400gr Tagliatelli - 24 gepelde en gekuiste scampi's - 1 fijngesnipperde -4 stengels groene selder - 4 kleine jonge courgettes - 2 fijngesnipperde teentjes look -sap van 1 citroen - 100gr kerstomaatjes - 1 chilipepertje - 1 bosje verse munt -1,5 dl witte wijn - 1stick Parmezaanse kaas - boter olijfolie. 1: Snij met behulpvan een dunschiller de Parmezaan in schilfers. Halveer de kerstomaatjes. Verwijder de zaadjes uit de chili en snij in flinterdunne ringetjes. 2: Snij de selderstengels in kleine blokjes . Rasp de courgettes grof. Hou enkele muntblaadjes opzij en hak de rest fijn. 3:Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water, laat uitlekken en hou warm. 4: Verwarm een scheut olie in een ruime pan en stoof hierin de ui, look , selder en chili tot de ui zacht is. 5: Voeg het citroensap en de kerstomaatjes toe en laat verder stoven. Roer er de geraspte courgette en de gehakte munt door. Overgiet met de wijn en breng aan de kook . Haal van het vuur en hou warm. 6:Bak intussen de gepelde scampi's in de boter en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. 7: Schep de pasta door de groenten. Breng op smaak met peper en zout en schep er de scampi's door.Verdeel over de borden en werk af met muntblaadjesen de Parmezaan schilfers. SMAKELIJK.