Kluisdistel
Inhoud blog
  • Elio
  • Muurschilderingen.
  • Frog
  • Beste Wensen.
  • Vogels voeren.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Categorieën

    WELKOM OP DE BLOG VAN URSULA.
    15-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polonaise Festival 2010
    Dikke ambiance.

















    15-11-2010, 08:38 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassings Reis.
    Filmmuseum Roeselaere.

















    08-11-2010, 11:38 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassings Reis.
    Vliegveld Wevelgem.









    08-11-2010, 11:31 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse Kippenstoofpot. Een Topper.

    Ingrediënten.   65 gr bloem - 1/2thl zwarte vers gemalen peper - 1 1/2kg kip zonder vel - 2 eetlepels olijfolie -
    1 middel grote ui in plakken - 450 gr champignons in plakjes - 2 teentjes knoflook geperst - 4 eetlepels verse tijm
    of 1 eetl gedroogde - 4 eetl verse dragon of 1 eetl gedroogde - 4 eetl verse peterselie fijngehakt - 1thl zout - 1/4 liter kippenbouillon - 1/4 liter droge witte wijn - 4 eetl water - 300 gr dopererwtjes( diepvries).

    Bereiden
    Oven voor verwarmen op 210 c.
    Schut 50 gr bloem, peper en de kip in een plastic zak goed door elkaar, zodat de stukken kip mooi bedekt zijn.
    Verhit in een anti-kleefpan wat olie en bak de stukken kip rondom bruin aan.
    Doe ze in een ingevette ovenschaal. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de ui, voeg champignons, knoflook, tijm, dragon, peterselie, zout, bouillon en de wijn toe en meng alles door elkaar, giet dit mengsel over
    de kip, dek de kip af en bak in ca 45 min gaar.
    Lekker met stokbrood of patatjes. En smullen maar.

    01-11-2010, 09:03 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met Kroost

    27-10-2010, 14:35 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotoshop
    Hard gewerkt













    27-10-2010, 14:32 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guido Depraetere.
    Zaalshow.

    Bijlagen:
    Zaalshow Guido De praetere- Baziel.wmv (5.9 MB)   

    13-10-2010, 14:17 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade.
    Heerlijk.

    Bijlagen:
    Chocolat_artistique.pps (3 MB)   

    13-10-2010, 14:12 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moorddiner.
     

    11-10-2010, 17:42 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warmoes met gehakt.
    Recept.

    Snijbiet met kruidig gehakt

     

     

     

     

    • 1 of 2 bosjes snijbiet

    • 1 grote ui, gesnipperd

    • 2 knoflookteentjes, geperst

    • 2 theel. majoraan

    • 2 eieren

    • 2 beschuitjes, verkruimeld

     

    • 400 g (vegetarisch) gehakt

    • 1 theel. gehaktkruiden

    • zout

    • 2 theel. sambal

    • klontje boter

     

     

     

     

    Was de snijbiet en laat de groente goed uitlekken.
    Snijd ze in repen van een centimeter breed.
    Meng ui, beschuitkruimels, knoflook, zout, sambal, kruiden en ei door het gehakt en bak het gehakt in boter rul in een grote pan.
    Als het gehaktmengsel goed doorbakken is schept u het uit de pan in een schaaltje.
    Gebruik deze pan om de snijbiet in gaar te roerbakken of stoven.
    Laat de snijbiet beetgaar worden en voeg er het gebakken gehaktmengsel aan toe.
    Schep dit door de snijbiet.
    Serveer dit gekruide gerecht bij gebakken aardappels of bij aardappelpuree.

    25-09-2010, 15:42 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeten groente warmoes.
    Recepten:

    Snijbietstengels met groene saus

     

     

     

     

    • circa 600 g snijbiet

    • 1 dl water

    • 10 g boter

    • ½ theel. zout

    • 1 eetl. maïzena

     

    • 4 eetl. melk

    • 1 mespunt nootmuskaat

    • 1 theel. majoraan

    • 1 eetl. olie

     

     

     

     

    Stroop het groene blad van de stelen en snijd de stelen in 2 - 3 cm lange stukken.
    Breng het water met de boter en het zout aan de kook, voeg de stukjes snijbietstengel toe en stoof ze, met het deksel op de pan, in drca 10 minuten gaar.
    Haal de stengels met een schuimspaan uit het kookwater en houd ze warm in de groenteschaal.
    Leg nu de bladeren in hetzelfde (kokende) water en kook ze 5 - 10 minuten in de gesloten pan.
    Haal nu ook de bladeren uit de pan en hak ze fijn.
    Roer het meel glad in de melk en bind hiermee het groentenat.
    Voeg de gehakte snijbietbladeren toe, kook alles even door en breng op smaak met de kruiden en de olie.
    Giet deze groene saus midden op de witte stengels en dien alles warm op.


    25-09-2010, 15:38 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Normandie
    Bijlage.

    Bijlagen:
    Calvados-grv.pps (6.9 MB)   

    23-09-2010, 18:26 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plezant.
    Plezant.

    Bijlagen:
    Fw_ Doorst__ Fw_ Het lijkt eenvoudig, maar probeer het maar eens!heel plezand(groetjes chris)(die foto ben ik niet, ik krijg hem er niet af).eml (59 KB)   

    14-09-2010, 16:53 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept pompoensoep.

    Pompoensoep met kokosmelk.
     
    500gr pompoen,1 preiwit, 1banaan,165 ml kokosmelk(blik),2cm verse gember, 8dl kippenbouillon, 2eetlepels olijfolie, 2 koffieleppels kerrie,
    peper en zout,1dl room,1 mespunt kerrie.
    Bereiding:
    Verwarm 2eetl.olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig ( niet laten kleuren). Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte
    gember en 2 koffielepels kerrie toe en laat nog 5 min. stoven. Overgiet met de kippenbouillon en kokosmelk, dek af en laat het geheel nog 15 a 20 min.koken op een zacht vuurtje. Mix de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met wat water. Breng op smaak met zout en peper en eventueel
    nog wat kerrie.U kan de soep nog een extra smaaktoets bezorgen door er 1/2dl sherry aan toe te voegen. Giet de soep in kommetjes en verdeel
    over elk kommetje wat halfopgeklopte kerrieroom. SMAKELIJK.

    05-09-2010, 18:25 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bioboerderij.
    http://www.tgoedterheule.be/

    05-09-2010, 18:02 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bioboerderij en hoppe.
    Foto's

















    05-09-2010, 15:54 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bioboerderij en Hoppepluk.
    Op de bioboerderij plukken de mensen zelf het fruit en groenten, en teelen ze 100 soorten pompoenen.

    De hoppe wordt mechanisch geplukt.

    05-09-2010, 15:51 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO'S CONCERT










    31-08-2010, 19:38 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babysitters.
    Heel lief.

    Bijlagen:
    BABYSITTERS1.wmv (3.1 MB)   

    29-08-2010, 15:34 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25-08-2010, 19:41 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 17/05-23/05 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda


    Laatste commentaren
  • foto's (Etienne)
        op Polonaise 2010
  • Foto's (Etienne)
        op Verrassings Reis.
  • Doornik (Beatrice)
        op Nog meer foto's van uitstap.
  • vlierbloesem (Martine)
        op Aperitief.
  • Distel (Ursula)
        op Welkom.

  • Startpagina !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs