500gr pompoen,1 preiwit, 1banaan,165 ml kokosmelk(blik),2cm verse gember, 8dl kippenbouillon, 2eetlepels olijfolie, 2 koffieleppels kerrie, peper en zout,1dl room,1 mespunt kerrie. Bereiding: Verwarm 2eetl.olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig ( niet laten kleuren). Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffielepels kerrie toe en laat nog 5 min. stoven. Overgiet met de kippenbouillon en kokosmelk, dek af en laat het geheel nog 15 a 20 min.koken op een zacht vuurtje. Mix de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met wat water. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat kerrie.U kan de soep nog een extra smaaktoets bezorgen door er 1/2dl sherry aan toe te voegen. Giet de soep in kommetjes en verdeel over elk kommetje wat halfopgeklopte kerrieroom. SMAKELIJK.
400gr penne -2 pakjes groene aspergepunten -100gr parmezaanschilfers -300gr mascarpone -400gr gerookte zalm -en room . Snij de zalm in reepjes, blancheer de asperges. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water, giet af en laat uitlekken. Smelt de macarpone in een pan met dikke bodem op een laag vuur. Schep er de pasta door en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Voeg indien nodig wat room toe. Schep de asperges en zalm door de pasta. Verdeel over de borden en werk af met de parmezaanschilfers. SMAKELIJK.
400gr Tagliatelli - 24 gepelde en gekuiste scampi's - 1 fijngesnipperde -4 stengels groene selder - 4 kleine jonge courgettes - 2 fijngesnipperde teentjes look -sap van 1 citroen - 100gr kerstomaatjes - 1 chilipepertje - 1 bosje verse munt -1,5 dl witte wijn - 1stick Parmezaanse kaas - boter olijfolie. 1: Snij met behulpvan een dunschiller de Parmezaan in schilfers. Halveer de kerstomaatjes. Verwijder de zaadjes uit de chili en snij in flinterdunne ringetjes. 2: Snij de selderstengels in kleine blokjes . Rasp de courgettes grof. Hou enkele muntblaadjes opzij en hak de rest fijn. 3:Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water, laat uitlekken en hou warm. 4: Verwarm een scheut olie in een ruime pan en stoof hierin de ui, look , selder en chili tot de ui zacht is. 5: Voeg het citroensap en de kerstomaatjes toe en laat verder stoven. Roer er de geraspte courgette en de gehakte munt door. Overgiet met de wijn en breng aan de kook . Haal van het vuur en hou warm. 6:Bak intussen de gepelde scampi's in de boter en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. 7: Schep de pasta door de groenten. Breng op smaak met peper en zout en schep er de scampi's door.Verdeel over de borden en werk af met muntblaadjesen de Parmezaan schilfers. SMAKELIJK.
Smelt boter in een diepe pan en doe de fijngesnipperde ui, knoflook en appel in. Laat zachtjes garen en voeg er daarna een eetlepel tomatenpuree, een bouillonblokje en een eetlepel honing bij. Laat nog even verder sudderen en doe er de scampi bij en een klein beetje water. Laat heel zachtjes verder stoven tot de scampi gaar zijn (niet meer glazig). Zet het vuur wat hoger en doe er de cocosmelk bij. Als de cocosmelk aandikt is het gerecht klaar.
Suggestie: opdienen met aardappelpuree of met gekookte pandanrijst.