Elk jaar opnieuw kijk ik niet alleen uit naar de herfstkleuren die dit seizoen met zich meebrengt, maar ook naar het wild dat ik dan weer op tafel kan toveren. En naar het instant feestgevoel dat ik daar bij krijg!
Dit heb je nodig (voor 4 pers.):
-600 g hindenfilet
-2 eetlepels olijfolie
-peper, zout
-1 dl wildfond
-1 dl rode wijn
-3 koffielepels tomatenconcentraat
-2 sjalotjes
-1 eetlepel Luikse siroop
-100 g lasagnebladen
-500 g bospaddenstoelen
-40 g bloem
-5 dl melk
-1 groentebouillonblokje
-nootmuskaat
-320 g verse veenbessen
-5 eetlepels vloeibare acaciahoning
-4 schijven verse ananas
-1 nootje boter
-tuinkers
Zo maak je het:
-Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de hindenfilets kort (het vlees moet roze blijven).
-Kruid met peper en zout. Hou warm.
-Blus de aangekoekte sappen in de pan met de wildfond en de rode wijn.
-Voeg tomatenconcentraat, 1 gehakt sjalotje en Luikse siroop toe.
-Laat de saus inkoken. Kruid met wat peper.
-Kook de lasagnebladen al dente. Laat ze goed uitlekken.
-Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
-Hak het overige sjalotje.
-Stoof het in een eetlepel olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe en laat even meestoven.
-Bereid een vaste bechamelsaus. Meng hiervoor de bloem met 125 g koude melk.
-Breng de rest van de melk aan de kook met het bouillonblokje.
-Voeg het bloemmengsel toe zodra de melk kookt. Roer goed tot de saus ingedikt is.
-Kruid met peper en nootmuskaat.
-Meng de paddenstoelen met de bechamelsaus.
-Leg de saus en de lasagnebladen in laagjes in een ovenschotel. Begin en eindig met de saus.
-Zet een half uur in een oven van 180°C.
-Spoel de veenbessen. Kook ze in een bodempje water.
-Voeg zodra de veenbessen openspringen de honing toe. Laat nog enkele minuten koken.
-Schil de ananas en snijd hem in stukjes.
-Bak de ananas in een nootje boter mooi goudbruin.
-Meng de ananas met de veenbessen.
-Snijd de hinde in schijven.
-Leg op elk bord een stuk lasagne, de veenbessen met ananas en de versneden hinde.
-Lepel de saus rond het vlees.
-Werk af met wat tuinkers.
Smakelijk!
10-11-2010 om 22:36
geschreven door veerle 
|