechts 10 Euro. Velen kwamen uitbater Nathan feliciteren en de zaak zat dan ook afgeladen vol. Ook ons plaatselijk 'Hof der Prinsen' was aanwezig om er te genieten in een gezellige sfeer.
  Enkele sfeerbeelden.............KLIK HIER!

  23-10-2016 om 21:29 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN TAVERNE PRINSENHOF


  Italiaanse show met zangduo Stef & Stefany
  Vrijdag 11 november 2016
  Prinsenhof, Stationsstraat 54, 8380 Lissewege
  Vanaf 18u spaghetti avond met een drankje voor 15€
  Reserveren op 0499/501348 of via facebook Taverne Prinsenhof

  23-10-2016 om 20:48 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN 'T GROENHUYS


  Beste Klanten,

  ter gelegenheid van Allerheiligen zal de winkel geopend zijn op :

  zondag 30 oktober van 9.30u tot 12.30u
  maandag 31 oktober van 9.30 tot 12.30u
  dinsdag 1 november van 9.30u tot 12.30u

  Er is een ruime keuze aan chrysanten beschikbaar, alsook diverse grafstukjes.  
  Vooraf bestellen kan op het telnr 050 68 58 73 of via info@groenhuys.be 
  en uiteraard in de winkel zelf.

  Martine & Nicky

  23-10-2016 om 20:47 geschreven door tlissewegenartje  


  21-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN ONZE CARNAVALVERENIGING 'ORDE VAN DE PRET'


  ********************

  21-10-2016 om 23:29 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAARLIJKSE BOEKENBEURS IN DE LISBLOMME


  Boekenbeurs op school

  Op vrijdag 21 oktober organiseerde de ouderraad van de 'Lisblomme' opnieuw een boekenbeurs op school in samenwerking met Jeukiboek.De boekenbeurs ging van start om 15u in de turnzaal en om 16u konden de kinderen deelnemen aan het 'knuffellezen'. Tijdens het knuffellezen luisterden de kinderen naar een fantasieverhaal per leeftijdscategorie. Om het lekker knus te maken, mochten de kinderen hiervoor hun knuffel meebrengen.
  Nadien mocht iedere klas een boekenbon van 50 Euro geschonken door de ouderraad in ontvangst nemen. Daarmee konden de leerkrachten jeugdlectuur aankopen tijdens deze boekenbeurs.
  Enkele sfeerbeelden.........KLIK HIER!

  21-10-2016 om 23:25 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HALLOWEENTOCHT IS VOLZET


  Beste Lissewegenaars en omstrekenaars, de inschrijvingen voor 
  Halloween zijn afgesloten omdat het maximum bereikt is. 
  Tot maandag 31 oktober.....!!!

  21-10-2016 om 23:20 geschreven door tlissewegenartje  


  20-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VOOR HET GALA VAN HET GOUDEN SPOOR
  OPGELET! De locatie werd gewijzigd!
  Het Gala van het Gouden Spoor gaat vanaf nu door op onderstaand adres wegens het grote aantal inschrijvingen:

  Gemeenschapshuis Zeebrugge, Marktplein 12, 8380

  Save the date 28 oktober om 19 uur voor het Gala van het Gouden Spoor!

  met komische animatie, hapjes en drankje! Hét feest van Zeebrugge in d'Oude Stoasie!

  ism 't Lissewegenartje, d'oude stoasie en burenhulp Zeebrugge

  *5EUR inkom + gelieve te bevestigen via
  zeebrugge@burenhulp.be
  0471 87 23 03

  20-10-2016 om 21:29 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN DE A11 VERBINDT

  Beweegbare brug over het Boudewijnkanaal wordt ingevaren  Tijdens twee weekends in november worden de beweegbare bruggen over het Boudewijnkanaal ingevaren en op hun plaats gezet. Tijdens deze werken wordt de Interhavenweg opnieuw afgesloten, met als gevolg extra verkeersdrukte in Dudzele.

  De beweegbare brug maakt deel uit van het A11-viaduct en is een unicum in België. Nog geen enkele Belgische autosnelweg heeft een brug die omhoog kan en daardoor het snelwegverkeer verplicht om even te stoppen voor een rood licht.

  De brug bestaat uit twee brughelften. De ene helft, rijrichting Brugge, wordt eerst ingevaren en aangebracht. Deze werken zijn gepland voor het weekend van 12 november. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het brugdeel over water aangevoerd met een reusachtige kraan op een drijvend ponton. Daarna starten de aansluitingswerken, die zullen duren tot zondagavond. Het tweede brugdeel zal geplaatst worden op 16 en 17 november. Als het te hard waait worden de plaatsingswerken opgeschoven naar 19 en 20 november en/of 26 en 27 november. Tijdens de plaatsingswerken wordt de Interhavenweg afgesloten vanaf zaterdagnacht tot zondagmiddag. Het verkeer volgt een omleiding via de Westkapelse Steenweg (N376).

  Voor een grotere afbeelding........KLIK HIER!

  De beweegbare brug zal enkel opengaan om grote schepen te laten passeren. Kleine schepen kunnen zonder problemen onder de brug doorvaren. Bij het openen van de brug wordt het naderende verkeer tijdig gewaarschuwd door variabele signalisatieborden. Die borden waarschuwen de weggebruikers en geven informatie over de toegestane snelheid. Slagbomen verhinderen de doorgang.

  Voor een grotere afbeelding.......KLIK HIER!

  Bron: A11 verbindt

  20-10-2016 om 17:39 geschreven door tlissewegenartje  


  18-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERNIEUWD WAGENPARK VOOR RUDDERSTOVE


  Foto vlnr: Andrea Libovitz (vertegenwoordiger Fiat Professional), Orf Palma (manager Fiat Professional), Luc Verbrugghe (diensthoofd atelier technische dienst OCMW), Delfien Coudyzer (centrale keuken Ruddersstove), Lieven Astaes (directeur vereniging Ruddersstove), Dirk De fauw (voorzitter OCMW Brugge), Bart Peere (centrale keuken Ruddersstove), Isabelle Devriendt (centrale keuken Ruddersstove).

  VERNIEUWD WAGENPARK LUIDT NIEUW TIJDPERK IN

  Ruddersstove, de centrale keuken van het OCMW Brugge, heeft 6 nieuwe voertuigen aangekocht om maaltijden te vervoeren. “Het gaat om een heel belangrijke vernieuwing van ons wagenpark. De auto’s zijn niet alleen functioneel en ecologisch, maar ze kaderen ook in ons beleid om meer in te zetten op een nog effectievere en efficiëntere ondersteuning aan huis bij senioren met een hoge zorgnood”, vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

  Het gaat om 4 wagens voor het vervoer van koude maaltijden en 2 wagens voor het transport van warme maaltijden. Aan de buitenkant zien de auto’s er hetzelfde uit, maar aan de binnenkant zijn ze totaal verschillend. De wagens voor het vervoer van koude maaltijden hebben een uitneembare koelbox, om het eten tijdens het transport koel te houden. De 2 andere auto’s zijn ingericht voor de maaltijden in warme lijn en vervangen 2 oudere wagens die uit dienst werden genomen.

  Sinds september van dit jaar werkt de dienst Maaltijden aan Huis op een nog doeltreffendere manier. Er wordt daarbij een onderscheid gemaakt tussen zorgvragers met een hoge en minder hoge nood aan maaltijdzorg. “Wie een lagere zorgnood heeft, krijgt de maaltijden koud geleverd. Mensen met een hogere zorggraad krijgen nog altijd zeven dagen op zeven een warme maaltijd aan huis.
  Uiteraard worden cliënten altijd zorgvuldig gescreend: van hoe zelfredzaam ze zijn, tot of ze een microgolfoven ter beschikking hebben om de koud geleverde maaltijd in op te warmen”, legt de OCMW-voorzitter uit.

  De logistiek is dus aangepast volgens de zorgnood van de cliënten. Met deze vernieuwing in het wagenpark zijn er al 4 van de 20 maaltijdrondes volledig overgeschakeld van warme naar koude lijn.
  “Met de vrijgemaakte middelen zouden we in de toekomst dan ook graag nog meer inzetten op ‘maaltijdzorg’ op en rond het bord. De chauffeurs zouden bijvoorbeeld meer tijd kunnen maken om het eten mooi op het bord te dresseren of de cliënt goed positioneren. Zo kunnen we dus echt de meest zwakke mensen meer helpen, zodat zij langer, gezonder en gelukkiger kunnen thuisblijven in hun eigen vertrouwde omgeving. Ruddersstove en de dienst Maaltijden aan Huis blijven hierdoor toonaangevende spelers in de transmurale maaltijdzorg”, besluit De fauw.

  18-10-2016 om 23:48 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RA RA RA....................???


  Wie zou kunnen raden waarom flessen water voor de deur staan bij sommige
  inwoners te Zwankendamme ???

  18-10-2016 om 23:14 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUCHARISTIEVIERINGEN


  - Woensdag 19 oktober om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Donderdag 20 oktober om 8u voor: Loy Hungezeune
  - Vrijdag 21 oktober om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Zondag 23 oktober om 11u voor: Robert Maenhout, Godelieve Vanbesien en Piet Huys

  18-10-2016 om 22:47 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FEMMA-NAMIDDAGWERKING HIELD HUN JAARLIJKS HERFSTFEEST

  Christiane Hoste met Steyaert Annie(25 jaar lid) en De Decker Agnes(50 jaar lid)

  Femma-namiddagwerking hield vandaag(18/10) hun jaarlijks 'Herfstfeest' in het Jacob Reyvaertheem. Het was er warm en gezellig. Er was koffie en taart, een bloemrijke tombola......dus wat wenst een mens nog meer! Tevens werd het jaarprogramma voorgesteld en enkele verdienstelijke leden in de bloemetjes gezet:
  - Cornille Clara: 50 jaar lid van Femma
  - De Decker Agnes: 50 jaar lid van Femma
  - Steyaert Annie: 25 jaar lid van Femma
  - Denys Dina: 50 jaar gehuwd op 29-10-1916 met André Crevits

  Volgende week dinsdag 25 oktober organiseert Femma een namiddag bloemschikken.
  Inlichtingen en inschrijven bij Christiane Hoste - tel. 050/54 49 25

  Enkele sfeerbeelden.......Klik hier!

  18-10-2016 om 22:47 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRIENDELIJKE OPROEP VAN DE VZW GLEK


  Rietjes zijn er momenteel genoeg!
  .

  18-10-2016 om 22:39 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEZINSBOND LISSEWEGE ORGANISEERT TWEEDEHANDSBEURS


  ********************

  18-10-2016 om 00:15 geschreven door tlissewegenartje  


  17-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAARTING IN ZAAL CENTRUM TE ZWANKENDAMME


  ******************

  17-10-2016 om 23:51 geschreven door tlissewegenartje  


  16-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS UIT ZEEBRUGGE


  Nieuwsjes uit Zeebrugge..............KLIK HIER!

  16-10-2016 om 23:51 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GESLAAGDE EERSTE FUIF BIJ 'AZO'


  Om een kerstfeest met bijbehorende geschenkjes voor de kinderen te financieren organiseerde 'Anders Zonder Onderscheid' voor de eerste maal een fuif voor mensen met en zonder beperking van 0 tot 99 jaar in het Jacob Reyvaertheem die meteen een succes was. Een honderdtal fuivers, groot en klein, jong en oud, maakten er een super gezellige namiddag van.
  AZO nodigde iedereen graag uit op deze namiddag en dit met 2 doelen: een steun aan onze vereniging alsook om eens kennis te maken met onze vereniging. Ook wil men hierbij vragen: Kent u gezinnen waarvan iemand een beperking heeft, laat ze kennis maken met ons ( 0494/ 41 58 91 en wij geven alle inlichtingen) of breng ze op de hoogte van dit initiatief!
  AZO ( anders zonder onderscheid) is een vereniging die tot doel heeft om vrije tijd in te vullen voor gezinnen waarvan een lid een beperking heeft, en dit zonder onderscheid en welke beperking ook!!! Zij vragen geen lidgeld, maar de activiteiten worden dan wel door de leden zelf betaald. AZO organiseert de verschillende activiteiten, de leden worden per mail verwittigd en komen daar, vrijbijvend, op af. Elk kiest wat voor zichzelf of zijn gezin belangrijk is. Deze activiteiten bestaan uit: binnenspeelplein, zwemmen, wandeling, een jaarlijks etentje samen met alle ouders, bowling, kerstfeest met gratis geschenkjes gekoppeld aan een spaghettimiddagje, een bezoek ( concertgebouw, planetarium,...) en tal van andere waarbij ze geregeld  vragen stellen aan de leden wat hen interesseert en of ze ideeën hebben.


  Enkele sfeerbeelden van deze geslaagde fuif....................KLIK HIER!

  16-10-2016 om 23:07 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BUREN BIJ KUNSTENAARS 2016


  Het record van aantal deelnemers aan het provinciaal evenement ‘Buren bij kunstenaars’ werd opnieuw verbroken. Dit jaar namen maar liefst 2.711 kunstenaars deel. Dat zijn er 379 meer dan vorig jaar.
  De Provincie West-Vlaanderen organiseerde in 2016 voor de dertiende keer ‘Buren bij kunstenaars’ – open-atelierdagen. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016 namen kunstenaars uit de hele provincie deel aan het evenement. Samen stellen ze 1.359 ateliers open. De toegang is overal gratis. Het arrondisement Brugge was koploper met 849 kunstenaars.
  Wij persoonlijk hebben er 3 bezocht, één collectief in dienstencentrum Levensvreugde, Patrick Priem in Kunstencentrum 't Vaartje en Charlotte Govaert van de vzw Glek te Zuienkerke.

  Enkele sfeerbeelden.............KLIK HIER!

  16-10-2016 om 22:24 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET WEKELIJKSE GEDICHT DOOR KRISTIN


  Verwondering…

            Ze vormen in V-vorm wonderbaarlijke patronen,
            de maan kijkt toe met een half gezicht 
         en lijkt het goed te vinden bij ‘t vallen van de avond.
          Ik staar naar die halve maan, naar de boeiende figuren 
    door deze zwermende vliegvlugge vogels gedirigeerd .
         Ze zijn zo licht, onvermoeid wendbaar,
           en wijl de lucht lijkt te verdonkeren 
            kan ik enkel verwondering tonen.

    Ik ervaar hun subtiel harmonieus vedergesuis     
        wijl nog in de struiken aan weerskanten 
       inlandse vogelijntjes schuchter kwetteren  
              van niente naar pianissimo in d’r eigen letteren,
              van uit alle hoeken en kanten 
          tussen de struiken en bramenranken… 

          Het is zo heilzaam wandelen langs dit pad, 
          ik voel me zen en ook de hond is rustig. 
           Ik speur in een soort trance de egale hemel af
           ver weg van de drukke binnenstad.

         Wat een mystieke verademing, vogeltjes zo klein 
    en behendig licht de lucht te zien doorklieven 
                     wijl ik niet eens vleugels kreeg toebedeeld, 
                    vol  ontzag nu voor die intuïtieve zwermpatronen 
      in V – groep zich beveiligend voor de vijand.
     
     Vol bewondering volg ik dit kleine gevederte,
       gevoelsmatig vliegend naar waar ’t nu mogelijk beter is
     wijl wij mensen meester  menen  te zijn op deze planeet! 
         We hebben nog zoveel te leren 
            over de schepping van groot tot klein…

  Kristin 15 oktober 2016

  16-10-2016 om 21:00 geschreven door tlissewegenartje  


  15-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HALLOWEENPARTY IN DE OUDEN TOREN


  ***********************

  15-10-2016 om 22:59 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SASKIA WORDT EERSTE WIJKBURGEMEESTER TE ZEEBRUGGE


  Carnavalgroep 'De Sjiekstjes' organiseerden zaterdag 15 oktober hun 1ste Wijkfeest en Rommelmarkt in de Ploegstraat en zaal Albatros te Zeebrugge. Men kon er ook deelnemen aan een eetfestijn, optredens van de coverbang 'Tunes Borrowed' en een foute party met 'Jacco Ricardo'.
  Tevens werd een wijkburgemeester verkozen tussen 2 kandidates: 'Kelly Boussemaere' en 'Saskia Colpaert'.
  Het werd uiteindelijk Saskia die die Burgemeestersjerp in ontvangst mocht nemen.
  Op de foto: Saskia Colpaert de eerste Wijkburgemeester, Hans Six de big chief van carnavalgroep 'de Sjiekstjes' en tevens organisator van dit 1ste wijkfeest, kandidaat prins carnaval van Zeebrugge 'Brum l', 'Eveline Desyder' kandidaat Prinses carnaval van Knokke-Heist, 'Stampertje' kandidaat Prinses Carnaval van Groot-Brugge, Wijkburgemeester 'Rudy Desnyder' van de Oosthoek 1986 & 87 en Kandidaat Jeugdprinces 'Katika' bij carnavalvereniging 'de Bollies' van Oostende.

  Saskia Colpaert

  15-10-2016 om 22:26 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE SANNETJES WINNEN QUIZ IN CAFE' DE CITE' TE ZWANKENDAMME


  Afgelopen zaterdag organiseerde carnavalvereniging 'De Lekkerbekken' hun jaarlijkse quiz in café de Cité te Zwankendamme. 12 teams streden er voor de éérste prijs maar werd uiteindelijk gewonnen door de 'Sannetjes' met 92 punten. Op de 2de plaats met een nipt verschil 'Fc Wereldhaven' met 91 punten en op de 3de plaats 'Avanti' met 87 punten.


  Quizmaster Tony Goedbloed met de strenge jury


  De volledige uitslag

  15-10-2016 om 21:57 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KBC ZEEBRUGGE VERWELKOMDE HAAR LISSEWEEGSE KLANTEN EN SYMPATHISANTEN


  “Vrijdagavond verwelkomde directeur Cathy Bleyaert heel wat Lisseweegse klanten en sympathisanten voor een hapje en een drankje in het KBC kantoor te Zeebrugge (Kustlaan 93).  Op de foto zie je haar samen met verzekeringsagent Kurt Barremaecker en haar trouwe medewerksters Virginie Stalmans en Martine Vannieuwenhuyse.”

  15-10-2016 om 20:27 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BINNENKORT IN ONZE BIB:


  ************************

  15-10-2016 om 12:54 geschreven door tlissewegenartje  


  14-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HALLOWEENWANDELING TE LISSEWEGE


  Op 31 oktober 2016 organiseert 'Lissewege Leeft' in samenwerking met verschillende verenigingen een griezelige en spannende halloweenwandeling met als thema "Harry's Halloween" langs de straten van Lissewege. De prijs per kind bedraagt 5 Euro. Volwassenen mogen natuurlijk ook meewandelen. Schrijf je nu in want de plaatsen zijn beperkt........KLIK HIER!

  14-10-2016 om 00:59 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS UIT ZEEBRUGGE


  Nieuwsjes uit Zeebrugge.........KLIK HIER!

  14-10-2016 om 00:38 geschreven door tlissewegenartje  


  12-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOOIE FILM UIT VERVLOGEN TIJDEN: 'HET GEZIN VAN PAEMEL'


  Het gezin van Paemel is een Vlaamse film uit 1986, gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk (1903) van Cyriel Buysse. Het scenario werd geschreven door Hugo Claus en de regie was in handen van Paul Cammermans. Vader Van Paemel is boer op de hoeve van baron de Wilde. Tijdens een mondaine jachtpartij op het landgoed van de baron wordt de zachtaardige Désiré Van Paemel zo zwaar gekwetst dat hij invalide blijft. Eduard, de oudste zoon, neemt actief deel aan de stakingen in de stad en is lid van de socialistische arbeidersbeweging. Tegen de zin van boer Van Paemel heeft de oudste dochter, Cordule, een verhouding met de vrijbuiter-stroper Masco en wordt de jongste dochter, Romanie, gedwongen als dienstmeid op het kasteel te gaan werken. Daar wordt ze verleid door Maurice, de zoon van de baron. Wanneer ook Kamiel de hoeve verlaat omdat hij onder de wapens wordt geroepen, gaat het door gebrek aan voldoende werkkrachten steeds slechter op de boerderij.

  12-10-2016 om 00:44 geschreven door tlissewegenartje  


  11-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZICHT OP DE WERKEN VAN DE NIEUWE BRUG AAN HET BOUDEWIJNKANAAL


  Op een bepaalde plaats moet je wel opletten dat je uw benen niet breekt, het verhoog
  dat ze gemaakt hebben voor de onderliggende buizen is praktisch gans vernield!

  11-10-2016 om 23:36 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HERFSTWANDELING MET DE WANDELGROEP VAN D'OUDE STOASIE


  Stevige herfstwandeling met de maandelijkse wandelgroep van d'Oude Stoasie te Zeebrugge. Deze keer werden de wandelaars getrakteerd op een fris glaasje gerstenat en lekkere aperitiefhapjes, bereid door de eigen Oude Stoasie-crew. "Ochtendstond heeft goud in de mond" was het devies. Meer info over het activiteitenprogramma bij centrumverantwoordelijke Bart Lambrecht 050/55 01 31

  11-10-2016 om 22:32 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEKENBEURS IN DE LISBLOMME


  ***********************

  11-10-2016 om 20:24 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PERSBERICHT VAN DE N-VA
  Hulpbehoevenden slachtoffer van staking…

  Amper 10 % kreeg zijn/haar maaltijd aangeleverd!
   
  Op donderdag 29 september 2016, de dag van de betoging, kreeg amper een 100-tal zorgbehoevende  Bruggelingen hun middagmaal aan huis geleverd.  De andere 750 rechthebbenden konden die dag niet rekenen op hun warme maaltijd, nochtans een basisrecht en noodzakelijk voor de gezondheid. 
  De N-VA-fractie kan hiermee niet akkoord gaan. Wie normaal in aanmerking komt voor een warme maaltijd aan huis, heeft daar zijn redenen voor en moet daar ten allen tijde kunnen op rekenen. Wie beslist wie wel en niet een maaltijd krijgt aangeleverd? Welke objectieve criteria worden hierbij gehanteerd? De voorzitter van het OCMW spreekt over een uitleg die de mensen werd verstrekt, maar was die uitleg wel duidelijk en voldoende? Wisten de mensen dat zij de dag voordien beter 2 maaltijden aanvroegen, zodat zij de dag van de staking toch eten hadden?
  Oude en zieke mensen, de zwakste burgers binnen onze maatschappij en meestal ook diegenen die niet durven/kunnen protesteren en meestal dan nog alleenstaand, bleven letterlijk op hun honger zitten. 
  Een stakingsdag wordt altijd ruimschoots voordien aangekondigd. Wie dienstverlening verstrekt, heeft ook de plicht voordien de stakingsbereidheid van zijn medewerkers in kaart te brengen en zo nodig maatregelen te treffen om de continuïteit te garanderen. Is dit voldoende gebeurd?
  Aangezien een stakingsdreiging in deze tijden altijd nabij is moeten het OCMW en het stadsbestuur dringend samenzitten om een doeltreffende oplossing uit te dokteren. Opdat dergelijke schrijnende situaties niet meer zullen voorkomen. N-NA is bereid constructief mee te denken! Want de zwakke medeburger ligt ons nauw aan het hart.

  Hugo De Bondt                                                                      Francoise Van Hoorebeke
  N-VA-Gemeenteraadslid                                                                       N-VA-OCMW-Raadslid

  11-10-2016 om 12:16 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUCHARISTIEVIERINGEN


  - Woensdag 12 oktober om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Donderdag 13 oktober om 8u voor: Loy Hungezeune
  - Vrijdag 14 oktober om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Zondag 16 oktober om 11u voor: Joseph De Voldere en Maria Devoldere - Naamopgave en inschrijving vormselcatechese

  11-10-2016 om 00:29 geschreven door tlissewegenartje  


  10-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET WEKELIJKSE GEDICHT DOOR KRISTIN


  Ik omarm hem en voel zijn sappen stromen,
            opwaarts als een orgasme tot hoogtepunt. 
            Hij wil de allersterksten toch nog voeden 
        wijl alreeds wellustig zaadlobben producerend 
        om vreemd te gaan en zonder enige bezwaar
      zijn oorsprong te bestendigen als stoere oervader
             en zich voort te planten eender waar…

        Ik merk al wat kleur, rose adertjes, wat versteven al, 
     ze haken zich krampachtig vast vooraleer te tollen 
      in ’t trieste besef algauw helemaal te verkleuren
         en ‘t leven rondom hem te herpenselen 
          in de meest mooie gouden koleuren.  

          Hij verblijdde mij, we draaiden samen rondom de zon
             en ik geef hem nog een laatste kus, 
                   want zijn zaad is al aan ‘t rijpen tot een soort embryo 
      zoals onze kinderen ontspruiten in nieuwe levenscyclus. 

          Klimop slingert zich rondom zijn stoere bast,
        ik omarm hem nog steviger en bevrijd hem van die last: 
            de herfst is aan zet en speelt zomer al parten 
        bevlogen als die was maar nu verslagen dra... 
                en ik wil hem niet kwijt: hij, een bron van leven,
                         steeds weer opnieuw… 
                      Geen mens doet hem na.

               Afbeelding stockfoto. kristin, oktober 2016.

  10-10-2016 om 23:54 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS UIT ZEEBRUGGE


  Nieuwsjes uit Zeebrugge........KLIK HIER!

  10-10-2016 om 23:44 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERLIJDENSBERICHT


  ***************************

  10-10-2016 om 12:55 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN BURENHULP ZEEBRUGGE


  Vanaf nu kan je ook burenhulp vragen of aanbieden via ons digitaal
  platform! Hiervoor doe je het volgende:
  1. Registreer je op www.cubigo.be
  2. Voeg Burenhulp Zeebrugge toe als contact 
  (contact toevoegen + uitnodigen).
  3. Activeer de cubes van Burenhulp. Zeebrugge
  4. Post jouw vraag of aanbod
  Hulp nodig?
  Raadpleeg het uitgebreid stappenplan op:
  of
  contacteer Burenhulp Zeebrugge
  burenhulp@zeebrugge.be
  0471 87 23 03

  10-10-2016 om 12:53 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HULP BIJ GSM GEBRUIK IN D'OUDE STOASIE


  De eerste les ‘hulp bij GSM-gebruik’ is de starter van de digitale week in d’ Oude Stoasie te Zeebrugge. De digitale hulp 'Marian' maakte de deelnemers wegwijs. Zit je zelf in de digitale knoei, maak dan een afspraak op 050 55 01 31.

  10-10-2016 om 12:23 geschreven door tlissewegenartje  


  09-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KSA LISSEWEGE ORGANISEERT 'REGENBOOGFEESTEN'


  Op zaterdag 8 oktober gingen de jaarlijkse 'Regenboogfeesten' door op het domein van de 'Regenboog'. KSA Lissewege organiseert deze feesten jaarlijks met als vaste onderdelen de stokbaltornooi, gevolgd door een barbeque en als afsluiter een streekbierenavond. Tevens stond er voor de kids een reuzespringkasteel. Zes ploegen waren ingeschreven voor het spannend stokbaltornooi:  De finale ging tussen de 'Paladins' en de 'Nieuwe oudleiding' die na een spannende
  match gewonnen werd door de 'Paladins' met 2 - 1


  Enkele sfeerbeelden ......................KLIK HIER!

  09-10-2016 om 22:49 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAFE' & BISTRO PRINSENHOF TERUG OPEN


  Afgelopen vrijdag 7 oktober heropende café Prinsenhof opnieuw zijn deuren met 'Jean Baptiste en Caroline' als nieuwe uitbaters. Hun bedoeling is om in de zaak gedeeltelijk eten te geven en tevens ook een plaats geven aan de mensen die een glas komen drinken. Ook zou er maandelijks een thema-avond georganiseert worden met eten en een live-optreden.
  Op 15 oktober 2016 is er een live optreden van countryzanger 'Lucky Jordan' ook gekoppeld aan een etentje.
  De wekelijkse rustdag van de zaak is op maandag!
  Verder kan men dagelijks eten bestellen tot 21.30u en wordt er tevens overwogen om iedere morgen een ontbijt voor te schotelen.

  09-10-2016 om 21:28 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RFC LISSEWEGE TE GAST IN DEN ARTIST


  De fanionploeg van RFC Lissewege was vandaag te gast in 'Den Artist'
  Uitbater Nathan Simoens heeft momenteel ook een website.....KLIK HIER!

  09-10-2016 om 20:29 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PARTY BIJ 'ANDERS ZONDER ONDERSCHEID'


  AZO ( anders zonder onderscheid) is een vereniging die tot doel heeft om vrije tijd in te vullen voor gezinnen waarvan een lid een beperking heeft, en dit zonder onderscheid welke beperking!!! Ikzelf ben blij dat ik tot ons bestuur mag behoren. Wij vragen geen lidgeld, maar de activiteiten worden dan wel door de leden zelf betaald. Wij organiseren de verschillende activiteiten, de leden worden per mail verwittigd en komen daar, vrijbijvend, op af. Elk kiest wat voor zichzelf of zijn gezin belangrijk is. Deze activiteiten bestaan uit: binnenspeelplein, zwemmen, wandeling, een jaarlijks etentje samen met alle ouders, bowling, kerstfeest met gratis geschenkjes gekoppeld aan een spaghettimiddagje, een bezoek ( concertgebouw, planetarium,...) en tal van andere waarbij we geregeld  vragen stellen aan de leden wat hen interesseert en of ze ideeën hebben.

  Om ons kerstfeest met bijbehorende geschenkjes voor de kinderen te financieren organiseren we voor de eerste maal een fuif ( dit voor iedereen die onze vereniging een warm hart toedraagt!!!) en dit in Lissewege op zondag 16 oktober van 14 u. tot 18 u. Zie boven.
  IEDEREEN welkom - €2 ingang!!!

  Wij nodigen iedereen graag uit op deze namiddag en dit met 2 doelen: een steun aan onze vereniging alsook om eens kennis te maken met onze vereniging. Ook wil ik hierbij vragen: Kent u gezinnen waarvan iemand een beperking heeft, laat ze kennis maken met ons ( 0494 41 58 91 en wij geven alle inlichtingen) of breng ze op de hoogte van dit initiatief!

  Ook graag een oproep aan mensen die een klein prijsje voor onze tombola hebben of een kleine financieel steuntje willen geven, graag contact via bovenstaand nummer. U doet er onze kinderen een ONGELOOFLIJK plezier mee!!!

  Hopelijk tot op 16 oktober of een ander moment waarop u kennis wil maken,  Maenhout Dany, bestuur  en alle mensen die het goed menen met AZO!

  09-10-2016 om 19:13 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERLIJDENSBERICHT
  Familie Delanghe laat weten dat 'Agnes Delanghe' overleden is. Het overlijdensbericht zal in de loop van maandag 10 oktober geplaatst worden in Tlissewegenartje!

  09-10-2016 om 12:29 geschreven door tlissewegenartje  


  08-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE MAANDELIJKSE ACTIVITEITEN KALENDER


  De maandelijkse activiteitenkalender........KLIK HIER!

  08-10-2016 om 12:48 geschreven door tlissewegenartje  


  06-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OKRA ORGANISEERT EEN KAARTAVOND


  ****************************

  06-10-2016 om 22:55 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAAR NIGHT OF THE PROMS MET HET FEESTCOMITE' VAN ZEEBRUGGE


  Feestcomité Zeebrugge organiseert busuitstap

  Zaterdag 5 november 2016

  Kaarten verkrijgbaar bij Michel Monbaliu
  Heiststraat 197 - Zeebrugge
  Tel: 0474/32 66 24
  Mail: monbaliu@skynet.be

  Bus + toegang 'Night of the Proms + ambiance= 50 Euro
  Vertrek om 17.50u aan het Gemeenschapshuis Zeebrugge!
  Diverse opstapplaatsen!

  Aantal plaatsen is beperkt! Vooraf inschrijven is verplicht!

  06-10-2016 om 21:10 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEZINSBOND LISSEWEGE ORGANISEERT TWEEDEHANDSBEURS


  **************************

  06-10-2016 om 20:50 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VINYASA YOGA TE ZEEBRUGGE


  Dinsdag 11 oktober om 14 u.
   
  Tijdens het yoga avontuur maken we kennis met de basishoudingen uit de Vinyasa yoga (vloeiende en zachte stijl). De lessen worden aangepast naar-gelang het eigen kunnen van de deelnemers. Men denkt dat men moet lenig en krachtig zijn om yoga te beoefenen maar zo is het niet; je wordt er net flexibel en krachtiger van. Doelstellingen zijn, naast motorische ontwikkeling, leren ontspannen en op een positieve manier omgaan met stress en spanning. Maar ook zelfvertrouwen, positief zelfbeeld, concentratievermogen, emotionele en sociale vaardigheden worden gestimuleerd.
   
  Gratis Inschrijven t.e.m. maandag 9 oktober
  Ism Sport Vlaanderen

  Bart Lambrecht
  Centrumverantwoordelijke d’Oude Stoasie
  Venetiëstraat 1
  8380 Brugge
  Tel. 050 55 01 31
  www.dienstencentra-brugge.be

  06-10-2016 om 20:21 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INFOAVOND VOOR DE TOEKOMSTIGE VORMELINGEN


  Binnenkort wordt er gestart in onze parochie met de voorbereiding tot het H. Vormsel. De viering van het vormsel vindt plaats in onze kerk te Lissewege op zondag 28 mei 2017 om 10.00 uur.
  Reeds enkele jaren is deze vormsel voorbereiding een "catechese van de weg" waarin niet enkel de vormeling centraal staat, maar ook zijn/haar tochtgenoten (lees: ouders, peter/meter, overige familie of vrienden) nauw betrokken worden.
  Afgelopen dinsdag 4 oktober 2016 ging de infoavond door voor de toekomstige Vormelingen 2017 en hun familie in het Jacob Reyvaertheem. De eigenlijke inschrijving voor de catechese zal gebeuren na de eucharistieviering van zondag 16 oktober 2016 (afspraak om 10:45u in de kerk). Tijdens deze viering zal de vormeling ook officieel zijn naam opgeven tegenover de parochiegemeenschap. Enkele sfeerbeelden......KLIK HIER!

  06-10-2016 om 00:04 geschreven door tlissewegenartje  


  05-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FEESTTHERAPEUT BRENGT CARNAVAL IN D'OUDE STOASIE TE ZEEBRUGGE


  Feesttherapeut brengt carnaval in d'Oude Stoasie

  Het maandelijks comedy-programma van d'Oude Stoasie "Comzee" (Comedy in Zeebrugge) kreeg nieuw komisch talent over de vloer. De feesttherapeut en Belgium's got talent adept Kinky Wesley zorgde voor een uitgelaten feestje. Het was een dynamische voorbode op het Zeebrugse carnaval. Noteer alvast ook 28 oktober om 19 uur in je agenda: 'Gala van het Gouden Spoor' met comedy Fus!
  Meer info over de programmatie in de buurtkrant, het Balsemboomblad en bij centrumverantwoordelijke Bart Lambrecht, 050 55 01 31.

  05-10-2016 om 23:35 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE GALA VAN HET GOUDEN SPOOR: HET FEEST VAN BRUGGE NOORD


  Eerste Gala van het Gouden Spoor: hét feest van Brugge Noord

  Engagement voor en door inwoners van 8380, dat willen ‘t Lissewegenartje, Burenhulp en het Buurtcentrum d’Oude Stoasie in de kijker zetten. Dat engagement is soms onzichtbaar zoals elke dag de buurvrouw helpen opstaan en naar bed brengen. Het is soms heel zichtbaar als voorzitter van een vereniging. Het engagement is soms heel kort zoals een vuilbak buiten zetten. Het is soms heel intensief als organisator van activiteiten. Elk engagement is belangrijk en verdient waardering. Er zijn reeds verschillende initiatieven die  engagement in de kijker plaatsen. Wij willen ook onze bijdrage hiertoe leveren.
  Een jaar lang zochten we naar goede voorbeelden. Drie mensen werden het meest vernoemd en zijn genomineerd voor de wisseltrofee van het Gouden Spoor. Op vrijdagavond 28 oktober tijdens het Gala van het Gouden Spoor zal één van hen die trofee krijgen als symbolische waardering voor de inzet van iedereen.
  We nodigen jou en je buren of leden van je vereniging uit om samen te genieten. Een gala en applaus voor de geëngageerde inwoners van 8380!

  Het programma zal geanimeerd en gevarieerd zijn: 
  * Onthaal in stijl
  * Over burenhulp en vrijwilligerswerk
  * Uitreiking van de wisseltrofee van het Gouden Spoor
  * Ontmoeting in stijl
  Het geheel wordt aan elkaar gebreid door Ake Arnouts en Pieter Beck, een duo uit de comedyimprovisatie en terugspeeltheater FUS! (www.caque.be)
  Inschrijven kost 5 euro (hapjes en een drankje inbegrepen) en kan t.e.m. 21 oktober - Meer info en inschrijven bij centrumverantwoordelijke d'Oude Stoasie Bart Lambrecht - 050/55 01 31 - bart.lambrecht@ocmw-brugge.be of op tlissewegenartje@telenet.be

  05-10-2016 om 23:27 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELGISCHE LEGENDEN, MYTHES EN SAGEN


  Zeer interessante website over Belgische legenden, mythes en sagen, onderverdeeld
  in de verschillende Provincies..........KLIK HIER!

  05-10-2016 om 18:08 geschreven door tlissewegenartje  


  03-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUCHARISTIEVIERINGEN


  - Woensdag 5 oktober om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Donderdag 6 oktober om 8u voor Sette
  - Vrijdag 7 oktober om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Zondag 9 oktober om 11u voor: Victor Neyts, Julia Jacxsens en dochter Liliane, Cecile Danneels

  03-10-2016 om 21:52 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUDOSCHOOL SEN NO SEN ORGANISEERDEN HUN TWAALFDE EETFESTIJN


  Afgelopen zaterdag organiseerde judoschool 'Sen No Sen' hun 12de eet festijn in zaal Albatros te Zeebrugge. Dit jaar gingen ze voor een nieuwe formule: "Thaise buffet-avond" voor groot en klein verzorgd De opkomst was een succes en de opbrengst van dit festijn ging integraal naar de jeugdwerking van Sen no sen. De kleine doch gedreven judoclub uit Lissewege wil dan ook hun jonge judoka's hogerop helpen met trainingen, stages en verschillende wedstrijden.
  Enkele sfeerbeelden.................KLIK HIER!

  03-10-2016 om 00:26 geschreven door tlissewegenartje  


  02-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CINDY VIERT 1 JAAR 'GET THE LOOK'


  Afgelopen zaterdag waren we te gast bij 'Cindy Pollet' langs de Scholeksterstraat 3, waar 1 jaar 'GET THE LOOK' werd gevierd met vele prachtige trendy juwelen, hippe handtassen, de leukste sjaals en een nieuwe collectie kledij !! De vele aanwezigen mochten tevens genieten van een hapje en een drankje. Het werd een succesvol geslaagde en gezellige viering bij Cindy.
  De openingsuren bij 'Get The Look' zijn: woensdag van 9 tot 12u, donderdag van 17u tot 20u en vrijdag van 14u tot 18u
  Enkele sfeerbeelden.......KLIK HIER!

  02-10-2016 om 20:37 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.QUIZ IN CAFE' DE CITE' TE ZWANKENDAMME


  Op vrijdag 14 oktober is het weer onze grote kwisavond in café 'de Cité om 20u!!
  Je kan deelnemen met ploegen van 4 personen aan 6 euro pp.
  Er zijn diverse categorieën van vragen, zoals tv - algemeen - sport enz....
  We geven zoals altijd natura prijzen die niet van de poes zijn maar van Henkel
  Je kan je inschrijven in café De Cité (max. 12 ploegen)

  02-10-2016 om 18:38 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAPSALON YOUNG STYLE BESTAAT 20 JAAR


  Promotie :
  *****************
  Ter ere van het 20 jarige bestaan van de zaak krijgt iedere klant die een afspraak heeft tijdens de week van 11 okt. tot en met 15 okt. een korting van 10% op de behandelingsprijs. U kunt telefonisch een afspraak maken via de nummers : 050 54 46 54 of 0479 36 81 18

  02-10-2016 om 18:21 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET WEKELIJKSE GEDICHT DOOR KRISTIN

  Hoe diep kan haat een mens verscheuren!


  Afbeelding TBIT
  Kristin, september 2016 

  02-10-2016 om 18:02 geschreven door tlissewegenartje    Foto

  Foto

  Foto

  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand of uw foto's naar mij te verzenden.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Foto


  Zoeken in blog


  Zoeken met Google  Foto

  Foto

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 06-2022
 • 05-2022
 • 04-2022
 • 03-2022
 • 02-2022
 • 01-2022
 • 12-2021
 • 11-2021
 • 10-2021
 • 09-2021
 • 08-2021
 • 07-2021
 • 06-2021
 • 05-2021
 • 04-2021
 • 03-2021
 • 02-2021
 • 01-2021
 • 12-2020
 • 11-2020
 • 10-2020
 • 09-2020
 • 08-2020
 • 07-2020
 • 06-2020
 • 05-2020
 • 04-2020
 • 03-2020
 • 02-2020
 • 01-2020
 • 12-2019
 • 11-2019
 • 10-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 11--0001


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!