Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum
Categorieën
WELKOM OP DE BLOG VAN URSULA.
05-06-2010
Roest vlekken.
1 Roest op bonte was: karnemelk nawassen. 2 Roest op textiel : Warm citroensap+zout :nawassen met hoofdwas-middel. 3 Roest op zijde : citroensap : uitspoelen.
Tip tegen fruitvliegjes. Gooi uw kurken niet meer weg: u kunt ze op veel manieren gebruikenin de keuken. Een in tweeën gesneden kurkin uw fruitschaal verjaagt fruitvliegjes en zorgt dat het fruit langer bewaard kan blijven. Doe ze in het water waarin uinktvis of witte bonen kookt,ze maken de inktvis malseren voorkomen dat de boontjes openbarsten.
Geroosterde knoflookaardappeltjes. 500 gr nieuwe aardappeltjes-4 tenen knoflook,ongepeld-1 el witte wijnazij1kl dijon-mosterd-1à 2 el peterselie, fijngehakt-olijfolie-versgemalen peper-grof zeezout .Bereiding. 1 : Verwarm de oven voor op 200 graden. 2 : Spoel en droog de aardappeltjes.Halveer ze.Doe de aardappeltjes en de knoflook in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en roer er 1 à2 el olijfolie door, zodat de aardappeltjes en de look rondom goed bedekt zijn met een laagje olie.Zet ze 25 à 30 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat 10 minuten afkoelen. 3: Haal de teentjes look uit de ovenschaal en duw ze uit hun jasje. Doe de lookpulp in een ruime schaal en roer er 1 el olijfolie,zout ,een snuif peper, de wijnazijn en de mosterd door.Klop tot een dressing en roer er de fijngehakte peterselie door. 4 : Doe de geroosterde aardappeltjes bij de dressing en schep goed om, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld wordt over de aardappeltjes Serveer meteen. Lekker bij lamsbout uit de oven en boontjes.