http://picasaweb.google.be/GURASSCH

Inhoud blog
  • Kleinste tomaat ter wereld is bijzonder smaakvol
  • Minder maar Beter nr 15 : Gevuld witlof
  • Lekkere details
  • Minder maar Beter nr 16 : Griet met asperges
  • Minder maar Beter nr 14 : Langoustinen op spinazie
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Zoeken met Google


    gurassch
    cucina da guido
    13-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder maar Beter nr 7 : Tarbotin op soja

    Kleine tarbot  gestoomd op sojascheuten

    Leg in de stomer een bodem van  sojascheuten.

    Daarop een mooie moot kleine tarbot gekruid met zware peper en paprikapoeder.

    Wanneer bijna gaar, leg een handvol kokkels (vongole ) op de vis en laat verder stomen

    tot de schelpen open zijn en de kokkels gaar.

    Opdienen, afwerken met uitstekende olijfolie en platte peterselie.

    Zeer mager gerecht maar bijzonder smakelijk , de sojascheuten zijn een lekkere groente en het sap van de vongole geeft een heerlijke toets aan de vaste royale turbotin.

     

                                                     
                                                                                                                     

                                                                                                                              

    13-02-2010 om 21:09 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder maar Beter nr 6 : Taartje van verse kaas met mandarijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Taartje van verse kaas en fruit

     

    Laat gelatine smelten in beetje heet water en afkoelen;verse kaas 0% onderroeren.

    Limoensap, passievrucht en mandarijnsap toevoegen.

    Proeven en eventueel aanzoeten met zoetstof. Even in de diepvries om goed op te stijven;

    Zet een ring op een bord, brokkel daarin suikervrije speculoos of andere koekjes.

    Stort daarop de verse kaas. Mandarijn- of sinaassap rondgieten. Decoreren met takje verse munt.

    Zo , een fris nagerecht met niet al te veel calorieën.

    Smakelijk.

    13-02-2010 om 00:00 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder maar beter nr 5 : St Jakobsvruchten in saffraansoepje met radicchio
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    St Jakobsvruchten in saffraansoepje met radicchio

    Nodig :

    - een drietal Jakobsvruchten per persoon
    - zelf getrokken visfumet
    - enkele bladeren radicchio
    - saffraan
    - light room
    - kersttomaatjes


    Bereiding :

    De visfumet mag gerust nog eens goed inkoken volgens eigen smaak. Saffraan toevoegen. Gesnipperde radicchio laten smelten in de saus.
    Afkruiden.
    Ondertussen kan je de drooggedepte vruchten op de grill leggen; op een hete grille zijn 2 min per zijde voldoende.
    Saffraansoepje in diep bordje scheppen. Jakobsvruchten toevoegen. Afwerken met halve kerststomaatjes en enkele radicchiosnippers; misschien een plukje kervel  of platte peterselie om het rood wat te breken.

    Smakelijk; met de rest van de radicchio kan je 's anderendaags nog een lekkere gemengde salade maken. Je kan ook een gegrillde scampi in een blad steken met een prikker vastmaken en je hebt een hapje.

    Kan perfect in een vermageringsdieet en zo klaar.

    31-01-2010 om 00:00 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder maar Beter nr 4 : Knolselder en kipfilet

    Gevulde kipfilet en knolselder

    Nodig :

    - knolselder
    - kipfilet
    - handvol radicchio
    - teentje look
    - cajunkruiden
    - kalfsfond poeder

    Bereiding :

    - knolselder snijden in dikke frieten
    - groente en kipfilet in stomer laten garen
    - handvol radicchio in scheutje olijfolie met gesnipperde look laten smelten
    - gare kipfilet half opensnijden en opvullen met radicchio
    - kip  nog even afbruinen in tefalpan en goed bestrooien met cajunkruiden
    - kip warm houden
    - beetje saus maken met kalfsfond en water
    - bord dresseren, beetje kleur op knolselder aanbrengen bvb wat gesnipperde bladpeterselie


     
    De gestoomde knolselder heeft  absoluut geen vetstof nodig en is zo natuurlijk heerlijk. De bittere toets van de radicchio in het hart van de kipfilet ( die door te stomen op de groenten absoluut niet droog is ) contrasteert mooi met de rest van de schotel.
    Het sausje van instant kalfsfond bevat slechts 15 Kcal (2 speculoosjes ) maar doet ons vergeten dat dit een echte dieetschotel is.



    Smakelijk



                                                                      

    28-01-2010 om 00:00 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder maar Beter nr 3 : Yogourt met kersen

    Yogourt met kersen


    Ik ben verslingerd op yogourt met kersen; je kan het wel vinden bij Vitalinea maar die porties zijn zo klein...

    Tot mijn grote vreugde zag ik bij Delhaize een bokaal kersen op eigen sap zonder toegevoegd suiker maar met zoetstoffen.

    Schitterend toch.

    Een mooie pot magere yogourt, zelf een flinke schep kersen met extra wat sap toevoegen, mengen en smullen maar.

    Ik ga er direct nog ene proeven zie.

    22-01-2010 om 21:12 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder maar Beter nr 1 : groene asperges met buffelmozzarella

       groene asperges met buffelmozzarella

    (naar een idee van Sergio Herman )

    nodig :

    - enkele groene asperges (laat ze niet uit Peru komen !)
    - bol verse buffelmozzarella
    - soeplepel geraspte parmezaan
    - beetje platte peterselie
    - zestes van citroen en van sinaas
    - sap van citroen en sinaas
    - teentje knoflook fijn geraspt
    - olijfolie


    Doen :

    - asperges stomen en in ongelijke stukken snijden
    - platte peterselie heel fijn snijden en mengen met olijfolie,citroen- en sinaassap,knoflook,peper; het resultaat moet een soort dikke pesto zijn
    - mozza in kleine partjes trekken
    - bord dresseren met asperges , kaas en kleine hoopjes peterseliepesto
    - tussenin kleine hoopjes parmezaan
    - afwerken met spatjes olijfolie

    Het resultaat is een zeer eenvoudig voorgerecht, geen werk, zeer smaakvol en perfect binnen een vermageringsdieet.

    Smakelijk





    21-01-2010 om 20:18 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder maar beter nr 2 : hapje van selder, appel en garnalen

    hapje van selder, appel en garnalen

    Ook als je wil/moet vermageren heb je recht op lekkere hapjes als de anderen aperitieven. Uiteraard is het nog lekkerder met een klein glaasje bubbels on the side.


    Wat heb je nodig voor dit hapje ?

    - witte selder rauw in stukjes ( stukjes knolselder is nog beter )
    - appel in stukjes (niet schillen)
    - stukjes walnoten
    - bieslook
    - vinaigrette van olijfolie, limoensap en honing (opschudden in glazen bokaaltje, blijft enkele dagen lekker maar wel op kamertemp.)
    - enkele gepelde grijze garnalen


    Maak de vinaigrette in een  glazen bokaaltje.
    Dresseer de selder in de lengte op een klein bord (is beter voor dit hapje). Met vinaigrette besprenkelen.
    Afwerken met appel, walnoot,bieslook en grijze garnalen; nog wat vinaigrette rondsprenkelen.


    In een grotere hoeveelheid wordt dit een lekkere salade.

    Smakelijk



    21-01-2010 om 00:00 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    19-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermageren ? Basisboodschappenlijstje..........
                                  in de bijlage heb ik en lijstje opgesteld van alle zaken die je moet in huis halen als je wil gezond eten



    Minimaal noodzakelijk in de keuken

    Een controlelijst met zaken die je moet in huis hebben als je gezond wil vermageren.

    Uiteraard aan te vullen met aankoop van vis of vlees

     

     

    Zuivel


    ¨  Minarine

    ¨  Yogourt mager

    ¨  Melk  mager

    ¨  Karnemelk

    ¨  Eieren

    ¨  Smeerkaas max 30+

    ¨  Sneetjes kaas Light

    ¨  Kruidenkaas light

    ¨  Koffiemelk 0 %

    ¨  Kwark mager


     

    Groenten en fruit


    ¨  Lenteuitjes

    ¨  Look

    ¨  Ajuin - sjalot

    ¨  Tomaat

    ¨  Komkommer

    ¨  Sla

    ¨  Aardappelen

    ¨  Appelen –mandarijnen – sinaas - citroen enz

    ¨  Verse kruiden (basilicum –platte peterselie..)

    ¨  Soepgroenten (liefst vers maar ook altijd zak in diepvries)

     

    Dranken


     

     

    ¨  Water

    ¨  Light dranken

    ¨  Koffie – thee

    ¨  Siroop light

    ¨  Honing

    ¨  Zoetstof


     

    Diversen


    ¨  Olijfolie uitstekende kwaliteit

    ¨  Zonnebloemolie

    ¨  Basiskruiden

    ¨  Bouillonblokjes

    ¨  Rijst – couscous – pasta

    ¨  Brood – toast – crackers

    ¨  Rijstwafels

    ¨  Koekjes zonder suiker

    ¨  Ketchup – mosterd - sambal

    ¨   

    ¨  ____________

    ¨  ___________________________






    Bijlagen:
    Minimaal noodzakelijk in de keuken.doc (26.5 KB)   

    19-01-2010 om 00:00 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met kwartel en chorizo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                                    Salade met kwartel en chorizo

     

    Neem twee kwartelfilets per persoon, of 1 filet en twee pootjes.

    Maak een vinaigrette van de balsamicoazijn en olijfolie .Breng op smaak met zout, peper en een beetje honing. Klop het geheel tot het zout is opgelost.

    Bak het spek. Bestrooi het kwartelvlees met peper en zout en voeg het toe aan het spek. Braad het even aan.  Voeg snippers chorizo toe.

    Meng een beetje vinaigrette door de sla en schik sla en kwartel. Voeg er enkele  gehalveerde kerstomaatjes aan toe. Geeft meer kleur.

    Besprenkel met een weinig truffelolie.

    Afwerken met enkele korrels zeezout en zwarte peper.

    De door de vinaigrette frisse salade , de lauwe zachte kwartel, de pikante chorizotoets en de aardse truffelolie vormen een uitstekende combinatie om op een regenachtige donkere avond een maaltijd in schoonheid te openen.

    Drink er een frisse rioja bij of een witte Italiaanse schone genre Orvieto.

     

    Zalig.

     

    28-11-2009 om 17:59 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dierenwelzijn
    kiekens, katten en een hond(je)

    Bijlagen:
    dierenwelzijn 2009.MPG (8 MB)   

    17-07-2009 om 15:09 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Firenze mei 2009
    Meer foto's te zien op


    http://picasaweb.google.be/GURASSCH/









    15-05-2009 om 18:58 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mostarda
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In Firenze bestelde ik een assagio (proefschotel) van Sardijnse kazen en dat zijn dikwijls oude en scherpe schapenkazen.

    Nu kreeg ik bij die assagio ook een bordje met 3 soorten mostarda waaronder één van amarena (kersen), dit is meer dan 'divine'.


    Wat is een mostarda?

     Een mostarda kan je best omschrijven als een een fruit- of groentestroop met mosterdessentie, die in Italië vooral geserveerd wordt bij kaas, hesp of gekookt vlees. Verschillende steden in Noord-Italië hebben een eigen variant op mostarda.

    Zo is er de mostarda di Cremona (mostarda van verschillende soorten fruit), de mostarda mantovana (mostarda van kleine appeltjes), de mostarda veneta (mostarda van kweepeer)etc.


    Nu zoeken naar een recept (zo moeilijk kan het niet zijn) en aan de slag in de cucina.
    Appelen, peren,kersen met bosaardbeien, verse vijgen, appelsien......alles is mogelijk.

    Waw

    15-05-2009 om 18:51 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    02-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw fototoestel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Panasonic FZ 28 ...grote kwaliteit voor een betaalbare prijs.

    02-05-2009 om 18:16 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta divino
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    hemelse pasta tijdens het week-end van pasen

    linguine all vongole

    eenvoudig te bereiden, de voorbereiding doet alles

    neem sjalot, ui, gele en rode paprika, wat witte selder, enkele jonge wortelen , teentjes knoflook , chili zonder zaadjes en een halve courgette

    alles fijn snijden en het meeste werk is nu al gedaan, je kan de groenten op voorhand snijden en bewaren in de koelkast

    vongole goed wassen in zout water en slechte schelpen verwijderen zoals je met mosselen doet

    groenten even aanstoven in olijfolie en boter, kruiden

    ondertussen pasta koken

    vongole op de groenten gieten en bereiden zoals mosselen -  witte wijn niet vergeten en afwerken met veel platte peterselie

    groenten en mosselen goed mengen vooraleer op de pasta te doen, ook vocht toevoegen

    opdienen met ciabatta

    het zilte nat van de vongole vermengd met de witte wijn, extract van de groenten en de heerlijke platte peterselie maakt van dit gerecht een hemelse belevenis

    mens........... is da goe

    15-04-2009 om 21:05 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    01-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de internationale als GSM deuntje....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de internationale uitgevoerd door de Harmonie Vooruit
    nr 3 is live opgenomen op 13.12.1997


    Bijlagen:
    02 Internationale.wma (3.1 MB)   
    03 Internationale live.wma (3 MB)   
    04 Internationale 1ste couplet.wma (1.2 MB)   

    01-04-2009 om 00:00 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verbazing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Chico wil zien wat Zoë en Zulma daar uitspoken, zou er daar iets lekkers te vinden zijn ?

    08-03-2009 om 00:00 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat eet ik deze avond ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat eten we deze avond ?

    Bij een glaasje Brut Massart de hapjes van het moment zoals een stukje Ierse zalm, een bruschetta met mijn eigen pikant smeersel van kippeleverpaté en wat ik nog zal vinden in de koele kast

    Het voorgerecht is een soepbord Zeeuwse mosselen bij gebrek aan Bretoense buchots, wel even klassiek
    bereid en met extra veel selder

    Nadien een mariage van tonijn en schelvisfilet (totaal verwaarloosde vis maar o zo lekker); ik maak mijn visjes enkel nog klaar in de oven : neem een platte ovenschotel met een vel bakpapier dat je voor alle veiligheid nog eens invet met olijfolie, de visjes in de schotel, kruiden en inborstelen met geklaarde boter.
    Je kan voor kleur en beetje smaak ook nog wat kleine stukjes groenten naast de vis strooien (wortel, sjalot, look, selder enz.). Een braaf scheutje wijn is niet verboden.Lap in de hete oven (met salamander aan) en op gevoel en zicht laten klaarkomen.
    Misschien nog even beboteren in de finale. Ondertussen zal ik reeds proeven van een mooie strooigele Veneto zijnde een Custoza van Cavalchina, een van mijn recente ontdekkingen. Daar maak ik nog een bericht over.
    Wat nemen we daarbij aan de zijkant ?
    Gestoomde stukjes courgette, schorseneren (koken in melk/water!) , enfin wat er is..

    Na het eten is er tijd voor een beetje kaas, mooie stukken die deze morgen werden meegebracht uit de Savoie door mijn ongelukkig gevallen ski-madam zullen met therapeutisch gevoel de maaltijd afsluiten.
    Bon daar ga ik een mooie Barbera d'Asti bij opentrekken en hij mag uit.

    07-03-2009 om 17:42 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een strogele witte van de Veneto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Custoza van Azienda Agricola CAVALCHINA

    druif ?

    BIANCO DI CUSTOZA

    Denominazione di Origine Controllata

    30% Fernanda (clone of Cortese), 30% Trebbiano, 30% Garganega, 10% Trebbianello(clone of Tocai)

    Viticoltore: Casella, Mandolara, Bacino, Bianchette, Cavalchina e Monte

     

    Prijs minder dan 10 euro en aangekocht bij het wijnhuis La Fattoria in Zevergem.

    07-03-2009 om 17:34 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant LA LUNA in Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    La Luna

    Keuken Internationaal, Aziatisch
    Buurt Oude stad

    Italiëlei 177
    2000 Antwerpen

    tel. : 03/232.23.44

    Schitterende ervaring, niettegenstaande mijn culinair zeer ervaren schoonzus mij 'de maan' had aangeprezen voor de mooiste tuna
    van ons landeken, was er geen tonijn op de kaart, behalve dan een sashimi.
    We kozen voor een wandeling door de kaart met wijnen want de wijnmeester is een crack.
    5 schitterende gerechten, ondermeer jakobsnootjes op twee wijzen, een mooi stukje skrei en een waanzinnige afsluiter met
    vanilletoetsen en caramel enzovoort enzovoort. Italiaanse, Spaanse, Chileense maar ook  Franse wijnen.
    De prijs op niveau van een sterrenrestaurant behalve dat ze voor mij gerust 2 sterren verdienen.
    Het kader is strak maar niet steriel en het zicht op de open keuken is voor mij een grote amuse bouche.Kwijlen....
    Een besliste aanrader.
    Minpunt ? eentje maar : het glas champagne bij de apero was te groot voor de inhoud of was het mooie meisje aan de gierige kant ?

    07-03-2009 om 16:45 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muziek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen                                                                     muziek van BIEZE BAAZE


    Bijlagen:
    01 Ik ben baa ù.wma (4.7 MB)   
    02 Maanen hond.wma (3.5 MB)   
    05 Blaave dure.wma (4.6 MB)   
    08 Da leven es gedoan.wma (4 MB)   
    12 Maan Gent.wma (3.8 MB)   
    13 Gaa blaaft baa maa.wma (3.2 MB)   
    14 Slonse.wma (2.6 MB)   
    15 Roste Marianne.wma (3.4 MB)   

    23-02-2009 om 00:00 geschreven door leon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    mijn fotoalbum : http://picasaweb.google.be/GURASSCH
    Foto

    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 28/05-03/06 2012
  • 22/03-28/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 23/11-29/11 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs