Inhoud blog
  • Nieuwe website
  • Op zoek naar spinnen
  • Dank u! Dank u! Dank u!
  • U bent fantastisch!
  • Handjes en voetjes
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Kinderpraat
    Nieuwtjes uit het kinderdagverblijf
    30-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de Noordpool
    De kinderen die genieten van vakantieopvang zijn al een tijdje bezig met hun reis rond de wereld. Bij Els mochten ze vandaag naar de Noordpool. De uitgestrekte ijs- en sneeuwvlaktes konden ze natuurlijk niet letterlijk verkennen, maar ze kregen toch wat hulpmiddelen om het één en ander onder een mooi sneeuwlaagje te steken. Met scheerschuim mochten ze experimenteren. Sommigen creëerden een mooie sneeuwtafel, anderen toverden zichzelf om in de verschrikkelijke sneeuwman. Plezier gegarandeerd met deze activiteit want 'voor het eerst is de sneeuw niet koud'.  Zo zie je maar dat je in Vlaanderen werkelijk alle weersomstandigheden kan meemaken op één dag! Regen deze morgen, deze middag af en toe zon, veel wind en in de klas bij Els sneeuw! Het thema 'reis rond de wereld' wekte heel wat inspiratie op bij de begeleidsters. Zelfs onze nieuwe begeleidster van de buitenschoolse opvang kon er direct mee aan de slag. Ze heet May en liep deze middag al geschminckt rond. Duidelijk iemand die zich weet in te leven in de leefwereld van de kinderen!
















    30-08-2010 om 15:47 geschreven door Tim  


    26-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrika!
    De Sloebers, één van onze groepen in de vakantieopvang voor schoolgaande kinderen,  reisden vandaag naar het verre Afrika. Ze konden zich volledig in leven want ze mochten echte Afrikaanse maskers maken. De kinderen waren heel enthousiast. Ze konden zich uitleven op een creatieve manier (maar zich ook stiekem een beetje vuil maken aan de klei). Begeleidster Els liet ze ook een Afrikaans dorp maken in de klei én de kinderen mochten ook kleurrijke maskers en schilden creëren. Hiervoor mochten ze aan de slag met verf en penseel. Eens kijken welke kleurtjes we moeten samen mengen om groen of oranje te bekomen... Het was een toffe dag ondanks de regen. Met affiches en foto's werden de kinderen geïnformeerd over Afrika. De verschillen met het China van gisteren waren natuurlijk enorm! Gisteren liep iedereen nog geel rond, nu gemaskerd! Benieuwd naar welk land of continent we morgen op reis gaan? Vraag het zeker aan één van de begeleidsters! Zij bezorgen je alvast het reisplan voor morgen!














    26-08-2010 om 16:46 geschreven door Tim  


    25-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijkaart babydays
    Wie graag op zaterdag 18 of zondag 19 september GRATIS naar de Baby Beurs wil in Flanders expo, moet snel een mail met zijn adresgegevens sturen. De eerste mailer krijgt immers een bon geldig voor 2 personen om gratis binnen te gaan. Succes!

    25-08-2010 om 00:00 geschreven door Tim  


    24-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervangster voor Vanessa
    Vanessa is een tijdje afwezig. En dat werd direct gevoeld bij 2 groepen. Daarom hebben we heel snel een vervangster gevonden. Ze heet Celestien. Celestien heeft nog stage gevolgd in het kinderdagverblijf en heeft dus het voordeel dat ze het kinderdagverblijf en de buitenschoolse toch al een beetje kent. Vanaf nu kan je haar dus zo wel bij de Knuffeltjes als bij de buitenschoolse opvang aan het werk zien.





    24-08-2010 om 16:41 geschreven door Tim  


    23-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaar geweken
    Volgens de radio is het gevaar geweken voor de omwonenden. Deuren en ramen mogen dus opnieuw geopend worden. Kinderen mogen dus opnieuw buiten spelen. We hopen dat de schade beperkt gebleven is en leven alvast mee met eventuele gewonden/slachtoffers en hun familie.

    23-08-2010 om 16:00 geschreven door Tim  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niets te zien maar maatregels blijven van kracht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We blijven luisteren naar het radionieuws en volgen alle nieuwsberichten en adviezen goed op. Er hangt geen zichtbare rookwolk maar toch blijven we alles strikt volgen. De kinderen zijn dus veilig en ouders hoeven niet speciaal sneller om hun kinderen te komen.

    23-08-2010 om 14:22 geschreven door Tim  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omnichem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij zijn op de hoogte gebracht van de brand in Omnichem. We hebben ramen en deuren gesloten. Als ouder hoeven jullie niets speciaal te doen. De opvang van de kinderen is zoals normaal verzekerd. Er wordt aangeraden om airco in de auto af te zetten.

    23-08-2010 om 13:40 geschreven door Tim  


    20-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstap
    Jullie hadden nog foto's te goed van de uitstap van onze buitenschoolse opvang naar de kinderboerderij in Pulle...


















    20-08-2010 om 14:46 geschreven door Tim  


    19-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rondleiding
    Gisteren was er opnieuw een koppeltje op bezoek voor een eerste kennismaking met het kinderdagverblijf. Hiervoor trekken we altijd heel wat tijd uit. We vinden het belangrijk dat ouders zich goed voelen in de kinderopvang van bij het eerste contact. De juiste kinderopvang kiezen voor je kind is immers een belangrijke keuze. Bij de eerste kennismaking geven we telkens een rondleiding in het hele kinderdagverblijf. De (aanstaande) ouders kunnen zo direct onze werking leren kennen. We maken hierbij ook veel gebruik van foto's. Zo zie je hieronder bijvoorbeeld de dagindeling en de voorstelling van onze staf. We vragen ook aan de kinderbegeleidsters om zich voor te stellen met een foto aan de ouders. Elkaar leren kennen en vertrouwen leren hebben is immers enorm belangrijk. 



    19-08-2010 om 12:01 geschreven door Tim  


    16-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regenweer
    Het regenweer van vandaag inspireerde niet echt tot fantastische foto's... Toch konden de kinderen nuttig bezig zijn. We hopen echter met zijn allen dat de vakantie ons nog enkele dagen laat genieten van mooi weer!

    16-08-2010 om 15:34 geschreven door Tim  


    12-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website
    Vandaag werd verder gebouwd aan een website waarop alle begeleidsters nieuws zullen kunnen plaatsen over hun eigen leefgroep. Op die manier zullen de ouders nog beter hun eigen kind kunnen volgen via deze website. Suggesties? Mail ze gerust door naar kdvstjozef@skynet.be

    12-08-2010 om 17:55 geschreven door Tim  


    11-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstap
    Vandaag zijn de kinderen van de buitenschoolse op uitstap naar 't Groenhof in Pulle. Morgen hopen we hierover een verslagje te kunnen brengen.

    11-08-2010 om 15:22 geschreven door Tim  


    10-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkleedfeestje
    Ook de allerkleinsten kunnen al genieten van een verkleedfeestje. Dat zagen we vandaag bij de Knuffeltjes. Ze kregen een leuke hoed of sjaal en voelden zich direct iemand anders...















    10-08-2010 om 17:22 geschreven door Tim  


    09-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw open

    Vandaag kwamen er al heel wat ouders met hun kinderen opnieuw langs. Voor de allerkleinsten is de komst naar het kinderdagverblijf opnieuw echt wennen. Voor de kinderen van de buitenschoolse was het een blij weerzien. Zij konden vandaag al genieten van een klein uitstapje: ze gingen naar de speeltuin van de Warande.

    09-08-2010 om 13:54 geschreven door Tim  


    16-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote kuis brengt goed nieuws...
    Terwijl heel wat personeelsleden het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang grondig gepoetst hebben, kregen we ook heel goed nieuws! We hebben onze bouwvergunning ontvangen!

    Nu kan iedereen genieten van een welverdiende vakantie! We zijn er terug op 9 augustus! Allemaal bedankt voor de vakantie- en trouwwensen!

    16-07-2010 om 15:59 geschreven door Tim  


    15-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De carwash
    Nog enkele grappige beelden van vorige week: de kinderen speelden carwash!







    15-07-2010 om 00:00 geschreven door Tim  


    12-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tevredenheidsmetingen

    In het kinderdagverblijf proberen we op verschillende manieren de tevredenheid van kinderen en ouders te meten.

     

    Om de tevredenheid bij de babygroepen te meten doen we een tevredenheidsgesprekje. Volgende elementen kwamen hierbij aan bod:

    • De opvang voldoet voor de meeste mensen heel goed aan de verwachtingen (bijna 75%!) voor de anderen goed.
    • De evolutie van de zelfredzaamheid van het kind verloopt goed tot heel goed.
    • De info bij het brengen wordt door de meerderheid goed tot heel goed gescoord. Hier hadden we een klein percentage die neutraal scoorde.
    • De meerderheid vindt dat er voldoende spelaanbod en spelimpulsen gegeven worden. 8% scoort hier neutraal op.
    • 85% vindt de individuele aandacht goed tot heel goed. 15% scoort hier neutraal. We proberen dit punt te verbeteren. In de nieuwbouw voorzien we in ieder geval kleinere groepen waardoor de individuele aandacht verhoogd zal worden.
    • Iedereen denkt dat zijn kind zich goed tot heel goed voelt in de kinderopvang.
    • Iedereen kan ook goed tot heel goed praten over bezorgdheden en bekommernissen over het welzijn van het kind.
    • Ook de informatiedoorstroming van de directie wordt door iedereen als goed tot heel goed ervaren.

     

    Om de tevredenheid bij de peutergroepen te meten maken we gebruik van een korte schriftelijke vragenlijst. Deze geven we mee na twee maanden peutertuin zodat er nog bijstuurmogelijkheden zijn.

    • Uit de resultaten bleek dat iedereen een goed tot heel goed onthaal kreeg in de nieuwe groep.
    • De opvang voldoet aan de verwachtingen.
    • De info bij het brengen en halen is goed tot heel goed.
    • Iedereen is (heel) tevreden over het aanbod en de spelimpulsen voor de kinderen.
    • De deskundigheid van het personeel wordt hoog ingeschat.
    • De kinderen voelen zich goed tot heel goed in de kinderopvang volgens de ouders.

     

    Deze resultaten betekenen voor de begeleidsters ongetwijfeld een hart onder de riem. Voor de gehele organisatie zijn dit deugddoende resultaten die ons motiveren om met dezelfde niet aflatende inzet verder te investeren in de toekomst van jullie kinderen.

     

    Ik wil langs deze weg iedereen die meehielp om dergelijke resultaten te bereiken van harte bedanken! Uiteraard blijven we open staan voor de suggesties van kinderen, ouders en personeelsleden om op dezelfde goede manier verder te werken!

    12-07-2010 om 15:17 geschreven door Tim  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote kuis
    Let op beste ouders,

    Op vrijdag 16 juli zijn we gesloten omdat we dan grote kuis houden!

    12-07-2010 om 09:38 geschreven door Tim  


    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warm warm warm
    Dus zoeken de kinderen verfrissing!





    09-07-2010 om 16:50 geschreven door Tim  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verven met de voeten
    Deze morgen kregen we een hele populaire activiteit te zien in de vakantieopvang. Iedereen mocht verven met de voeten. Jong en oud vond het fantastisch om de verf aan de voeten te voelen en samen maakten ze er een grote knoeiboel van. Fantastisch toch?


















    09-07-2010 om 16:46 geschreven door Tim  



    Mijn favorieten
  • Kinderdagverblijf Sint-Jozef
  • Word fan van kinderdagverblijf Sint-Jozef op Facebook!
  • Blog index
  • Zorginnovatie
  • Sint-Jozefinstituut
  • De beste Wetteren sites op start.be
  • In de fotogalerij op pagina 5 foto's van onze koffiestop
  • Complead: we werken eraan om een competentiebeleid te integreren

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    broedereverard
    www.bloggen.be/broeder
    Laatste commentaren
  • Flexibele opvang (Marie)
        op Tevredenheidsmetingen
  • Plezier met ballonnen (mama Braeckman)
        op Plezier met ballonnen
  • belangrijker dan goede talenten zoeken (ex-dharma)
        op How to win the war for talent?
  • opvang (suys nathlie)
        op Tevredenheidsmetingen
  • drinken (suys nathalie)
        op Vandaag gelezen
  • Archief per week
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 26/09-02/10 2005
  • 29/11-05/12 -0001

    Categorieën

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    eenvouwdig_mannen_versieren
    www.bloggen.be/eenvouw

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs