Pku blog
PKU
ben zelf een pku'er en kok van opleiding, de bedoeling van deze blog is om recepeten met andere pku'ers te delen als je er ook hebt en je wilt dat ik ze plaats stuur dan door en vermeld ik ook van wie het komt
Inhoud blog
  • Kippen- en Vleesbouillon laag in eiwitten
  • Sublimix en Telofix
  • suiker vrij siropen
  • Eiwitarme aardbeienmousse
  • EIWITBEPERKTE YOGHURT
  • Eiwitarm kruidenbrood
  • Eiwitarm bananen roomijs
  • Boni AGRUM ZERO
  • PKU KOOKBOEK
  • EIWIARME KAAS
  • Eiwitarme vanillekoekje
  • Eiwitarme Speculaas
  • Limonades zonder suiker en zonder aspartaam
  • Limonades zonder suiker
  • Recepten Nutricia Cooking Event 2014
  • AGRUM CARREFOUR ZONDER ASPARTAAM EN ZONDER SUIKER
  • ICE-Tea PERZIK ZONDER SUIKER EN ZONDER ASPARTAAM
  • Cola zonder suiker en zonder aspartaam
  • Dranken zonder suiker en ZONDER APARTAAM
  • Pku site van Nutricia
  • Nutricia medical
  • Vitaflo
  • Links
  • oproep tot commentaar
  • Pku Handboek
  • Knolseldersalade
  • Komkommersalade
  • Paprikasalalde
  • Rodekoolsalade
  • Tomatensalade
  • Wortelsalade
  • Blanke botersaus
  • Hofmeesterboter
  • Kerriesaus
  • roomdressing
  • Vinaigrettesaus
  • Eiwiarme bearnaisesaus
  • Provençaalse saus
  • Tomatencoulis
  • Tomatensaus, bolognaise saus
  • Bruine saus
  • Bechamelsaus
  • Italiaanse groentenpasta
  • Eiwitarme roux
  • Gastrique
  • Kruidenboeket
  • Vanille ijs
  • Boterdessert
  • Boterkoekjes
  • Citroenkoekjes
  • Zandkoekjes
  • Speculaas
  • Biscuit
  • Chocolademousse
  • Overdekte kriekentaart
  • Appeltaart
  • Rozijnenkoeken
  • Rozijnenbrood
  • Gebonden krieken
  • Pudding
  • Gistdeeg
  • Groentenbouillon
  • pku online programma
  • Phe waarden berekening lijst
  • Wat is Pku
    Over mijzelf
    Ik ben Hansie
    Ik ben een man en woon in Zwijndrecht (Belgie) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 09/03/1982 en ben nu dus 42 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    dit blog is om pku recepten uit te wisselen met pku'ers
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • eiwitarm kookboek (27)
  • lijst phe berekeningen (2)
  • Links (8)
  • Pku handboek (1)
  • Recepten (18)
  • Wat is Pku (1)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    11-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippen- en Vleesbouillon laag in eiwitten
    Te verkrijgen via voedingsvoorschrift of op markten bevat 0,4g eiwitten per 100ml bouillon





    Te verkrijgen via het voedingsvoorschrift of op markten bevat 0,4g eiwitten per 100ml boullion




    Info op de site van Revogan

    Bijlagen:
    http://www.revogan.be   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-09-2018, 09:20 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    20-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sublimix en Telofix


    Te verkrijgen via voorschrift of op de markten bevat maar 0,2g eiwitten


    Te verkrijgen via voorschrift of op de markten bevat 0g eiwitten 


    Verder info te vinden de site van Revogan in de cataloog onder glutenvrij

    Bijlagen:
    http://www.revogan.be   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    20-10-2017, 22:47 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.suiker vrij siropen
    onlangs heb ik van Teisseire suikervrije en aspartaam vrije grenadine gekocht en zeer lekker ze hebben ook nog andere smaken.
    Voor de Belgische PKU'ERS heb ik nog meer goed nieuws je kan ze perfect via het bestelvoorschrift bestellen en worden terugbetaald door het ziekenfonds.
    Kan deze terug vinden op de site van Revogan.

    http://www.revogan.be 














    Bijlagen:
    http://www.revogan.be   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    20-10-2017, 22:33 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    23-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiwitarme aardbeienmousse

    Eiwitarme aardbeienmousse

     

    Ingrediënten:

    250g aardebeien

    70g bloemsuiker

    ½ citroen

    2dl room

    30g ei vervanger (Orgran)

    85ml ijskoud water

    45g gezeefde bloemsuiker

     

    Bereidingswijze:

    Ontdoe de aardbeien van hun kroontje doe ze samen met het sap van een halve citroen in de blender en mix ze.

    Voeg de 70g bloemsuiker toe en mix nog even dat de bloemsuiker oplost is in de aardbeien pulp.

    Klop de 2dl room voor 2/3de op.

    Maak nu de eiwitvervanger doe eivervanger in een kom met de helft van het ijskoude water en roer ff om, doe er de 45g gezeefde bloemsuiker bij en voeg de rest van het ijskoude water toe en roer ff dat er geen klonters ontstaan.

    Klop nu met de machine de eiwitvervanger op tot deze stevig op zoals klassiek eiwit.

    Als de eiwitvervanger stevig is klop dan de room verder op tot slagroom dikte, voeg er de aardebeien pulp aan toe en meng dat met de klopper tot deze goed gemengd is.

    Voeg hier bij de helft van de opgeklopte eiwitvervanger aan toen en spatel dit er onder tot het goed gemend is.

    Verdeel in potjes op glaasjes en laat minsten 4u opstijven in de frigo.

    Met de overschot van de eiwit vervanger kan je schuimpjes spuiten op een bakplaat en deze laten bakken (droge) in een oven van 85°C. gedurende zeker 4u.

    Deze schuimpje kan je dan voor een andere bereiding of zo gebruiken en gewoon koel bewaren( niet in de frigo) in afgesloten doos.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    23-04-2017, 16:44 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    18-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EIWITBEPERKTE YOGHURT

    Net zien staan in Hypermarkt carrefour nu in België ook verkrijgbaar de gekende koko Dairy Free natuur yoghurt,

    maar nieuw is de koko Dairy Free yoghurt aardbei (0,6g eiwit/100g) en ook perziek&passievrucht (0,6g eiwit/100g)


    Bijlagen:
    IMG_20161118_161312.jpg (1.2 MB)   
    IMG_20161118_161326.jpg (1.2 MB)   
    IMG_20161118_161336.jpg (1.3 MB)   
    IMG_20161118_161418.jpg (1.3 MB)   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    18-11-2016, 17:05 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    28-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiwitarm kruidenbrood



    Eiwitarm kruidenbrood


    Ingrediënten:

    175ml lauw water

    200ml ProZero

    25g verse gist of 6g droge

    10g psyllium husk

    40g boter (geen margarine)

    250g Noproten bloem

    250g finax bloem (kan ook volledig met Noproten)

    Snuifje zout

    1 teentje look

    1 eetlepel Italiaansekruiden

     

    Bereiding:

    Lauw water met de gist en de psyllium husk mengen en 10 minuten laten staan.

    Prozero toevoegen en mengen.

    Al de andere rest in een kom doen en daarop de mengeling met de psyllium husk in toevoegen.

    Deeg kenden ogenveer 2 minuten.

    Beetje eiwitarme bloem op het werkblad doen en het deeg een bol 20 minuten laten rusten.

    Na de 20 minuten het deeg voorzichtig plat drukken de zijflappen naar binnen plooien en dan oprollen van boven naar onder.

    In een vorm leggen en 1u laten rijzen.

    Voor het bakken boven aan instrijken met suikersiroop (voor de kleur).

    Bakken op 215°C. gedurende 50minuten.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    28-04-2016, 19:39 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    05-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiwitarm bananen roomijs

    Eiwitarm Bananen roomijs

     

    Ingrediënten:

    375ml eiwitarme melk

    150ml room

    25g LP drink poeder voor melk

    110g suiker

    30g maïzena

    1,5ml banaan essence

    1à1,5ml gele voedingskleurstof

     

    Bereidingswijze:

    Doe de melk, room en LP melkpoeder in een kookpan laat deze koken.

    Voeg de suiker toe laat als deze is opgelost bind het met de opgeloste maïzena.

    Laat nog even al roerend koken.

    Zet het vuur uit en voeg de banaan essence en gele kleurstof toe.

    Zeef dit alles door een zeef.

    Mix de gezeefde massa even goed door en laat deze afkoelen in de koelkast.

    Neem de afgekoelde massa ga er nog eens door met de mixen.

    Doe de gemixte massa in de ijs machine en als deze klaar is schep ze in een bakje en plaats in de vriezer.

    Het ijs in de vriezer makkelijke 2 weken houdbaar.

     

    Nuttige info:

    Dit recept zonder de kleur en smaakstof kan als basis gebruikt worden voor andere ijssmaken.

    Beste resultaat krijg je met aangemaakt LP drink melk.

    De kleur en smaakstoffen NOOIT laten mee koken want dan krijg je een bittere smaak.

    Smaak en kleurstoffen zijn te vinden in de meeste kookwinkels of patisseriewinkel.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    05-02-2016, 13:23 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    23-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boni AGRUM ZERO
    Vandaag gevonden in de Colruyt Agrum Zero zonder Aspartaam.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    23-05-2015, 00:15 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    04-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PKU KOOKBOEK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In Nederland is een kookboek voor PKUERS uitgebracht, is reeds volledig uitverkocht maar hij gaat zeer snel terug in druk.
    Je kan hem gewoon blijven bestellen

    Bijlagen:
    http://www.pkuproef.nl   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eiwitarm kookboek
    04-03-2015, 00:00 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    06-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EIWIARME KAAS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ONLANGS GEVONDEN VIA HET NET KIJK OP DE LINK VOOR VERKOOPPUNT IN JE BUURT
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    06-12-2014, 12:45 geschreven door Hansie  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 10/09-16/09 2018
  • 16/10-22/10 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 14/11-20/11 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/05-24/05 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 01/12-07/12 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs