Kluisdistel
Inhoud blog
  • Elio
  • Muurschilderingen.
  • Frog
  • Beste Wensen.
  • Vogels voeren.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Categorieën

    WELKOM OP DE BLOG VAN URSULA.
    29-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muurschilderingen.
    Muurschilderingen in Brussel.

    Bijlagen:
    Muurschilderingen in Brussel.pps (4.1 MB)   

    29-01-2011, 15:32 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    14-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frog
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    Doe dit maar eens na .
     
    Ik ben al volop aan het oefenen
     
     
     
    Deze kikkervent heeft talent:
     

    14-01-2011, 18:36 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste Wensen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Fijne Feesten.

    23-12-2010, 07:39 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels voeren.
    De klas van mijn kleindochter voert onze gevleugelde vrienden op school, onder leiding van meester Robin.













    22-12-2010, 08:30 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winters recept

    Ingrediënten:

    • 8 aardappelen
    • 8 eetlepels spekblokjes
    • 2 teentjes look
    • Tijm
    • Laurier
    • 2 uien
    • Klontje boter
    • 2 Tartiflette kazen of Reblochon
    • Witte wijn
    • PH peper
    •  
    • PH lookkruiden of PH Italian mix
    •  

    Bereidingswijze: 

    Schil de aardappelen en was ze.
    Snijd de aardappelen in schijfjes van 2 mm dik.
    Versnijd de uien en hak de look.
    Meng de aardappelschijfjes met de look, ui en spekblokjes in een kom.
    Smelt de boter in een pan, gooi de mengeling in de anti-kleefpan en stoof dit gedurende 3 à 4 minuten.
    Kruid en overgiet met wijn tot het bijna onder staat.
    Dek af met aluminiumfolie maar zorg ervoor dat de rand vrij blijft zodat de stoom kan ontsnappen.
    Kook het geheel op en plaats gedurende 20-25 minuten in een oven van 170 graden.
    Snij de kaas in 2 grote schijven en leg die met de korst naar beneden op de aardappelen, die plat in 2 gesneden is en zet nog eens 10 minuten in de oven onder de grill.
    Overstrooi met lookkruiden of pikante kruiden en serveer.

    Snij de aardappelen niet te dik.

     

     

    13-12-2010, 15:25 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werther de champetre
    http://www.youtube.com/watch?v=u5uU8tdTTzs

    12-12-2010, 17:06 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel mooi.

     Zet de KLANK AAN

     

     

     Wanneer de video begint click JE rechts Onder op Het vierkantje OM EEn

    Volledig Scherm te krijgen

     

     

    Nestel U konfortabel in Uw Zetel en geniet ...........

    09-12-2010, 19:12 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtig.
             http://www.visitnorway.com/360/geiranger/

     

    02-12-2010, 18:39 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polonaise 2010

    Dolle Ambiance.



















    15-11-2010, 16:45 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polonaise Festival 2010
    Dikke ambiance.

















    15-11-2010, 08:38 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassings Reis.
    Filmmuseum Roeselaere.

















    08-11-2010, 11:38 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassings Reis.
    Vliegveld Wevelgem.









    08-11-2010, 11:31 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse Kippenstoofpot. Een Topper.

    Ingrediënten.   65 gr bloem - 1/2thl zwarte vers gemalen peper - 1 1/2kg kip zonder vel - 2 eetlepels olijfolie -
    1 middel grote ui in plakken - 450 gr champignons in plakjes - 2 teentjes knoflook geperst - 4 eetlepels verse tijm
    of 1 eetl gedroogde - 4 eetl verse dragon of 1 eetl gedroogde - 4 eetl verse peterselie fijngehakt - 1thl zout - 1/4 liter kippenbouillon - 1/4 liter droge witte wijn - 4 eetl water - 300 gr dopererwtjes( diepvries).

    Bereiden
    Oven voor verwarmen op 210 c.
    Schut 50 gr bloem, peper en de kip in een plastic zak goed door elkaar, zodat de stukken kip mooi bedekt zijn.
    Verhit in een anti-kleefpan wat olie en bak de stukken kip rondom bruin aan.
    Doe ze in een ingevette ovenschaal. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de ui, voeg champignons, knoflook, tijm, dragon, peterselie, zout, bouillon en de wijn toe en meng alles door elkaar, giet dit mengsel over
    de kip, dek de kip af en bak in ca 45 min gaar.
    Lekker met stokbrood of patatjes. En smullen maar.

    01-11-2010, 09:03 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met Kroost

    27-10-2010, 14:35 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotoshop
    Hard gewerkt













    27-10-2010, 14:32 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guido Depraetere.
    Zaalshow.

    Bijlagen:
    Zaalshow Guido De praetere- Baziel.wmv (5.9 MB)   

    13-10-2010, 14:17 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade.
    Heerlijk.

    Bijlagen:
    Chocolat_artistique.pps (3 MB)   

    13-10-2010, 14:12 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moorddiner.
     

    11-10-2010, 17:42 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warmoes met gehakt.
    Recept.

    Snijbiet met kruidig gehakt

     

     

     

     

    • 1 of 2 bosjes snijbiet

    • 1 grote ui, gesnipperd

    • 2 knoflookteentjes, geperst

    • 2 theel. majoraan

    • 2 eieren

    • 2 beschuitjes, verkruimeld

     

    • 400 g (vegetarisch) gehakt

    • 1 theel. gehaktkruiden

    • zout

    • 2 theel. sambal

    • klontje boter

     

     

     

     

    Was de snijbiet en laat de groente goed uitlekken.
    Snijd ze in repen van een centimeter breed.
    Meng ui, beschuitkruimels, knoflook, zout, sambal, kruiden en ei door het gehakt en bak het gehakt in boter rul in een grote pan.
    Als het gehaktmengsel goed doorbakken is schept u het uit de pan in een schaaltje.
    Gebruik deze pan om de snijbiet in gaar te roerbakken of stoven.
    Laat de snijbiet beetgaar worden en voeg er het gebakken gehaktmengsel aan toe.
    Schep dit door de snijbiet.
    Serveer dit gekruide gerecht bij gebakken aardappels of bij aardappelpuree.

    25-09-2010, 15:42 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeten groente warmoes.
    Recepten:

    Snijbietstengels met groene saus

     

     

     

     

    • circa 600 g snijbiet

    • 1 dl water

    • 10 g boter

    • ½ theel. zout

    • 1 eetl. maïzena

     

    • 4 eetl. melk

    • 1 mespunt nootmuskaat

    • 1 theel. majoraan

    • 1 eetl. olie

     

     

     

     

    Stroop het groene blad van de stelen en snijd de stelen in 2 - 3 cm lange stukken.
    Breng het water met de boter en het zout aan de kook, voeg de stukjes snijbietstengel toe en stoof ze, met het deksel op de pan, in drca 10 minuten gaar.
    Haal de stengels met een schuimspaan uit het kookwater en houd ze warm in de groenteschaal.
    Leg nu de bladeren in hetzelfde (kokende) water en kook ze 5 - 10 minuten in de gesloten pan.
    Haal nu ook de bladeren uit de pan en hak ze fijn.
    Roer het meel glad in de melk en bind hiermee het groentenat.
    Voeg de gehakte snijbietbladeren toe, kook alles even door en breng op smaak met de kruiden en de olie.
    Giet deze groene saus midden op de witte stengels en dien alles warm op.


    25-09-2010, 15:38 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 17/05-23/05 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda


    Laatste commentaren
  • foto's (Etienne)
        op Polonaise 2010
  • Foto's (Etienne)
        op Verrassings Reis.
  • Doornik (Beatrice)
        op Nog meer foto's van uitstap.
  • vlierbloesem (Martine)
        op Aperitief.
  • Distel (Ursula)
        op Welkom.

  • Startpagina !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs