http://picasaweb.google.be/GURASSCH

Inhoud blog
  • Kleinste tomaat ter wereld is bijzonder smaakvol
  • Minder maar Beter nr 15 : Gevuld witlof
  • Lekkere details
  • Minder maar Beter nr 16 : Griet met asperges
  • Minder maar Beter nr 14 : Langoustinen op spinazie
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Zoeken met Google


    gurassch
    cucina da guido
    08-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verbazing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Chico wil zien wat Zoë en Zulma daar uitspoken, zou er daar iets lekkers te vinden zijn ?

    08-03-2009 om 00:00 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat eet ik deze avond ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat eten we deze avond ?

    Bij een glaasje Brut Massart de hapjes van het moment zoals een stukje Ierse zalm, een bruschetta met mijn eigen pikant smeersel van kippeleverpaté en wat ik nog zal vinden in de koele kast

    Het voorgerecht is een soepbord Zeeuwse mosselen bij gebrek aan Bretoense buchots, wel even klassiek
    bereid en met extra veel selder

    Nadien een mariage van tonijn en schelvisfilet (totaal verwaarloosde vis maar o zo lekker); ik maak mijn visjes enkel nog klaar in de oven : neem een platte ovenschotel met een vel bakpapier dat je voor alle veiligheid nog eens invet met olijfolie, de visjes in de schotel, kruiden en inborstelen met geklaarde boter.
    Je kan voor kleur en beetje smaak ook nog wat kleine stukjes groenten naast de vis strooien (wortel, sjalot, look, selder enz.). Een braaf scheutje wijn is niet verboden.Lap in de hete oven (met salamander aan) en op gevoel en zicht laten klaarkomen.
    Misschien nog even beboteren in de finale. Ondertussen zal ik reeds proeven van een mooie strooigele Veneto zijnde een Custoza van Cavalchina, een van mijn recente ontdekkingen. Daar maak ik nog een bericht over.
    Wat nemen we daarbij aan de zijkant ?
    Gestoomde stukjes courgette, schorseneren (koken in melk/water!) , enfin wat er is..

    Na het eten is er tijd voor een beetje kaas, mooie stukken die deze morgen werden meegebracht uit de Savoie door mijn ongelukkig gevallen ski-madam zullen met therapeutisch gevoel de maaltijd afsluiten.
    Bon daar ga ik een mooie Barbera d'Asti bij opentrekken en hij mag uit.

    07-03-2009 om 17:42 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een strogele witte van de Veneto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Custoza van Azienda Agricola CAVALCHINA

    druif ?

    BIANCO DI CUSTOZA

    Denominazione di Origine Controllata

    30% Fernanda (clone of Cortese), 30% Trebbiano, 30% Garganega, 10% Trebbianello(clone of Tocai)

    Viticoltore: Casella, Mandolara, Bacino, Bianchette, Cavalchina e Monte

     

    Prijs minder dan 10 euro en aangekocht bij het wijnhuis La Fattoria in Zevergem.

    07-03-2009 om 17:34 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant LA LUNA in Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    La Luna

    Keuken Internationaal, Aziatisch
    Buurt Oude stad

    Italiëlei 177
    2000 Antwerpen

    tel. : 03/232.23.44

    Schitterende ervaring, niettegenstaande mijn culinair zeer ervaren schoonzus mij 'de maan' had aangeprezen voor de mooiste tuna
    van ons landeken, was er geen tonijn op de kaart, behalve dan een sashimi.
    We kozen voor een wandeling door de kaart met wijnen want de wijnmeester is een crack.
    5 schitterende gerechten, ondermeer jakobsnootjes op twee wijzen, een mooi stukje skrei en een waanzinnige afsluiter met
    vanilletoetsen en caramel enzovoort enzovoort. Italiaanse, Spaanse, Chileense maar ook  Franse wijnen.
    De prijs op niveau van een sterrenrestaurant behalve dat ze voor mij gerust 2 sterren verdienen.
    Het kader is strak maar niet steriel en het zicht op de open keuken is voor mij een grote amuse bouche.Kwijlen....
    Een besliste aanrader.
    Minpunt ? eentje maar : het glas champagne bij de apero was te groot voor de inhoud of was het mooie meisje aan de gierige kant ?

    07-03-2009 om 16:45 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    mijn fotoalbum : http://picasaweb.google.be/GURASSCH
    Foto

    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 28/05-03/06 2012
  • 22/03-28/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 23/11-29/11 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs