Pku blog
PKU
ben zelf een pku'er en kok van opleiding, de bedoeling van deze blog is om recepeten met andere pku'ers te delen als je er ook hebt en je wilt dat ik ze plaats stuur dan door en vermeld ik ook van wie het komt
Inhoud blog
  • Kippen- en Vleesbouillon laag in eiwitten
  • Sublimix en Telofix
  • suiker vrij siropen
  • Eiwitarme aardbeienmousse
  • EIWITBEPERKTE YOGHURT
  • Eiwitarm kruidenbrood
  • Eiwitarm bananen roomijs
  • Boni AGRUM ZERO
  • PKU KOOKBOEK
  • EIWIARME KAAS
  • Eiwitarme vanillekoekje
  • Eiwitarme Speculaas
  • Limonades zonder suiker en zonder aspartaam
  • Limonades zonder suiker
  • Recepten Nutricia Cooking Event 2014
  • AGRUM CARREFOUR ZONDER ASPARTAAM EN ZONDER SUIKER
  • ICE-Tea PERZIK ZONDER SUIKER EN ZONDER ASPARTAAM
  • Cola zonder suiker en zonder aspartaam
  • Dranken zonder suiker en ZONDER APARTAAM
  • Pku site van Nutricia
  • Nutricia medical
  • Vitaflo
  • Links
  • oproep tot commentaar
  • Pku Handboek
  • Knolseldersalade
  • Komkommersalade
  • Paprikasalalde
  • Rodekoolsalade
  • Tomatensalade
  • Wortelsalade
  • Blanke botersaus
  • Hofmeesterboter
  • Kerriesaus
  • roomdressing
  • Vinaigrettesaus
  • Eiwiarme bearnaisesaus
  • Provençaalse saus
  • Tomatencoulis
  • Tomatensaus, bolognaise saus
  • Bruine saus
  • Bechamelsaus
  • Italiaanse groentenpasta
  • Eiwitarme roux
  • Gastrique
  • Kruidenboeket
  • Vanille ijs
  • Boterdessert
  • Boterkoekjes
  • Citroenkoekjes
  • Zandkoekjes
  • Speculaas
  • Biscuit
  • Chocolademousse
  • Overdekte kriekentaart
  • Appeltaart
  • Rozijnenkoeken
  • Rozijnenbrood
  • Gebonden krieken
  • Pudding
  • Gistdeeg
  • Groentenbouillon
  • pku online programma
  • Phe waarden berekening lijst
  • Wat is Pku
    Over mijzelf
    Ik ben Hansie
    Ik ben een man en woon in Zwijndrecht (Belgie) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 09/03/1982 en ben nu dus 43 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    dit blog is om pku recepten uit te wisselen met pku'ers
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • eiwitarm kookboek (27)
  • lijst phe berekeningen (2)
  • Links (8)
  • Pku handboek (1)
  • Recepten (18)
  • Wat is Pku (1)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    08-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruine saus

    Bruine saus


    Samenstelling:

    1,300l groentebouillon

    100g ui

    80g wortelen

    25g tomaten puree

    100g soeptomaten

    peper

    zout

    patrelle (te koop bij makro)

    25g boter of bakmargrine

    eiwitarme bloem

    kruidenboeket

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Groentebouillon bereiden.

    Ui en wortelen grof snijden.

    In een kookpot boter bruin laten smelten.

    De uien en wortelen aanbakken.

    Tomatenpuree toevoegen.

    Met een soeplepel eiwitarme bloem over strooien, mengen en in oven van 200°C een 10 tal minuten laten kleuren.

    Met groentebouillon bevochtigen en met een spatel losroeren.

    Geplette peperkorrels en kruidenboeket toevoegen.

    Aan de kook brengen, regelmatig roeren.

    Gedurende ongeveer 3 uur zachtjes laten koken.

    Patrelle toevoegen tot je een mooie bruine kleur hebt.

    Eventueel bij kruiden met peper en zout.

    De saus door een fijne zeef zeven.

     

    Nuttige informatie:

    Deze saus kan gebruikt worden als basis voor bv.

    Champignonsaus, pepersaus, dragonsaus.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:24 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bechamelsaus

    Bechamelsaus


    Samenstelling:

    880ml eiwitarme melk

    140g eiwitarme roux

    peper

    zout

    nootmuskaat

     

    Bereidingswijze:

    Melk verwarmen.

    Roux met behulp van een klopper beetje bij beetje aan de melk toevoegen, regelmatig roeren.

    Blijven doorroeren tot de binding is verkregen alvorens die door te koken. De roux moet de tijd krijgen om te smelten, anders vormen zich klonters, daarom gebeurt de bereiding bij voorkeur op een zacht vuur.

    Gedurende ongeveer twee minuten laten doorkoken om de bloemsmaak te neutraliseren, regelmatig roeren.

    Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

    Door een fijne zeef doen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:22 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse groentenpasta

    Italiaanse groentenpasta


    Samenstelling:

    200g ui

    225g soeptomaat

    15ml olijfolie

    5g oregano

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Uien halveren in dunne plakjes snijden.

    Knoflook persen.

    Ui en look in de olijfolie aanstoven zonder te kleuren.

    Gepelde tomaten bij de ui en knoflook doen.

    Zachtjes laten stoven onder deksel.

    Op smaak brengen met oregano, peper en zout.

     

    Nuttige informatie

    Dit is een bodembeleg voor eiwitarme pizza.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:20 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiwitarme roux

    Eiwitarme roux


    Samenstelling:

    100g eiwitarme bloem

    75g boter of bakmargarine

     

    Bereidingswijze:

    Boter laten smelten zonder te kleuren.

    Bloem toevoegen en met een spatel mengen.

    Op een zacht vuurtje drogen en regelmatig roeren(zonder te kleuren), dit om de bloemsmaak weg te werken.

    Regelmatig met een spatel omroeren.

    Laten afkoelen en bewaren in een gesloten recipiënt.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:19 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastrique

    Gastrique


    Samenstelling:

    100ml witte wijn

    100ml azijn

    100ml water

    100g dragon

    100g sjalot

    kruidenboeket

    peper

     

    Bereidingswijze:

    Sjalot snipperen.

    Witte wijn, azijn, dragon, kruidenboeket en geplette peperkorrels samenvoegen.

    Aan de kook brengen en tot ongeveer 100ml laten inkoken.

    Zeven en bewaren in de koelkast.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:18 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidenboeket

    Kruidenboeket

    Samenstelling:

    3 peterseliestengels

    2g tijm

    2 laurierbladen

    Bereidingswijze:

    Peterseliestengels, tijm en laurierbladen met een keukentouwtje samenbinden.

    Volgens de bereidingswijze aan de bereiding toevoegen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 20:17 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentenbouillon

    Groentebouillon


    Samenstelling:

    250g ui

    250g wortelen

    250g prei

    250g selder

    5l water

    kruidenboeket(thijm,laurier en peterseliestengels)

    peper

    zout

     

    Bereidingswijze:

    Ui, wortelen, selder en prei in grove stukken snijden.

    De groenten met water bevochtigen.

    Kruidenboeket toevoegen.

    Kruiden met peper en zout.

    Zachtjes een uurtje laten koken.

     

    Nuttige informatie:

    Deze bouillon kan gebruikt worden voor soepen en sausen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    08-12-2013, 00:00 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 10/09-16/09 2018
  • 16/10-22/10 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 14/11-20/11 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/05-24/05 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 01/12-07/12 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs