De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 25-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle appeltaart

    Ingrediënten :     125 gr zelfrijzende bloem

                               4 eetlepels suiker

                               2 zakjes vanillesuiker

                               3 eetlepels olie

                               3 eetlepels halfvolle melk

                               1 ei

                               2 appelen  ( vb. jonagold , geschild en in schijfjes gesneden )

                               suikerlaagje :  80 gr boter

                                                       2 eetlepels suiker

                                                       1 ei

    Bereiding :     Meng de bloem, de suiker, 1 ei, de olie en de melk tot een glad deeg .

                           De taartbodem inboteren en inbloemen.

                           Doe het deeg in de vorm en met de spatel openwrijven.

                           Schil de appelen en snij ze in schijfjes.

                           Leg ze dakpansgewijs op het deeg.

                           Smelt de boter met de suiker. Neem van het vuur.

                           Als de boter niet te heet is roer je een eitje eronder.

                           Lepel  over de taart en bak 25' in de oven.

    Smakelijk !


                           


    25-05-2016, 12:09 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep - linzensoep

    Ingrediënten :     1 blik linzen ( bruine, rode , ... )

                               3 uien

                               3 wortelen

                               3 teentjes knoflookteentjes

                               1 blik gepelde tomaten

                               1 koffielepel currypoeder

                               4 liter groenten bouillon  ( 4 liter water + 8 blokjes groenten bouillonblokjes )

                               boter of olijfolie

    Bereiding :      Snij de uien, de look en de wortelen in stukjes en stoof deze in boter of olijfolie.

                            Voeg de currypoeder toe.

                            Doe de linzen in een zeef en spoel ze goed met koud water.

                            Voeg de linzen bij de groenten.

                            Doe de tomatenblokjes er ook bij en roer het geheel goed onder elkaar.

                            Voeg de groenten bouillon toe en laat het geheel 30' zachtjes koken.

                            Mix de soep en breng ze verder op smaak zo nodig.

    TIP : Je kan er vleesballetjes bij doen voor de liefhebbers of eventueel ook afwerken met een beetje kokosmelk.

    Dit is een heerlijke soep boordevol vitamines.

    Smakelijk !

    25-05-2016, 11:56 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandel - perentaart

    Ingrediënten :     1 vel bladerdeeg

                               100 gr fijne suiker

                               120 gr goed ongezouten boter op kamertemp.

                               140 gr zelfrijzende bloem

                               200 gr amandelpoeder

                               100 ml halfvolle melk

                               2 eieren

                               1 vanillestok

                               2 peren vb. doyenne'

     Afwerking :   2 soeplepels suiker

                           amaretto

                           50 gr amandelschilfers

    Bereiding :      Klop de suiker met de boter tot een luchtig geheel.

                            Voeg de melk, de eieren en het binnenste van de vanillestok toe.

                            Meng de bloem met het amandelpoeder en voeg dit bij het mengsel.

                            Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm.

                            Doe het deeg op de taartbodem.

                            Schil en snij de peren in 4 stukken en leg deze met de bolle kant op het deeg.

                            Meng de suiker met  de amandelschilfers en doe er een geutje amaretto bij.

                            Leg dit bovenop de taart.

                            Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45'.

    Smakelijk !

                           

                            


                           


       

    25-05-2016, 11:40 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    23-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash voor 5 pers.

    Ingrediënten :      1,2 kg rundsstoofvlees

                                5 sjalotten

                                3 wortelen

                                1 rode paprika

                                1 blikje tomatenpuree ( 40 gr )

                                1 blik gepelde tomaten ( 400 gr )

                                200 ml rode wijn

                                200 ml rundsfond ( verkrijgbaar in het warenhuis )

                                1 koffielepel paprikapoeder

                                peper en zout

    Bereiding :       Snij de wortelen in stukjes, de paprika in reepjes en snij de sjalotten fijn.

                             Kleur het vlees in een kookpot met boter tot alle vleesblokjes goudbruin zien.

                             Voeg de groenten toe, de tomatenpuree, de wijn en laat dit even opkoken.

                             Doe er dan de rundsfond en de tomaten bij.

                             Kruid het geheel met de paprikapoeder, peper en zout.

                             Laat alles ongeveer 1.5 tot 2 uur sudderen tot het vlees goed gaar is.

                             Bind de saus nog even als dit nodig is.

    Heerlijk bij frietjes natuurlijk maar kan ook met rijst, pasta, kroketten,...

    Smakelijk !

                            

                               

                                

    23-05-2016, 12:03 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsblanquette voor 5 pers.

    Ingrediënten :      1 kg kalfsstoofvlees

                                 6 wortelen

                                 250 gr Parijse champignons ( de bruine champignons )

                                 2 uien

                                 1 eidooier

                                 2 eetlepels vloeibare bloem

                                 200 ml room ( 20% )

                                 peper en zout

                                 laurier, tijm en rozemarijn

    Bereiding :      Kuis de wortelen, borstel de champignons en snij in schijfjes.

                            Snij de uien fijn.

                            Bak het stoofvlees tot het vlees goudbruin ziet.

                            Strooi er de bloem over en meng alles goed onder elkaar.

                            Overgiet met water tot het vlees onder staat.

                            Kruid dan met peper en zout.

                            Voeg de laurierblaadjes, de tijm en de rozemarijn toe en breng aan de kook.

                            Doe de wortelen en de uien erbij en laat 30' sudderen op een klein vuurtje.

                            Voeg dan de champignons toe.

                            Laat alles verder stoven tot het vlees gaar is.

                            Kruid terug met peper en zout zo nodig en verwijderen de kruiden.

                            Klop de eidooier los met de room.

                            Roer dit vlak voor het opdienen door de blanquette en laat dit nog enkele minuten doorkoken terwijl je blijft roeren.

    TIP :  Lekker met rijst, pasta, frietjes, kroketten, ....

    Smakelijk !.

                           

                           

    23-05-2016, 11:53 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto met Sint-jacobsvruchten voor 5 pers.

    Ingrediënten :      20 sint-jacobsvruchten

                                300 gr risotto rijst

                                50 gr geraspte parmezaan

                                2 soeplepels olijfolie

                                100 ml witte wijn

                                500 ml groentebouillon  ( 500 ml water + 1 blokje groentebouillon )

                                2 fijn gesneden uien

                                3 fijn gesneden knoflookteentjes

                                peper en zout

                                boter

    Bereiding :        Stoof de uien en de knoflook aan in een beetje boter.

                              Kruid met peper en zout.

                              Giet er de wijn bij en breng aan de kook.

                              Voeg de rijst toe, roer goed en laat die het vocht opnemen.

                              Breng de groentebouillon aan de kook.

                              Overgiet de rijst met de een beetje bouillon en roer goed.

                              Blijf dit herhalen tot de bouillon volledig opgenomen is door de rijst.

                              Als de rijst gaar is haal je deze van het vuur.

                              Voeg de parmezaan toe en een beetje boter en meng het geheel goed door elkaar.

                              Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de sint-jacobsvruchten 1 minuut aan beide zijden.

                              Leg de sint-jacobsvruchten op de risotto.

    TIP : Je kan dit gerechtje ook geven als voorgerecht. Pas dan de  ingrediënten aan. 

    Smakelijk !


    23-05-2016, 11:33 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs