Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum
Categorieën
WELKOM OP DE BLOG VAN URSULA.
25-09-2010
Warmoes met gehakt.
Recept.
Snijbiet met kruidig gehakt
1 of 2 bosjes snijbiet
1 grote ui, gesnipperd
2 knoflookteentjes, geperst
2 theel. majoraan
2 eieren
2 beschuitjes, verkruimeld
400 g (vegetarisch) gehakt
1 theel. gehaktkruiden
zout
2 theel. sambal
klontje boter
Was de snijbiet en laat de groente goed uitlekken. Snijd ze in repen van een centimeter breed. Meng ui, beschuitkruimels, knoflook, zout, sambal, kruiden en ei door het gehakt en bak het gehakt in boter rul in een grote pan. Als het gehaktmengsel goed doorbakken is schept u het uit de pan in een schaaltje. Gebruik deze pan om de snijbiet in gaar te roerbakken of stoven. Laat de snijbiet beetgaar worden en voeg er het gebakken gehaktmengsel aan toe. Schep dit door de snijbiet. Serveer dit gekruide gerecht bij gebakken aardappels of bij aardappelpuree.
Stroop het groene blad van de stelen en snijd de stelen in 2 - 3 cm lange stukken. Breng het water met de boter en het zout aan de kook, voeg de stukjes snijbietstengel toe en stoof ze, met het deksel op de pan, in drca 10 minuten gaar. Haal de stengels met een schuimspaan uit het kookwater en houd ze warm in de groenteschaal. Leg nu de bladeren in hetzelfde (kokende) water en kook ze 5 - 10 minuten in de gesloten pan. Haal nu ook de bladeren uit de pan en hak ze fijn. Roer het meel glad in de melk en bind hiermee het groentenat. Voeg de gehakte snijbietbladeren toe, kook alles even door en breng op smaak met de kruiden en de olie. Giet deze groene saus midden op de witte stengels en dien alles warm op.