Minder maar beter nr 5 : St Jakobsvruchten in saffraansoepje met radicchio
St Jakobsvruchten in saffraansoepje met radicchio
Nodig :
- een drietal Jakobsvruchten per persoon - zelf getrokken visfumet - enkele bladeren radicchio - saffraan - light room - kersttomaatjes
Bereiding :
De visfumet mag gerust nog eens goed inkoken volgens eigen smaak. Saffraan toevoegen. Gesnipperde radicchio laten smelten in de saus. Afkruiden. Ondertussen kan je de drooggedepte vruchten op de grill leggen; op een hete grille zijn 2 min per zijde voldoende. Saffraansoepje in diep bordje scheppen. Jakobsvruchten toevoegen. Afwerken met halve kerststomaatjes en enkele radicchiosnippers; misschien een plukje kervel of platte peterselie om het rood wat te breken.
Smakelijk; met de rest van de radicchio kan je 's anderendaags nog een lekkere gemengde salade maken. Je kan ook een gegrillde scampi in een blad steken met een prikker vastmaken en je hebt een hapje.
- knolselder snijden in dikke frieten - groente en kipfilet in stomer laten garen - handvol radicchio in scheutje olijfolie met gesnipperde look laten smelten - gare kipfilet half opensnijden en opvullen met radicchio - kip nog even afbruinen in tefalpan en goed bestrooien met cajunkruiden - kip warm houden - beetje saus maken met kalfsfond en water - bord dresseren, beetje kleur op knolselder aanbrengen bvb wat gesnipperde bladpeterselie
De gestoomde knolselder heeft absoluut geen vetstof nodig en is zo natuurlijk heerlijk. De bittere toets van de radicchio in het hart van de kipfilet ( die door te stomen op de groenten absoluut niet droog is ) contrasteert mooi met de rest van de schotel. Het sausje van instant kalfsfond bevat slechts 15 Kcal (2 speculoosjes ) maar doet ons vergeten dat dit een echte dieetschotel is.