Foto

Deel op Facebook

Foto
Inhoud blog
 • GEMEENTERAADSLID 'OLIVIER STRUBBE' OVER DE MOBILITEIT IN LISSEWEGE
 • CARNAVALVERENIGING 'ORDE VAN DE PRET' ORGANISEERDE HUN JAARLIJKSE BARBEQUE
 • DE CENTRUMKAARTERS UIT ZWANKENDAMME VIEREN HUN KAMPIOENEN
 • UPDATE: EUCHARISTIEVIERINGEN TE LISSEWEGE
 • NIEUWS VAN 'TGROENHUYS
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  frankloopt
  www.bloggen.be/franklo
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  EXTERNE LINKS

  Foto

  Klik hieronder

  Foto
  Foto
  Instagram
  Foto
  Zoeken in blog

  WELKOM BIJ TLISSEWEGENARTJE

  header
  27-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZIN IN EEN WINTERBARBEQUE

  155434248-10162016673731959-772340823718621740-n

  HOF TER DOEST
  Zin in een winterbarbecue? 
  Julia heeft het perfecte pakket om u hiervan tevoorzien! 
  Juliaÿs BBQ-pakket voor 2 personen bevat:
  👉🏻Ribstuk van het Belgisch Wit-Blauw rund
  👉🏻Saus naar keuze
  👉🏻Gepofte aardappelen met kruidenboter
  👉🏻 Fles wijn ‘Les Sourdsÿ
  👉🏻 Bijhorende kruiden
  €49
  Bestellen kan online via www.juliasboutique.be of telefonisch op het nummer 050/54.40.82 

  27-02-2021 om 23:01 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JEUGDWERKING RFC LISSEWEGE ORGANISEERT EEN VOETBAL PAASKAMP

  155502253-10225418635439190-2010282549676108742-o

  *******************

  27-02-2021 om 22:45 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEWONERS VAN DUDZELE EN LISSEWEGE BEZORGD OM BETONCENTRALE

  DSC-0018b

  Bewoners van Dudzele en Lissewege bezorgd om Betoncentrale

  In Dudzele en Lissewege ontstaat heel wat beroering rond de vergunning van een betoncentrale aan de rand van Dudzele dorp. De aanvraag werd eerst geweigerd door de Stad Brugge maar donderdag vergunde de deputatie toch. ´We kunnen niet begrijpen waarom de provincie een betoncentrale vergunt zo dicht bij het dorp en bij een waardevol vogelrichtlijngebied. Mens en natuur worden hier het slachtoffer van.¡ zegt Mieke Hoste, gemeenteraadslid en inwoner van Dudzele.

  De firma Top Mix vroeg een omgevingsvergunning aan voor een nieuwe vestiging in de achterhaven, op 700m van der dorpskern van Dudzele. Het afvalverwerkend bedrijf wil op die locatie grond, bouw- en sloopafval opslaan en behandelen. ´Deze activiteiten zullen onvermijdelijk een grote impact hebben op de omgeving, zo blijkt uit het vergunningsdossier. Wie het dossier leest kan niet anders dan concluderen dat dergelijke activiteiten niet thuishoren op deze locatie. Om die reden heeft Stad Brugge de aanvraag geweigerd. Wij betreuren sterk en begrijpen niet waarom de Provincie deze visie niet heeft gevolgd¡ aldus raadslid Hoste.

  image005

  Geluid

  Het verkeer vlakbij de bewoning van Dudzele zal onvermijdelijk geluidshinder creëren. Bovendien veroorzaken de activiteiten op de site, waaronder een breekinstallatie, veel lawaai. Volgens de geluidsstudie bedraagt het maximale geluidsniveau 43 dB(A) ter hoogte van de eerste woningen, wat strikt genomen onder de VLAREM norm blijft. Maar men houdt hierbij geen rekening met de accumulatie van het reeds bestaande omgevingslawaai én de piekgeluidsbelasting. Zelfs tot in de Ter Doeststraat in Lissewege wordt 43 dB(A) voorspeld.

  Verkeer

  Men spreekt over 143 transportbewegingen per dag. Dat zijn 13 vrachtwagens die per uur aan- en afrijden, dus 26 vrachtwagens per uur. Dit is omgerekend 1 om de 2,3 minuten, dus bijna continu. Er wordt bovendien in de aanvraag opgemerkt dat op piekdagen dit tot het dubbele kan oplopen. De A11 en N31 zijn misschien goede ontsluitingswegen maar het verkeer naar en van deze ontsluitingswegen zal langs de lokale wegen verlopen. Hierdoor zal er op die plaatsen bijna continu vrachtverkeer zal passeren. Het is onvermijdelijk dat dit storend zal zijn voor de nabije bewoning.

  Milieu

  Het projectgebied ligt op de rand van de Dudzeelse polder, een vogelrichtlijngebied met enkele deelgebieden van het habitatrichtlijngebied. Op iets meer dan 200 meter ligt het erkend natuurreservaat ‘Ter Doestÿ. Op 140 m ten westen ervan ligt het VEN-gebied ‘De Polders Boudewijnkanaalÿ. De dichtstbijzijnde woonkern is Dudzele in het zuidoosten op ca. 700 m en Lissewege in noordwesten op ca. 1700 m. Het spreekt voor zich dat door deze kritische ligging het project aanzienlijke gevolgen kan hebben voor de omgeving. De omliggende natuurgebieden en de beschermde habitats zijn belangrijk voor zowel trekvogels, weidevogels en zangvogels. Daarnaast is dit gebied ook een buffer met de A11 ten voordele van de Dudzeelse Polder. De zone mildert de nieuwe infrastructuur van de A11 die de haven al fysiek dichter brengt bij het woonweefsel van Dudzele.

  Havengebonden?

  De firma verkreeg een concessie in het havengebied. Om die te kunnen verkrijgen stellen zij de ambitie voorop om minstens 28% van het verkeer over het water te laten verlopen. Ook daar hebben we veel bedenkingen bij. Op de plannen, noch in de nota is er sprake van de inrichting van een aanlegkade in functie van laden en lossen. Er is geen aanmeermogelijkheid op de site zelf. Dit doet ons vermoeden dat het transport over de weg nog een stuk hoger zal liggen dan vooropgesteld.

  Stof

  Het is ook onvoldoende duidelijk of de exploitatie van de site en de aangekondigde maatregelen voldoende zullen zijn om stofhinder in Dudzele te vermijden. Indien de grondstoffen tot een hoogte van 5m gestockeerd worden, is verspreiding buiten de site door de wind onvermijdelijk. Ook het vrachtverkeer dat op slechts 100m van bewoning in Dudzele passeert kan stuivende stoffen en hinder veroorzaken.

  Hoezo geen MER?

  Gezien de kritische ligging ten opzichte van bewoning en bijzondere natuur kan het project aanzienlijke gevolgen hebben voor het milieu. Een uitgebreid milieueffectenrapport had meer duidelijkheid kunnen brengen over de potentiële impact van dit project op de omgeving en ons als bewoners misschien kunnen geruststellen. Maar dat is niet opgemaakt. Wij vragen ons dan ook sterk af waarom.

  Bewoners zijn ongerust

  Lokale bewoner Patriek Willems reageert zeer verontrust: ´We wonen hier nu rustig en heel graag. We zijn echt bang dat het op termijn onleefbaar wordt. Bovendien vrezen we voor waardevermindering van onze eigendom. Dat kan toch zo maar niet!

  DSC-0002b

  Verder beroep

  ´Ik zal vragen om een schorsende procedure te starten bij de raad voor vergunningsbetwistingen. Hier in de streek is er een fragiel evenwicht tussen de haven en industrie enerzijds en de polderdorpen anderzijds. Dergelijke dossiers dreigen dat op de helling te zetten. Met de Stad waken we heel erg over de leefbaarheid van de dorpen maar hier worden we door de provincie overruled en dat is erg jammer¡ zegt eerste schepen en inwoner van Lissewege Mathijs Goderis.

  27-02-2021 om 22:26 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOE MEE AAN HET BOMENPROJECT VOOR DE BEELDENROUTE

  unnamed

  Beste bezoeker van 't Lissewegenartje,

  Team Tlissewegenartje gaat dit jaar terug meewerken met de jaarlijkse Beeldenroute van Gratïen Dendooven waarbij wij de bomen in de Pol Dhondtstraat terug willen versieren. Vorig jaar mochten we honderden bezoekers ontvangen die onze werkjes kwamen bewonderen.
  Na de breiwerken, gezichten, nestkastjes, vlinders, dromenvangers en de Zee gaan we dit jaar "In de lucht". Alles dat met 'in de lucht' te maken heeft, kleuren en materialen, al dan niet zelf gemaakt of gepimpt is welkom. 

  Moest je zin hebben om mee te doen, om zelf iets te maken dat met 'in de lucht' te maken heeft (vliegtuigjes, luchtballonnen, raketten, vogels, insecten, enz, enz............! laat het ons gerust weten. Jong en oud is van harte welkom bij dit nieuw project!
  De werken worden dan half juni 2021 aan de bomen bevestigd waarbij wij dan in de loop van de avond als he mogelijk is met de corona, de deelnemers een  kleine receptie aanbieden met een natje en een droogje.

  Voor informatie:
  Huyghebaert Rudi
  Pol Dhondtstraat, 20 - Lissewege
  gsm: 0487/49 92 15
  email: tlissewegenartje@ telenet.be

  27-02-2021 om 22:21 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRETTIGE HUWELIJKSVERJAARDAG GEWENST

  155021511-10222766475702113-1075832389242481259-o

  Marc Sinéchal en Pascale De Clerck vierden onlangs hun 22ste huwelijksverjaardag

  27-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  25-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTI ZEEBRUGGE ORGANISEERT EEN DIGITALE INFO-AVOND

  149006000-3512367105527181-4964051541645190588klein-o

  Volgend jaar naar het secundair? Interesse in onze werking en uniek aanbod?

   Registreer je dan snel voor onze info-avond!

  25-02-2021 om 11:58 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERLIJDENSBERICHT

  danieldeclerckjpg

  ************************

  25-02-2021 om 11:40 geschreven door tlissewegenartje  


  24-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN RESTAURANT DE PEPERMOLEN

  Wegens opfrissingswerken in het restaurant is er enkel op vrijdag & zaterdag Take Away!

  153711060-2765309417043638-9101159929218997340-o

  24-02-2021 om 15:53 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN SCHEPENEN MINOU ESQUENET EN MATHIJS GODERIS

  153861030-10222414981236666-5505375233560175365-o

  Schepen Minou Esquenet:

  "Een volgende stap in de bouw van ons nieuwe ontmoetingscentrum in Lissewege op de Scharphoutsite. 
  We lanceerden de oproep voor een ontwerper die samen met ons een toffe ontmoetingsplek wil realiseren:
  👉 waar alle Lissewegenaars en de verschillende verenigingen elkaar kunnen vinden
  👉 dat volledig past in het karakter van ons mooie dorp
  👉 met een kwalitatief concept en volgens de principes van het circulair bouwen
  Via https://enot.publicprocurement.be/eno.../preViewNotice.do... kunnen ontwerpers en architecten zich melden tot uiterlijk maandag 29/03. Benieuwd!"

  Mathijs Goderis:

  "Het nieuw ontmoetingscentrum op de Scharphoutsite #Lissewege komt weer een stap dichterbij!  Er is een oproep gelanceerd om een ontwerper aan te stellen voor het complex met o.a.:
  👉 een polyvalente zaal voor 300 personen, voor culturele of sportieve activiteiten
  👉 verschillende lokalen voor vergaderzaal, repetitieruimte of leslokaal 
  👉 een bar met een ingerichte keuken 
  👉 kleedkamers en een sanitair blok 
  👉 een ruim lokaal voor KSA Lissewege 
  Er is 3,6 miljoen euro voorzien voor de bouw"

  24-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  23-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONDERHOUDSWERKEN OP N31 EXPRESWEG IN BRUGGE

  2e3c9da3f787d538f55607f8ac86b978

  Onderhoudswerken op N31 Expresweg in Brugge

  Wegen en Verkeer voert in 2021 een grondig onderhoud uit van de Expresweg (N31) in Brugge. In verschillende fases wordt het wegdek vernieuwd en worden twee bruggen gerenoveerd. Het verkeer op de Expresweg kan vanaf 1 maart tijdens de werken in beide richtingen doorrijden op 1 rijstrook, maar moet wel rekening houden met vertragingen. Volgens de huidige planning duren de werken tot het najaar van 2021.

  Wegdek wordt volledig vernieuwd

  De Expresweg is toe aan een grondige opknapbeurt. In de loop van 2021 werkt Wegen en Verkeer er op verschillende locaties. In een eerste fase wordt er gewerkt op de weghelft richting kust, tussen de brug over Waggelwater en de Blankenbergse Steenweg (N371). Het volledige wegdek in deze zone wordt vernieuwd. Zodra de ene helft klaar is, starten de werken op de andere weghelft.
  In het najaar wordt ook gewerkt ter hoogte van de Koningin Astridlaan. Een concrete timing voor deze fase is er nog niet. 

  Eerst voorbereidende werken

  Voorafgaand aan de onderhoudswerken worden eerst lokale putten hersteld op de N31 zodat tijdens de werken het verkeer zonder problemen over het wegdek kan rijden. Die herstellingswerken zijn voorzien gedurende 2 nachten: vanaf donderdagavond 25 februari tot vrijdagochtend 6u. en van vrijdagnacht 26 februari tot zaterdagochtend 6u. 

  Ernstige hinder vanaf 1 maart

  Vanaf maandag 1 maart start de aannemer met het klaarzetten van de doorsteken. Dat zijn de plekken waar het verkeer later over de middenberm naar de andere weghelft wordt geleid. Vanaf 1 maart is er dus ernstige hinder want het verkeer moet dan in beide richtingen over 1 rijstrook.

  Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u ter hoogte van de doorsteken en 70 km/u op de rest van de N31. Tijdens de eerste fase (van maart tot mei) is er ook hinder aan enkele op- en afritten van de Expresweg richting kust. Zo wordt de oprit aan de Oostendse Steenweg (N9) afgesloten. De afrit aan de Oostendse Steenweg en de afrit aan de Blankenbergse Steenweg (N371) richting kust zijn afwisselend afgesloten, een van de twee blijft dus altijd open. Richting E40 kan het verkeer van alle op- en afritten gebruik maken.  

  Vrachtverkeer richting haven Zeebrugge omgeleid
   
   De werken op de Expresweg hebben ook een impact op het vrachtverkeer naar de haven van Zeebrugge. Voor wie van de E40 richting Zeebrugge rijdt, wordt een omleiding voorzien via Aalter en Maldegem. 

  Alle laatste informatie over de werken vindt u op www.wegenenverkeer.be/brugge

  unnamed-13b

  Voor een grotere afbeelding................KLIK HIER!

  unnamed-39-b

  Voor een groter afbeelding.................KLIK HIER!

  23-02-2021 om 19:05 geschreven door tlissewegenartje  


  22-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LENTEBLOEI BIJ ONZE OVERLEDEN DIERBAREN

  .

  22-02-2021 om 11:46 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO VAN DE WEEK

  150240563-4097362876964985-1475074456494423631klein-n

  Prachtige foto van Alain Pitteljon van op de berm te Zwankendamme

  22-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  19-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TERUG EEN STUK LISSEWEEGSE HISTORIE VERDWENEN

  329009ba-cc77-41ac-8aee-1ae1bbe2be39

  e66646aa-a401-4b5b-b11d-1d76d69972fc

  De Lisseweegse hofstede van Galle aan de overkant van de vaart is niet meer!

  19-02-2021 om 23:51 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PERSONALISEREN EN BEDRUKKEN BIJ 'HANDICRAFT VALERIE'

  107529079-155176376097499-6470860105428395707-n

  Handicraft Valerie
  personaliseren en bedrukken van materialen.
  ideaal voor cadeau's, bedankingen/traktaties En zo veel meer!!!
  handicraftvalerie@outlook.com
  Lissewege

  19-02-2021 om 22:30 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRIETHUIS 'SABILICIOUS' HEEFT EEN VACATURE GEPLAATST

  82809708-116182586578414-7821107082051977216-o

  Friethuis sabilicious heeft een vacature geplaatst.
  Gezocht: "parttime alroundmedewerker(ster)"
  Alle taken van hulp in de frituur tot opkuis van a tot z.
  Zeebruggelaan 97
   8380 Brugge
  Telefoon: 0476 17 43 16

  19-02-2021 om 17:17 geschreven door tlissewegenartje  


  17-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN ZICHT OP DE WERKEN VAN HET TIJDELIJK BOUWDOK VOOR DE NIEUWE SCHELDETUNNEL

  auto-3-1000x563
  BRON de Oosterweelverbinding

  Onlangs startten de werken voor het tijdelijk bouwdok in de haven van Zeebrugge aan de overkant van het Boudewijnkanaal. In dat dok worden de komende jaren de acht verschillende onderdelen van de Scheldetunnel gebouwd. Elk element is zoÿn 160 meter lang, 42 meter breed en 10 meter hoog. De 60 000 ton zware kolossen worden achteraf met sleepboten via de Noordzee en de Westerschelde naar hun nieuwe thuis in Antwerpen gebracht. Na een zorgvuldige voorbereiding worden ze op de juiste locatie afgezonken en zal de nieuwe, 1,8 kilometer lange Scheldetunnel een feit zijn.
  Dit proces is uniek in de wereld! Een technische huzarenstukje!

  Bekijk enkele afbeeldingen en een filmpje van dit proces.

  kade1

  kade2

  kade3

  kade4

  kade6

  kade7

  kade8

  kade9

  kade10

  kade11

  kade12

  17-02-2021 om 21:41 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD BRUGGE ZOEKT HUURDER VOOR DE TENNIS, MINIGOLF EN POLYVALENT GEBOUW TE ZEEBRUGGE

  foto3-1

  Stad Brugge zoekt huurder voor de tennis, minigolf en polyvalent gebouw aan Stella Marisplein in Zeebrugge

  Heb je een stevige portie ondernemingszin en wil je een belangrijke rol spelen in het toeristisch, recreatief, sportief en sociaal leven in de strandwijk ? Stel je dan voor 8 maart 2021 (12u) kandidaat door het indienen van een uitgewerkt aanbod.

  De huurder moet op zijn kosten instaan voor het inrichten en gebruiksklaar maken van de infrastructuur.

  Interesse?
  Zie de voorwaarden, formaliteiten en het uittreksel van het kadastraal perselenplan in de bijlagen onderaan!

  Voor alle verdere vragen:
  dienst Eigendommen, Burg 11, B-8000 Brugge,
  t 050 44 80 45
  eigendommen@brugge.be 

  17-02-2021 om 20:48 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASWOENSDAG - VASTENTIJD

  151033731-3752416854824319-195187831585053604b-o

  Gedaan met de overvloed en het feestgedruis. Vandaag start de Vasten met Aswoensdag. 

  Aswoensdag is in de katholieke traditie het begin van de 40 dagen durende Vastentijd, die loopt tot en met Paaszaterdag, ook Stille Zaterdag genoemd. Van Aswoensdag tot Pasen zijn er veertig vastendagen, waarbij de zondagen niet worden meegerekend. Aswoensdag wordt voorafgegaan door vastenavond en het carnaval.

  Op de gravure 'Vette Keuken' doet het bonte gezelschap zich tegoed aan de opeengestapelde schotels op de tafel en de talrijke opgehangen hammen en worsten. In het haardvuur hangen drie grote ketels en een varken aan het spit. De kat en de honden zijn zo rond dat ze amper op hun poten kunnen staan. De doedelzakspeler is met zijn magere postuur niet welkom en wordt tegen zijn zin naar buiten gewerkt. 

  Met deze prent gaf Bruegel kritiek op de vraatzucht en benadrukte hij de matigheid als deugd. De komende 40 dagen bereiden christenen zich voor op Pasen en is het allemaal wat soberder en minder. 
  De vette keuken, gravure naar ontwerp van Pieter Bruegel, uitgegeven door Hendrick Hondius, tweede kwart 17e eeuw.

  BRON: Museum Mayer van den Bergh

  17-02-2021 om 16:54 geschreven door tlissewegenartje  


  16-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOEKOMSTIG INWOONSTER VAN LISSEWEGE TIKT MOOI SCHILDERIJ VAN ONS DORP OP DE KOP

  151296960-820877168468062-6176179775945281623b-o

  Foto en schilderij van Claudine Cordenier

  Als bijna lissewegenaar heb ik dit schilderijtje op doek op de kop kunnen tikken

  16-02-2021 om 11:56 geschreven door tlissewegenartje  


  15-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LISSEWEEGSE BOOGSCHUTTERS VAN WELEER

  boogschutters2

  Lisseweegse boogschutters van weleer:

  v.l.n.r: Kamiel Styns, Gustaaf de Budt, Louis De Clerck en Michel Timmerman

  15-02-2021 om 23:44 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAAMVERKOOP BIJ FLEURON

  20210215-114051

  20210215-114041

  *************************

  15-02-2021 om 23:24 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN RESTAURANT DE PEPERMOLEN

  151186485-2760572567517323-1961407324210494963-o

  ********************

  15-02-2021 om 22:40 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEVENSVREUGDE STELT VOOR: 'FOTO VAN DE WEEK'

  147319894-3755096121204814-7517289533327988579b2-o

  Levensvreugde stelt voor : " Foto van de week"
   
   Zoals je wellicht gemerkt hebt, is Rudi al een tijdje bezig foto's van Lissewege en Zwankendamme te verzamelen op 't Lissewegenartje. Die foto's zijn te bewonderen bij de rubriek foto van de week.
   Nu denken we eraan om deze actie verder te zetten aangezien er ook erg mooie foto's van onze buurt tussen zitten. Meer nog, met Levensvreugde gaan we zelfs nog een stap verder. We koppelen er een tentoonstelling/prijsuitreiking aan vast. Eenmaal de deuren van ons centrum terug mogen opengaan,  is, zetten we een tentoonstelling op in het buurtcentrum met alle ingestuurde foto's van 't Lissewegenartje. 
  Onze plaatselijke fotoclub, Argus reikt dan ook een prijs uit voor de beste foto. (datum van prijsuitreiking wordt verder meegedeeld).
   
   Dus, ik zou zeggen: haal je camera boven en maak - naar jouw mening- de mooiste foto van Lissewege/Zwankendamme en stuur die door naar 't Lissewegenartje.

   Email: tlissewegenartje@telenet.be of https://www.facebook.com/tlissewegenartje/

   Groetjes,
   Nancy Lamote -Buurtcentrum Levensvreugde -  050 /32 62 80

  15-02-2021 om 22:30 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO VAN DE WEEK

  Hans-Jacxsensb

  Mooie foto genomen door Hans Jacxsens

  15-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  14-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEDICHT VAN AGNES

  daniel-devoldere2
  Foto Daniël Devoldere

  Als je de kans hebt om te lachen, 
  grijp ze dan.
  Stel je hart open als dat kan.
  Geef vreugde om je heen,
  schep vriendschap en leef.
  Want het leven is zo rap voorbij.
  Dus leef en beleef.
  Elke dag komt de zon op.
  Wees optimistisch, dus top.
  Ik hou ervan mijn gedachten te delen,
  in liefde met zovelen.

  Agnes De Decker

  14-02-2021 om 11:00 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJNSWENSEN

  unnamed

  ************************

  14-02-2021 om 10:35 geschreven door tlissewegenartje  


  13-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERLIJDENSBERICHTEN

  Aernoudt-Dirk-buitenzijde-www
  dirk515

  Voor een groter formaat..................KLIK HIER!

  image0515

  Voor een groter formaat..................KLIK HIER!

  13-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  12-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLIKVANGER VAN DE WEEK
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Foto Johannes Peter Kuerten

  Raar..........zelfs bij dit bar weer komen de mezenbollen tot leven.

  12-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FEMMA ZEEBRUGGE ORGANISEERT EEN WANDELZOEKTOCHT
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Klik op de foto

  ********************************

  12-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPROEP VAN TOON CALLEBOUT
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alvast te bekijken aan café Den Ouden Toren

  'uuze waste hangt te drogen, tot we weer mogen'

  Beste dorpsgenoten, heb een zeer gek idee om wat vertier te brengen in deze donkere dagen.
  Heel wat carnavalisten in het dorp en daarbuiten moeten noodgedwongen binnen blijven tijdens carnaval.
  Als we nu eens zouden aan de voorgevel van de huizen een wasdraad ophangen met daaraan carnavalspakken van je vereninging of wat je zelf ooit hebt gemaakt. 
  Dit dan ophangen op 14/02/'21 en 16/02/'21
  Wie doet mee??? Om toch wat kleur, leute en plezier te hebben in ons mooie dorp.

  12-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOE MEE AAN EEN ARTIKEL VOOR BLITS OVER ZWANKENDAMME
  Klik op de afbeelding om de link te volgen  Artikel aan Sven Deschryver

  12-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  11-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOK DIT JAAR GEEN CARNAVAL IN LISSEWEGE
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ook dit jaar in Lissewege: "Géén verkiezing Prins of Prinses carnaval,
   geen verkiezing jeugd prins en prinses, geen jeugdbal,
   geen carnavalstoet en 's avonds maskeren in de cafeetjes! Triestig!

  11-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW BRUGGE HEEFT 74% MEER VOORSCHOTTEN UITBETAALD IN EEN JAAR TIJD
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  74% meer voorschotten uitbetaald in één jaar tijd
  OCMW Brugge trekt aan alarmbel: 
  ‘We zijn de noodoplossing die tot norm uitgroeitÿ

  Maanden wachten voor je een uitkering ontvangt voor ziekte of werkloosheid: in coronatijden is het geen uitzondering. De achterstallige betalingen kregen gisteren uitgebreide aandacht in de media. De ‘bottleneckÿ zit het vaakst bij de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen (HVW) dat er niet in slaagt om dossiers vlot te verwerken. Wie daar van centen verstoken blijft, klopt bij een OCMW aan voor een voorschot. Ook in Brugge is de problematiek bekend en neemt ze toe. 

  Adviseur maatschappelijk werk Veerle VAN VYNCKT: ´We ontvangen voortdurend nieuwe cliënten die er niet in slagen om hun uitkering in orde te brengen. Aangezien veel personen omwille van corona geen financiële reserves meer hebben, zijn wij hun laatste houvast. Het levert geregeld schrijnende toestanden op, waarvan we weten dat die eigenlijk te vermijden zijn.¡

  Het principe van de sociale uitkeringen op zich is eenvoudig. Wie een job uitoefent in loondienst, ontvangt die uitkering bij langdurige ziekte, invaliditeit of werkloosheid. Ga je na een loopbaan als werknemer met pensioen, dan val je terug op het wettelijk pensioen. Ook dat is een uitkering. De achterstal in uitbetalingen duikt momenteel vooral op bij wie uitkeringsgerechtigd werkloos is en geen lid is van een vakbond. 

  Veerle VAN VYNCKT ´In zoÿn geval treedt De Hulpkas voor Werkloosheidsuitkering (HVW) op als uitbetalingsinstelling. Maar bij de HVW kampen ze met een achterstand, waardoor mensen lang op geld moeten wachten en letterlijk ‘zonder inkomenÿ vallen. Dan zijn wij met het OCMW de laatste strohalm, die een voorschot uitbetaalt en een onderzoek start naar het hoe en waarom van de achterstallige uitkeringen. In principe zijn dit uitzonderingen, maar vandaag merken we dat de vraag naar voorschotten voortdurend toeneemt, net omdat dossiers bij de HVW niet verwerkt raken. Dat is frappant.¡

  Wie de website van HVW consulteert, wordt meteen met de neus op de feiten gedrukt. ´Door de grote hoeveelheid werkloosheidsaanvragen loopt de algemene responstijd op. Alle aandacht gaat nu naar dossierbehandeling¡, vermeldt de homepage. Maanden ‘wachtmodus zonder centenÿ zijn daardoor ook het lot van OCMW-cliënten in Brugge. Het OCMW-bestuur is alvast van mening dat geen enkel excuus het oponthoud rechtvaardigt.

  Schepen Pablo ANNYS: ´De cijfers liegen er niet om: in 2019 volgden we 192 personen met een voorschotdossier op, in 2020 waren er dat maar liefst 335. Dat is een astronomische stijging van 74%, voor mensen die in nood verkeren en dringend geld nodig hebben. We beseffen uiteraard dat een aanvraag bij de HVW met administratieve rompslomp gepaard gaat. Soms ontbreken er documenten of is het niet duidelijk welk tewerkstellingstraject een persoon heeft afgelegd. Maar die drempels moeten in wezen snel uitgeklaard worden. We stellen vast dat dit niet gebeurt. Wanneer er vragen zijn over een dossier en één van onze maatschappelijk werkers probeert de Hulpkas zelf te contacteren voor toelichting, is de dienst slecht bereikbaar. Daardoor stropt alles. Zelfs uitkeringsgerechtigde personen die hun aanvraag tijdig en correct indienen, belanden in een virtuele wachtkamer zonder uitgang. Alleen wie fysiek in de rij gaat staan bij de HVW, lijkt in bepaalde gevallen sneller geholpen te worden.¡

  Ondanks de precaire situatie doet OCMW Brugge er alles aan om de betrokkenen maximaal tegemoet te komen. 

  Pablo ANNYS: ´Tijdens de intake voor dit soort dossiers leggen we meteen contact met de uitbetalingsinstelling om het recht op uitkering te onderzoeken. We gaan na wat er ontbreekt en streven zelf naar een vlotte afhandeling. Onze voorschotten zijn intussen een pleister op de wonde voor de cliënt, maar er zijn nadelen aan verboden. Het inkomen immers ligt lager dan bij een uitkering en er gaat voor onze diensten een pak werk mee gepaard. Een vooronderzoek neemt al snel 30 dagen in beslag, net omdat wij de haperende dossiers van de HVW moeten overnemen en er een eigen dossier aan koppelen. Bovendien moeten de centen achteraf ook teruggevorderd worden bij de Hulpkas. Kort samengevat: we zijn de noodoplossing die stilaan tot norm uitgroeit, en dat is op termijn onhoudbaar. Als lokaal bestuur hopen we dat er op federaal niveau snel werk wordt gemaakt van een oplossing, zodat we dit soort kleinschalige dramaÿs in de toekomst zoveel mogelijk kunnen vermijden.¡

  Voor meer info:

  veerle.vanvynckt@ocmw-brugge.be
  T 050 32 64 20
  M 0478 52 07 95

  11-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  10-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LISSEWEEGSE WINTERBEELDEN


   Schaatsen op de "Zinderviever" tussen Lissewege en Zwankendamme?.......Vandaag nog niet!
  Foto Johannes Peter Kuerten


  Prachtig zicht langs de "Ter Doestwandeling"
  Foto Dimitry Thiel


  Begin van de dooi? Foto Marnix Bieze

  10-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  08-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TRAININGEN UITGESTELD DOOR DE VRIESKOU BIJ DE JEUGD VAN KRACHTBALCLUB 'AVANTI LISSEWEGE'

  80561204-10157845645689133-1284261866511532032b-n

  Met de aanhoudende vrieskou die ze de hele week uitgeven lassen wij nu al
   de training af voor komende woensdag, zo kan er misschien nog een
   andere hobby gekozen worden deze week. Hopelijk zien we elkaar dan volgende week
  🤞hou jullie goed.................Sofie Schaepdryver

  08-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAAT UW KAT STERILISEREN EN ONTVANG EEN KATTENHUISJE

  Goed baasje, goede kattitude!

  Sinds 1 april 2018 moeten alle kittens (zowel katers
  als kattinnen) gesteriliseerd worden voordat ze
  vijf maanden oud zijn. De sterilisatieplicht geldt
  ook voor alle katten geboren tussen 31 augustus
  2014 en 1 april 2018, maar ook oudere katten
  worden het best gesteriliseerd. Sterilisatie blijft
  immers de meest diervriendelijke manier om het
  zwerfkattenprobleem op te lossen.
  Een goede kattitude wordt beloond!

  Elke privépersoon die in Brugge gedomicilieerd is en zijn of haar kat tussen
  1 januari en 30 juni 2021 door een dierenarts laat steriliseren krijgt van Stad Brugge tot
  einde voorraad een uniek kattenhuisje.
  De kat moet gechipt zijn en geregistreerd op het adres van de eigenaar. Per domicilieadres
  kun je maximaal 2 kattenhuisjes aanvragen. Laat je je kat steriliseren, vraag dan aan je
  dierenarts om het aanvraagformulier op de ommezijde in te vullen en van een stempel te
  voorzien. Bezorg dit formulier ten laatste op 7 juli 2021 aan de dienst Klimaat, milieu
  en dierenwelzijn in het Huis van de Bruggeling,

  Frank Van Ackerpromenade 2, 8000 Brugge of mail het naar dierenwelzijn@brugge.be.
  Je ontvangt per mail of per brief een code waarmee je een afspraak kunt maken om je
  kattenhuisje in het Huis van de Bruggeling op te halen.

  Aanvraagformulier in bijlage!

  Bijlagen:
  kattitude-affiche-verlengde-actie.pdf (1.3 MB)   

  08-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  Tags:tlissewegenartje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIETSERS STAAN IN HET WATER AAN DE VERKEERSLICHTEN WULFSBERGE-BARON DE MAERELAAN

  147323737-1336555096740526-4991108187334054438-n
  Foto's Sebastien B.

  147064030-1336555590073810-4373255260255791658-n
  Chauffeurs weten niet zeker of er rechts van hen een diepe put is!

  Mensen uit Zwankendamme ergeren zich voor de wateroverlast aan de verkeerslichten 'Wulfsberge-Baron de Maerelaan:

  "Zijn er nog mensen die zo het gevoel hebben dat er wat je ook doet er enkel gedaan wordt waar de politici weten dat ze iets kunnen halen en scoren? Ik meld - weeral net zoals velen onder jullie voor de 100ste keer - dat het levensgevaarlijk is aan de lichten van Zwankendamme. beide zijden uitgereden putten, steentjes op de baan kortom zoals reeds 100 keer uiteen gelegd.. plaats genoeg om min 1 m beton te leggen en verbreden en daar fietsstroken op te maken. Zo staan fietser veilig, auto's veilig en rijden ze het niet steeds stuk. Antwoord van Brugge. Niet onze bevoegdheid. Is van wegen en verkeer. Et voila.. daar stop het..

  Overigens vraag ik me nog af, misschien moeten we es de proef op de som nemen.. Wat al we nu is van iedereen die zo een stadshoekje gras heeft of eigen voortuin.. wat als we daar es een oprit van maken. Want ook daar . .grote consternatie.. 2Xl heeft inrit gemaakt.. zonder vergunning in ieder geval heeft niemand de gele aankondiging gezien en wat wordt er gedaan .. niets.. Intussen ligt het daar vol steentjes op fietspad wat volgens mij voor de fietser gevaarlijk is en voor de auto's schadelijk maar de inrit/oprit wordt gretig gebruikt. De meters lange plassen die al tot op de baan staan.. dat moeten we erbij nemen. Stad Brugge Het zou jullie sieren es een probleem daadwerkelijk verder aan te pakken en te bekijken en bij voorkeur voor er weer een nieuwe verkiezing is want dergelijk zaken lijken net altijd zoveel tijd in te nemen dat door de volgende regering dan gezegd wordt.. wat mijn voorgangers deden weet ik niet maar ik zal het nu even bekijken.

   En we zijn weer weg zonder oplossing... Kortom:

  - een structurele lange termijn oplossing voor alle beschadigingen aan oprit (lichten) Zwankendamme op grote weg. (beide zijden) Ik kan u verzekeren als je nu met een wagentje naast de baan raakt dan mag je de auto afvoeren.
  - Als die oprit va 2XL legitiem is dan graag es zorgen dat ze dat afwerken dat het grind niet tot half de baan ligt wat echt wel schade voor auto's aanbrengt en onveilig is voor fietsen. Laat staan het feit dat er geen water afvoer is duidelijk. Wat alleen maar erger gaat worden over tijd.
  - Misschien es net iets meer geld steken in deze werken die echt noodzakelijk zijn in plaats van de wandelpadjes en vele andere zaken waar nu aandacht aangegeven wordt.

  Begrijp me niet verkeerd. Die wandelpadjes zijn meer dan welkom maar net zoals in ieder bedrijf heb je prioriteiten. De veiligheid en feit dat er geen schade is als je gewoon op in/uitrit  of baan rijdt waar duizenden auto's passeren en ja evenveel vrachtwagens mede door illegale inrit van 2XL lijkt me toch te primeren over een goed aangelegd wandelpadje. Prio's . Brugge heeft het al vele keren fout gehad."

  08-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAPPERS TERUG OPEN OP 13 FEBRUARI 2021

  w1000-no-Enlarge

  Persbericht van Eerste Minister 'Herman De Croo'..............KLIK HIER!

  08-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN BLOEMETJE VOOR VALENTIJN MET 'T GROENHUYS

  148326277-4053034524709576-1067520845472827140-o

  Op zondag 14 februari zijn we doorlopend geopend van 8u tot 13 u .
   U kan vooraf bestellen via onze webshop www.Groenhuys.be 
  of telefonisch op 050/685873.. 
  Gratis levering voor postcodes 8380, 8370, 8377, 8000 en 8200 voor bestellingen vanaf €25.00
   Bestellen kan tot vrijdagavond 18u.

  Bekijk de Valentijnscollectie.............KLIK HIER!

  08-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WARME OPROEP VAN TENNISCLUB LISSEWEGE


  2020 geen makkelijk jaar, ook niet voor de tennisliefhebbers.
   Desondanks we enkele leuke tennismomenten beleefd hebben, 
  moest het seizoen in alle stilte afgesloten worden.
   We kijken volop uit naar 2021 waarin we jullie hopelijk talrijk mogen 
  verwelkomen op onze club. Hopelijk wordt via Tennis Vlaanderen
   ook de interclubcompetitie hervat. Hiervoor willen wij een warme oproep doen
   naar zowel dames-/heren- en/of jeugdleden om zich in te schrijven.
   Het is een unieke kans om andere leden te leren kennen en eveneens
   kennis te maken met andere tennisclubs in West-Vlaanderen.
   Geïnteresseerden mogen zich melden via onze facebookpagina of via e-mail:
   Kimberleytavernier@hotmail.com / Jan.cornille1@telenet.be

  Website van T.C. Lissewege...................KLIK HIER!

  08-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN BROOD & BANKETBAKKERIJ 'HENDRIK'

  Brood & Banketbakkerij 'Hendrik' is in verlof van maandag 15 februari
  tot en met maandag 22 februari 2021!

  08-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO VAN DE WEEK

  147319894-3755096121204814-7517289533327988579b-o

  Lissewege in de winter van 2021 door Frank Vergucht

  08-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  05-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WANDELZOEKTOCHT LISSEWEGE 'HET WITTE DORP'

  Beste buurtbewoners.

  In deze ietwat saaie en moeilijke tijden bieden we met BC Levensvreugde graag afleiding dicht bij huis. 
  Wat dacht je van een zoektocht in eigen buurt oftewel in Het witte dorp?
  Wandelzoektocht Lissewege ‘Het Witte Dorp’  van 9 januari tot 28 maart 2021
  Deze wandelzoektocht met 32 vragen is een uitdaging voor ervaren en minder ervaren zoektochters. De zoektochtbundel bevat ook nog heel wat leerrijke informatie over het ‘witte dorp’ en zijn bekendste inwoners.

  Je kan het route- en antwoordenblad op volgende websites downloaden:
  www.wrvzoektochten.be/ of www.caborazoektochten.com of www.zvrosbeiaard.be/ 
  of kan in een uitzonderlijk geval telefonisch of per e-mail aangevraagd worden bij de organisator: Dirk Temmerman (0487/387035 – dirk.temmerman9@gmail.com). Voor het opsturen hiervan worden portkosten aangerekend.
  Voor een geldige inzending van het antwoordenblad dient er een bedrag van slechts € 5,00 te worden gestort op rek. BE92 0000 6012 2923 t.n.v. Dirk Temmerman met als vermelding: Wandelzoektocht Lissewege.

  Wegens de strenge coronamaatregelen is er geen prijsuitreiking voorzien. De eerste tien van de einduitslag krijgen respectievelijk een waardebon (In & Uit Brugge) opgestuurd van €50,00 - €40,00 - €30,00 - €25,00 - €20,00 (plaatsen 1-2-3-4 en 5) - €15,00 (plaatsen 6 t.e.m. 10), €10,00 (plaatsen 11 t.e.m. 20), €10,00 voor wie eindigt op de 40ste, 60ste, 80ste, enz.. plaats). 

  Indien er een surplus is aan inschrijfgelden zal dit bedrag geschonken worden aan 
  'Kom Op Tegen Kanker'. 

  In principe kun je deze wandelzoektocht tot 28 maart spelen, maar door de huidige coronamaatregelen zou het kunnen dat de zoektocht met één maand wordt verlengd, maar tot op heden is dit geen zekerheid.
  Wanneer de zoektocht wordt beëindigd (normaal dus op 28 maart) kun je inderdaad niet meer meedoen voor de prijzen. 
  Het is in deze tijden een leuke en gezonde coronaproof wandeling waarmee je bovendien nog een prijsje kunt op de kop tikken en bovendien nog wat historische informatie kunt inwinnen over Lissewege.
  Let op: zoals in elke zoektocht zitten er soms wat addertjes onder het gras. Soms is het makkelijk, soms wat moeilijker. 

  Je kan het route- en antwoordenblad ook vinden in de bijlagen!

  Mensen die niet beschikken over een printer kunnen een uitgeprinte vragenlijst/route bekomen in het buurtcentrum - Lisseweegs Vaartje 43 - Lissewege.

  Veel succes! 

  Bijlagen:
  antwoordenblad_lissewege_het_witte_dorp_2021.pdf (292.7 KB)   
  routeblad_wandelzoektocht_2021_lissewege_-_9_jan_-_28_mrt_2021.pdf (1.3 MB)   

  05-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARIAN VERKOOPT HAAR OUDE MOOIE DROOM


  Het einde van een mooie droom...
  Maar we blijven voor nieuwe dromen gaan!
  Marian Fack

  TE KOOP - Dit handelspand met woonst bevindt zich recht tegenover de imposante Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk van het 'witte polderdorp'. De handelsruimte biedt veel mogelijkheden en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. De privé woonst heeft een aparte ingang en beschikt over een mooie tuin die uitgeeft op het Lisseweegs vaartje, een idyllisch plekje waar je met volle teugen kan genieten van de rust en het uitzicht. Tevens beschikt het pand over 2 instapklare vakantiewoningen, om te verhuren of te gebruiken als extra woonruimte. Plan een bezoek en bewonder dit veelzijdig pand met eigen ogen!

  ➡️ Meer foto's en informatie ...............KLIK HIER!

  05-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  04-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JULIA'S VALENTIJNSMENU

  139490132-10161871852886959-8489427881329648466-o

  Naast ons valentijnsmenu is het steeds mogelijk om onze andere gerechten
   te bestellen via www.juliasboutique.be of telefonisch op het nummer 050/54.40.82

  HOF TER DOEST
  MEDEWERKERS GEZOCHT 
  Wij zoeken gemotiveerde medewerkes om ons team te versterken! 
  Interesse? 
  Mail naar info@terdoest.be of bel 0476/54.01.24

  04-02-2021 om 23:53 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN GEDICHT VAN AGNES

  AIV-Nieuwsbericht-Laatjevaccineren-012021

  Sommigen denken dat ik kan dichten zonder mijn gat op te lichten.
  Dat is niet waar,
  ik schrijf al meer dan 20 jaar gedichten, 
  maar ik maak ze nu openbaar.
  Na een tijd van angst en plichten, zo zwaar,
  ben ik beginnen dichten.
  Het dichten diende toen om mijn gemoed te lichten.
  Af en toe een paar.
  Volgens tijd en stond,
  als ik inspiratie vond.
  Maar daarmee kan ik nu de coronatijd een beetje verlichten.
  De tijden spelen een grote rol,
  door te schrijven, word ik hoopvol.
  Ik heb mijn hart gelucht,
  en nu bewonder ik hoopvol de zon en de blauwe lucht.

  Agnes De Decker

  04-02-2021 om 23:31 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN DE LOCALE POLITIE BRUGGE

  146135680-1820125211483532-3997136249967599638-o

  De Brexit onderhandelingen sleepten jaren aan, maar de eigenlijke uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de EU verliep in onze contreien alvast vlotter dan gedacht en de verwachte hinder op de weg bleef uit. Daarom is het Brexit circulatieplan rond en naar de haven van Zeebrugge tegen het weekend niet langer meer van kracht. Alle signalisatie wordt momenteel mondjesmaat weggehaald. Normaal kan alle verkeer tegen vrijdagavond weer overal vlotjes door en worden de snelheidslimieten terug zoals voorheen.

  Bedankt voor jullie begrip de afgelopen weken,
  Locale politie Brugge

  04-02-2021 om 22:54 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN KSA LISSEWEGE


  Beste ouders
  Met de nieuwe maatregelen willen we een zicht krijgen op hoeveel kinderen er naar de activiteiten zouden komen, dus vragen we of jullie deze twee vragen willen invullen zodat wij onze activiteiten veilig kunnen organiseren. Als er meerdere kinderen naar de KSA komen mag u natuurlijk de vragenlijst meerdere keren invullen. Hou er rekening mee dat met de nieuwe regels een kind maar één hobby per week mag uitoefenen. Meer uitleg over de komende activiteiten volgt.

  We hebben tevens beslist om de komende zaterdag nog geen activiteiten te geven(enkel de springers, joroÿs en jim hadden die zaterdag een activiteit ingepland). We hebben dit beslist zodat we de komende activiteiten op een veilige manier kunnen voorbereiden. 
  Dit betekent dat de eerst volgende activiteiten op 13 februari plaatsvinden voor de sloebers, sim en +16. Voor de springers en de jim is de eerstvolgende activiteit op 20 februari en de jim moet hun fiets meenemen. Als laatste hebben we de eerstvolgende activiteit van de joroÿs en dat is op 27 februari.

  We zien jullie graag allemaal terug op de komende activiteiten, hou jullie veilig!
  Groetjes
  De enthousiaste leiding

  04-02-2021 om 21:58 geschreven door tlissewegenartje  


  03-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WATERVOORZIENING TIJDELIJK ONDERBROKEN

  Farys-2c

  Farys-2b

  Alle bewoners van Scharphoutstraat, Europastraat, Pater Verbieststraat, Simon Benningstraat, Ten Wallestraat, Patentestraat, Groendijk, Lissewegestraat en Uitkerkestraat ontvingen normaal een bericht van Farys in hun brievenbus.
  Je weet nooit dat sommigen de boodschap vergeten zijn of zo.
  Het gaat om een  wateronderbreking door werken op donderdag 4 februari tussen 8u en 17 u voor maximum 1 uur. Er wordt aan de bewoners gevraagd om het watertoevoer af te sluiten gedurende de werken.

  03-02-2021 om 20:55 geschreven door tlissewegenartje  


  02-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN RESTAURANT DE PEPERMOLEN

  145783100-1026541154499964-5943275663836332815-n

  ********************

  02-02-2021 om 11:26 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN NAAIATELIER/RETOUCHES 'STYLE & TRENDS

  145037122-1401577206841552-980881355698907917-o

  Naaiatelier/ retouches Style & Trends
  Na een maandje out of business te zijn, zijn we terug open met een extra
   service die we kunnen aanbieden in Lissewege👍

  We werken samen met Nieuwkuis MADSEN

  02-02-2021 om 11:23 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD BRUGGE BOUWT CIRCULAIR ONTMOETINGSCENTRUM TE LISSEWEGE

  lissewege

  Stad Brugge bouwt circulair ontmoetingscentrum te Lissewege
  Een toonbeeld én katalysator van circulair bouwen in Brugge en daarbuiten

  Stad Brugge beschikt over een zeer gevarieerd en rijk patrimonium van meer dan 500 gebouwen. Daardoor is het een van de grootste vastgoedeigenaars in Brugge en omgeving. Het stadsbestuur is zich bewust van zijn voorbeeldrol binnen de maatschappij. Daarom tracht het systematisch een voortrekkersrol op te nemen wat nieuwe ontwikkelingen betreft.

  Na jarenlange ervaring op te bouwen met energiezuinig bouwen en renoveren, is de tijd rijp om duurzaam te leren omgaan met (bouw)materialen… tijd dus voor circulair bouwen! Stad Brugge stroopt de mouwen op en zet een pilootproject op: de bouw van een circulair ontmoetingscentrum in Lissewege. Het centrum moet niet alleen een toonbeeld maar ook een katalysator worden voor circulair bouwen in Brugge en daarbuiten.

  Multifunctioneel ontmoetingscentrum
  Het centrum zal plaats bieden aan sport-, jeugd- en socio-culturele voorzieningen. De gekozen site is de voormalige basisschool ‘De Regenboogÿ, die als sinds 2012 leeg staat. Het terrein is 1,4 ha groot, gesitueerd aan het rand van de bebouwde kom van Lissewege en heeft een groen, open karakter. In het nieuwe ontmoetingscentrum zullen plaatselijke verenigingen en particulieren allerlei activiteiten kunnen organiseren. Aangezien hun noden vrij vergelijkbaar zijn, worden alle ruimtes zo multifunctioneel mogelijk gemaakt. Dit resulteert in een compacte, efficiënte en aanpasbare infrastructuur, zonder in te boeten op gebruiksgemak.

  Een leerproces met aandacht voor alle aspecten van circulariteit
  Om de markt de mogelijkheid te geven om zich naar deze nieuwe manier van werken te organiseren, worden er verschillende overlegmomenten georganiseerd. Zowel voorafgaand, tijdens als na de aanbesteding. De input van deze consultatierondes zal mee vorm geven aan de uitwerking van de financiële en juridische aspecten van de aanbesteding.

  Bij de bouw gaat veel aandacht naar herbruikbare of hergebruikte materialen, met oog voor de impact op de gezondheid van de gebruikers. Een BIM gebaseerd classificatiesysteem zal de toegepaste materialen en systemen tonen, tracken en coderen, dit om toekomstig hergebruik en transformaties te stimuleren.
  Ook circulaire businessmodellen zullen een rol spelen in het nieuwe ontmoetingscentrum, zowel op niveau van oplossingen (bijvoorbeeld verlichting of meubilair) als op niveau van het gehele gebouw.

  Stad Brugge zal het volledig traject monitoren en in kaart brengen door een makkelijk te hanteren instrument te creëren. Deze workflow zal gebruikt kunnen worden om nieuwe projecten op te zetten en circulair bouwen op een brede schaal te helpen lanceren.
  Doorheen het proces zal de stad telkens refereren aan het klassieke bouwproject en de verschillen tussen de twee modellen kwantificeren. Zo kan ze de keuze voor circulair bouwen onderbouwen, en de bouwheren en de markt tot een mentaliteitsverandering aanzetten.

  Bron: Vlaanderen-circulair.be

  02-02-2021 om 11:17 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWSITEM VAN DE STAD BRUGGE

  145362378-2795282694052639-466333023395436267-o

  Nieuwsitem van de Stad Brugge
  Ons eerste Stadsmagazine van 2021 zit in een nieuw jasje!
   In deze editie stelt studente Riewke haar deelgemeente Lissewege voor.
   Hou je brievenbus in de gaten!

  Nico Blontrock

  02-02-2021 om 11:10 geschreven door tlissewegenartje  


  01-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO VAN DE WEEK

  franky-trappeniers2

  Foto van Franky Trappeniers

  01-02-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje    Foto

  Foto

  Foto

  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand of uw foto's naar mij te verzenden.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Foto


  Zoeken in blog


  Zoeken met Google  Foto

  Foto

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 07-2022
 • 06-2022
 • 05-2022
 • 04-2022
 • 03-2022
 • 02-2022
 • 01-2022
 • 12-2021
 • 11-2021
 • 10-2021
 • 09-2021
 • 08-2021
 • 07-2021
 • 06-2021
 • 05-2021
 • 04-2021
 • 03-2021
 • 02-2021
 • 01-2021
 • 12-2020
 • 11-2020
 • 10-2020
 • 09-2020
 • 08-2020
 • 07-2020
 • 06-2020
 • 05-2020
 • 04-2020
 • 03-2020
 • 02-2020
 • 01-2020
 • 12-2019
 • 11-2019
 • 10-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 11--0001


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!