
. Winkelen: 1 kg ongekookte gepelde scampi (het darmkanaal gezuiverd)
Cocosmelk of room (400 gr)
1 fijngehakte ui
4 tot 5 teentjes gehakte knoflook
1 fijngehakte appel
1 eetlepel taotjo sambal (1 koffielepel) of sambal oelek (1 mespuntje)
1 eetlepel honing
Tomatenpuree
bouillonblokje
Boter
Smelt boter in een diepe pan en doe de fijngesnipperde ui, knoflook en appel in. Laat zachtjes garen en voeg er daarna een eetlepel tomatenpuree, een bouillonblokje en een eetlepel honing bij. Laat nog even verder sudderen en doe er de scampi bij en een klein beetje water. Laat heel zachtjes verder stoven tot de scampi gaar zijn (niet meer glazig). Zet het vuur wat hoger en doe er de cocosmelk bij. Als de cocosmelk aandikt is het gerecht klaar.
Suggestie: opdienen met aardappelpuree of met gekookte pandanrijst.
25-07-2010, 19:28 geschreven door Hefter Ursula. 
|