Te Vatolakos, ongeveer 20 km van het centrum van Chania liggen de wijnvelden van Theodore Manousakis. Hij teelt en maakt daar de Nostos wijnen dien behoren tot de beste van Griekenland. Hij werkt met Rhone-cepages, Syrah, Mourvedre, Roussanne en Grenache. Hij maakt hiermee "internationale" wijnen, voor ons perfect drinkbaar maar toch met een eigen Kretenzisch karakater. De wijngaarden liggen op de hellingen van de Lefka Ori, op het westen gericht op misschien 10 km van zee. Hierdoor krijgen ze nog voldoende koeling om de alcohol enigzins onder controle te houden. De Nostos wijnen krijgen een uitstekende beoordeling door Parker en zijn binnen Griekenland gekend als behorend tot de top 10 van het land. Dit is te danken aan de gedrevenheid van Kostas Galanis, de wijnmaker en tevens aan het advies van Laurence Pegeau, wijnmaakster van het befaamde domein Pegeau in de Chateuneuf du Pape. Alexandra Manousakis, de jongste dochter van Theodore runt het bedrijf en keerde daarvoor terug van de USA naar de geboortegrond van haar vader. Mometeel worden 5 wijnen gemaakt, 3 monocepages: de Nostos Syrah, Grenache en Roussanne; en twee blends: de Alexandras en paradepaardje Nostos Manousakis. De Manousakis-wijnen zijn de huiswijnen bij alle officieele gelegenheden georganiseerd door de stad Athene, een mooi visitekaartje voor een prachtig product.