http://picasaweb.google.be/GURASSCH

Inhoud blog
  • Kleinste tomaat ter wereld is bijzonder smaakvol
  • Minder maar Beter nr 15 : Gevuld witlof
  • Lekkere details
  • Minder maar Beter nr 16 : Griet met asperges
  • Minder maar Beter nr 14 : Langoustinen op spinazie
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Zoeken met Google


    gurassch
    cucina da guido
    31-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder maar beter nr 5 : St Jakobsvruchten in saffraansoepje met radicchio
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    St Jakobsvruchten in saffraansoepje met radicchio

    Nodig :

    - een drietal Jakobsvruchten per persoon
    - zelf getrokken visfumet
    - enkele bladeren radicchio
    - saffraan
    - light room
    - kersttomaatjes


    Bereiding :

    De visfumet mag gerust nog eens goed inkoken volgens eigen smaak. Saffraan toevoegen. Gesnipperde radicchio laten smelten in de saus.
    Afkruiden.
    Ondertussen kan je de drooggedepte vruchten op de grill leggen; op een hete grille zijn 2 min per zijde voldoende.
    Saffraansoepje in diep bordje scheppen. Jakobsvruchten toevoegen. Afwerken met halve kerststomaatjes en enkele radicchiosnippers; misschien een plukje kervel  of platte peterselie om het rood wat te breken.

    Smakelijk; met de rest van de radicchio kan je 's anderendaags nog een lekkere gemengde salade maken. Je kan ook een gegrillde scampi in een blad steken met een prikker vastmaken en je hebt een hapje.

    Kan perfect in een vermageringsdieet en zo klaar.

    31-01-2010 om 00:00 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder maar Beter nr 4 : Knolselder en kipfilet

    Gevulde kipfilet en knolselder

    Nodig :

    - knolselder
    - kipfilet
    - handvol radicchio
    - teentje look
    - cajunkruiden
    - kalfsfond poeder

    Bereiding :

    - knolselder snijden in dikke frieten
    - groente en kipfilet in stomer laten garen
    - handvol radicchio in scheutje olijfolie met gesnipperde look laten smelten
    - gare kipfilet half opensnijden en opvullen met radicchio
    - kip  nog even afbruinen in tefalpan en goed bestrooien met cajunkruiden
    - kip warm houden
    - beetje saus maken met kalfsfond en water
    - bord dresseren, beetje kleur op knolselder aanbrengen bvb wat gesnipperde bladpeterselie


     
    De gestoomde knolselder heeft  absoluut geen vetstof nodig en is zo natuurlijk heerlijk. De bittere toets van de radicchio in het hart van de kipfilet ( die door te stomen op de groenten absoluut niet droog is ) contrasteert mooi met de rest van de schotel.
    Het sausje van instant kalfsfond bevat slechts 15 Kcal (2 speculoosjes ) maar doet ons vergeten dat dit een echte dieetschotel is.



    Smakelijk



                                                                      

    28-01-2010 om 00:00 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    mijn fotoalbum : http://picasaweb.google.be/GURASSCH
    Foto

    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 28/05-03/06 2012
  • 22/03-28/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 23/11-29/11 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs