Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum
Categorieën
WELKOM OP DE BLOG VAN URSULA.
01-11-2010
Franse Kippenstoofpot. Een Topper.
Ingrediƫnten. 65 gr bloem - 1/2thl zwarte vers gemalen peper - 1 1/2kg kip zonder vel - 2 eetlepels olijfolie - 1 middel grote ui in plakken - 450 gr champignons in plakjes - 2 teentjes knoflook geperst - 4 eetlepels verse tijm of 1 eetl gedroogde - 4 eetl verse dragon of 1 eetl gedroogde - 4 eetl verse peterselie fijngehakt - 1thl zout - 1/4 liter kippenbouillon - 1/4 liter droge witte wijn - 4 eetl water - 300 gr dopererwtjes( diepvries).
Bereiden Oven voor verwarmen op 210 c. Schut 50 gr bloem, peper en de kip in een plastic zak goed door elkaar, zodat de stukken kip mooi bedekt zijn. Verhit in een anti-kleefpan wat olie en bak de stukken kip rondom bruin aan. Doe ze in een ingevette ovenschaal. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de ui, voeg champignons, knoflook, tijm, dragon, peterselie, zout, bouillon en de wijn toe en meng alles door elkaar, giet dit mengsel over de kip, dek de kip af en bak in ca 45 min gaar. Lekker met stokbrood of patatjes. En smullen maar.