Gisteren had ik de eer en het genoegen aanwezig te zijn op de voorstelling van het boek 'De geschikte plek'. Het boek gaat over het werk en leven van Patrick Lefebure, de architect van ons nieuwe kinderdagverblijf. In zijn toespraak bedankte hij zijn team uitvoerig, bedankte hij mensen voor kansen die hij kreeg en benadrukte hij dat hij architectuur beschouwt als het creëren van de geschikte plek voor bewoners en werkende mensen. Ik kreeg te horen van een toehoorder, waarmee ik kennis maakte, dat we ongetwijfeld één van de mooiste kinderdagverblijven gaan creëren als we met Patrick Lefebure gaan samenwerken. Dat geeft vertrouwen, we gaan een mooie toekomst tegemoet! Het overleg met bewoners en mensen die werken in een gebouw - is het nu een psychiatrische instelling, woning, of kinderdagverblijf in Zelzate, Ivoorkust of Wetteren - is een belangrijk punt in elke samenwerking. De sociale bewogenheid van het gehele team blijkt een grote meerwaarde en zal dit ongetwijfeld ook voor ons zijn. De voorstelling van het boek in een gebouw het Hof van Gruuthuuse te Gent (ook werk van Lefebure) was een voltreffer. Hopelijk kunnen we hetzelfde enthousiasme overbrengen naar ons project en kunnen we over enkele jaren klinken op onze opening...
Vandaag werden een aantal foto's genomen voor het professioneel vakblad Kiddo. Normaal gezien zouden er in februari er een aantal van verschijnen. Wanneer de foto's ter beschikking zijn lichten we de ouders van de desbetreffende kinderen in en stellen we de foto ter beschikking en wordt er toelating gevraagd om de foto te publiceren. We proberen het artikel dan ook op de blog te plaatsen zodat iedereen er kan van genieten.
Gisteren kwamen we opnieuw samen met het bouwteam. De nieuwe locatie voor het kinderdagverblijf werd voorgesteld en de visie van architect Lefebure en zijn team op de synergie met de scholen uitgelegd. Het kasteel en de historische achtergrond die eraan verbonden is hebben invloed op de plaats van het kinderdagverblijf. In ieder geval wordt het een toplocatie en de concrete uitwerking ervan wordt een uitdagende denkoefening. Het bouwteam wordt in de toekomst opgesplitst in een team voor enkel het kinderdagverblijf en een team voor klooster + serviceflats. In ieder geval proberen we in de maand januari de subsidiërende instanties en kind en gezin te laten kennis maken met een eerste ruwe schets. Hetzelfde hopen we natuurlijk voor het personeel te doen.
Vorige week kwam de Sint op bezoek, maar bij de Dolfijntjes hadden ze nog iets anders te vieren. Jules was 1 jaar geworden. Jules, het figuurtje bekend van de boekjes, is de levensgrote mascotte van deze peutergroep. Wat de Dolfijntjes doen, doet Jules ook, wat hen overkomt, overkomt Jules ook. De peutertjes herkennen er iemand in die net dezelfde zaken als hen beleeft. En dat mocht na 1 jaar wel eens gevierd worden. Op de foto's zie je de Dolfijntjes vieren met zelfgemaakte taartjes. Ze plaatsten er zelf kaarsjes op en konden ze dan keihard uitblazen. Wat een plezier! En als kers op de taart konden ze dan nog eens de Sinterklaascadeau's bewonderen!
Onlangs deden we een oproep via deze blog om eens wat papiersnippers mee te brengen naar het kinderdagverblijf. Er stond namelijk een activiteit voor de jongste kinderen in het boekje 'Ontvlambare vingers' met papiersnippers. De mama van Noah Librecht van de Nijntjes bracht ons een volledige doos mee en Agnella experimenteerde als eerste bij de Beezekes met de doos en de snippers en het was ronduit fantastisch. Het lichte, kriebelige, rare, zachte, vliegende materiaal was voor hen iets nieuws. In je haar, op de grond, in de lucht, op Agnella,... spelplezier alom! Getuige: enkele sprekende foto's!