Neem twee kwartelfilets per persoon, of 1 filet en twee pootjes.
Maak een vinaigrette van de balsamicoazijn en olijfolie .Breng op smaak met zout, peper en een beetje honing. Klop het geheel tot het zout is opgelost.
Bak het spek. Bestrooi het kwartelvlees met peper en zout en voeg het toe aan het spek. Braad het even aan.Voeg snippers chorizo toe.
Meng een beetje vinaigrette door de sla en schik sla en kwartel. Voeg er enkele gehalveerde kerstomaatjes aan toe. Geeft meer kleur.
Besprenkel met een weinig truffelolie.
Afwerken met enkele korrels zeezout en zwarte peper.
De door de vinaigrette frisse salade , de lauwe zachte kwartel, de pikante chorizotoets en de aardse truffelolie vormen een uitstekende combinatie om op een regenachtige donkere avond een maaltijd in schoonheid te openen.
Drink er een frisse rioja bij of een witte Italiaanse schone genre Orvieto.