Kluisdistel
Inhoud blog
  • Elio
  • Muurschilderingen.
  • Frog
  • Beste Wensen.
  • Vogels voeren.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Categorieën

    WELKOM OP DE BLOG VAN URSULA.
    31-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO'S CONCERT










    31-08-2010, 19:38 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babysitters.
    Heel lief.

    Bijlagen:
    BABYSITTERS1.wmv (3.1 MB)   

    29-08-2010, 15:34 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25-08-2010, 19:41 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met groene asperges & gerookte zalm.
    400gr penne -2 pakjes groene aspergepunten -100gr parmezaanschilfers -300gr mascarpone -400gr gerookte zalm -en room .
    Snij de zalm in reepjes, blancheer de asperges. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water, giet af en laat uitlekken.
    Smelt de macarpone in een pan met dikke bodem op een laag vuur. Schep er de pasta door en breng op smaak met versgemalen
    zwarte peper en zeezout. Voeg indien nodig wat room toe.
    Schep de asperges en zalm door de pasta. Verdeel over de borden en werk af met de parmezaanschilfers. SMAKELIJK.



     

    25-08-2010, 19:05 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Messeeuw.
    Messeew

    Bijlagen:
    musseeuw.wmv (5.7 MB)   

    24-08-2010, 15:04 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grand Crus.
    Grand  Crus de Bourgogne.

    Bijlagen:
    crus de Bourgogne.pps (4 MB)   

    15-08-2010, 10:22 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen foto

    07-08-2010, 16:41 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerpasta met scampi & courgette.
    400gr Tagliatelli  - 24 gepelde en gekuiste scampi's - 1 fijngesnipperde -4 stengels groene selder - 4 kleine jonge courgettes - 2 fijngesnipperde
    teentjes look -sap van 1 citroen - 100gr kerstomaatjes - 1 chilipepertje - 1 bosje verse munt -1,5 dl witte wijn - 1stick Parmezaanse kaas - boter
     olijfolie.
    1: Snij met behulpvan een dunschiller de Parmezaan in schilfers. Halveer de kerstomaatjes. Verwijder de zaadjes uit de chili en snij in flinterdunne
     ringetjes.
    2: Snij de selderstengels in kleine blokjes . Rasp de courgettes grof. Hou enkele muntblaadjes opzij en hak de rest fijn.
    3:Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water, laat uitlekken en hou warm.
    4: Verwarm een scheut olie in een ruime pan en stoof hierin de ui, look , selder en chili tot de ui zacht is.
    5: Voeg het citroensap en de kerstomaatjes toe en laat verder stoven. Roer er de geraspte courgette en de gehakte munt door.
    Overgiet met de wijn en breng aan de kook . Haal van het vuur en hou warm.
    6:Bak intussen de gepelde scampi's in de boter en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
    7: Schep de pasta door de groenten. Breng op smaak met peper en zout en schep er de scampi's door.Verdeel over de borden en werk af met
    muntblaadjesen de Parmezaan schilfers.  SMAKELIJK.

    07-08-2010, 16:36 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    01-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concert
    Concerts
     

    01-08-2010, 16:09 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips.
    Tips

    Barbecuerooster Schoonmaken Tips.

    -------------------------------------------------

    Tip 1: Na het grillen wikkel je de rooster in een krant. Maak de krant nat en de

    volgende dag kun je de rooster met gewoon keukenpapier schoonmaken.

    Tip 2: Het barbecuerooster schoonmaken gaat erg gemakkelijk met een prop

    aluminiumfolie. Licht wrijven en het vuil verdwijnt als sneeuw voor de zon.

    Tip 3: Een barbecuerooster kun je ook gemakkelijk schoonmaken door het in een

    vuilniszak te stoppen. Leg de zak plat op de grond, doe er wat biotex of soda in en

    giet er heet water bij. Bind de zak dicht en laat alles ee nacht rusten.

    De volgende dag wrijf je het rooster moeiteloos schoon met een borstel.

    Tip 4: Als je het rooster na het barbecuen in het gras legt, dan kun je het vuil er de

    volgende dag gewoon met een keukenpapier afhalen.

    ----------------------------------------


    .

    Bijlagen:
    Barbecuerooster.odt (12.8 KB)   

    01-08-2010, 10:52 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's van de chef
     

                       

                           .
    Winkelen:       1 kg ongekookte gepelde scampi (het darmkanaal gezuiverd)

                             Cocosmelk of room (400 gr)

                             1 fijngehakte ui

                             4 tot 5 teentjes gehakte knoflook

                             1 fijngehakte appel

                             1 eetlepel taotjo sambal (1 koffielepel) of sambal oelek (1 mespuntje)

                             1 eetlepel honing

                            Tomatenpuree

                             bouillonblokje

                             Boter


    Smelt boter in een diepe pan en doe de fijngesnipperde ui, knoflook en appel in. Laat zachtjes garen en voeg er daarna een eetlepel tomatenpuree, een bouillonblokje en een eetlepel honing bij. Laat nog even verder sudderen en doe er de scampi bij en een klein beetje water. Laat heel zachtjes verder stoven tot de scampi gaar zijn (niet meer glazig). Zet het vuur wat hoger en doe er de cocosmelk bij. Als de cocosmelk aandikt is het gerecht klaar.


    Suggestie: opdienen met aardappelpuree of met gekookte pandanrijst.

    25-07-2010, 19:28 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teringmug. Door Jos vd Schot.
    Teringmug, teringmug,
    wat ben jij verdomde vlug,
    ik hoor je zoemen rond mijn oor,
    ik geef een klap toch kom jij terug.

    Teringmug, teringmug,
     jij maakte bulten op mijn rug,
    maar nu lig jij met je ogen dicht,
    want deze keer was ik te vlug.

    Teringmug, teringmug,
    nu is jou familie terug,
    ik voel ze steken overal,
    ik lig te krabben op mijn rug,

    Teringmug, teringmug,
    je familie is me veel te vlug,
    het kost me nu mijn nachtrust weer,
    al maak ik ze dood, ze komen terug.

    18-07-2010, 17:01 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans Bauer
    http://www.youtube.com/watch?v=LVC4wcpY6aw

    17-07-2010, 19:03 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers Hotond.
    Foto's





    08-07-2010, 16:51 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitvliegjes.
    De tip over fruitvliegen verjagen met kurken: is waardeloos ze blijven rustig rond fladderen.

    08-07-2010, 16:37 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Schorisse.














    28-06-2010, 20:35 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's wandeling Schorisse.


















    28-06-2010, 19:49 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Ch'Ti .
    Le Ch'Ti . waarover sprake was in Doornik. Foto's uit Bergues waar de film "Les Ch'Ti" gedraaid is.









    28-06-2010, 08:37 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    24-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-06-2010, 15:37 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienlolly's.
    Ingredienten: 250 gr aardbeien - 125 gr volle yoghurt - 1tl honing.
    1: Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes.Pureer ze.
    2: vermeng de yoghurt met de honing. Roer er de aardbeipuree door.
    3: Verdeel het mengsel over vormpjes en zet er een ijslollystokje in.
    Zet 6 tot 8 uur in de diepvriezer.
    Lekker en gezond voor de kleintjes.

    24-06-2010, 15:36 geschreven door Hefter Ursula.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 17/05-23/05 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda


    Laatste commentaren
  • foto's (Etienne)
        op Polonaise 2010
  • Foto's (Etienne)
        op Verrassings Reis.
  • Doornik (Beatrice)
        op Nog meer foto's van uitstap.
  • vlierbloesem (Martine)
        op Aperitief.
  • Distel (Ursula)
        op Welkom.

  • Startpagina !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs