Seppe heet je welkom op deze weblog, Kemp heet je welkom op deze weblog, Doreen heet je welkom op deze we
Inhoud blog
  • Coctail à la seppe
  • Misschien ben jij de duizendste bezoeker deze maand!
  • Panacotta met frambozencoulis en gecarameliseerde appeltjes
  • 10.000 bezoekers, dat moet je verdienen
  • Gezonder frieten bakken met slechts één lepel olie
  • Heb jij een lievelings gerecht of kun je niet kiezen?
  • De grote groentenuitdaging: groenten koken voor kinderen
  • Snelle ijstaart met butterscotch-saus
  • Wat seppe het allerliefste eet
  • Geweldige schotel met ham of hesp , aardappelen en eieren. Bakken of wokken. Super voor kinderen
  • Top 7 kookboeken: onze favoriete kookboeken. Een tip voor een kerstgeschenk?
  • Kerstavond: fazant op het kerstmenu, goed alternatief voor kalkoen
  • Gegratineerde ovenschotel met prei, wortelen, aardappelen, gehakt en eventueel wat spek
  • Soep van zoete aardappel en chorizo: heerlijke, pittige en stevige soep
  • gepaneerde vis met broccoli puree witloofsalade en tartaarsaus
  • 4000 bezoekers op onze weblog
  • cordon-bleu, spruitjes en puree
  • scones
  • Risotto (risotto met groentjes en risotto met venkel)
  • Halloweensoep: tomatensoep met spinnen (gehaktballetjes met spaghetti)
  • zwarte halloween spaghetti
  • gebakken visfilet op aardappelen en bospaddestoelen
  • Gebakken & gegratineerde oesters
  • De lekkerste fazant die er is: fazant met gehakt in een romige saus met spek, champignons & druiven
  • eenvoudige worstenbroodjes voor kinderen
  • zeer eenvoudig recept voor Vlaamse stoverij, stoofvlees of stoofkarbonaden: vooraf aanbakken van het vlees niet meer nodig
  • de beste pistolets van België (vervolg) van overgrootvader over grootvader over vader over zoon......
  • huis beaudega: gastvrijheid ten top & schitterende spaanse (en andere) wijnen
  • Mooie recepten van de kinderen van de klas van Greet & Martine in de Sterrespits te Gent
  • Proefdagen De Sterrespits. Nikita: zachte zwarte chocoladetaart
    Zoeken in blog

    Rondvraag / Poll
    Hoe vind je deze kookweblog?
    Heel goed
    Goed
    Gewoon
    Slecht
    Heel slecht
    Bekijk resultaat

    waar je ons terugvindt en onderaan onze andere website
  • recepten.start.be
  • recepten.go2.be
  • recepten.2link.be
  • Onze eerste website met heel wat (familie-)recepten
  • onze Kookweblog
    kook- en eetavonturen van Doreen & Luk
    27-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefdagen De Sterrespits. Recept Joris: schuimpjes

    Joris maakte volgend recept voor de kinderen van de klas van Juf Martine in de Sterrespits

    SCHUIMPJES

    Zo doe je het:

    Breek een ei doe het eiwit in een schotel. 

    Klop het heel goed.

    Doe er 50 gr bloemsuiker bij en klop.

    Warm de oven 10 minuten op 110 °C.

    Leg de schuimpjes op bakpapier en doe 45 minuten

    in de oven.

                                                   Joris

    27-11-2007 om 19:58 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefdagen de Sterrespits. Ariane: vogelnestjes met tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ariane maakte volgend recept voor de klas van Juf Martine in de Sterrespits

    VOGELNESTJES MET TOMATENSAUS

     

    Voor de vleesbereiding:

    750 gram gehakt (de helft varkens-

    de helft rundsgehakt)

    1 ei

    10 beschuiten

    4 gekookte eieren (gepeld)

    Voor de tomatensaus:

    4 tomaten, 1 ui, een teentje knoflook,

    room

     

    Het gehakt mengen met het ei.

    De beschuiten in kruimels knijpen.

    Het gehaktmengsel mengen met de

    beschuitkruimels.

    Het vlees rondom elk ei aanbrengen,

    zodat je het ei 'verbergt' in de grote

    vleesbal.  De vleesballen in een oven-

    schotel bakken gedurende 30 minuten.

    De fijngesneden ui en knoflook aanbakken

    in een beetje olie enn laten fruiten tot ze

    zacht zijn (niet bruin laten aanbakken!)

    De fijngesneden tomaten toevoegen en

    zachtjes laten pruttelen op het vuur.

    De saus mixen en er zachtjes wat room

    aan toevoegen.

    De vleesballen doormidden snijden zodat

    de eitjes  zichtbaar worden.  De tomatensaus

    erover gieten.

                                                   Ariane

    27-11-2007 om 00:00 geschreven door Luk & Doreen  




    Dit is de kookweblog van Luk en Doreen Dewulf-Rogier, Seppe en Kemp.
    Je vindt ons vaak in de keuken of al lezend in een kookboek of -tijdschrift.
    Een evenwicht vinden tussen lekker koken voor onszelf en voor twee jongens van zeven en negen is voor ons een boeiende uitdaging.
    Misschien vind je hier wel iets wat je leuk of lekker vindt.
    Aarzel niet om ons iets te vragen via luk.dewulf@pandora.be
    Archief per week
  • 16/08-22/08 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 26/09-02/10 2005

    Foto


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs