Pompoensoep met kokosmelk. 500gr pompoen,1 preiwit, 1banaan,165 ml kokosmelk(blik),2cm verse gember, 8dl kippenbouillon, 2eetlepels olijfolie, 2 koffieleppels kerrie, peper en zout,1dl room,1 mespunt kerrie. Bereiding: Verwarm 2eetl.olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig ( niet laten kleuren). Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffielepels kerrie toe en laat nog 5 min. stoven. Overgiet met de kippenbouillon en kokosmelk, dek af en laat het geheel nog 15 a 20 min.koken op een zacht vuurtje. Mix de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met wat water. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat kerrie.U kan de soep nog een extra smaaktoets bezorgen door er 1/2dl sherry aan toe te voegen. Giet de soep in kommetjes en verdeel over elk kommetje wat halfopgeklopte kerrieroom. SMAKELIJK.
05-09-2010, 18:25 geschreven door Hefter Ursula. 
|