Foto
FOTO INSTUREN
Dropbox Foto's

Druk op onderstaande knop om je foto naar mij te verzenden.

Volg ons IJZIG bord op "Pinterest"

Zoeken in blog

Foto
Bingo! Onze trouwe Marie-Louise Fiers uit Serskamp heeft een winnend recept! Haar "bruine vlaai" werd zopas geselecteerd door FARO, Vlaams steunpunt voor erfgoed. Proficiat Marie-Louise, we delen jouw recept hier op de blog, wij zij fier op onze Fiers!

Bruine vlaai:

1 liter melk
250g peperkoek
150g speculoos
100g bruine suiker
2 eieren
1 eetlepel maïzena
1 mespunt kaneel

Breng alle ingrediënten in een grote kom en maak fijn met de staafmixer.
Giet het mengsel in een bakvorm (geschikt voor de microgolfoven) en plaats het in de microgolf op 750 watt gedurende 10 minuten.
Opnieuw mixen (in de bakvorm).
Nogmaals 10 minuten in de microgolfoven op 750 watt.
Tijd en wattage kunnen variëren naargelang de oven.
Vlaaien laten afkoelen. MMMM!

Inhoud blog
  • Vrije Vegetarische Experimenten - nu downloadbaar als e-book
  • Niet voor loemperikken
  • Het is opnieuw #dagenzondervlees editie 2017
  • #dagenzondervlees slot De noten op onze zang
  • #dagenzondervlees dag 39 Fantasie Folle
    BlacKBirD devrijesmaak
    BlacKBirD


    aanbevolen: Brussel Blogt, de Brusselse stadsblog
    links naar anderen:
    http://blogs.2link.be http://cookanista.be/ 
    Over vrije smaak valt niet te twisten...
    blog van 'week van de vrije smaak'
    Eetcultuur, is dat alleen voor foodies of ook dieet-connaisseurs? In deze blog vergelijken we eten, diëten, proeven, prutsen en nog veel meer.
    06-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In vitro burger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zopas werd in Londen de eerste proefsessie georganiseerd voor ‘kunstvlees’. Hoewel die term technisch niet helemaal juist is, maar tsja, zoals men er over schrijft zo ‘is’ de waarheid. Proefbuisbaby is ook niet de technisch correcte term, en frankensteintomaten nog veel minder. Opvallend is ook dat deze welhaast koninklijke voorproevers geen klassieke chefs noch klassieke gastrojournalisten (sic) waren, maar voedingsspecialisten en bloggers. Het in-vitro vlees vertrekt van een flintertje spierweefsel van een koe, dat in vloeistof gaat groeien, en groeien, en groeien, cel voor cel. Ongeveer ook de methode waarmee uit stamcellen nieuwe huid gekweekt wordt voor brandwonden. Een stap vooruit voor de mensheid, juicht de wetenschapper van de universiteit van Maastricht.

    Bon, de proefsessie dus. Denk niet dat het daar in Londen een persconferentie was waar het hele journaille tot oververzadiging gevoerd werd met het nieuwe wonderproduct. Twéé uitverkorenen, u leest het goed, mochten één (u leest het wederom goed) hamburger proeven. Niet eens élk één, maar samen één. En dan was het nog de bedoeling dat de Hollandse uitvinder de “restjes” mee naar huis zou nemen ‘zodat zijn kinderen ook eens konden proeven’. Nou moe, een wetenschappelijke wereldprimeur met de allure van een Hollandse vergadermaaltijd, het glas karnemelk ontbrak nog net.

    Wat kun je ook verwachten, smaalde een vriendin, van een volk dat ook kroketten uit de muur eet. Ineens zag ik het beeld voor me: heel Afrika volgebouwd met muren van stamcellen-hamburger-kastjes. Wow ineens werk (muren bouwen) én eten (stamcellenvlees) voor een heel continent.

    Want de ambitie is, nu weer even ernstig, wel degelijk dit: de honger uit de wereld helpen én tegelijk het milieu minder belasten. Het verhaal dat één koe zoveel broeikasgas veroorzaakt dan één auto, en voetafdruk wordt natuurlijk ook genoemd. En dat minder koeien/schapen/varkens dus meer plààts ruimen. Voor wat eigenlijk? Voor spelende kinderen misschien, of gewoon teruggeven aan de natuur, hoorde ik de wetenschapper in alle ernst zeggen. Toch even narekenen hoor, dat verhaal. Die vrijgekomen velden misschien toch eerder benutten voor niet-vlezige oogsten, zou ik zeggen, want met de graanschuren van de wereld is ook nog wel iets mis, en niet alle beesten kun je ‘afschaffen’ want ze leveren behalve vlees ook nog melk – al zijn het dan wel niet dezèlfde beesten die dat doen, maar kom u ziet wat ik bedoel: dat alles met alles te maken heeft, en dat er nooit één oplossing is voor een complexe situatie.

    Winston Churchill had 50 jaar geleden al een meer holistische kijk op het probleem, een probleem dat met de komst van dit stamcellenvlees niet opgelost is. Hij poneerde toen de geestigheid dat “de dag moest komen waar we zouden ontsnappen aan de absurditeit dat we een hele kip moeten kweken om er vervolgens enkel de borst of de bil van te willen eten, door deze onderdelen apart te kweken” zonder de rest van de kip erbij. Maar de in-vitroburger is het omgekeerde verhaal: het zijn enkel de stukken die we nu al niet willen voor eerste klas consumptie die ze nu kunnen bijmaken, m.a.w. niet de borsten en billen, maar al de rest dat, tot gehakt vermalen, moet dienen als vormeloze proteïne op pizza’s en in lasagne én natuurlijk als hamburger.

    Vreemd toch ook, schoot het door mijn hoofd, dat hamburgervlees de norm is geworden. Dat het streven van de wetenschappers niet was om smakelijke lamskoteletjes na te maken. Ik laat me uitleggen dat dit een hogere moeilijkheidsgraad is, andere textuur bijvoorbeeld, dan moet men niet enkel de proteïnemassa maken maar ook de dooradering etc. etc., Het kan misschien in een heel andere fase. Maar nu is het eerder gericht op een lookalike van alreeds onherkenbaar ogend gehakt te maken, eventueel voor massaconsumptie, en zeker voor de doorsnee mensen er aanvaardbaar uitziend. Het is cruciaal, hoorde ik van de wetenschapper, dat het de “look, feel and taste of the real thing” heeft. Oh, Coca-Cola dus? Nee, van een échte hamburger. Maar dat is het ‘m nou net, er is niets echt aan een hamburger. Maar aanvaardbaar, dat wordt dus geassocieerd met een hamburger, het ongezonde vreten van de jeugdcultuur, de Amerikaanse vleesgeworden droom van niet westerlingen, hongerend of niet. Zo’n Hollander had ook op het idee kunnen komen om kriekskes met frikadellen of een oeroude gehaktbal te laten proeven bij die eerste try-out, of zelfs een bitterbal of een mora-snack… Misschien had de foodblogger een ballonnetje kunnen oplaten om heel wat R&R geld voor die perfecte hamburgerlook te sparen, door te gaan voor een runderzalfje à la Ferran Adria. Of op te werpen dat er al soya-alternatieven bestaan voor vlees, die er beter in slagen de smaaktest te halen. Maar neen, een hamburger werd het. Dat zegt toch écht wel meer dan wat het zegt!
    Ach, laat ik het positief bekijken en hopen dat deze openlijke liefdesverklaring aan MacD tot gevolg zal hebben dat voor iedere in-vitroburger die de fastfoodgiganten in de toekomst in westerse keeltjes proppen, er ook telkens eentje gràtis naar een hongerend kindje gaat. Dat is het enige mogelijke excuus voor zo’n schaamteloze hamburgerflirt op tv.          Aviva D.

    06-08-2013 om 00:00 geschreven door week van de vrije smaak  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Voor u getest
    Tags:proefbuisvlees,hamburger,in vitro,proefbuishamburger, in vitro burger
    >> Reageer (0)
    24-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor u getest: Pureerstaaf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zeg nooit zomaar "stoemper" tegen de pureerstaaf van Tupperware. En helemaal minachtende blikken krijg je als je vraagt (zoals ik in mijn naïviteit) of een pureerstaaf een mixer is? Want dat dacht ik bij het lezen van het woord pureerstaaf … dat het een staafmixer was. Oeps! Nee dus: de pureerstaaf is NIET electrisch, hoort thuis in de categorie 'keukenhulpjes" en kan "geschikt" worden in het boeket van houten lepel, schaar, pollepel, schuimspaan en klopper  dat de meeste van ons normale stervelingen in een kapotte vaas op het keukenaanrecht hebben staan.

    Ik geef toe: ik ben geen Tupperware-ingewijde. Een politieke 'tupperware party' dat is me vertrouwd. En ja, natùùrlijk ben ik wel eens naar een "echte" geweest, als een vriendin of collega die inrichtte. Maar op zo'n soireetje ben ik dan altijd diegene die een lachstuip en metafysiche fantasiën krijgt als de demonstratrice aankondigt dat we nu de "ruimtekommen" zullen testen. Ze bedoelt dan ruimtebespàrende kommen, maar ze heten wel degelijk ruimtekommen. Gewèldig. Maar ik bespaar al ZOveel ruimte,omdat ik mijn keuken heb laten uitbreken en ombouwen tot een dressing. Voor het kleine ergonomische kookhoekje heb ik echt geen ruimtekommen nodig :)
    Heb ik dan wél de tupperware pureerstaaf nodig?
    Tsja, waarom niet! Want ik ben wél dol op een lekkere Brusselse stoemp. En tenslotte is die altijd snel en simpel klaar te maken, zelfs op mijn minimalistische kookeilandje dat bestaat uit niet veel meer dan een microwave op een rijdend keukenblok.
    Maar goed, nu de test.
    De reclame belooft: “Stoemp in een oogwenk!”. En ja, natuurlijk is dat waar. Huh, dat is natuurlijk altijd en voor iedere stoemp waar, ik kan me zo voorstellen dat, zelfs met een ONhandige stoemper het ook in een oogwenk zou gaan, want moeilijk is het bepaald niet.
    Een ander aspect dat aangeprezen wordt, lijkt me belangrijker, in deze stoemper zouden minder geplette groenten en aardappelen 'blijven hangen', je zou er dus niet zo knoerhard mee op de rand van de kom moeten tikken om het net gestampte deel weer te doen 'lossen'. Inderdaad, dit is waar. Al moet ik zeggen dat ik daar met mijn oude stamper ook niet echt last van had, ik bleef gewoon DOORgaan met stampen en dan viel op den duur het reeds geprakte deel vanzelf wel door de wetten van de zwaartekracht weer in de kom.

    De extra lange staaf ligt heel goed in de hand en laat toe tot op de bodem van het recipiënt te gaan.
    De rooster is ovaal, om probleemloos in de randen van potten en pannen geraken en is voorzien van een groot aantal gaten met scherpe randen om gemakkelijker de voedingswaren te pletten. Mijn lekker ouderwetse metalen stoemper ziet er veel “echter” uit, echt wat je met het gezellige, warme en troostende van ouderwetse stoemp associeert, MAAR ik geef het toe, zijn mooie metalen krullen worden wel begrensd door een rechthoekige vorm die wel eens onzacht in aanraking komt met de randen van de kom waarin ik hem als een ijzeren en gedraaide vijzel hanteer. Absoluut wààr dat je dit met de pureerstaaf van Tupperware niet voorhebt. Dus toch wel een leuk hebbedingetje.
    Al ben ik zelf nog altijd op zoek naar zo'n stoemper als mijn grootmoeder had: eentje die er uitziet als een oud strijkijzer. Als je dié ooit ergens tegenkomt mag je 'm voor me meebrengen. Ik draai dan wel een haak in mijn rijdend mini-kookeilandje en hang 'm eraan. Want nee, die ruimtekommen ga ik niét testen.

    24-11-2012 om 00:00 geschreven door week van de vrije smaak  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Voor u getest
    Tags:Tupperware,stoemp,stamppot,test,getest,pureerstaaf,puree
    >> Reageer (0)
    02-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cupcake Wars

    Dat cupcakes een absolute trend zijn, dat wist u al.  U las er al verschillende artikels over op onze blog en ook in andere media en in kookprogramma’s is er veel om te doen.

    En het stopt niet… er is nu ook een ware “cupcake oorlog.” 

    De naam is wat overdreven, ik geef het toe, maar we zitten dan ook in Amerika, niet waar.

     

    “Cupcake Wars,” dat heb ik dus voor u even uitgetest. En alvorens u denkt dat dit gaat om een wedstrijd in het bekogelen van elkaar met cupcakes, dan heeft u fout gedacht.  Is misschien een heel leuk (en lekker) idee, maar ze zijn wat te mooi om mee te beginnen gooien.

     

    Het gaat hier om de allersmakelijkste kookwedstrijd aller tijden! Zoete bekken zet jullie schrap, want sinds juni is er een nieuw TV-programma op Vitaya genaamd “Cupcake Wars.”

    Elke week gooien de 4 beste bakkers van Amerika alles in de strijd om de mooiste en de lekkerste cupcakes uit de oven te toveren. Ze doen dit in verschillende rondes waarbij er telkens een kandidaat afvalt. Een jury bepaalt wie er telkens afvalt; smaak, textuur en presentatie worden beoordeeld.

     

    Wat ze zoal moeten doen? Geen simpele vanille cupcakes maken, dat is zeker. Creativiteit ten top! Men moet bijvoorbeeld een cupcake maken met een pikant ingrediënt gecombineerd met een zoete smaak, of een cupcake waar zowel een zoet als hartig ingrediënt in zit. De volgende ronde is vaak werken rond een welbepaald thema: bijvoorbeeld 3 cupcakes maken rond het thema “huwelijk” of bezoek het “SeaWorld park” en bedenk dan 3 cupcakes in dit thema. Ik moet eerlijk bekennen, zo’n cupcake met zeewier in, smakelijk klinkt het mij toch niet in de oren.

     

    En de laatste ronde is pas “heavy stuff.” Op een paar uur tijd dienen de laatste 2 deelnemers maar liefst 1000 cupcakes te maken en rond een welbepaald thema. Ze dienen dan niet alleen de cupcakes te maken, maar ook na te denken over het “decor” waarin deze moeten gepresenteerd worden. Eén of andere schrijnwerker biedt dan zijn hulp aan om bijvoorbeeld een slee te maken om de cupcakes in te presenteren (thema Kerstmis dat had u al wel gedacht).  Ook het thema “Cirque du Soleil” kwam al aan bod. De winnaar krijgt 10 000 dollar en mag zijn/haar creaties exclusief presenteren op een groots Amerikaans evenement…

     

    Zin een cupcake oorlogje? Zet u schrap, elke maandag om 21u45 op Vitaya.

     

    Een voorsmaakje? Kijk al eens op http://www.youtube.com/watch?v=h4p4RqmQw30

     

    02-09-2011 om 00:00 geschreven door week van de vrije smaak  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Voor u getest
    Tags:cupcakes
    >> Reageer (1)
    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor u getest: de cupcakemachine van Domo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aangeschaft als soldenkoopje bij Blokker: de wonderbaarlijke cupcakemachine van Domo. Om helemaal eerlijk te zijn staat er op: Muffinmaker.
     Maar daar gaan we niet moeilijk over doen, wat? Cupcake, muffin, één pot nat, what’s in a name. En cupcakes zijn helemaal in, muffins klinken een beetje muf. Maar hee, daarin kan verandering komen, naargelang de modetrend. Intussen word de trend bepaalt door cupcake-gekte. In de kookafdeling van de boekhandels is een hele tafel besteed aan cupcake-boeken en starterspakketten. In de kookwinkels triljoenen kleurige bakvormen, spatels, papieren vormpjes, glazuurkleurtjes en suikeren of marsepeinen strooisels, bolletjes, sterretjes, bloempjes, poppetjes als versiersel. Waren cupcakes enkele jaren terug nog een wat ouderwets tijdverdrijf voor moeders en meisjes om een regenachtige woensdagmiddag door te brengen, of zelfs gewoon om een paar restjes deeg een kinderbestemming te geven, nu zijn ze big business en een onmisbaar onderdeel van quality-time met kinderen of kleinkinderen (niet alleen meisjes meer hoor, the times they are a-changin').
    En omdat we niet allemaal van het soort zijn dat wildenthousiast vormpjes en prutskes in de oven willen steken, of zelfs geen gewone oven heeft nadat we allemaal enthousiast de microgolf omarmd hebben, lonkt nu ook de cupcakemachine naar de gehaaste keukenprinses of prins. Jaja, ik zweer het u, na het breien hebben de mannen nu ook de cupcakes ontdekt. 
    Terug naar de wonderbaarlijke cupcakemachine. Van Domo. Bij Blokker. Néé, ze is niet glazuurgroen of marsepeinroze. Gewoon functioneel wit, zoals de meeste keukentoestellen. Ze is een beetje vermomd als wafel- of tosti-ijzer. Quasi rond met toch iets hoekigs, en twee ‘helften’ als het ware: de bodem die blijft staan en waar de diepste uithollingen in zijn, het deksel dat je openklapt en waarin lichtere, bolle uithollingen zitten. Hmm, werd mijn trotse aankoop meteen kritisch thuis beoordeeld, wel een beetje klein hee, die vormpjes. Acht in getal, maar inderdaad een maatje kleiner dan de doorsnee cupcake (toch al niet zo groot). Dat had ik op de doos niet kunnen inschatten. Ja maar, verdedig ik alvast de wonderbaarlijke machine, dit zijn geen boerencupcakes hee, maar precieuze mini-muffins ofte kindjes cupcakes. We zullen zien.. 
    Dit uitgeholde binnenwerk, de bakplaten dus, is in donker tefal. Het binnenwerk kan niet uitgenomen worden, volgens de gebruiksaanwijzing mag je het niet echt afwassen wegens onderdompelingsgevaar voor de elektrische componenten. Schoonmaken met een vochtig doekje, zei de folder. Daar was ik wat wantrouwig over, maar ten onrechte, de boel werd niet smerig na gebruik (ik heb dus niet teveel deeg in de vormpjes gegoten), en een vochtig doekje was écht genoeg. Ook voor het eerste gebruik werd aangeraden even met een nat lapje in de weer te gaan. Er werd ook gewaarschuwd dat bij een eerste gebruik de machine een lichte rook- en geurontwikkeling zou kunnen hebben. Wel, dat bleek helemaal niet het geval. Maar ja,beter dat een bijsluiter waarschuwt voor nevenwerkingen dan dat je je een hoedje schrikt, natuurlijk. 
    Ik, de gehaaste trendvolger maar niet echt bakprinses, zag het voor de eerste poging ook niet echt zitten om tijdsintensief ambachtelijk zelf deeg te maken. Ook die reclame gezien met dat schattige jongentje dat alle meisjes in zijn klas verleidt door voor hen gepersonaliseerde cupcakes te bakken, het kleine ettertje. Dankzij de hulp van Dr Oetker. De pannenkoeken en marmercakemix van de dokter die beroemder is dan dokter Vogel waren me al bekend. Maar voor dit testgebeuren had ik me dus cupcake-mix aangeschaft. Die handel in de keukenrobot, 2 eieren erbij en zonnebloemolie en de kneedhaken of roerders erdoor op snelheid. Joechei perfecte textuur. 
    Op de verpakking stond dat je ook nog melk of water bij hoort, maar dat sloeg ik netjes over. Met dank aan de lessen van Piet Huysentruyt die zegt dat dit soort deeg niet te glad en niet lopend mag zijn. Mijn deeg getuigde absoluut van rustige vastigheid. Intussen had ik het snoer ontrold (dat moet, anders kan zich door de knik in het snoer hitte-ophoping voordoen, wist u dat wel? Ik eigenlijk niet, heb het hier geleerd) en de machine laten opwarmen. 
    Op het buitendeksel staat twee controlelampjes, rood en groen. Stekker in het stopcontact, zelfs voor een liberaal moet dat lukken, en het rode indicatielampje gaat aan. Wanneer het groene lichtje ernaast OOK aangaat, is de (gesloten) machine op temperatuur en kan er gebakken worden. (In die tussentijd had ik dus het deeg geproduceerd). 
    Het veiligheidslipje optillen, deksel openzetten en de vormpjes vullen. Niet meer dan twee derde vullen, echt niet. Dus niet helemaal tot aan de rand van de putjes in de bodem-bakplaat. En: ze kunnen wel of niet met een papieren cupcake-jasje. Ik deed bij wijze van experiment de test: de helft met papiertje, de helft meteen in het tefal-putje. De uitkomst was gelijk. En o wonder, ook de cakejes zonder papiertjes kleefden niet aan de vorm maar kwamen er gemakkelijk van los. Voorwaar een wonderbaarlijke machine. 
    Wel 1 merkwaardige vaststelling. Nergens te vinden hoe lang de cakejes in de machine moeten bakken. STRESS!!! De (meertalige) handleiding is verder wel okee. Nuttige tips, behoorlijke vertaling, twee goede recepten. Alleen... dan sta je daar met je deeg, klaar om het in de vormpjes te kieperen, maar er staat niet bij de recepten hoe lang ze moeten bakken... Gewone recepten geven niet veel soelaas, want ten eerste gaa die uit van een normale bakoven, ten tweede ook van een groter formaat cup (in BH-termen in dit een A, de gewone cupcakes die we in de winkels zijn een C). Af en toe eens kijken zegt de handleiding. Ja zeg! STRESS!!! Gelukkig brengt de goede Dr Oetker uitkomst. Dààr voorziet het recept 20 minuten maar ook de levensreddende tip: check of de cakejes gaar zijn door er middenin te prikken met een priemvormig iets, als dat er droog maw zonder klontertje eruit komt, dan zijn ze gaar. Ik heb gegokt op circa 10 minuten en dat de dr Oetker test gedaan, en jep, ze waren klaar, gaar en PERFECT GEWOON. 
    Domo Muffin Maker (gezien bij Blokker) richtprijs: van 24 tot 30 euro 
    Aviva

    24-08-2011 om 00:00 geschreven door week van de vrije smaak  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Voor u getest
    Tags:cupcake,cupcakes,domo,oetker,muffin
    >> Reageer (0)


    Vrije Vegetarische Experimenten als e-book downloadbaar
    Voor mij 3 bollekes!
  • Exlclusief: dé smaak-van-het-jaar recepten voor CRANBERRY ijs
  • Piña Colada-ijs
  • champagne-ijs
  • Margarita-ijs
  • Champagne-ijs

    We verzamelen "de" smaak van het jaar voor ijscreem. Misschien kun JIJ het alomtegenwoordige speculoos-ijs onttronen... Doe hier mee met je recept of smaakidee en win mooie prijzen!


    Stoemprecepten
  • netelig
  • Brandnetelstoemp
  • driekoningen
  • bij rolmops
  • stoemp met massa's groene kruiden en kleurige groentenvinaigrette

    Oma's recept of exotische variant? Hier kan je jouw favoriete stoemp-recept posten, erover discussiëren met anderen, feedback krijgen etc.


    Brusseleir en VTM-kok Albert Verdeyen op zijn eigenste manier over "stoemp". Mét makkelijke tips in dit gesprekje bij ATV.




    "Men zegt wel: Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?" meer citaten op www.deweekvandevrijesmaak.be
    Ga ook naar de website
  • Week van de Vrije Smaak
  • De ultieme Mamablogs lijst
  • Aan Tafel: aanbevolen tentoonstelling

  • Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Categorieën
  • #dagenzondervlees (37)
  • Aviva's Blog (14)
  • Brussel (5)
  • Libby's blogt (10)
  • Thema Lady Liberty - hoe eet amerika? (5)
  • Veerle blogt (5)
  • Voor u getest (4)
  • Voor u getest - resto (1)

  • Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs