Minder maar Beter nr 1 : groene asperges met buffelmozzarella
groene asperges met buffelmozzarella
(naar een idee van Sergio Herman )
nodig :
- enkele groene asperges (laat ze niet uit Peru komen !) - bol verse buffelmozzarella - soeplepel geraspte parmezaan - beetje platte peterselie - zestes van citroen en van sinaas - sap van citroen en sinaas - teentje knoflook fijn geraspt - olijfolie
Doen :
- asperges stomen en in ongelijke stukken snijden - platte peterselie heel fijn snijden en mengen met olijfolie,citroen- en sinaassap,knoflook,peper; het resultaat moet een soort dikke pesto zijn - mozza in kleine partjes trekken - bord dresseren met asperges , kaas en kleine hoopjes peterseliepesto - tussenin kleine hoopjes parmezaan - afwerken met spatjes olijfolie
Het resultaat is een zeer eenvoudig voorgerecht, geen werk, zeer smaakvol en perfect binnen een vermageringsdieet.
Minder maar beter nr 2 : hapje van selder, appel en garnalen
hapje van selder, appel en garnalen
Ook als je wil/moet vermageren heb je recht op lekkere hapjes als de anderen aperitieven. Uiteraard is het nog lekkerder met een klein glaasje bubbels on the side.
Wat heb je nodig voor dit hapje ?
- witte selder rauw in stukjes ( stukjes knolselder is nog beter ) - appel in stukjes (niet schillen) - stukjes walnoten - bieslook - vinaigrette van olijfolie, limoensap en honing (opschudden in glazen bokaaltje, blijft enkele dagen lekker maar wel op kamertemp.) - enkele gepelde grijze garnalen
Maak de vinaigrette in een glazen bokaaltje. Dresseer de selder in de lengte op een klein bord (is beter voor dit hapje). Met vinaigrette besprenkelen. Afwerken met appel, walnoot,bieslook en grijze garnalen; nog wat vinaigrette rondsprenkelen.
In een grotere hoeveelheid wordt dit een lekkere salade.