http://picasaweb.google.be/GURASSCH

Inhoud blog
  • Kleinste tomaat ter wereld is bijzonder smaakvol
  • Minder maar Beter nr 15 : Gevuld witlof
  • Lekkere details
  • Minder maar Beter nr 16 : Griet met asperges
  • Minder maar Beter nr 14 : Langoustinen op spinazie
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Zoeken met Google


    gurassch
    cucina da guido
    15-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Firenze mei 2009
    Meer foto's te zien op


    http://picasaweb.google.be/GURASSCH/









    15-05-2009 om 18:58 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mostarda
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In Firenze bestelde ik een assagio (proefschotel) van Sardijnse kazen en dat zijn dikwijls oude en scherpe schapenkazen.

    Nu kreeg ik bij die assagio ook een bordje met 3 soorten mostarda waaronder één van amarena (kersen), dit is meer dan 'divine'.


    Wat is een mostarda?

     Een mostarda kan je best omschrijven als een een fruit- of groentestroop met mosterdessentie, die in Italië vooral geserveerd wordt bij kaas, hesp of gekookt vlees. Verschillende steden in Noord-Italië hebben een eigen variant op mostarda.

    Zo is er de mostarda di Cremona (mostarda van verschillende soorten fruit), de mostarda mantovana (mostarda van kleine appeltjes), de mostarda veneta (mostarda van kweepeer)etc.


    Nu zoeken naar een recept (zo moeilijk kan het niet zijn) en aan de slag in de cucina.
    Appelen, peren,kersen met bosaardbeien, verse vijgen, appelsien......alles is mogelijk.

    Waw

    15-05-2009 om 18:51 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    02-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw fototoestel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Panasonic FZ 28 ...grote kwaliteit voor een betaalbare prijs.

    02-05-2009 om 18:16 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta divino
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    hemelse pasta tijdens het week-end van pasen

    linguine all vongole

    eenvoudig te bereiden, de voorbereiding doet alles

    neem sjalot, ui, gele en rode paprika, wat witte selder, enkele jonge wortelen , teentjes knoflook , chili zonder zaadjes en een halve courgette

    alles fijn snijden en het meeste werk is nu al gedaan, je kan de groenten op voorhand snijden en bewaren in de koelkast

    vongole goed wassen in zout water en slechte schelpen verwijderen zoals je met mosselen doet

    groenten even aanstoven in olijfolie en boter, kruiden

    ondertussen pasta koken

    vongole op de groenten gieten en bereiden zoals mosselen -  witte wijn niet vergeten en afwerken met veel platte peterselie

    groenten en mosselen goed mengen vooraleer op de pasta te doen, ook vocht toevoegen

    opdienen met ciabatta

    het zilte nat van de vongole vermengd met de witte wijn, extract van de groenten en de heerlijke platte peterselie maakt van dit gerecht een hemelse belevenis

    mens........... is da goe

    15-04-2009 om 21:05 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    01-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de internationale als GSM deuntje....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de internationale uitgevoerd door de Harmonie Vooruit
    nr 3 is live opgenomen op 13.12.1997


    Bijlagen:
    02 Internationale.wma (3.1 MB)   
    03 Internationale live.wma (3 MB)   
    04 Internationale 1ste couplet.wma (1.2 MB)   

    01-04-2009 om 00:00 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verbazing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Chico wil zien wat Zoë en Zulma daar uitspoken, zou er daar iets lekkers te vinden zijn ?

    08-03-2009 om 00:00 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat eet ik deze avond ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat eten we deze avond ?

    Bij een glaasje Brut Massart de hapjes van het moment zoals een stukje Ierse zalm, een bruschetta met mijn eigen pikant smeersel van kippeleverpaté en wat ik nog zal vinden in de koele kast

    Het voorgerecht is een soepbord Zeeuwse mosselen bij gebrek aan Bretoense buchots, wel even klassiek
    bereid en met extra veel selder

    Nadien een mariage van tonijn en schelvisfilet (totaal verwaarloosde vis maar o zo lekker); ik maak mijn visjes enkel nog klaar in de oven : neem een platte ovenschotel met een vel bakpapier dat je voor alle veiligheid nog eens invet met olijfolie, de visjes in de schotel, kruiden en inborstelen met geklaarde boter.
    Je kan voor kleur en beetje smaak ook nog wat kleine stukjes groenten naast de vis strooien (wortel, sjalot, look, selder enz.). Een braaf scheutje wijn is niet verboden.Lap in de hete oven (met salamander aan) en op gevoel en zicht laten klaarkomen.
    Misschien nog even beboteren in de finale. Ondertussen zal ik reeds proeven van een mooie strooigele Veneto zijnde een Custoza van Cavalchina, een van mijn recente ontdekkingen. Daar maak ik nog een bericht over.
    Wat nemen we daarbij aan de zijkant ?
    Gestoomde stukjes courgette, schorseneren (koken in melk/water!) , enfin wat er is..

    Na het eten is er tijd voor een beetje kaas, mooie stukken die deze morgen werden meegebracht uit de Savoie door mijn ongelukkig gevallen ski-madam zullen met therapeutisch gevoel de maaltijd afsluiten.
    Bon daar ga ik een mooie Barbera d'Asti bij opentrekken en hij mag uit.

    07-03-2009 om 17:42 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een strogele witte van de Veneto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Custoza van Azienda Agricola CAVALCHINA

    druif ?

    BIANCO DI CUSTOZA

    Denominazione di Origine Controllata

    30% Fernanda (clone of Cortese), 30% Trebbiano, 30% Garganega, 10% Trebbianello(clone of Tocai)

    Viticoltore: Casella, Mandolara, Bacino, Bianchette, Cavalchina e Monte

     

    Prijs minder dan 10 euro en aangekocht bij het wijnhuis La Fattoria in Zevergem.

    07-03-2009 om 17:34 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant LA LUNA in Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    La Luna

    Keuken Internationaal, Aziatisch
    Buurt Oude stad

    Italiëlei 177
    2000 Antwerpen

    tel. : 03/232.23.44

    Schitterende ervaring, niettegenstaande mijn culinair zeer ervaren schoonzus mij 'de maan' had aangeprezen voor de mooiste tuna
    van ons landeken, was er geen tonijn op de kaart, behalve dan een sashimi.
    We kozen voor een wandeling door de kaart met wijnen want de wijnmeester is een crack.
    5 schitterende gerechten, ondermeer jakobsnootjes op twee wijzen, een mooi stukje skrei en een waanzinnige afsluiter met
    vanilletoetsen en caramel enzovoort enzovoort. Italiaanse, Spaanse, Chileense maar ook  Franse wijnen.
    De prijs op niveau van een sterrenrestaurant behalve dat ze voor mij gerust 2 sterren verdienen.
    Het kader is strak maar niet steriel en het zicht op de open keuken is voor mij een grote amuse bouche.Kwijlen....
    Een besliste aanrader.
    Minpunt ? eentje maar : het glas champagne bij de apero was te groot voor de inhoud of was het mooie meisje aan de gierige kant ?

    07-03-2009 om 16:45 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    mijn fotoalbum : http://picasaweb.google.be/GURASSCH
    Foto

    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 28/05-03/06 2012
  • 22/03-28/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 23/11-29/11 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs