.
.
.
ELKE WOENSDAGMIDDAG VANAF 14H00 GROEPSTRAINING TE BEVEREN MET VERTREKPUNT RONDPUNT KASTEELDREEF !!!!
Aangepast zoeken
WEBSITES
 • DR. FRANK DE WINTER SPORTDOKTER
 • SHIMANO
 • HET WEER ONLINE
 • W.B.V.
 • WIELRENNEN
 • DE WIELERSITE
 • CYCLING NEWS
 • PAGINA WIELRENNEN
 • JENS TUMMELEER - SPORTUMONIA
 • CHW BEVEREN
 • MG SPORTS & BIKEFITTING
 • MOTION FIETSANALYSE
 • NOENS ERIC
 • CYCLING.TV
 • .
  .
  .

   

  zelf banners maken
  TopSiteGuide banner banner maken gratis
  DE POLDERRENNERS

  POLDERRENNERS
  28-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BURKINA FASO - RIT 2 VAN ZATERDAG 27/10/2007

  ZATERDAG 27/10/2007 – TOUR DU FASO – RIT 2


  LEO – OUAGADOUGOU - 158km – 3h41min27 (42,809km/h)

   

  FRANSMAN SCHNELL HAALT HET VAN LIONEL SYNE EN GUY SMET IN DE SPURT

   

  Faso 04                      Faso 05

  UITSLAG RIT 2


  1. SCHNELL Mickaël FRA 3:41:27

  2. SYNE Lionel BEL zt

  3. GALLAND Jérémy FRA zt

  6. SMET Guy zt

  12. NYS Mattias 11"

  18. BURTON Jeremie 31"

  19. MARIEN Christof 31"

  34. VERBRAEKEN Kristof 31"

   

  De nacht van Vrijdag op Zaterdag is het zowaar beginnen stormen en regenen in Burkina Faso.

  De wedstrijd van vandaag ging over 158 Km en net als gisteren altijd maar rechtdoor zonder ook maar één bocht in het parcours.

  Ditmaal konden 14 renners zich afscheiden daarbij 3 Belgen , Guy Smet , Mattias Nys en Lionel Syne en deze mochten spurten voor de bloemen.

  In eerste instantie was Guy Smet niet bij de vluchters maar hij kon samen met een Marokkaan een gat van 1’30” dichtrijden zodat hij toch nog vooraan kon postvatten. (Guy voelde zich vrij goed vandaag)

  Op 2 Km van de aankomst werd Mattias Nys die weggesprongen was terug gevat en in de spurt behaalde de Fransman Mickaël Schnell de overwinning voor de Belg Lionel Syne.

  Guy Smet eindigde knap 6de en Mattias Nys op 11” op de 12de plaats.

  Het peloton bolde binnen op 31” met daarin Jeremie Burton (18de) , Christof Mariën (19de) en Kristof Verbraeken (34ste).

   

  ALGEMEEN KLASSEMENT:

  1. LAHSAINI Mouhssine MAR 7:14:14

  2. EGELMEERS Roel NED 5"

  3. VERBRAEKEN Kristof BEL 51"

  6. SYNE Lionel 1'29"

  11. NYS Mattias 1'47"

  12. SMET Guy 1'47"

  13. BURTON Jeremie 1'50"

  30. MARIEN Christof 2'10"

   

  PUNTENKLASSEMENT NA RIT 2:

  1. LAHSAINI Mouhssine 45p

  5. SYNE Lionel 27p

  6. BURTON Jeremie 26p

  8. VERBRAEKEN Kristof 25p

  13. SMET Guy 19p

  16. NYS Mattias 14p

  27. MARIEN Christof 2p  Verslag : Saffia

  Tekstbewerking : Kenny

  28-10-2007 om 15:34 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VELDRITUITSLAGEN VAN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 27/10/2007

  wbvlogo

  ZATERDAG 27/10/2007 – BREDENE (W) –
  VELDRIJDEN – 60 min

  Form.B

  Aantal deelnemers : 34

  1. Kay Van Den Brande
  2. Nico Clarysse
  3. Pedro Van Baelen
   

  27/10/2007 – BREDENE (W) – VELDRIJDEN

  Form.C

  Aantal deelnemers : 34 Juniores

  1. Guillaume Van Keirsbulck
  5. Gerry Druyts uit Wilrijk (DCM-GB Vorselaar) op 20"
  16. Jan Van Meirvenne uit Hamme (Asfra RT) op 3'12"
   

  Aantal deelnemers : 46 Nieuwelingen
  1. Jasper Baert
   

  27/10/2007 – BREDENE (W) – VELDRIJDEN

  Form.D

  Aantal deelnemers : A 45 renners

  1. Koen Diels
  2. Benny Van Staeyen op 4"
  3. Ivan Smet uit Meerdonk
   

  Aantal deelnemers : B 26 renners

  1. Mario Lammens
  2. Marc Druyts op 6"
  3. Wim Van Den Bergh op 29"
   

  Aantal deelnemers : C 14 renners
  1. Ronald De Scheemaeker
  2. Alex Weytens op 25"
  3. Rudy Bloemmen op 37"

  28-10-2007 om 15:30 geschreven door kenny


  27-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE NIEUWE START VAN DE OMLOOP HET VOLK

  DE NIEUWE START VAN DE OMLOOP VAN HET WAASLAND OF LOKEREN STEKENE


  DE MAERE EDGARD bew27.10                     

  Edgard De Maere die zorgde dat in 1965 de Omloop van het Waasland geboren werd.


  Te Lokeren vond op het Stadhuis eigenlijk een historische voorstelling plaats van de 44e Omloop van het Waasland. De koers die al sedert 1965 het begin van een Waas wielerseizoen inzet en in de loop der jaren echt geschiedenis liet schrijven. Soms werd gekoerst in winterse kou maar onder een blauwe lucht, het andere jaar regende het pijpenstelen en dan lag er weer sneeuw zodat de vraag moest gesteld worden: gaat de koers door of niet? Eddy Merckx reed er zijn laatste koers (1978) ooit en gedurende vele jaren was de dag van de Omloop van het Waasland, de schoonste van het jaar voor Edgard De Maere. De “Gaar” had toch deze wielerwedstrijd op gang gebracht, samen met zijn vrienden van weekblad Het Vrije Waasland. Meneer De Jaeger en meneer Dhont heetten ze.

  De koers van Edgard De Maere.

  Begin van de 21ste eeuw overleed Edgard De Maere. Hij zou er nu 84 zijn geweest. Eigenlijk had hij nog moeten leven want in 1999, toen zijn Nering door Sport 35 jaar bestond, had hij bedrukte T-shirts laten maken en hij vertelde ons: “ Ik heb die van ons 50-jarig bestaan ook al laten drukken. Ik zal er dan 91 zijn…”  

  Bij zijn dood vroegen we ons af: wat nu, Omloop van het Waasland? Maar die vraag was eigenlijk niet nodig. Er stond een nieuwe “De Maere” op: zoon Danny. Hij was natuurlijk wel goed ingewijd door vader Edgard alhoewel dat die niet zo gemakkelijk zijn scepter afstond. We horen het hem nog zeggen: “ Zolang ik gezond van geest kan blijven en op mijn goede medewerkers kan blijven rekenen, doe ik verder” . En we mogen stellen dat Edgard echt nog verder doet dankzij Danny die nu op zijn beurt op goede medewerkers kan rekenen.

  Toen we met Edgard, een jaar of tien geleden over de organisatie van de Omloop spraken en hem vroegen wat er het belangrijkste was, stak hij beide handen omhoog en wreef met de duimen tegen de wijsvingers. Hij zweeg maar we wisten het: geld, financies. En daar gaat het nu nog om.

  Danny De Maere heeft daarom voor 2008 de organisatie van de Omloop van het Waasland een andere wending gegeven. Op het stadhuis van Lokeren stelde hij samen met de burgemeesters van die stad en de burgemeester van Stekene, de nieuwe plannen voor. En we zijn er zeker van dat Edgard ze ook onmiddellijk zou hebben goedgekeurd.

  Ambitieuze plannen.

  De organisatoren, en dat hadden we de jongste jaren al gevoeld, waren meer ambitieus geworden en wilden naar de toekomst toe een Omloop inrichten die in een hogere UCI-categorie thuishoort. Het is voorlopig nog een 1.2 wedstrijd maar er leeft een ambitie om naar een 1.1 wedstrijd te gaan.Net als Ronny Van de Vijver met zijn Omloop van de Vlaamse Scheldeboorden, moet daarvoor de organisatie zelf naar een hoger niveau worden getild en moet de Omloop het traditionele sprongetje Stekene vertrek, Kemzeke aankomst, anders gaan bekijken.  Van in de jaren zestig was dat zo. Ze mogen het ons in Kemzeke niet kwalijk nemen, maar de aankomstzone van de Omloop van het Waasland was voorbijgestreefd. Kemzekedorp was en gesloten doos.

  Misschien had Danny De Maere wel geluk dat de stad Lokeren de aankomst van de Omloop van Het Volk kwijt was. Ze zochten daar naar een alternatief. Het kwam tot goede contacten en zelfs de burgemeesters Filip Antheunis en Stany De Rechter zetten zich met volle gewicht achter het initiatief. Binnen de week was alles in orde want zelfs het Lokerse schepencollege verlaarde zich akkoord.

  Twee grote ronden tussen Lokeren en Stekene

   De 44e Omloop van het Waasland start op zondag 16 maart 2008 om 13u op de markt van Lokeren en de aankomstlijn zal te Stekene liggen.

  Er worden twee grote ronden van 27,4 en 42,4 km.gereden en daarna negen kleine plaatselijke ronden van 12,4 km. De voorbije jaren was het een wedstrijd van rond de 200 km. Nu heeft men bewust de afstand wat ingekort naar 181 km. Maar komt het ooit tot een 1.1-wedstrijd (zoals de Omloop van de Vlaamse Scheldeboorden), dan keert men wel terug naar die 200 km.

  Hieruit moeten we nu niet gaan besluiten dat het parcours 2008 niet aantrekkelijk zou zijn. Verre van. Er zitten zelfs weer kasseistroken in. Het officieus vertrek zal gegeven worden aan De Post te Lokeren en dan rijden de renners eerst een rondje rond de Markt. De echte start vindt plaats aan het

  voetbalstadion van Lokeren in de Daknamstraat.

  Na de eerste grote ronde van 27,4 km. komt men nog eens langs de Markt te Lokeren en dan begint men aan de tweede grote ronde van 42,4 km. De renners rijden dan richting Stekene waar de negen plaatselijke ronden van 12,4 km. beginnen.

  Lokeren wil wielerstad blijven.

  Voor burgemeester Filip Antheunis zit er toch ook een herinnering aan vast want in 1970 won een Lokerenaar de Omloop van het Waasland met  Etienne Antheunis (die nu een viswinkel uitbaat). Hij won toen voor Ronny Van De Vijver.

  Het is dus tot een goed wielerhuwelijk gekomen tussen Lokeren en Stekene. Ze zitten vol plannen voor de toekomst om deze wedstrijd verder uit te bouwen. Lokeren wil er een volkse zondag van maken en er de middenstand bij betrekken. Wat ze juist gaan doen, weten ze nog niet goed maar de komende maanden zal er druk over gepraat worden.

  Het huwelijk werd bezegeld met een contract waarbij burgemeester Antheunis bij Stekense Danny De Maere een contract tekende voor drie jaar. Lokeren wil duidelijk een wielerstad blijven en de echtscheiding met de Omloop Het Volk moet snel vergeten zijn. Er zijn trouwens ook plannen om volgende zomer tijdens de Lokerse Feestenweek, een drietal wedstrijden te organiseren met een klassement.

  Elk jaar is er aan de Francorchamps, op woensdag, een wedstrijd voor EZC/U23 met mooi premiegewin. Nu wil men op maandag en vrijdag ook nog een wedstrijd organiseren voor de EZC/U23. Van deze drie wedstrijden wordt er dan een klassement opgemaakt waaraan uiteraard ook een beurs euro’s aan prijzengeld verbonden zal zijn. Het moet nog onderzocht worden of dit nieuw initiatief te realiseren is.

   

  DE RECHTER STGoddaertbew27.10
  De Stekense burgemeester Stany De Rechter, die de nieuwe formule volledig steunt. (Hier met Kristof Goddaert die de voorbije zomer de dernykoers  ‘Memorial Edgard De Maere’, won.)


  Tekst en foto’s: Flor Van de Velde

   

   

  27-10-2007 om 22:31 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZATERDAG 3 NOVEMBER - VLAAMSE HOUTLANDCROSS TE EERNEGEM

  ZATERDAG 3 NOVEMBER VLAAMSE HOUTLANDCROSS TE EERNEGEM.

   

  EERNEGEM06bew27.10

  Het podium vorig jaar met Stybar (2de) winnaar Vanthourenhout en Erwin Vervecken als 3de.


  De KONINKLIJKE WIELERCLUB SPORT EN VERMAAK
   EERNEGEM organiseert zaterdag een internationale veldrit met de deelname van alle vooraanstaande crossers. Vorig jaar won Sven Vanthourenhout al voor de derde keer deze cyclocross voor Stybar en Vervecken.  Sven was ook al in 2002 en 2004 de beste.

  De cyclocross wordt gereden op het sportterrein Eernegem. Eernegem is een deelgemeente van Ichtegem en is  bereikbaar : Komende van de provincies Antwerpen/Limburg: E 313 richting Antwerpen, daarna E 17 richting Gent, vervolgens E 40 richting Oostende tot aan de wissel A 17/E 403 richting Roeselare/Kortrijk. Op de A 17/E 403 afrit nummer 11 nemen Ruddervoorde/Zedelgem, richting Zedelgem. Je bent nu op de N368. Aan de lichten op kruispunt Zuidwege rechtdoor blijven rijden richting Aartrijke (N368). Vervolg uw weg door Aartrijke en blijf de N368 volgen tot je aan Eernegem komt. Sla rechtsaf (N368) en rijdt richting Eernegem Centrum. 50m voorbij de kerk sla je rechts af (Bruggestraat). Op het einde van de Bruggestraat zie je voor je het Sportcentrum van Eernegem.


  Wielerclub Sport en Vermaak werd gesticht in 1945 met als doel:
  - begeleiden van jonge renners
  - inrichten van wielerwedstrijden waarbij jaarlijks juniores op Pinksterenmaandag, nieuwelingen in augustus, 3-daagse voor elite z.c. tijdens de kermisweek in september en een veldrit in november

  ERELIJST VELDRIT EERNEGEM (laatste 10 edities)

  1997: 1. Danny Debie 2. Arne Daelmans 3. David Willemsens

  1998: 1. Ben Berden 2. Peter Willemsens 3. Paul Herijgers

  1999: 1. Peter Willemsens 2. Sven Vanthourenhout 3. Rudi Van De Sompel

  2000: 1. Peter Van Santvliet 2. Arne Daelmans 3. Sven Vanthourenhout

  2001: 1. Ben Berden 2. Peter Van Santvliet 3. Bjorn Rondelez

  2002: 1. Sven Vanthourenhout 2. xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Mario De Clercq 3. Bart Wellens

  2003: 1. Ben Berden 2. Sven Vanthourenhout 3. Bart Wellens

  2004: 1. Sven Vanthourenhout 2. Sven Nijs 3. Klaus Ausbuher

  2005: 1. Erwin Vervecken 2. Sven Vanthourenhout 3. Gerben, De Knegt

  2006: 1. S. Vanthourenhout 2. Z. Stybar 3. E. Vervecken


  Voor de uitgave 2007 komen aan de start:

  1 Vervecken Erwin BEL
  2 Nijs Sven BEL
  3 Wellens Bart BEL
  4 De Knegt Gerben NED
  5 Albert Niels BEL
  6 Gadret John FRA
  7 Vantornout Klaas BEL
  8 Vanthourenhout Sven BEL
  9 Ausbuher Kamil TSJ
  10 Visinelli Rafael ITA
  11 Vanthourenhout Dieter BEL
  12 Peña Ruiz David SPA
  13 Van Nuffel Tim BEL
  14 Dirkx Bart NED
  15 Commeyne Davy BEL
  16 Leijten Jean Pierre NED
  17 Jacobs Wim BEL
  18 Vansantvliet Peter BEL
  19 Peeters Rob BEL
  20 Aernouts Bart BEL
  21 Traen Bjorn BEL
  22 Wellens Geert BEL
  23 Vancompernolle Kevin BEL
  24 Debusschere Maxim BEL
  25 De Kort Tom BEL
  26 Van Crombruggen Geert BEL
  27 Pynaert Tom BEL
  28 De Caluwé Steven BEL
  29 Ponseele Valentijn BEL
  30 Gruwier Steve BEL
  31 Penne Stijn BEL
  32 Kallenfels Jerry NED
  33 Cauwelier Dries BEL
  34 Vansevenant Wim BEL
  35 Vandewalle Jurgen BEL

  Inkom voorverkoop en BWB-leden: 10 € Inkom op de cross: 12€
  Inkom VIP:
  60 €
  Inwoners Groot-Ichtegem: 6€

  Er zijn in totaal voor 3.500 € aan prijzen.(25)

  De 1ste ontvangt 873 €, de 2de 485 €, de 3de 320 €, de 4de 243 € en de 5de nog 194 €.

   

  De wedstrijd wordt geleid door voorzitter: Gilbert Prinzie van de UCI, de commissarissen:  Marc Vandevyvere (UCI) -  Eric Braems -  Eric Van Robaeys –  Kurt Doom (pc) – Dirk Talloen (pc) –  Robert Lagast – Arnout –  Leclercq (fotofinish) – Cael (radio)

   

  Bericht van fvdv


  Foto: Sport en Vermaak.

   

  27-10-2007 om 21:26 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BURKINA FASO - RIT 1 VAN VRIJDAG 26/10/2007

   Affiche Tour Du Faso

  VRIJDAG 26/10/2007 – TOUR DU FASO 2007 – RIT 1


  SAPONE – LEO : 141 Km - 03h33min (39,718 Km/h)

   

  Kristof Verbraeken behaald meteen schitterende 3de plaats


  Kristof Verbraeken 08              Bukina 02
  Kristof Verbraeken uit Beveren

  Vrijdagmorgen mochten de renners reeds opstaan om 05h30 (België = 07h30) om zich naar de startplaats te begeven waar de start van de eerste rit werd gegeven om 08h30.

  Het was geen vlakke rit maar constant op en af en slechts 1 bocht in het traject van 141 Km en dat bij een temperatuur van om en bij de 40°C.

  Voor Christof Mariën uit Retie was het meteen al afzien want hij heeft gans de wedstrijd over moeten geven , waarschijnlijk door de hitte.

  Wat het meeste opviel was de fietsen waarop de renners aldaar rijden echt antiek met versnellingen aan het frame enz…

  Half weg koers mocht Guy Smet al wisselen van voorwiel daar zijn band er was afgelopen , door de hitte misschien !!!

  Wat vooral opviel voor de renners van bij ons was dat er langs dit traject totaal niets te zien was behalve tijdens de tussensprinten in de dorpen dan kwamen enkele nieuwsgierigen naar buiten.

  Wat Guy Smet ook probeerde iedereen zat direct op zijn wiel maar overnemen was er niet bij dus ze kennen de Guy ginds ook al.

  Op 50 Km van de aankomst was het meteen een goede aanval met 3 renners waarbij niemand minder dan Kristof Verbraeken uit Beveren , een  Nederlander Roel Egelmeers van de ploeg Van Vliet en de Marokkaan Mouhssine Lahsaini.

  Zij mochten het beslissen en het was de Marokkaan Lahsaini die er nog alleen van doorging en het haalde voor de Nederlander Egelmeers en Kristof Verbraeken die meteen een podiumplaats behaalde.

  Achter de 3 renners waren nog 7 renners aan de haal gegaan met de Belg Jeremie Burton die meteen de 4de plaats bemachtigde op 1'06" , het peloton kwam binnen op 1'26" waar Mattias Nys uit Nieuwkerken zich naar de 16de plaats spurtte.

  Lionel Syne eindigde 22ste , Guy Smet eindigde 32ste  (op 1'34") en de zieke Christof Mariën enkele plaatsen achter Guy.


  Bukina 01               Burkina 05  
                                                                                                              Lahsaini Mouhssine

  UITSLAG RIT 1
  1. LAHSAINI Mouhssine MAR 3:33:00.
  2. EGELMEERS Roel NED
  3. VERBRAEKEN Kristof BEL 12”
  4. BURTON Jeremy BEL 1:06.
  5. CAVALIER Loïc FRA  1:06.
  6. JELLOUL Adil MAR 1:06.
  7. SANDA Joseph CMR 1:09.
  8. ER RAGRAGUI Mohammed MAR 1:09.
  9. TEGA Martinien CMR 1:13.
  10. TEGUIMAHA Sadrack CMR 1:16.
  16. NYS Mattias BEL 1:26.
  22. SYNE Lionel BEL 1:26.
  32.  SMET Guy BEL 1:34.

  Peloton CHRISTOF MARIËN

  DE AFREIS NAAR BURKINA FASO
  Wat betreft de afreis van Guy Smet , Jeremie Burton en Christof Mariën dat was al een avontuur op zich. Normaal zouden ze Woensdagnamiddag om 16h00 vertrekken te Parijs maar dat werd dan uiteindelijk 18h00 vooraleer ze het vliegtuig op mochten. Het was wachten tot ze te horen kregen dat het vliegtuig defect was en iedereen eraf moest + de bagage en dat met maar liefst 300 mensen aan boord. Dus iedereen op hotel en in bed tegen 01h00 om dan Donderdagmorgen opnieuw om 06h30 met de bus afgehaald te worden richting vlieghaven.

  Daar kregen ze te horen dat er gestaakt werd en dat er bij onvoldoende stewardessen de vlucht pas op Zondag zou doorgaan , paniek bij de 3 renners daar ze reeds op Vrijdag hun eerste rit hadden te Burkina Faso. Maar ze hadden deze keer geluk want om 09h30 mochten ze het vliegtuig op en deze steeg op om 11h00 zodat ze in Burkina Faso aankwamen om 17h00.

  Dat  noem ik nog een verplaatsing om U tegen te zeggen !!!!


  PERSARTIKEL - BELGA


  Zes Belgen in Ronde van Faso

  Zes Belgen horen tot een peloton van goed honderd renners dat vandaag in Sapone begint aan de 21ste editie van de Ronde van Faso. Die blijft dit jaar beperkt tot tien ritten, allemaal min of meer in de buurt van Ouagadougou, en eindigt op 4 november. Vijftien ploegen zijn er present: negen Afrikaanse en zes Europese. De Belgische selectie staat onder leiding van de ex-profs Herman Beysens-Ludo Delcroix en gaat op zoek naar een opvolger voor David Verdonck, de eindlaureaat van vorig jaar.

  De zes Belgen zijn Christof Mariën, Mattias Nys, Guy Smet, Kristof Verbraeken en het Waalse duo Jeremie Burton en Lionel Syne.

   


  Verslag : Saffia

  Tekstbewerking : Kenny

  27-10-2007 om 18:43 geschreven door kenny


  26-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS OVER DE WIELERPISTE VAN BEVEREN VAN VRIJDAG 26/10/2007

  NIEUWS OVER DE WIELERPISTE VAN BEVEREN


  LIJNENPISTE renersbew26.10 


  Voor de Beverse  wielerwereld blijft de nieuwe wielerpiste een heel belangrijk gegeven. De gemeente heeft eigenlijk een piste-verleden want rond het Beverse Freethielstadion lag vroeger toch een wielerbaan waar ook iedereen wat rondjes kon komen rijden. We hebben het nog horen vertellen van mannen die in hun schooltijd na de lessen naar de piste reden om wat te gaan rijden.

  Gerard Buyl was als pistier ook actief en vormde met Valeer Olivier, een West-Vlaming uit Roeselare, een bekend koppel, Peet Oellibrandt bezorgde Beveren ook veel pistevreugde want was hij geen spurter, hij was zoveel te sterker in de achtervolging en werd driekeer Belgisch Kampioen (1960 – 1961 – 1962) en dan Theo Verschueren die wereldkampioen achter de zware motoren werd toen hij in de Stationsstraat woonde in een ‘klakkenwinkel’.

  De wielerpiste leeft, en veel fietsers weten nog niet dat ze al ‘bruikbaar’ is. Maar laat ons toch niet uit het oog verliezen dat er eveneens skaters aan hun trekken zullen komen. Skeeleren is in, en misschien duikt er hier of daar toch een club op.

  Welke naam?

  Een wielerpiste hoort dus bij Beveren. Er moet wel nog worden uitgekeken naar een passende naam. Er is keuze genoeg: Gerard Buyl, Peet Oellibrandt, Theo Verschueren en een bezoeker van onze blog meldde ons dat ze de nieuwe piste “De Paul Van Vlierberghe Piste” moeten noemen. En als verantwoording werd genomen: Paul heeft er altijd voor geijverd dat er een piste in Beveren moest komen, hij is goed bezig met jeugdbegeleiding en hij is van Beveren. De gemeentelijke overheid zal uiteindelijk moeten beslissen. Ze kunnen trouwens ook terug gaan in de geschiedenis en spreken van de “Wielerbaan Freethiel”. De oude piste dus terug tot leven brengen.

   Velodromo Marco Pantani

  Maar het brainstormen om tot een naam te komen, brengt ons ook naar het Italiaans Castelmella in de buurt van Brescia. Net als in Beveren wordt daar ook de laatste hand gelegd aan een nieuwe wielerbaan. Eentje in beton met een baanomtrek van 220 meter. Heeft men in Beveren nog geen echte naam voor de piste, in Castelmella hebben ze die wel: het wordt de "Velodromo Marco Pantani".


  VELODROMO MARCO PANTANI 2bew26.10 VELODROMO MARCO PANTANI bew26.10°

  VELODROMOMARCO PANT 3bew26.10

  Onze wielerbaan specialist, Erik Van Herck, wist er meer van:

  -“Deze wielerbaan is ook speciaal gebouwd voor de jeugdopleiding en net als in Beveren, tref je er geen te steile bochten ondanks dat het een redelijk klein baantje van maar 220 meter in omtrek is. Momenteel wordt daar ook nog de hand gelegd aan de afwerking en ook hier moeten de lijnen nog worden geschilderd en de omheining nog worden geplaatst.”

  De belijning.

  In Beveren moet ook nog werk gemaakt worden van de nodige belijning op de piste. Aanvankelijk werd daar niet aan gedacht maar vermits er een firma de belijning van de parkeerplaatsen moest uitvoeren zal die er wel de opdracht bij krijgen om ook op de piste aan het schilderen te gaan. En om wedstrijden te organiseren moet voldaan worden aan de juiste belijning. We hebben het op een rij gezet.

  Op iedere wielerbaan – grote en kleine, indoor en outdoor, waar aan competitie wordt gedaan, vindt men standaard steeds dezelfde lijnen terug, deze zijn internationaal vastgelegd door de U.C.I (Union Cycliste International).

  Exclusief voor onze bezoekers –lezers geven we hier de officiële regels der belijning!


  We geven eerst de lijnen in rijrichting van de baan
  .


  LIJNENPISTE2 bew26.10                       LIJNENPISTE1bew26.10

  De renners rijden op de zwarte lijn die op een zwarte piste wel wit is. Het is de metingslijn die precies de lengte van de piste heeft. De blauwe is de stayerslijn en de rode de sprinterslijn. In de brede, blauwe boord of de côte azur, mag niet gereden worden.


  Deze hebben een breedte van 5 cm.

  Blauwe Band (cote d’azur)

  Helemaal onderaan een wielerbaan bevindt er zich een azuurblauwe band waarop niet gereden mag worden tijdens wedstrijden.

  Deze blauwe band is minstens 60 cm breed en begint aan de scheiding van het rijoppervlak in asfalt naar beneden op de betonnen band.

  Deze blauwe band mag ook breder zijn. Voor Beveren zou het ideaal zijn als deze loopt over de hele breedte van de betonnen boord, dus vanaf het asfalt tot tegen het afwateringsgootje.

  Witte Lijn of de metingslijn van 1 baanomtrek of Distance line

  Officieel een zwarte lijn maar op een zwarte piste wordt dat steeds een witte.

  Net boven de blauwe band is deze zwarte (witte) metingslijn, deze bevindt zich +/- 15 a 20 cm boven de blauwe band. Het aanbrengen van deze witte lijn is bijzonder belangrijk.

  Beveren heeft geopteerd voor een baan met een baanomtrek van 400 meter, deze metingslijn zou zo moeten worden geplaatst dat 1 omtrek van deze lijn rond de baan net 400m is. Dat moet dus worden nagemeten, hoe hoog die lijn juist boven de blauwe band moet worden geschilderd.  Het zou zonde zijn als deze lijn van in het begin niet juist is geplaatst en het geen 400m maar 400,45m zou zijn of zo.

  Op deze witte lijn wordt ook de afstand van de piste aangegeven, na elke 5 meter wordt op deze witte lijn een streepje geplaatst (+/- 10 cm hoog) en iedere 10 meters wordt de afstand op dat punt erbij geschilderd (+/- 10 cm hoog)

  Dus nader omschreven komt het neer op: vanaf de aankomstlijn begint de 0, na 5 meter een dwars streepje, na 10 meter een dwars streepje + het cijfer 10 bijgeplaatst, na 15 meter een dwars streepje, na 20 meter het cijfer 20 erbij geplaatst, na 25 meter een dwars streepje, na 30 meter het cijfer 30 erbij en zo de hele witte lijn rond. Deze zou moeten eindigen op 400 meter terug bij de aankomstlijn.


  LIJNENPISTEaanbrengenbew26.10

  Aanbrengen van de rode sprinterslijn.


  Rode lijn
   

  Deze wordt de ‘Sprinterslijn’ genoemd en bevindt zich 70 cm boven de witte lijn, gemeten vanaf de bovenzijde van de witte lijn

  Blauwe lijn 

  Deze krijgt de naam van ‘Stayerslijn’

  Deze blauwe stayerslijn varieert van wielerpiste tot wielerpiste, afhankelijk van de breedte van de wielerbaan (rijoppervlak). Er zijn bv. ook wielerbanen van 7, 8, 9 tot 11 meter breedte.

  De blauwe lijn wordt geplaatst op een derde van de breedte van de piste (dus gemeten vanaf de Blauwe Band  “cote d’azur” tot aan de bovenzijde of omheining balustrade.)

  In Beveren is het asfalt rijvlak tussen de betonnen band onderaan en bovenzijde baan 5 meter

  breed, dus zou de blauwe stayerslijn op +/- 1,70m (170 cm) moeten worden geplaatst vanaf de

  witte afstandslijn, en/of 1meter (100 cm) boven de rode sprinterslijn.


  Aanbrengen van dwarslijnen, strepen, markeringen


  LIJNENPISTEaankomstbew26.10                  

  De zwarte aankomstlijn ligt tussen twee witte banden.


  Aankomstlijn
           

  De wordt geschilderd, NIET in het midden van de lange stroken van een wielerbaan, maar op 2/3 afstand van het rechte stuk tussen de 2 bochten.

  Dus het rechte stuk van de baan gemeten waar de uitkomende bocht eindigt en de ingaande bocht terug begint, na 2/3 afstand na de uitkomende bocht is de aankomstlijn gesitueerd.

  Die  aankomstlijn vraagt ook weer een bijzondere schildering: het is een 5 cm brede zwarte streep, voorafgegaan van een 25 cm brede witte band, en gevolgd door een 25 cm witte band. Of anders gezegd, een volledig witte band van 50 cm dwars op de volledige rijbaan, en middenin doorsneden door een 5 cm zwarte lijn.

  De rode achtervolgingslijn  (breedte 4 cm)

  De rode streep snijdt de wielerbaan figuurlijk middendoor en dient als start- en aankomstlijn voor de achtervolgingsproeven.

  Deze rode lijn wordt net in het midden van de rechte stukken (tussen de bochten) van de baan geplaatst, en dit aan de beide zijden van de baan.

  Deze rode streep zou figuurlijk de baan zo moeten doorsnijden.

  Die 4 cm brede, rode lijn wordt geschilderd over de hele breedte van het rijvlak, dus vanaan de blauwe band onderaan tot tegen de afsluiting bovenzijde baan.

  Markeringslijn 200 meter (witte lijn 4 cm breed)

  Juist 200 m voor de aankomstlijn (Finish line) en gemeten op de witte afstandslijn onderaan de baan, wordt een dwarslijn geschilderd, dit vanaf de blauwe band onderaan tot aan de rode sprinterslijn ( = +/- 90 cm hoogte) met daarbij ook het cijfer 200m vermeld.

  Markeringslijn 500 meter (witte lijn 4 cm breed)

  Juist 500 m voor de aankomstlijn (= 1 baanronde en 100 meter terug) en gemeten op de witte afstandslijn onderaan de baan een dwarslijn geschilderd vanaf de blauwe band onderaan tot aan de rode sprinterslijn ( = +/- 90 cm hoogte) met daarbij ook het cijfer 500m vermeld.

  Markeringslijn  1000 meter (witte lijn 4 cm breed)

  Juist 1000 m voor de aankomstlijn (= 2 baanrondes en 200 meter terug) en gemeten op, de witte afstandslijn onderaan de baan een dwarslijn geschilderd vanaf de blauwe band onderaan tot aan de rode sprinterslijn ( = +/- 90 cm hoogte) met daarbij ook het cijfer 1000m vermeld.

     Tekst en fotobewerking : Flor Van de Velde

   

  Met dank aan Erik Van Herck

   

   

   

  26-10-2007 om 23:09 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS VAN HET WAC-TEAM VAN VRIJDAG 26/10/2007

  WAC-Logo

  NIEUWS VAN HET WAC TEAM WAASLAND

   

  VDERKEMPREMCO20.10bew 25.10

  Remco Van der Kemp op het hoogste schavotje te Zingem.


  Zaterdag 27 oktober
  is er op het WK circuit van Zolder Terlaemen een laatste wegwedstrijd waar iedereen, aangesloten of niet, aan mag deelnemen. WAC wil er ook heen.

  Eerst zijn er de behendigheidsproeven en later de fietsproeven op het circuit. Beslist eens de moeite waard om deel te nemen. Zeker voor de niet vergunninghouders en beginners zodat ze al eens kunnen proeven van een wedstrijdje. Het is ook leuk dat ook de leerkrachten er kunnen koersen.

  Vorige zondag trok WAC voor de eerste keer naar de piste in Beveren en zo kon de nieuwe baan eens worden getest. Paul Van Vlierberghe omschreef zijn ervaringen:

  -“ Het moet gezegd zijn, het resultaat is gewoon schitterend. Niemand zal uit de bocht vliegen wegens de hoge snelheid. Een ideaal terrein om de opleiding te organiseren en ook om de verschillende wielertechnieken goed onder de knie te krijgen.”

  Van Vlierberghe zou het natuurlijk wel beter hebben gevonden moest er in plaats van een voetbalterrein een BMX-parcours zijn aangelegd.

  -“Maar toch is deze piste, wat we nodig hadden. Ook tijdens de wintermaanden verwacht ik hier een massa renners en wielertoeristen op. Er dient nog wel wat duidelijkheid gegeven worden tot hoe laat de lichten zullen branden. Een tip wil ik wel geven: een paar verfstrepen over het hele parcours zou het wel mogelijk maken om het verkeer veilig te regelen. De lange stukken zijn smal als er zich groepen van verschillend fietsniveau op rijden.”

  De ondervoorzitter van Hoboken WAC dacht ook aan de veiligheid op de piste als er gevoetbald wordt.

  -“Ik zou de gemeente een goede verzekering aanraden om conflicten tussen voetballers en fietsers op te lossen want de bal zou wel eens tussen de fietsers kunnen terecht komen. De voetballers kan niets worden aangewreven, want deze doen geen fout of het moet echt opzettelijk gebeuren. Ik vrees dat alles zal verhaald worden op de eigenaar van de sportaccommodatie.” 

  Volgende week starten de wintertrainingen op de Ster om 10u omdat de meesten ondertussen toch al een paar weken stilliggen. WAC Team vindt dat het dan ook stilaan tijd wordt om terug actief te worden en de conditie niet volledig te laten wegvloeien.

  Van Vlierberghe:”Iedereen, miniem of aspirant zou stilaan aan nevensporten moeten doen zoals lopen, zwemmen,voetballen,fitnessen en al naar gelang de leeftijd, ook aangepaste krachtrainingen. Eén keer per week zou er een fietsbeweging zoals mountainbiken, veldrijden, op de rollen rijden moeten zijn. Daarom starten we op 1 november om 10u ook met de fit -o -meter op De Ster zodat we niet alleen goed kunnen oefenen op ieders niveau, maar ook de goede groepssfeer welke er heerst nog kunnen versterken. En tussen de verschillende leeftijdscategorieën kunnen we dan een éénheid smeden.”

  Vorige week waren er veldritten in Zingem en Mol. Remco Van De Kemp won in Zingem  bij de miniemen. Michiel Van Steerteghem reed bij de aspiranten een 14de plaats. In Mol werden er 2 Wac-ers provinciaal kampioen. Bij de 12 -jarigen was Stijn Caluwé de winnaar en bij de 13 -jarigen was het Dieter Jacob voor Nathan Van Hooydonck (2 wac -ers op het podium)

  Bij de miniemen reden Jacob Relaes en Stephen De Clercq uit Melsele,  mooie ereplaatsen bij elkaar.

     TEKST EN FOTOBEWERKING : fvdv

  26-10-2007 om 10:07 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZATERDAG 17 NOVEMBER - DE CONINCK VAN DE MUUR
  frontdemuur[1]


  Bron : FVDV

  26-10-2007 om 09:58 geschreven door kenny


  24-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TRANSFERNIEUWS-TRANSFERNIEUWS-TRANSFERNIEUWS-TRANSFERNIEUWS
  Jens Van Landeghem 04

  JENS VAN LANDEGHEM uit Beveren (Junior) zal volgend siezoen uitkomen voor Royal Antwerp Bicycle Club (RABC).

  RABC

  24-10-2007 om 15:42 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS VAN HET WAC-TEAM VAN ZATERDAG 20/10/2007

  WAC-Logo

  RESTAURANTDAGEN VAN HOBOKEN WAC

   

  De restaurantdagen van het WAC Team vinden plaats op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 oktober en dat in zaal De Kroon, Gemeenteplats 27 te Brecht.

  Er kan gekozen worden tussen drie menu’s :

   

  € 15,-    Menu A

  Aperitief van ’t huis of fruitsap 

  Tomatenroomsoep met balletjes

  Koninginnehapje met frieten 

  Profiterolles

  € 18,-    Menu B

  Aperitief van ’t huis of fruitsap

  Tomatenroomsoep met balletjes

  Varkenshaasje (natuur-grootmoederswijze of gebakken champignons) met frieten

  Profiterolles

  € 18,-    Menu C 
  Aperitief van ’t huis of fruitsap

  Tomatenroomsoep met balletjes

  Scampi’s met kreeftensaus + kroketten

  Profiterolles

   

  Kindermenu

  € 8,-     Menu D           

  Fruitsap

  Tomatenroomsoep met balletjes

  Kippenfricasee of Hamburger  met frieten

  Chocomousse

   

  N.B. Verdere drank is niet inbegrepen. Gelieve keuze te maken tussen de 2 of 3 mogelijkheden.

  Vrijdag vanaf 19u, zaterdag vanaf  18u. en zondag tussen 12 en 14u of vanaf 17u30.

  Inschrijven kan bij Francois Eliaerts of Paul Van Vlierberghe (Tel. 03/755.06.88

  G.S.M. 0495/24.55.68)

   

   Bericht: fvdv

  24-10-2007 om 15:25 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS

  INFOAVOND ROND SPORTDRANKEN TE SINT-NIKLAAS

   

  Het is tegenwoordig wel iets met die sportdranken. Je moet al goed bij de pinken zijn wil je de evolutie nog volgen. We worden overspoeld door verschillende merken en verschillende samenstellingen, maar met wat doen we nu goed?

  Michel Geerinck heeft terecht het initiatief genomen om toch eens orde op zaken te stellen als het over sportdranken gaat.

  “Hoe kunnen we als sporter te weten komen wanneer we wat nodig hebben en hoeveel?”, dat is bijvoorbeeld een goede vraag.

  Op vrijdag 26 oktober om 19u wordt daarom een info-avond ingelegd in Syntra, Hoge Kouter te Sint-Niklaas. Als gastspreekster werd Ria Vanderstraeten, sportdiëtiste en expert in sportvoeding, uitgenodigd.

  Het onderwerp richt zich naar zowel de recreatieve sporters als naar de topsporters, trainers, coachen, begeleiders, ouders, …

  Wie interesse heeft kan een mail sturen naar fb205386@skynet.be of bellen  naar 0486 28 62 55 en meteen ook de sport vermelden.

  De kostprijs van deze avond staat op 3 euro. De inschrijving is definitief na overschrijving van 3 euro op het volgend rekeningnr: 063‑4549764-14 (graag de naam vermelden aub)

  Het is een organisatie van: www.mg-sports.be


  Geerinck Michel 

  Michel Geerinck 

   

  Tekst : FVDV

   

  24-10-2007 om 13:38 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS

  2e GROTE PANNENKOEKENBAK

   

   

  ten voordele van wielerbelofte

  Jarno Van Guyse 04
  Jarno Van Guyse


  Zaterdag 27 oktober 2007

   

  in de GROTE zaal van het

  “ Gildenhuis ”

  Dorpsstraat 42   9190 Stekene

   

  Doorlopend vanaf:

  14.00 u tot ???

   

  Tevens vanaf 17u mogelijkheid tot spaghettifestijn

  ( gelieve voor spaghetti op voorhand in te schrijven 0479 22.03.25 of jarnovanguyse1@msn.com)


  Met optreden van

  Ilias Scotch & Moe Bass

  special guest: Patrick Wante (drums)

   

   

  !!! Iedereen van harte welkom !!!

  24-10-2007 om 13:37 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEGELEIDE FIETSVAKANTIES NAAR MALLORCA 2008

  Begeleide fietsvakanties  Mallorca 2008

         Mallorca
    Begeleide fietsvakanties  Mallorca 2008

    Voor geoefende recreanten en sportieve fietsers.

    Begeleiding door het team olv Frans Dillen.

    Wekelijkse afreizen van 15-03 tem 04-05-08:

      * Ideale conditie-opbouw in het milde klimaat van Mallorca (gem. 20° C) en met sterk gevarieerde parcours
      * Ervaren begeleiders
      *
  We rijden in verschillende groepen, u kan dus uw eigen tempo kiezen: 
        -
  toeristen: 25 tot 28 km/u
        -
  tourgroep: 28 tot 30 km/u
        -
  snelheidsgroep: meer dan 30 km/u 
      *
  Ook aandacht voor recreanten: 2 groepen (15 of 20 km/u) met rustpauzes om de 20 km, afstand 40 à 60 km. 
         Let wel op, een zekere conditie is vereist!
      *
  Mogelijkheid om fietsen te huren of met uw eigen fiets te rijden

   Prijs per persoon vanaf € 479,00 per persoon

  Inbegrepen:

     * Vlucht Brussel/Oostende - Palma
     *
  Transfert luchthaven – hotel
     *
  Verblijf in hotel:
        -
  Riu Playa Park (3*) op basis van half pension of all inclusive in een 2-pers. kamer
        -
  Riu Concordia (3*plus) op basis van all inclusive in een 2-pers. kamer
     *
  Fietsbegeleiding
     *
  Annulatieverzekering
     *
  Fietstrui Mallorca 2008

  Niet inbegrepen:

     *Luchthavenvervoer (enkel mogelijk vanuit de provincie Antwerpen voor afreizen vanuit Zaventem) 
     * 
  Vervoer van de fiets (eigen fiets) of prijs van de huurfiets.
     * 
  Reis- en bijstandsverzekering 
     * 
  Verzekering voor het vervoer van de eigen fiets.
     *
  Eventuele brandstoftoeslag en/of verhoging luchthaventaks.
     *
  Facultatieve uitstappen.

  Mallorca begeleiders07
  Begeleiders :
   * Frans Dillen 
    * 
  Lanckriet Frans
    *
  Rotthier Walter
    *
  Marc Van de Keere
    *
  Marc Vleugels
    *
  Monique Bouwen
    *
  Michel Geens
    *
  Ronny Vergeylen
    *
  Eddy De Pagie
    *
  Francois Scheurmans
    *
  Kristof Himpens 
    *
  De Raeve Danny
    *
  Van Dingenen Ivo
    *
  Van Belle Romain en De Keyzer Edith (vnl voor recreanten)
    *
  Verjans Andre en Lambrechts Monique (vnl voor recreanten)
    *
  Magda Vervliet (niet-fietsers)
    *
  Jean Walravens (niet-fietsers)

  Bijkomende info over het fietsgebeuren:

              Frans Dillen – 03/481 66 59 of 0478/91 65 43  (voor afreizen vanuit Brussel)

              Frans Lanckriet - 050/82 54 92  of flanckriet@scarlet.be (voor afreizen vanuit Oostende)

  24-10-2007 om 13:36 geschreven door kenny


  23-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDE VAN BURKINA FASO GAAT VAN START OP 26/10/2007

  RONDE VAN BURKINA FASO 2007


   
  Affiche Tour Du Faso            vlag burkina faso
  Dit jaar gaat de 21ste editie van start.            Vlag van Burkina Faso

  De 10 daagse etappe wedstrijd begint op 26 oktober en eindigt op 4 november. De renners zullen 1500 Km afleggen en komen op 4 November aan in Ouagadougou.Dit jaar gaan er enkele renners van de Polderrennersregio mee om ons land te vertegenwoordigen. De ploeg en begeleiding  zal bestaan uit: Mattias Nijs uit Nieuwkerken , Guy Smet uit Kruibeke , Christof Mariën uit Retie , Lionel Syne, Jeremy Burton, Paul Didden, Berre Van Mechelen, Ludo Delcroix, Kristof Verbraeken uit Beveren en natuurlijk Herman Beysens!

  Tour Du Faso 01

  Naam

  Functie

  Leeftijd

  Deelnames

  Christof Mariën

  renner

  30

  4

  Lionel Syne

  renner

  31

  3

  Guy Smet

  renner

  35

  1

  Jeremie Burton

  renner

  22

  2

  Kristof Verbraecken

  renner

  28

  1

  Mattias Nys

  renner

  26

  1

  Herman Beysens

  ploegleider

  0

  11

  Ludo Delcroix

  ploegleider

  0

  11

  Berre VanMechelen

  ploegleider

  0

  5

  Pierre

  mekanieker

  0

  2

  Paul Didden

  verzorger

  0

  3


  Datum

  Rit

  KM

  Slaapplaats

  26/10/2007

  Saponé => Leo

  141

  Bivac

  27/10/2007

  Leo => Ouagadougou

  158

  Hotel Ouaga

  28/10/2007

  Ouagadougou => Kaya

  110

  Hotel Ouaga

  29/10/2007

  Kokologo => Boromo

  136

  Bivac

  30/10/2007

  Pa => Bobo Dioulaso

  130

  Hotel Bobo

  31/10/2007

  Bobo Dioulaso => BoboDioulaso

  121

  Bivac Boromo

  1/11/2007

  Boromo => Koudougou

  115

  Hotel Ouaga

  2/11/2007

  Linoghin => Fada N'Gourma

  178

  Bivac

  3/11/2007

  Fada N'Gourma => Zorgho

  110

  Hotel Ouaga

  4/11/2007

  Lay => Ouagadougou

  85

  Hotel Ouaga  23-10-2007 om 17:24 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STRANDRACE TE BREDENE VOOR M.T.B.

  Robby De Bock (Melsele-Trek MTB Team) startte Zondag in de MTB strandrace te Bredene.

  Een duizendtal bikers ging daar van start en voor Robby die dit als een wintertraining opvat behaalde daar een knap resultaat door op de 17de plaats te eindigen algemeen en  als 2de Belofte.

  Volgende race te De Panne.

  Bredene01
  Robby De Bock hier in 2de positie.

  23-10-2007 om 10:05 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROT VAN ONZE-LIEVE-VROUW TE KLEIN SINAAI

  NIEUWE KOERSTRUIEN AAN DE GROT VAN ONZE-LIEVE-VROUW VAN DE FIETSERS.


  GROT KL SINAAI grotbew22.10           GROT KLEIN SINAAIbew22.10

  De grot van Onze-Lieve-Vrouw van de Fietsers            Filip Apers bij de truienkast naast de grot waar op
                                                                                       18 november een trui van Erwin Vervecken,
                                                                                        Peter Van Peteghem en Patrick Meersschaert bijkomen.


  In Klein Sinaai bevindt zich aan de kerk een grot van Onze–Lieve-Vrouw waar fietsers en wielrenners in het bijzonder, thuis zijn. Het merkwaardige aan die grot is wel dat er naast de beeltenisgrot ook een kast, een soort uitstalraam, is waarin koerstruien van bekende renners hangen. Sedert dit voorjaar hangt er ook de wereldkampioenentrui van Bart Wellens. Op zondag 18 november om 15u wil de wielerclub van Klein Sinaai n.a.v. het einde van het seizoen er een viering houden met het aanbrengen van enkele nieuwe wielertruien van Erwin Vervecken, Peter Van Peteghem en wereldkampioen mtb Patrick Meersschaert. Laatstgenoemde zal persoonlijk aanwezig zijn op de viering.

  De grot van Klein Sinaai is een Vlaamse tak van het Franse Notre-Dame des cyclistes in La Bastide d’Armagnac in de Landes  en welbekend bij alle wielerliefhebbers. Eigenlijk is het de kleine kapel van Géou, een overblijfsel uit de 12de eeuw. Bisschop Dax, op vraag van de paus, wijdde in 1959, op tweede Pinksterdag, het kerkje in als ‘Notre-Dame des Cyclistes’. Het werd stilaan het heiligdom van alle fietsers. Al vierkeer passeerde de Tour er (1984,1989, 1995 en in 2000) In 1989 vertrok er zelfs een rit.

  Filip Apers wist te vertellen:

  -“Geen wielergrootheid of hij liet er zijn stempel na. Van de legendarische renners tot de plaatselijke jongeren, allen schonken ze hun trofeeën aan dit kerkje: Bartali, Coppi, geen naam uit het rijke wielerleven of ze hebben er hun fiets, een roze, een gele of nationale trui geschonken. In het grote portaal staan tientallen fietsen, aan de zijmuren hangen trofeeën en truien naast elkaar.

  Wie het kerkje binnen stapt wordt overstelpt door de herinnering aan renners die nog steeds tot de verbeelding spreken; de minzame Poulidor, 5-voudig tourwinnaar Anquetil, Robic, ...

  Wie er op bezoek komt zegt gewoonlijk: ‘Kijk, hier Moser, ha hier de gele trui van Eddy Merckx !”Het is hier dat Ocana werd ten grave gedragen door André Darrigade, Jacques Favreau, Jean Stablinski, Roland Berland, Bernard Thévenet en Eddy Merckx.”

  De grot van Klein Sinaai, die aansluit bij de Notrte Dame des Cyclistes, werd ingehuldigd in december 1996 in het bijzijn van Tom Steels die zijn trui schonk waarmee hij Omloop Het Volk won in ‘96 en Theo Verschueren schonk zijn trui van Europees Kampioen zware motoren.

  Elk jaar bij het begin van het wielerseizoen vindt een fietsenwijding plaats aan de grot. Maar ook gans het jaar door kan dat gebeuren. In 2007 vonden zo een duizendtal wijdingen plaats.

  Filip Apers: “Wij hopen dat de fietswijding blijft uitgroeien tot een jaarlijks weerkerende traditie voor alle wielerliefhebbers.  Men kan een afspraak maken voor een fietswijding op een andere datum bij Jacques Van Daele, Pannenhuisstraat 53, 9190 Stekene (tel:09/346.98.54).”

  Maar nu wordt iedereen uitgenodigd voor de hulde op zondag 18 november om 15u.

   

  GROT NOTRE DAM bew22.10
  Het kerkje van Notre -Dame des Cyclistes in het Franse La Bastide d’Armagnac.


  Tekst en foto’s: Flor Van de Velde.

  23-10-2007 om 09:52 geschreven door kenny


  22-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-DUATLON LANGE AFSTAND TE RICHMOND

  KOEN MARIS BEHAALD BRONS OP WK DUATLON LANGE AFSTAND


  Koen Maris 08                 Koen Maris 18


  Joeri Vansteelant wereldkampioen duatlon

   

  Joeri Van Steelant is in het Amerikaanse Richmond op indrukwekkende wijze wereldkampioen duatlon op de lange afstand geworden. Koen Maris legde op het brons beslag.

  De 25-jarige Joeri Vansteelant gaf in het Amerikaanse Richmond de concurrentie vanaf het startschot het nakijken. Hij nam de wereldtitel over van zijn broer Benny, die vorige maand aan de gevolgen van een verkeersongeval overleed.
  Onze landgenoot finishte na 15 kilometer lopen, 80 kilometer fietsen en 7,5 kilometer lopen in een tijd van 3 uur, 6 minuten en 42 seconden. De Spanjaard Javier Gomes kwam ruim zes minuten later binnen (3u13:03) en greep het zilver. Koen Maris finishte in 3u13:22.
  Rob Woestenborghs (3u18:38) was met een negende plaats de derde Belg in de top-tien.  Bron : Sport.be

  22-10-2007 om 19:41 geschreven door kenny


  21-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VELDRITUITSLAGEN VAN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 21/10/2007

  wbvlogo

  ZONDAG 21/10/2007 – KALMTHOUT (A) – VELDRIJDEN

  Form.A – World Cup

  Aantal deelnemers : 55

  1. Zdnek Stybar (Tsj) 
  2. Sven Nys op 30"  
  3. Francis Mourey (Fra) op 34" 
   

  21/10/2007 – KALMTHOUT (A) – VELDRIJDEN

  U23 – UCI

  Aantal deelnemers : 46

  1. Niels Albert 
  2. Julien Taramarcaz (Zwi)

  3. Robert Gavenda (Slo)

  21/10/2007 – KALMTHOUT (A) – VELDRIJDEN

  Dames – World Cup

  Aantal deelnemers : 39

  1. Daphny Van Den Brand (Ned)
  2. Katie Compton (Vs)
  3. Christelle Ferrier-Bruneau (Fra)
  24. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
  31. Katrien Aerts uit Merksplas (Benelux Team) 

  21/10/2007 – KALMTHOUT (A) – VELDRIJDEN

  Juniores – UCI

  Aantal deelnemers : 45

  1. Arnaud Jouffroy (Fra)
  2. Lubomir Petrus (Tsj)
  3. Elia Silvestri (Ita)
  23. Gerry Druyts uit Wilrijk (DCM-GB Vorselaar)
  26. Michiel Dieleman uit Hamme (Avia CT)
   

  21/10/2007 – EVERSEL (LB) – VELDRIJDEN

  Form.B

  Aantal deelnemers : 48
  1. Tom Van Den Bosch
  2. Kay Van Den Brande
  3. Jimmy Tielens
  16. Matthias Onghena uit Kieldrecht (W.O.O.Parike)
   

  21/10/2007 – EVERSEL (LB) – VELDRIJDEN

  Form.C

  Aantal deelnemers : 42 Nieuwelingen
  1. Frederik Geerts
  29. Jens Saey uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
   

  21/10/2007 – EVERSEL (LB) – VELDRIJDEN

  Form.C

  Aantal deelnemers : 37 Juniores
  1. Jan-Pieter Pirotte

  21/10/2007 – EVERSEL (LB) – VELDRIJDEN

  Form.D - PK

  Aantal deelnemers : 38 Master A renners
  1. Wim Jansen

  Aantal deelnemers : 17 Master B renners
  1. Jan Van Donink

  Aantal deelnemers : 21 Master C renners
  1. Rudy Sels
   

  21/10/2007 – ZINGEM (O) – VELDRIJDEN

  Form.C

  Aantal deelnemers : 37 Nieuwelingen

  1. Gianni Vermeersch
   

  21/10/2007 – ZINGEM (O) – VELDRIJDEN

  Form.C

  Aantal deelnemers : 22 Juniores
  1. Laudelino Lammens
  12. Jan Van Meirvenne uit Hamme (Asfra RT) op 3'34"
  14. Joey De Wilde uit Moerbeke (Hudiko Waasland) op 4'32"
  17. Kenny Goossens uit Sinaai (Hudiko Waasland) op 5'05"
  20. Didier Moens uit Baasrode (Hudiko Waasland) 

  21/10/2007 – ZINGEM (O) – VELDRIJDEN

  Form.D

  Aantal deelnemers : 23 Master A renners
  1. Koen Diels

  Aantal deelnemers : 13 Master B renners
  1. Mario Lammens

  Aantal deelnemers : 11 Master C renners
  1. Alex Weytens
  10. William Govaert uit Waasmunster (Isorex CT) op 2'02"

  21-10-2007 om 20:41 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS W.A.O.D. UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 20/10/2007

  Proficiat aan FONS VAN RAEMDONCK uit Beveren met zijn 12°Seizoenszege in de Catg.E+
  Proficiat aan WALTER DE VEERMAN uit Lochristi met zijn zege in de Catg.C

  ZATERDAG 20/10/2007 – MERELBEKE – W.A.O.D.

   

  Categorie CD:

  1.Patrick Van Renterghem (Bellem, winnaar cat. D)

  2.Lucien Van de Velde (D2)

  3.Freddy Vlerick (D3)

  4.Danny Van Oyen (D4)

  5.Walter De Veerman (Lochristi, winnaar cat. C)

  15.Guido Spanoghe uit Lokeren (C9)

  27.Patrick Bolssens uit Kieldrecht (D10)

  30.Marc Borghgraef uit Burcht (C18)

  Categorie E/E+:

  1.Frans Aerts (Meer, winnaar cat. E)

  2.Alfons Van Raemdonck (Beveren-Waas, winnaar cat. E+)

  3.Jackie De Clerck (+2)


  Categorie F1:

  1.Robin Van Kerschaver (Maldegem)

  2.Paul Hunninck

  3.Herman Van Den Borre

  11.Freddy De Blick uit Beveren

  14.André Syvertsen uit Stekene

  21-10-2007 om 20:29 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG KOERS OP ROLLEN TE TURNHOUT VAN ZATERDAG 20/10/2007

  Zaterdag 20/10/2007 - Koers op rollen te Turnhout

   

  GEYBELS-MEEUWS WINNEN 5DE KAMPIOENSCHAP VAN TURNHOUT


  TURNHOUTvoorstartbew21.10 

  Voor de start van de finale:links Geybels-Meeuws en rechts de favorieten De Smet-Baeyens.


  De Wielerclub De Molentrappers organiseerde in Turnhout voor de 5de keer het Kampioenschap van Turnhout op rollen. Het werd betwist met 24 ploegen van twee renners. Er waren ook drie damesploegen bij die het aandurfden om in strijd te gaan met de sterke mannen.

  Op het programma stond een sprint per twee over 800 m. Serge De Smet-Lars Baeyens van Philip Helsen Vloeren en Tegels, zetten de beste tijd neer met 34.5 sec. Deze ploeg werd reeds tweemaal kampioen en zette met die tijd weer de trend. Ook in de afvalling waren, ze weer onklopbaar. Na de afvalling stonden nog drie duo’s met het maximum der punten: De Smet –Baeyens (Philip Helsen Vloeren), Luc Geybels-Rudy Meeuws (Glaswerken Van Heertum) en Guy Peeters –Bart De Vrey (Van Roey Automation).

  Tenslotte moesten de ploegen zich via een tijdrit over 2 ronden van 400 m verder kwalificeren voor de finales. Opnieuw ging de zege naar De Smet-Baeyens met 34.1 sec zodat ze hun kwalificatie met 64 op 64 behaalden. Ze moesten het opnemen tegen Geybels –Meeuws 62 op 64, Peeters-De Vrey 58  op 64 en Filip Verbist –Hedi Van der Plas (Vermarc Sport) met 56 op 64.

  De finale, een ploegkoers over 3 ronden van 400 m, was enorm spannend en de zaal ging echt uit de bol. De grote favorieten Serge De Smet en Lars Baeyens vielen na de 2de ronde volledig stil en werden voorbij gereden door zowel Geybels-Meeuws als Verbist –Van der Plas. Tussen deze twee kwam het tot een zeer spannende eindspurt die door de mannen van Glaswerken Van Heertum, Luc en Rudy, werd gewonnen met honderdsten van seconden. Filip Verbist -Hedi Van der Plas (Vermarc) dus 2de, Serge De Smet-Lars Baeyens (Philip Helsen Vloeren) 3de en Guy Peeters-Bart De Vrey (Van Roey Automation) 4de.

  De beste damesploeg was deze van Tania Willems-Sarah Geukens (Kempische Schilderwerken)

  Het was de schepen van sport van Turnhout, Erik Vos, die de laureaten kwam kronen.    


  TURNHOUTkampioenenbew21.10 

  De Turnhoutse kampioenen 2007 Luc Geybels en Rudy Meeuws. Rechts schepen van sport Erik Vos.


  TURNHOUTmeisjesbew21.10

  Bij de dames mocht schepen Vos de medailles uitreiken aan Tania Willems en Sarah Geukens.
  Verslag en foto’s : fvdv

   

   

   

  21-10-2007 om 17:12 geschreven door kenny  .
  .
  .


  ZATERDAG , DINSDAG EN DONDERDAGMORGEND VANAF 09H00 GROEPSTRAINING ZWIJNDRECHT VERTREKPUNT MACHUIT
  .
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  WIELRENNERS
 • NIELS VANDYCK
 • BJÖRN COOMANS
 • KRISTOF WIELFAERT

  Osteopaat
 • JENS TUMMELEER

  PROFWIELRENNERS
 • GREG VAN AVERMAET
 • TOSH VAN DER SANDE
 • STIJN STEELS
 • MORENO DE PAUW
 • GIJS VAN HOECKE
 • PREBEN VAN HECKE
 • GERRY DRUYTS
 • OLIVER NAESEN
 • LAWRENCE NAESEN
 • NICOLAS VEREECKEN

  DUATHLETEN + TRIATHLETEN
 • KOEN MARIS

 • WIELERCLUBS
 • ETIXX QUICKSTEP
 • LOTTO SOUDAL
 • TOPSPORT VLAANDEREN
 • MARLUX-NAPOLEON GAMES
 • KSV-DEERLIJK
 • WACTEAM HOBOKEN
 • RABC - WIELERTEAM
 • W.O.O.P.
 • CYCLING TEAM MENEN
 • ILLI-BIKES CYCLING TEAM

  WIELERCLUBS
 • WIELERTEAM WAASLAND
 • TOPSPORT VLAANDEREN-RIDLEY 2012
 • RUDYCO-RIPA C.T.
 • RIJSCHOOL AH - GENTSE VELOSPORT
 • ARTEVELDE-WSV
 • NGMT C.T.
 • NHT C.T. TIELEN
 • EDEGEM B.C.
 • BALEN BC
 • ARTEVELDE-WSV

  WIELERCLUBS
 • WEBCHAIN CT
 • VANOMOBIL MTB-TEAM
 • DE SPRINTERS MALDEREN
 • DE ZONDAGRIJDERS
 • WTC ASTORIA MEERDONK

  WEDSTRIJD BONDEN
 • W.A.O.D.
 • V.W.F.
 • E.C.W.
 • F.C.W.B.
 • ARDENNE-GAUME
 • BELGIAN CYCLING SELECTION
 • V.W.V.
 • K.B.W.B.
 • O.V.W.F.

  WEBSITES
 • SPORTCOMITE HET VLIEGEND WIEL KLEIN-SINAAI
 • CATENA CYCLING
 • WIELERSPORT
 • TWC DE ZWALUW

  BEKLIMMINGEN EN COLS
 • CLIMB BY BIKE
 • LA MARMOTTE
 • COLS VAN EUROPA
 • WIELRENNERS
 • KLIMROUTES
 • V.W.B.
 • EDH

 • UCI PROTOUR
 • SPORT.BE
 • UCI PROTOUR
 • WIELRENSITE.NL
 • WIELERSCHOOL

  VELDRIJDEN
 • L.R.C
 • CYCLO-CROSS
 • FLANDRIEN

 • MOUNTAINBIKE
 • MOUNTAINBIKE
 • RONDE VAN HET WAASLAND
 • ROUTES 1
 • ROUTES 2

  NIEUWS
 • SPORZA
 • HET LAATSTE NIEUWS
 • GAZET VAN ANTWERPEN

 • MUZIEK
 • JOE FM
 • Q MUSIC
 • NOSTALGIE
 • RADIO 1
 • RADIO 2

 • Aangepast zoeken

  .
  Archief per week
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!