Was de snijbiet en laat de groente goed uitlekken. Snijd ze in repen van een centimeter breed. Meng ui, beschuitkruimels, knoflook, zout, sambal, kruiden en ei door het gehakt en bak het gehakt in boter rul in een grote pan. Als het gehaktmengsel goed doorbakken is schept u het uit de pan in een schaaltje. Gebruik deze pan om de snijbiet in gaar te roerbakken of stoven. Laat de snijbiet beetgaar worden en voeg er het gebakken gehaktmengsel aan toe. Schep dit door de snijbiet. Serveer dit gekruide gerecht bij gebakken aardappels of bij aardappelpuree.
Stroop het groene blad van de stelen en snijd de stelen in 2 - 3 cm lange stukken. Breng het water met de boter en het zout aan de kook, voeg de stukjes snijbietstengel toe en stoof ze, met het deksel op de pan, in drca 10 minuten gaar. Haal de stengels met een schuimspaan uit het kookwater en houd ze warm in de groenteschaal. Leg nu de bladeren in hetzelfde (kokende) water en kook ze 5 - 10 minuten in de gesloten pan. Haal nu ook de bladeren uit de pan en hak ze fijn. Roer het meel glad in de melk en bind hiermee het groentenat. Voeg de gehakte snijbietbladeren toe, kook alles even door en breng op smaak met de kruiden en de olie. Giet deze groene saus midden op de witte stengels en dien alles warm op.
500gr pompoen,1 preiwit, 1banaan,165 ml kokosmelk(blik),2cm verse gember, 8dl kippenbouillon, 2eetlepels olijfolie, 2 koffieleppels kerrie, peper en zout,1dl room,1 mespunt kerrie. Bereiding: Verwarm 2eetl.olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig ( niet laten kleuren). Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffielepels kerrie toe en laat nog 5 min. stoven. Overgiet met de kippenbouillon en kokosmelk, dek af en laat het geheel nog 15 a 20 min.koken op een zacht vuurtje. Mix de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met wat water. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat kerrie.U kan de soep nog een extra smaaktoets bezorgen door er 1/2dl sherry aan toe te voegen. Giet de soep in kommetjes en verdeel over elk kommetje wat halfopgeklopte kerrieroom. SMAKELIJK.
400gr penne -2 pakjes groene aspergepunten -100gr parmezaanschilfers -300gr mascarpone -400gr gerookte zalm -en room . Snij de zalm in reepjes, blancheer de asperges. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water, giet af en laat uitlekken. Smelt de macarpone in een pan met dikke bodem op een laag vuur. Schep er de pasta door en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Voeg indien nodig wat room toe. Schep de asperges en zalm door de pasta. Verdeel over de borden en werk af met de parmezaanschilfers. SMAKELIJK.