Foto

Deel op Facebook

Foto
Inhoud blog
 • DE CENTRUMKAARTERS UIT ZWANKENDAMME VIEREN HUN KAMPIOENEN
 • ALLEZ ROULER..........................!!!
 • UPDATE: EUCHARISTIEVIERINGEN TE LISSEWEGE
 • NIEUWS VAN 'TGROENHUYS
 • OKRA ZEEBRUGGE VIERT ZIJN KAMPIOENEN
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  keukenrecepten
  www.bloggen.be/keukenr
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  EXTERNE LINKS

  Foto

  Klik hieronder

  Foto
  Foto
  Instagram
  Foto
  Zoeken in blog

  WELKOM BIJ TLISSEWEGENARTJE

  header
  31-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE ACTIVITEITEN KALENDER VAN JUNI 2017


  Bekijk de komende activiteiten voor de maand juni.......KLIK HIER!

  31-05-2017 om 23:43 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN FEMMA - AVONDGROEP  De dames van Femma-avondgroep waren aan de slag in het Jacob Reyvaertheem
   om er de laatste hand te leggen aan hun prachtige klaprozen die dan eventueel
   in de tuin kunnen geplaatst worden. Enkele sfeerbeelden.......KLIK HIER!

  31-05-2017 om 23:03 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOORSTELLING VAN HET NIEUW PROJECT "BUURTAMBASSADEURS"


  Voorstelling van het nieuw project "buurtambassadeur"s in buurtcentrum d’oude Stoasie in Zeebrugge. 5 geëngageerde bewoners zullen vooral aan sociale preventie doen, tentakels zijn in de wijk om buurtbewoners langer zelfstandig in hun eigen vertrouwde buurt te laten wonen. Mooi initiatief en we wensen de buurtambassadeurs alvast veel succes!  met Gina Rita Hulst, Sofie de Vooght, Patrick D'hondt, Huyghebaert Rudi, Johan Mistiaen en Bart Lambrecht. (Foto Marleen Fremaut)

  31-05-2017 om 22:23 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONGEVAL ZORGDE VOOR VERKEERSPROBLEMEN DEZE MORGEN


  Omstreeks 5 uur deze morgen ramde om nog onverklaarbare reden een vrachtwagen met Duitse nummerplaat een verkeerslicht langs de Zeebruggelaan en de Stationstraat. Het verkeerslicht werd volledig vernield waardoor de lichten op oranje sprongen. Voor de wagens, fietsers en voetgangers die op het kruispunt moesten rijden moesten héél veel geduld hebben om een gaatje te vinden langs deze drukke baan. Rond schooltijd kon men wel rekenen op de politie die er dan het verkeer regelde. Moest dit ongeval gebeurd zijn toen onze kinderen naar school moesten, mag men er niet aan denken dat er op deze plaats mogelijks een ramp kon gebeuren.

  31-05-2017 om 22:02 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOGELIJKE VERKEERSHINDER OP EXPRESSWEG!!!


  MOGELIJKE VERKEERSHINDER OP EXPRESSWEG!!!

  Momenteel legt de aannemer de laatste hand aan de eerste fase van de herinrichting van het kruispunt N31 met de Bevrijdingslaan in Brugge. Vanaf donderdagavond 1 juni start de tweede fase waarbij de oprit vanuit de Bevrijdingslaan naar Zeebrugge in gebruik wordt genomen en het verkeer niet langer rond de werfzone moet rijden. Het einde van de tweede fase is voorzien tegen eind augustus. 

  Start tweede fase
  Op donderdagavond 1 juni start vanaf 20u de fasewissel. Er zal in beide richtingen op de N31 een rijstrook worden ingenomen met mogelijke hinder tot gevolg. Dit zal vermoedelijk tot middernacht duren.

  Op vrijdagochtend 2 juni start de aannemer vervolgens met de werkzaamheden:

  De oprit van de N351 Bevrijdingslaan naar de N31 richting Zeebrugge kan opnieuw gebruikt worden, de tijdelijke bypass langs de werfzone op de N31 valt weg want het verkeer kan in beide richtingen opnieuw over de N31. Verkeerslichten regelen het verkeer.

  Bron : http://wegenenverkeer.be/persberichten/nieuwe-fase-zicht-voor-werken-n31-bevrijdingslaan-brugge

  31-05-2017 om 19:50 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEERLINGEN VAN HET STEDELIJK ONDERWIJS BRUGGE-NOORD AFDELING LISSEWEGE DOEN MEE MET HET NIEUW PROJECT VAN TEAM TLISSEWEGENARTJE


  De leerlingen van Meester Michiel van het Stedelijk onderwijs Brugge-Noord afdeling Lissewege(Ter Poorten) werkten mee aan het nieuw project die het team van Tlissewegenartje momenteel organiseert. Na de breiwerken en de gezichten aan de bomen in de Pol Dhondtstraat, maken ze samen met de buurtbewoners, familie en vrienden eigen gemaakte of gepimpte nestkastjes. Alle nestkastjes zullen dan tijdens de jaarlijkse Beeldenroute van Gratiën Dendooven te bezichtigen zijn van 7 juli tot en met 26 september 2017.
  De leerlingen moesten eerst een schets met de afmetingen maken van hun creatie om dan samen met enkele ouders en vrienden het tot een mooi eindresultaat te brengen.


  Langs deze weg wil het team Meester Michiel, de super gemotiveerde leerlingen en enkele bereidwillige ouders bedanken voor hun zelfgemaakte creaties. Enkele sfeerbeelden van deze leuke en leerzame namiddag op school.....KLIK HIER!

  31-05-2017 om 01:14 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GETUIGEN GEZOCHT  Tussen afgelopen zaterdagavond en zondagmorgen werd bovenstaande wagen aangereden langs de Vincent Doenstraat 15 te Lissewege. De persoon die deze schade aanrichte is gewoon doorgereden. De eigenaar van bovenstaande wagen vraagt of er soms iemand die nacht  iets gezien zou hebben en dit te melden aan de politie of Tlissewegenartje die dit dan verder aan de bevoegde diensten zou doorgeven.

  31-05-2017 om 01:08 geschreven door tlissewegenartje  


  29-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRIENDEN VAN "DE PUT" GAAN POP-UP

  Het geheim ondergronds jeugdhuis in 2016 

  In het voorjaar van 2016 bouwden "de vrienden van de put", een groepje jongeren uit Brugge-Noord, een geheim ondergronds jeugdhuis in de zone langs het Boudewijnkanaal tussen Lissewege en Zwankendamme. Naar aanleiding van de ontdekking onstond hierover heel wat ophef. Deze zomer komen ze terug met een pop-up initiatief. Het wordt dé plek voor spontane ontmoetingen en we nodigen ook iedereen uit om er zelf iets te organiseren.

  "Toen ons clandestien jeugdhuis werd ontdekt ontstond er heel wat ophef" zegt 'Sandy Bogaerts' van de vrienden van de put. "Eerst was er sprake van een schadevergoeding of een taakstraf maar Burgemeester Renaat Landuyt spoorde ons aan om met een positief alternatief te komen. Net op dat moment deed Stichting P&V een projectoproep onder de noemer my Future, Our Society" gaat Bogaerts verder.

  "Het doel was om jongeren en jongvolwassenen ervan bewust maken dat ze via collectieve actie persoonlijke problemen kunnen oplossen of wensen kunnen verwezelijken" zegt 'Arno Dekeirsschieter', een ander lid van de vriendengroep. "Deze oproep leek ons op het lijf geschreven. We besloten onze kans te wagen en een dossier in te dienen. Hiervoor kregen we hulp van gemeenteraadslid 'Mathijs Goderis'. We doorstonden een uitgebreide selectieprocedure en mogen ons nu bij de 8 gelukkige projecten rekenen. Zo kregen we de kans van Stichting P&V en Stad Brugge een pop-up project te organiseren."

  Vrienden van "De Put" samen met Schepen Minou Esquenet en gemeenteraadslid 
  Mathijs Goderis.

  "Met dit project willen we de negatieve naklank van ons eigenhandig gebouwd jeugdhuis omzetten in een positief verhaal." vult 'Siemen Huvaere' van de vrienden aan. "Dat doen we door deze zomer een tijdelijke ontmoetingsplaats te creëren waar iedereen spontaan kan samenkomen, chillen, activiteiten organiseren, rondhangen,...... We zullen zelf activiteiten organiseren, maar we gaan ook actief op zoek naar partners. Iedereen die iets wil doen op onze pop-up is welkom!"

  "We zullen meer doen dan enkel een tijdelijke ontmoetingsplaats bouwen" gaat Bogaerts verder. "Met ons initiatief willen we het probleem van het gebrek aan plaats voor jongeren in 'Brugge-Noord' op de agenda van de politiek plaatsen. Onze pop-up wordt een proeftuin waarin we experimenteren met activiteiten voor en door jongeren. We betrekken de jongeren zelf hierin door middel van een bevraging, brainstorms en rondetafelgesprekken. Op het einde van de zomer formuleren we op basis hiervan een lijst met concrete vragen of aanbevelingen naar de lokale overheid".

  Zo zal het nieuw pop-up jeugdhuis er uit zien!

  "Op deze manier willen we de jongeren betrekken bij het beleid en proberen we het besluitvormingsproces te beïnvloeden" besluit 'Arno Dekeirsschieter'. "Via de innoverende combinatie van een pop-up met een sociaal-participatief project willen we dit probleem op de politieke agenda krijgen. Zo hopen we dat dit project kan leiden tot concrete realisaties en hopen we dat de jongeren van de streek nooit meer een eigen jeugdhuis moeten bouwen om een plek voor henzelf te hebben"

  De pop-up ontmoetingsplaats "De Put" staat gedurende de maanden juli en augustus langs het Boudewijnkanaal te Lissewege. Op 30 juni organiseren we een grote opening vanaf 19u. Iedereen is welkom. Wil je zelf iets organiseren op deze pop-up? Neem zeker contact op!

  VF DE PUT - Sandy Bogaerts Telefoon: 0493/57 49 91
  E-mail: deput.popup@hotmail.com

  29-05-2017 om 22:39 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUCHARISTIEVIERINGEN


   -Woensdag 31 mei om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
   - Donderdag 1 juni om 8u voor: René Galle en Albertine Dhondt
   - Vrijdag 2 juni om 8u voor: Loy Hungezeune
   - Zondag 4 juni om 11u voor: Roland Verheye

  29-05-2017 om 20:50 geschreven door tlissewegenartje  


  28-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VORMSELVIERING TE LISSEWEGE


  Vandaag zondag 28 mei 2017 ging het Heilig Vormsel met als thema "Samen, niet alleen", door in onze bomvolle kerk. Na de intrede van vormheer Filip Debruyne, pastoor Maarten en diaken Kris kwamen de 31 vormelingen naar voor op het lied "Ik zal er zijn voor jou", live gespeeld door 'Bart Knockaert' en gezongen door 'Fleur'. 
  Na de geloofsbelijdenis en Vormselbelofte was het tijd voor de handoplegging en zalving. De vormelingen kwamen individueel vergezeld van hun vormselmeter en/of peter tot bij de vormheer die zijn handen op hun voorhoofd legde en zalfde.
  Na de offerande en het slotgebed werden de medewerkers en catechisten, pastoor en vormheer bedankt voor deze prachtige vormselviering.

  Volgende vormelingen kregen het sacrament van het H.Vormsel toegediend:
  Betty Awalla, Bo Broeckaert, Beau Daenekint, Thibaut Daubechies, Febe Deketelaere, Yamin Dekimpe, Juul Demon, Kenza De Ruyter, Sean De Scheemaeker, Anke Desoete, Maxime Dhondt, Nore Durczak, Xim Ghyselincks, Jani Herreboudt, Xander Huys, Miro Lannoy, Robin Landszweert, Henri Lecompte, Hanne Michils, Zita Savels, Jelto Sonnaert, Bo Vandaele, Sita Van Damme, Zoë Vandierendonck, Lauben Vanfraechem, Lucca Vanhastel, Elina Van Steen,Tristan Verbrugge, Luna Vermael, Milan Vertommen en Silke Vlaeminck.

  Enkele sfeerbeelden................KLIK HIER!

  28-05-2017 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  27-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VORMSELVIERING TE ZEEBRUGGE


  Op zaterdag 27 mei ging de Vormselviering door in de St.Donaaskerk te Zeebrugge. Met als theme: "Iedereen is een ster" zouden 16 kinderen gezalfd worden met het chrisma bijgestaan door hun peter of meter. De Vormheer was E.H. Philippe Hallein.
  Volgende jongens en meisjes werden gevormd: Ackaert Imani, Baert Britt, Crabbe Thomas, Crevits Ellen, Debrabandere Noël, Deschryver Femke, Deschryver Marthe, De Wit Jinte, Hauman Giovanni, Knockaert Yarno, Soreyn Jana, Van Brabander Keane, Vandenbussche Shania, Vansever Zoë, Vlietinck Louise en Waeghe Nicolas.
  Enkele sfeerbeelden........KLIK HIER!

  27-05-2017 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  26-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELKOM OP DE BUURDERIJ


  Boeren & Buren is een netwerk om samen lokale producten te kopen rechtstreeks bij de producent!
  Boeren & Buren is een initiatief dat vier jaar geleden van start is gegaan in Frankrijk. Met een vrolijk online platform brengt ons netwerk consumenten en lokale producenten samen in een "Buurderij", via het internet en in levende lijve tijdens de wekelijkse bijeenkomst. Je kan die wekelijkse samenkomst nog best vergelijken met een boerenmarkt. Het is onze bedoeling om hiermee de lokale landbouw in Vlaanderen te ondersteunen, aangezien die toch wel in een kritieke toestand verkeert. 

  Op de Buurderij van Brugge kan je elke donderdag van 17u tot 19u kennis maken met lokale boeren uit de streek die met veel liefde de lekkerste producten voor je kweken en maken. Je bestelt je producten vooraf online wanneer je wil via www.boerenenburen.be (zoek op Brugge) https://boerenenburen.be/nl/assemblies/7711. Op de Buurderij haal je de bestelde producten op en heb je tijd voor een praatje met de boer. 

  Naar aanleiding van de Week van de Korte Keten leggen we je op donderdag 1 juni extra in de watten. Wie bij 3 verschillende producenten koopt maakt kans op een 100% West-Vlaamse geschenkbon t.w.v. van €25.
  Daarnaast ontvang je ook een leuke katoenen 100% West-Vlaamse draagtas en ... proevertjes !
  Gratis toegang!
  Adres: Koning Albert I Laan 8 Brugge
  Bellen 0479 52 81 06

  26-05-2017 om 17:43 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE MAANDELIJKSE WANDELING VAN DIENSTENCENTRUM D'OUDE STOASIE


  Even herinneren, onze maandelijkse wandeling van de dienstencentrum “d’Oude Stoatie” gaat door op 12-06-2017, wij verzamelen om 9.30 uur aan de tramhalte “waterkasteellaan” Wenduine-De-Haan, vertrek met tram om 9.00uur te Zeebrugge,
  Wij wandelen in de bosduinen tussen DeHaan en Wenduine, ongeveer 5 km , wij verpozen in de cafetaria van het zwembad te Wenduine. Een seintje dat je meewandelt is welkom .
   
  Met vriendelijke groeten,
   
  Bart, Willy, Romain, Jaqueline, Marie-Louise

  26-05-2017 om 17:02 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PASAR OOSTKUST EN DE DIENSTENCENTRA ORGANISEREN EEN DAGFIETSTOCHT


  Pasar Oostkust en de Dienstencentra nodigen jullie van harte uit op dinsdag 13/06/2017 voor 'Dagfietstocht 45 km' met pic-nic, 
  Wij verkennen ,”Het Brugse ommeland” , Lissewege ,Zeebrugge Ramskapelle, Dudzele , Koolkerke , St-Kruis  Hoeve Hangerijn (middag), terug via, lissewege (stop) en terug naar Zeebrugge 
  Vertrek om 9.45uur aan het Dienstencentrum Levensvreugde, Lisseweegs Vaartje 43 en aansluitend om 10.00 uur vertrek aan Buurthuis Venetiestraat 1 Zeebrugge

  Praktisch:      E-bike en gewone fietsen zijn beiden welkom.
                      Afstand: +-45.00Km
  Wij rijden op een rustig tempo via de fietsknooppunten.
  Meebrengen: fiets in goede staat ,eventueel reserveband.         
  De pic-nic word genuttigd in Hoeve Hangerijn 

  Deelname : 
  - 6 €  Broodje en 1 drankje inbegrepen.
  - Voor het vertrek in Zeebrugge kunt u uw voorkeur voor broodje doorgeven die ’s middags door een van onze medewerkers bezorgd wordt

  Informatie:
  Buurthuis Zeebrugge, Venetiestraat 1, tel:050550131
  Malefason Willy 050/546478, willy.malefason@telenet.be           
  Romain Vandierendonck 050/546694, romanof2@telenet.be
  Dienstencentrum Levensvreugde, Lisseweegsvaartje 43, tel:050326280
  Mus Nadine, 050/546456, nadine.mus@telenet.be

  Inschrijven kan tot maandag 12/06/2017

  26-05-2017 om 16:43 geschreven door tlissewegenartje  


  25-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN MOOI PROMOFILMPJE OVER ONS DORP


  .

  25-05-2017 om 23:49 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIERING EERSTE COMMUNIE


  Vanmorgen was voor vele 7 jarige kinderen een speciale dag, het was feest.....ze zouden hun eerste communie doen en voor de eerste maal deelnemen aan de eucharistieviering in onze kerk. Het thema dit jaar was: "Ik ben een zonnetje". De dienst was er effenaf prachtig met moderator Kris T'Seyen, pastoor Maarten en de kinderen deden het natuurlijk ook schitterend. Na de viering werd er nog glas aangeboden waarna de 1ste communicanten met hun familie en vrienden vertrokken richting feestgebeuren. Nog een dikke proficiat voor alle communicantjes!

  Enkele sfeerbeelden.....KLIK HIER!

  25-05-2017 om 21:35 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE LISSEWEEGSE WEBSITE


  Bekijk de nieuwe website van Valérie......KLIK HIER!

  25-05-2017 om 12:34 geschreven door tlissewegenartje  


  24-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERLIJDENSBERICHT


  ******************

  24-05-2017 om 22:20 geschreven door tlissewegenartje  


  23-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE EERSTE REPETITIE VAN ONZE VORMELINGEN  Na onze eerste communicantjes was het dinsdag de beurt aan de vormelingen voor hun eerste repetitie. Vermoeiend, intensief, maar het zag er al heel goed uit. En uiteraard wilden zij graag aan die kleinsten eens laten zien hoe een échte 'DAB' moet... al was die van vorige week ook niet slecht hoor. (Foto's Kris & Kristien)

  23-05-2017 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  22-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN WOORD VAN DANK VAN DE MAMA EN PAPA VAN MAITHILI


  graag zouden we iedereen willen bedanken voor jullie steun die jullie gaven voor onze dochter Maithili. 
  Het is dankzij iedereen die ons helpt dat we Maithili haar behandelingen kunnen laten uitvoeren.
  Momenteel gaat het iets minder goed met Maithili, de tumor was weer aan het groeien waardoor we eerst terug moesten bestralen, na de bestraling kijken we om verder te doen met de behandelingen en hopen zo dat onze dochter een kans maakt...
  Meer lezen over Maithili..............KLIK HIER!

  duizendmaal dank!!!!
  sam en stefanie.

  22-05-2017 om 22:49 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.D'OUDE STOASIE TE ZEEBRUGGE GAAT DIGITAAL


  Onlangs startte de tabletgroep gevorderden samen in d’Oude Stoasie te Zeebrugge. Elke maandag behandelt deze groep een onderwerp. Deze keer kwam e-mailen aan bod. Binnenkort gaat ook de beginnersgroep van start. Hebt u een iPad maar nog niet vertrouwd met de werking ervan, neem dan contact op met de dienst Digitale hulp aan huis op het nummer 050 55 01 31. Heb je digitale problemen en ben je 65-plusser, dan komt onze dienst aan huis voor gratis pechverhelping. Meer info bij centrumverantwoordelijke Bart Lambrecht 050 55 01 31

  22-05-2017 om 22:25 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUCHARISTIEVIERINGEN


  - Woensdag 24 mei om 8u voor: Angéle Barremaecker, echtg. Julien Declerck, overleden ouders en Maurice
  - Donderdag 25 mei om 10u: eerste communie
  - Vrijdag 26 mei om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Zondag 28 mei om 10u: Heilig Vormsel

  22-05-2017 om 22:04 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERKEERSVEILIGHEID LAAT DE WENSEN OVER TE ZWANKENDAMME


  Gemeenteraadslid Mathijs Goderis (sp.a) is zeer bezorgd verkeersveiligheid aan de nieuwe verkeerslichten ter hoogte van Zwankendamme. De nieuwe verkeerslichten zijn niet zichtbaar voor het verkeer vanuit Zeebrugge. Dit zorgt voor een levensgevaarlijke situatie. Het was de bedoeling om de veiligheid te verbeteren maar het omgekeerde is nu gebeurd, aldus Goderis

  “Aanvankelijk was er een Hollands Complex (een afrittencomplex voor de ongelijkgrondse kruising van het doorgaand met het lokaal verkeer) beloofd aan Zwankendamme maar dat werd geschrapt uit budgettaire overwegingen. Recent werden er dan maar verkeerslichten geplaatst als lapmiddel. De lokale NV-A én VLD rolden over elkaar om hiervoor de pluimen op hun hoed te steken maar de situatie zoals ze nu is, is nog gevaarlijker dan voorheen” zegt raadslid Mathijs Goderis. Als men van Zeebrugge komt staan er enkel lichten aan de rechterkant van de rijbaan. Indien er een vrachtwagen stopt voor dit licht op het eerste vak, dan zijn deze lichten compleet onzichtbaar voor andere bestuurders. Ik kreeg al heel wat reacties van mensen die de ene na de andere vrachtwagen door het rood zagen rijden. Dit zorgt voor een levensgevaarlijke situatie. Ik roep dan ook de bevoegde minister NV-A op om deze situatie dringend aan te pakken. Zorg voor een echte oplossing voor de verkeersveiligheid van Zwankendamme!
   
  Met vriendelijke groeten,
   
  Mathijs Goderis
  Fractieleider voor sp.a in de Brugse Gemeenteraad

  22-05-2017 om 21:58 geschreven door tlissewegenartje  


  21-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAND VAN ZAKEN VOOR DE BUURTTUIN VAN ZWANKENDAMME

  Voor een grotere afbeelding........KLIK HIER!

  TUINHIER W-VL afd 73 Zeebrugge: stand van zaken buurttuin ZWANKENDAMME

  Van het westelijk front .... niets dan goed nieuws !
  Alle bouwaanvragen (ook voor de niet vergunningsplichtige werken !!!) zijn de deur uit en Elia stapt mee in ons verhaal.

  Ter illustratie in bijlage nogmaals het plannetje ; het verhard gedeelte vormt de hoofdingang.

  Met dank aan Lise zijn de bouwaanvragen ingediend voor:
  het oprichten van een tuinhuis van 3 x 3 m ( iets kleiner bouwen MAG en zal ook gebeuren !) volgens plan in bijlage ;
  het aanleggen van het overdekt terras ( afdak ) aan het tuinhuis ;
  het oprichten van een composttoilet, geïntegreerd in de houtwal t.h.v. de hoofdingang ;
  twee ondergrondse opslagplaatsen voor regenwater, aan beide constructies, bediend met handpomp ;
  het oprichten van een serre met een breedte van 4 meter, diagonaal in het gemeenschappelijk perceel.

  Aan de serre, in de spie kant hoofdingang komt de lage kruidentuin ; laurierstruiken komen in het voedselbos.
  Achter de serre, in de spie kant houtwal voorzien we ruimte voor een bijenhal.   Er is hiervoor géén bouwaanvraag ingediend.
  Mits te voldoen aan de wettelijke afstanden voorziet het BPA expliciete vrijstelling.

  Rekening houdend met de wettelijke termijnen en het zomerverlof, kan er ten vroegste gebouwd worden vanaf eind augustus.
  In afwachting zoeken we verder een tijdelijke oplossing voor de berging ( container ? werfkeet ? gesloten aanhangwagen ? ....).
  Watervoorziening blijft intussen ook behelpen.
  Grondwaterwinning blijft ook moeilijk ; reeds op geringe diepte stootten we op brak water.

  Binnen het Stevin project stapt Elia mee in ons verhaal.
  Afhankelijk van de rassenkeuze zijn 5 à 7 hoogstammige fruitbomen toegezegd in de uitbreidingszone aan straatzijde.
  Sommige rassen worden geplant, centraal in een denkbeeldig vierkant van 8 meter zijde, andere rassen in een denkbeeldig vierkant van 10 meter zijde.  Vandaar de marge.   We opteren sowieso voor bewaarfruit en eventueel een notelaar.
  Vanaf de straat tot aan het verhard gedeelte van de hoofdingang, komt een gemengde levende haag.
  Al die plantwerkzaamheden worden in het najaar uitgevoerd door Regionaal Landschap Houtland in opdracht van Elia.

  De ondergroei laten we voorlopig nog open: of maaiweide of verschraling voor bloemenweide ( moeilijk haalbaar in vette poldergrond met valfruit en bladval ) of stootbegrazing of neerhof afgezet met kastanjehout of .........

  Tussen die gemengde haag en de individuele perceeltjes, komen laagstam fruitbomen en waar mogelijk halfstammen.
  Voorbij de hoofdingang, schuinweg naadloos aansluitend op de bestaande tuinen, komt een perceel voor permacultuur 
  (zgn. voedselbos) met o.a. bessenstruiken, laurier, kleinfruit en een ruim bed voor groene asperges.

  Aan de straatzijde wordt een klein stukje van de pas aangeplante houtwal gerooid en verplant.
  Daar bevindt zich een zeer brede vroegere in- en uitrit.   De vrijgekomen plaats zal dienen om veilig en efficiënt te kunnen oprijden om te lossen of goederen uit te kieperen (compost, houtsnippers, stalmest ......).
  De huidige inrit (rood geblokte lijn op de schets ) is veel te smal.   Verbreden is géén optie wegens te gevaarlijk dicht bij de onoverzichtelijke bocht.

  De officiële opening zou kunnen doorgaan in het voorjaar 2018.

  Hopelijk schept deze info wat meer duidelijkheid.
  Alle voorstellen blijven natuurlijk welkom.

  Met vriendelijke tuinhierdersgroeten,

      Jean Pierre Dezeure
     secretaris Tuinhier Zeebrugge

  21-05-2017 om 23:20 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS UIT ZEEBRUGGE


  Nieuwsjes uit Zeebrugge.......KLIK HIER!

  21-05-2017 om 22:36 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHOOLFEEST IN HET STEDELIJK ONDERWIJS BRUGGE-NOORD AFD. LISSEWEGE


  .Afgelopen zaterdag 20 mei, ging het schoolfeest van het 'Stedelijk onderwijs Brugge-Noord' of 'Ter Poorten' door. Dit jaar was het thema: "Ik voel me zo heppie" of 'ik ben hier graag op deze school'. De optredens van de kinderen waren weer super. De kledij, de schmink, hun act, alles was prachtig gedaan. De leerkrachten mogen fier zijn op de prestatie en creatie die ze gebracht hebben samen met hun kleuters, peuters en leerlingen. Directeur Hilde was zeer trots op haar school en de vele aanwezigen hebben dan ook tevens  volop genoten van deze super gezellige namiddag. Op het programma stonden verder nog spelletjes voor de kinderen, bar, kip, aperitief, kip met frietjes, enz... Bekijk de foto's van dit super geslaagd schoolfeest........KLIK HIER!

  21-05-2017 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  20-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TENTOONSTELLING


  ****************************

  20-05-2017 om 12:44 geschreven door tlissewegenartje  


  17-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEESCOUTS ZEEBRUGGE ORGANISEREN SPEELSTRAAT


  Op 20 mei is de Ploegstraat van de kinderen en jongeren, want dan organiseren wij met de zeescouts van Zeebrugge onze jaarlijkse speelstraat. De straat wordt dan volgezet met springkasten, schminkstanden en dergelijke om er een fantastische dag van te maken. Voor 4 eruo mogen de kinderen op alle attracties, mogen ze deelnemen aan een tombola en krijgen ze een ijsje. Plezier alom dus.

  Het evenement gaat door op 20 mei 2017 in de Ploegstraat in Zeebrugge van 14u tot 18u.

  17-05-2017 om 23:26 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIJKOMENDE SPOORWEG LANGS HET NIEUWE FIETSPAD


  Langs het nieuwe fietspad tussen Lissewege en Zwankendamme naast de spoorweg is men bezig met een bijkomend spoor aan te leggen die tot aan de parking van de Pol Dhondtstraat komt. Volgens Infrabel gaat dit niet om een 3de spoor maar een spoorlijn die zal dienen om in nood, een rij wagons te plaatsen die bijvoorbeeld verkeerd gerangeerd zijn of bij defect van een of meerdere wagons.
  Sommige mensen denken nu reeds dat dit een begin is om een derde spoor dwars door Lissewege te trekken. 

  17-05-2017 om 23:16 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ADMINISTRATIE LOKALE DIENSTENCENTRA VERHUIST


  Administratie lokale dienstencentra verhuist naar Barrièrestraat

  In 1973 opende De Balsemboom als eerste lokaal dienstencentrum in Vlaanderen de deuren. Sinds jaar en dag was De Balsemboom er de uitvalsbasis en het aanspreekpunt voor de Boodschappendienst, de Minder Mobielen Centrale en de dienst 'Langer wonen in eigen huis'. Ook de interne administratieve en logistieke diensten en het diensthoofd waren er gehuisvest. Deze week verhuisde de hele administratieve equipe naar een meer aangepaste locatie in de Barrièrestraat 13 te Sint-Michiels, omzoomd door groene accenten en voorzien van een ruime parking. Door de verhuis krijgt dienstencentrum De Balsemboom meer plaats om z'n werking te ontplooien (vormings- en vergaderlokalen). Meer info: www.dienstencentra-brugge.be

  17-05-2017 om 22:51 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BUURTAMBASSADEURS ZEEBRUGGE


  Zeebrugge zoekt buurtambassadeurs.......KLIK HIER!

  17-05-2017 om 00:35 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONZE EERSTE COMMUNICANTJES ZIJN ER KLAAR VOOR


  Het aftellen is begonnen. Nog een paar keer slapen voor onze eerste
   communicantjes in Lissewege. Ze waren  reeds heel enthousiast op hun eerste repetitie!
  Foto Kris & Kristien

  17-05-2017 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  16-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOEDERFEEST BIJ FEMMA - NAMIDDAGWERKING


  Deze namiddag(16/5) ging het jaarlijks 'Moederfeest' door in het J.Reyvaertheem.
  De dames van Femma-namiddagwerking  hadden weer extra hun best gedaan om het weer gezellig te maken. Na de verwelkoming met een kop geurige koffie was het genieten van leuke muziek. Natuurlijk mocht een lekker stuk gebak niet ontbreken gevolgd door een tombola  met vele mooie prijzen. Als laatst kregen alle dames een mooi bloemetje mee naar huis. Enkele sfeerbeelden.....KLIK HIER!

  16-05-2017 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  15-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLIKVANGER VAN DE WEEK


  Op de parking van de Pol Dhondtstraat komen er binnenkort 2 oplaadpunten 
  voor electrische wagens!

  15-05-2017 om 23:04 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS UIT ZEEBRUGGE


  Nieuwsjes uit Zeebrugge......KLIK HIER!

  15-05-2017 om 21:30 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUCHARISTIEVIERINGEN


  - Dinsdag 16 mei om 14.30u: bedevaart Samana (Waregem)
  - Woensdag 17 mei om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Donderdag 18 mei om 8u voor: Loy Hungezeune
  - Vrijdag 19 mei om 8u voor:  Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Zondag 21 mei om 11u voor: Marguerite Malengier en Louis Decorte

  15-05-2017 om 20:04 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPROEP VAN MIJN NICHTJE ANNELIES


  Zouden jullie allemaal willen stemmen op mijn lieve Riki,
  Bedankt........namens zijn Bazinneke Annelies 
   Gelieve zoveel mogelijk te delen a.u.b.
   Stemmen kan t.e.m 22 mei. Je kan via de pc stemmen en
   dan nog eens met je gsm ook:

  15-05-2017 om 11:33 geschreven door tlissewegenartje  


  12-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TUSSEN D'OORTJES


  **************************

  12-05-2017 om 09:58 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS UIT ZEEBRUGGE


  Op 20 mei is de Ploegstraat te Zeebrugge van de kinderen en jongeren, want dan organiseren  de zeescouts van Zeebrugge hun jaarlijkse speelstraat. De straat wordt dan volgezet met springkastelen, schminkstanden en dergelijke om er een fantastische dag van te maken. Voor 4 eruo mogen de kinderen op alle attracties, mogen ze deelnemen aan een tombola en krijgen ze een ijsje. Plezier alom dus. Het evenement gaat door op 20 mei 2017 in de Ploegstraat in Zeebrugge van 14u tot 18u.

  12-05-2017 om 09:47 geschreven door tlissewegenartje  


  10-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHOOLFEEST IN HET STEDELIJK ONDERWIJS BRUGGE-NOORD (TER POORTEN)  Iedereen vanharte welkom....!!!

  10-05-2017 om 12:42 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOEDERFEEST BIJ S-PLUS LISSEWEGE  Naar jaarlijkse traditie organiseerde onze locale S-Plus afgelopen dinsdag(9/5) hun 'Moederfeest' in 'Dienstencentrum Levensvreugde'. Na het aperitief was het tijd voor lekkere frietjes met stoverij gevolgd door een Lisseweegs gebak. Dat ze het hun lieten smaken is geen twijfel daarover. Na het heerlijk eten was er nog een mooie tombola en een gezellig samenzijn. Enkele sfeerbeelden.....KLIK HIER!

  10-05-2017 om 12:26 geschreven door tlissewegenartje  


  09-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN RESTAURANT DE VALCKENAERE


  *********************

  09-05-2017 om 22:34 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN 'T GROENHUYS


  Op zondag 14 mei (Moederdag) zal de winkel doorlopend geopend zijn van 8.00u tot 15.00u!  U kan ook al op voorhand uw bestelling doorgeven (t/m zaterdag) op telnr 050 68 58 73 of via e-mail info@groenhuys.be of via onze vernieuwde website "www.groenhuys.be".
  Bestellingen kunnen dan worden afgehaald aan onze aparte kassa, achteraan in de winkel.
  We wensen alle mama's alvast een heel fijne en fleurige Moederdag toe,
  Martine & Nicky

  09-05-2017 om 00:12 geschreven door tlissewegenartje  


  08-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE TOEKOMSTIGE GROENE BUFFER TE ZWANKENDAMME


  Infrabel start binnenkort met werkzaamheden in het kader van de aanleg van de groene volumebuffer in Zwankendamme:
  een volumebuffer van 9 meter hoog ten opzichte van de sporen, met hellende groene bermen en ingezaaide taluds.
   Half april 2017 – juni 2018: opbouw groene volumebuffer
  * Grond afgraven in de omgeving van de Koffieweg en/of Margaretha Van Oostenrijkstraat en naar Zwankendamme vervoeren
  * Aanrijroute: Havenrandweg-Zuid – N31 – Wulfsberge
  * Mogelijke hinder: lawaai, stof, bevuilde wegenis
  2019 – 2020: inrichting van de berm door de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) i.s.m. Stad Brugge – Openbaar Domein – Groen en TUC RAIL
  *  Wegenis, meubilair, groenaanleg

  Interesse in de plannen van de groene volumebuffer?
  Op woensdag 10 mei zal de infocontainer doorlopend geopend zijn vanaf 15u tot 20u en kan elke buurtbewoner de plannen van de groene volumebuffer komen inkijken. De infocontainer bevindt zich op het werfterrein aan de linkerkant bij het binnenrijden van Zwankendamme.

  Zowel de projectverantwoordelijken van Infrabel, TUC RAIL, de stad Brugge als VLM zullen aanwezig zijn om de plannen toe te lichten en vragen te beantwoorden. Ook op 21 juni van 16u tot 19u is de infocontainer open.
  > Heeft u vragen over de werken, dan kunt u steeds terecht bij de Cel Info Buurtbewoners van Infrabel via telefoon op het gratis nummer 0800/55 000 of via mail info.projecten@infrabel.be. (Bron Zeebrugge open)

  Nieuwsfilmpje van Focus TV...........................KLIK HIER!

  08-05-2017 om 23:31 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUCHARISTIEVIERINGEN


  - Woensdag 10 mei om 8u: dank aan O.L.Vrouw
  - Donderdag 11 mei om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Vrijdag 12 mei om 8u voor: Jacob Reyvaert en echtgenote
  - Zondag 14 mei om 11u voor: Willem Peeters en echtgenote

  08-05-2017 om 21:15 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET FEESTCOMITE' VAN ZWANKENDAMME HEEFT NU OOK EEN FACEBOOKPAGINA  Vanaf nu heeft het feestcomité van Zwankendamme een nieuwe facebookpagina. (Zie link hierboven) Hier verneemt u al het nieuws over de activiteiten van het feestcomité. In het weekend van 2 juni plannen we alvast het jaarlijkse kermisweekend met heel wat activiteiten. Ambiance verzekerd!

  In het weekend van Pinksteren is het opnieuw Kermisweekend in Zwankendamme. We hebben opnieuw een goed gevuld programma met allerlei activiteiten. Doorheen heel het weekend is er van alles te doen in café De Kavijaks met onder andere bingo, kinderanimatie, fuif en touwtrekken. De zaterdag is er rommelmarkt vanaf 9u. Om 11u wordt de kermis geopend met leden van het stadsbestuur en de Koninklijke Speelschaar Sint-Franciscus-Xaverius uit Sint-Michiels. De maandag is er petanque tornooi van de Petanqueclub "Le Pastis" op de fabrieksterreinen van AGC. Inschrijven in café De Kavijaks of bij het bestuur.

  08-05-2017 om 21:03 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEELDEN IN HET WITTE DORP 2017  Een terugblik op de 'Beeldenroute 2016'.......KLIK HIER!

  08-05-2017 om 10:23 geschreven door tlissewegenartje  


  07-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VORMELINGEN DOEN PELGRIMSTOCHT


  Vandaag zondag 7 mei was het alweer de laatste activiteit van de voorbereiding naar het Vormsel. De vormelingen en hun tochtgenoten gingen ditmaal op pelgrimstocht! Omdat onze kerk op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela ligt, leek het de catechisten een leuk idee om een deel van die tocht te stappen. Ze namen om 8u de trein naar Brugge en wandelden vanuit Brugge terug naar Lissewege (12 km). Onderweg waren een aantal typische pelgrimsopdrachten voorzien. Rond 12u werd iedereen terug in Lissewege verwacht waar ze nog de zegen van onze pastoor kregen en een stempel op hun trajectkaart. Enkele sfeerbeelden............KLIK HIER!

  07-05-2017 om 22:14 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOORTOCHT 2-DAAGSE VAN BLANKENBERGE


  De Tweedaagse kon zich gisteren op meer dan 5.000 wandelaars verheugen. Vandaag waren er om en bij de 4.300 wandelaars. Ook na 48 jaar bekoort de tweedaagse wandeltocht nog steeds wandelaars uit alle hoeken van de wereld. Dit jaar waren meer dan 24 nationaliteiten aan de start, met opnieuw omvangrijke delegaties uit de buurlanden maar evenzeer groepen uit Denemarken, Noorwegen, China en Japan. Er  was een keuze uit vier afstanden: "6, 15, 24 of 42 km." Starten kon vanaf 8 uur op de 42 km en vanaf 10 uur op de andere afstanden. Op onze markt was er soms een drukte van jewelste met optredens van fanfares, volksdansen uit 'Plofdiv'(Bulgarije), eet- en drankstandjes en natuurlijk waren ook de terrasjes goed bezet bij onze plaatselijke café's. Enkele sfeerbeelden............KLIK HIER!

  07-05-2017 om 20:48 geschreven door tlissewegenartje  


  05-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEIMAAND BLOEMENMAAND


  De familie Snauwaert uit Dudzele biedt vanaf heden een ruime keuze van een
  60-tal soorten perk- en terrasplanten aan.
  Tevens is er een ruime keuze terracotta bloempotten en bakken, bloemaarde
  en meststoffen. Zij kunnen ook uw bloembakken vullen en leveren aan huis!


  Een greep uit de ruime keuze!


  Vanaf heden zijn er ook dagelijks super heerlijke zelfgekweekte aardbeien verkrijgbaar!


  Bloemen- en perkplantenkwekerij "André & Lieve Snauwaert"

  Damse Steenweg 47, 8380 Dudzele
  Telefoon: 050/59 95 06
  Dagelijks open vanaf 8.30u. tot 20u. - Ook open op zondag in mei en juni

  05-05-2017 om 22:53 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OKRA LISSEWEGE-ZWANKENDAMME VERKENNEN DE WARANDEPUTTEN TE OOSTKAMP


  OKRA Lissewege/Zwankendamme verkennen de Warandeputten te Oostkamp. 
  Woensdag laatst organiseerde het plaatselijk OKRA-trefpunt een
   natuurwandeling onder de leiding van natuurgids Astrid Neirinck. 
  Dit keer was de place to be de Warandeputten te Oostkamp. 
  Bekijk de sfeerbeelden van Daniel ... KLIK HIER!

  05-05-2017 om 21:49 geschreven door tlissewegenartje  


  03-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW BRUGGE ZET SENIOREN IN BEWEGING MET FIETSLABYRINT


  OCMW Brugge zet senioren in beweging met fietslabyrint

  Het OCMW van Brugge zet senioren in beweging. De zes woonzorgcentra van het OCMW beschikken sinds kort over een zogenaamd fietslabyrint, waarmee senioren virtueel op tal van plaatsen in de wereld kunnen rondfietsen. OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Het labyrint is een digitale en makkelijk te bedienen toepassing. Op een tv-scherm krijgen gebruikers een lijst met fietsbestemmingen te zien. Brugge staat op die lijst, maar er zijn ook virtuele fietstochten mogelijk in Rome, Carcassonne of zelfs New York. Zo kunnen onze mensen letterlijk door deze steden fietsen en de hele wereld ontdekken.”

  Het fietslabyrint toont de gebruikers niet alleen de mooiste hoekjes en kantjes van de bestemming. Ze krijgen ook het geluid van de stad te horen en alle bewegingen te zien en ze bepalen zelf het parcours en het tempo. “Daardoor is fietsen voor hen een stuk boeiender dan wanneer het op een gewone hometrainer in een bewegingslokaal gebeurt”, verduidelijkt De fauw. “Onze senioren genieten nu dagelijks van ritjes langs vertrouwde Brugse straten en stegen en langs plaatsen waar ze nooit eerder zijn geweest. Het maakt van hun beweegmoment een aangenaam ontspanningsmoment, dat ze graag met medebewoners en kinesisten delen.”

  Met de investering in de fietslabyrinten investeert het OCMW van Brugge duidelijk in duurzaamheid en vernieuwing, ook bij senioren. “Het succes van dit project onderstreept dat een gezonde geest in een gezond lichaam, ook voor senioren, een speerpunt is in ons beleid”, aldus nog de OCMW-voorzitter.

  03-05-2017 om 21:38 geschreven door tlissewegenartje  


  02-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIVA VIERDE MOEDERFEEST


  Traditiegetrouw vierden de dames van ons plaatselijke VIVA hun jaarlijks "Moederfeest". De dames van het bestuur maakten dan ook terug zelf de lekkere inmiddels nationaal in Lissewege en omstreken bekende koude schotels klaar waarbij de leden uitermate genoten. Na dit smakelijk festijn was er nog de traditionele loterij met mooie prijzen. Het was weer een gezellige namiddag voor onze dames van Viva-Lissewege.
  Enkele sfeerbeelden.........KLIK HIER!

  02-05-2017 om 23:43 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VOOR DE VORMELINGEN EN TOCHTGENOTEN VAN 2016 - 2017


  Bericht aan de vormelingen en tochtgenoten

  Aanstaande zondag 7 mei is er alweer de laatste activiteit in onze voorbereiding naar het Vormsel. We gaan ditmaal op pelgrimstocht! Omdat onze kerk op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela ligt, leek het ons een leuk idee om een deel van die tocht te stappen. We nemen om 8u de trein naar Brugge en wandelen vanuit Brugge terug naar Lissewege (12 km). Onderweg voorzien we een aantal typische pelgrimsopdrachten. We verwachten rond 12u in Lissewege aan te komen waar we nog de zegen van onze pastoor zullen krijgen.
  Afspraak 8u (STIPT !!!) aan het station van Lissewege.

  Buen Camino ;-)

  02-05-2017 om 23:27 geschreven door tlissewegenartje  


  01-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUCHARISTIEVIERINGEN


  - Woensdag 3 mei om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Donderdag 4 mei om 8u voor: René Galle en Albertine Dhondt
  - Vrijdag 5 mei om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote
  - Zondag 7 mei om 11u voor: Willem Peeters en echtgenote


  DE OMMEGANG VAN LISSEWEGE

  Gebedstocht naar de kapel van Ter Doest

  Zondag 7 mei 2017 om 14.30u.

  01-05-2017 om 23:08 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE MAANDELIJKSE ACTIVITEITEN KALENDER


  De activiteiten voor de maand mei......KLIK HIER!

  01-05-2017 om 22:49 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS UIT ZEEBRUGGE


  Nieuwsjes uit Zeebrugge........KLIK HIER!

  01-05-2017 om 22:28 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KSA LISSEWEGE ORGANISEERDE "CLASH OF THE FAMILIES"


  op zondag 30 april beleefde de KSA Lissewege een topdagje op hun familiedag “Clash of the Families”. 
  Het beloofde een super toffe sneukeltocht  met spelletjes te worden in een KSA-jasje voor jong én oud, waarbij het hele gezin eens kans maakte om mooie prijzen te winnen.
  Deze fantastische dag ging van start om 13h30 in de Regenboog en ze sloten af met een drankje op de prijsuitreiking omstreeks17h00.
  Het team die de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen was 'de familie Franco'.
  Enkele sfeerbeelden van deze super gezellige en spannende  familiedag “Clash of the Families”.....KLIK HIER!

  01-05-2017 om 22:11 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OKRA LISSEWEGE-ZWANKENDAMME ORGANISEERDE EEN DAGJE FRANS VLAANDEREN


  ‘Bus uitstap met OKRA Lissewege/Zwankendamme: … een dagje “Frans Vlaanderen” 

  Dinsdag 25 april organiseerde OKRA Lissewege-Zwankendamme een bus uitstap naar Frans Vlaanderen. 
  Bij de aankomst in Nieuwkerke werden we onthaald met een kopje koffie of thee met een verse koffiekoek. Vervolgens was er geleid bezoek aan de Orgelboerderij. Een originele plaats waar een orgelbouwer van een hobby zijn beroep heeft gemaakt. Een van de resterende artisanale beroepen waar je de geur van het verleden kunt opsnuiven. Verder konden we ons hart vol muziek laten lopen bij het beluisteren van de uitgebreide en zeldzame collectie Belgische orgels van de vooroorlogse orgelbouwers als Verbeeck en Decap.
  Ondertussen was het middag geworden om te genieten van een lekker middagmaal.
  In de namiddag was een rondrit doorheen Frans-Vlaanderen gepland, lekker dicht bij en een streek die veel te bieden heeft .
  Op onze tocht naar het historische Cassel, gelegen op het hoogste punt van de Vlaamse heuvelrij ontdekten we veel charmante dorpen. Even verder bezochten we het bedevaartsplaatsje Arnèke, gelegen aan de Peenebeek. Het kerkje heeft een prachtig interieur..
  Om onze nostalgische rondrit af te ronden hielden we nog een drankstop.
  Vooraleer huiswaarts te keren mochten we nog aanschuiven voor een heerlijk streekbuffet.
  Bekijk de sfeerbeelden van Daniël en Magda......KLIK HIER!

  01-05-2017 om 22:10 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIN DE SAISON BIJ KRACHTBALCLUB AVANTI LISSEWEGE

   De dag startte met een instaptornooi voor de pupillen


  Het einde van het seizoen 2016-2017 stond voor de deur bij 'Krachtbalclub Avanti Lissewege' en daarom leek het een goed idee om een ‘Fin De Saison’ te organiseren op zaterdag 29 april 2017.
   
  De dag start ’s ochtends met een instaptornooi voor de pupillen.
  In de namiddag stonden er nog verschillende competitiewedstrijden van de fanionploegen gepland.
  Het was uiteraard geen fin de saison zonder drank en hapjes aan aantrekkelijke prijzen.  
  Ook was er in de namiddag een mobiel pastakraam aanwezig zijn.  Er werden enkele pasta’s aangeboden aan zeer democratische prijzen.  Alle leden kregen van de club een kortingbonnetje voor een pasta naar keuze.
  Dat het gezellig en leuk was moet je zeker niet vragen.

  01-05-2017 om 11:38 geschreven door tlissewegenartje    Foto

  Foto

  Foto

  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand of uw foto's naar mij te verzenden.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Foto


  Zoeken in blog


  Zoeken met Google  Foto

  Foto

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 07-2022
 • 06-2022
 • 05-2022
 • 04-2022
 • 03-2022
 • 02-2022
 • 01-2022
 • 12-2021
 • 11-2021
 • 10-2021
 • 09-2021
 • 08-2021
 • 07-2021
 • 06-2021
 • 05-2021
 • 04-2021
 • 03-2021
 • 02-2021
 • 01-2021
 • 12-2020
 • 11-2020
 • 10-2020
 • 09-2020
 • 08-2020
 • 07-2020
 • 06-2020
 • 05-2020
 • 04-2020
 • 03-2020
 • 02-2020
 • 01-2020
 • 12-2019
 • 11-2019
 • 10-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 11--0001


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!