Ariane maakte volgend recept voor de klas van Juf Martine in de Sterrespits
VOGELNESTJES MET TOMATENSAUS
Voor de vleesbereiding:
750 gram gehakt (de helft varkens-
de helft rundsgehakt)
1 ei
10 beschuiten
4 gekookte eieren (gepeld)
Voor de tomatensaus:
4 tomaten, 1 ui, een teentje knoflook,
room
Het gehakt mengen met het ei.
De beschuiten in kruimels knijpen.
Het gehaktmengsel mengen met de
beschuitkruimels.
Het vlees rondom elk ei aanbrengen,
zodat je het ei 'verbergt' in de grote
vleesbal. De vleesballen in een oven-
schotel bakken gedurende 30 minuten.
De fijngesneden ui en knoflook aanbakken
in een beetje olie enn laten fruiten tot ze
zacht zijn (niet bruin laten aanbakken!)
De fijngesneden tomaten toevoegen en
zachtjes laten pruttelen op het vuur.
De saus mixen en er zachtjes wat room
aan toevoegen.
De vleesballen doormidden snijden zodat
de eitjes zichtbaar worden. De tomatensaus
erover gieten.
Ariane
27-11-2007 om 00:00
geschreven door Luk & Doreen 
|