Foto
FOTO INSTUREN
Dropbox Foto's

Druk op onderstaande knop om je foto naar mij te verzenden.

Volg ons IJZIG bord op "Pinterest"

Zoeken in blog

Foto
Bingo! Onze trouwe Marie-Louise Fiers uit Serskamp heeft een winnend recept! Haar "bruine vlaai" werd zopas geselecteerd door FARO, Vlaams steunpunt voor erfgoed. Proficiat Marie-Louise, we delen jouw recept hier op de blog, wij zij fier op onze Fiers!

Bruine vlaai:

1 liter melk
250g peperkoek
150g speculoos
100g bruine suiker
2 eieren
1 eetlepel maïzena
1 mespunt kaneel

Breng alle ingrediënten in een grote kom en maak fijn met de staafmixer.
Giet het mengsel in een bakvorm (geschikt voor de microgolfoven) en plaats het in de microgolf op 750 watt gedurende 10 minuten.
Opnieuw mixen (in de bakvorm).
Nogmaals 10 minuten in de microgolfoven op 750 watt.
Tijd en wattage kunnen variëren naargelang de oven.
Vlaaien laten afkoelen. MMMM!

Inhoud blog
  • Vrije Vegetarische Experimenten - nu downloadbaar als e-book
  • Niet voor loemperikken
  • Het is opnieuw #dagenzondervlees editie 2017
  • #dagenzondervlees slot De noten op onze zang
  • #dagenzondervlees dag 39 Fantasie Folle
    BlacKBirD devrijesmaak
    BlacKBirD


    aanbevolen: Brussel Blogt, de Brusselse stadsblog
    links naar anderen:
    http://blogs.2link.be http://cookanista.be/ 
    Over vrije smaak valt niet te twisten...
    blog van 'week van de vrije smaak'
    Eetcultuur, is dat alleen voor foodies of ook dieet-connaisseurs? In deze blog vergelijken we eten, diëten, proeven, prutsen en nog veel meer.
    24-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor u getest: Pureerstaaf

    Zeg nooit zomaar "stoemper" tegen de pureerstaaf van Tupperware. En helemaal minachtende blikken krijg je als je vraagt (zoals ik in mijn naïviteit) of een pureerstaaf een mixer is? Want dat dacht ik bij het lezen van het woord pureerstaaf … dat het een staafmixer was. Oeps! Nee dus: de pureerstaaf is NIET electrisch, hoort thuis in de categorie 'keukenhulpjes" en kan "geschikt" worden in het boeket van houten lepel, schaar, pollepel, schuimspaan en klopper  dat de meeste van ons normale stervelingen in een kapotte vaas op het keukenaanrecht hebben staan.

    Ik geef toe: ik ben geen Tupperware-ingewijde. Een politieke 'tupperware party' dat is me vertrouwd. En ja, natùùrlijk ben ik wel eens naar een "echte" geweest, als een vriendin of collega die inrichtte. Maar op zo'n soireetje ben ik dan altijd diegene die een lachstuip en metafysiche fantasiën krijgt als de demonstratrice aankondigt dat we nu de "ruimtekommen" zullen testen. Ze bedoelt dan ruimtebespàrende kommen, maar ze heten wel degelijk ruimtekommen. Gewèldig. Maar ik bespaar al ZOveel ruimte,omdat ik mijn keuken heb laten uitbreken en ombouwen tot een dressing. Voor het kleine ergonomische kookhoekje heb ik echt geen ruimtekommen nodig :)
    Heb ik dan wél de tupperware pureerstaaf nodig?
    Tsja, waarom niet! Want ik ben wél dol op een lekkere Brusselse stoemp. En tenslotte is die altijd snel en simpel klaar te maken, zelfs op mijn minimalistische kookeilandje dat bestaat uit niet veel meer dan een microwave op een rijdend keukenblok.
    Maar goed, nu de test.
    De reclame belooft: “Stoemp in een oogwenk!”. En ja, natuurlijk is dat waar. Huh, dat is natuurlijk altijd en voor iedere stoemp waar, ik kan me zo voorstellen dat, zelfs met een ONhandige stoemper het ook in een oogwenk zou gaan, want moeilijk is het bepaald niet.
    Een ander aspect dat aangeprezen wordt, lijkt me belangrijker, in deze stoemper zouden minder geplette groenten en aardappelen 'blijven hangen', je zou er dus niet zo knoerhard mee op de rand van de kom moeten tikken om het net gestampte deel weer te doen 'lossen'. Inderdaad, dit is waar. Al moet ik zeggen dat ik daar met mijn oude stamper ook niet echt last van had, ik bleef gewoon DOORgaan met stampen en dan viel op den duur het reeds geprakte deel vanzelf wel door de wetten van de zwaartekracht weer in de kom.

    De extra lange staaf ligt heel goed in de hand en laat toe tot op de bodem van het recipiënt te gaan.
    De rooster is ovaal, om probleemloos in de randen van potten en pannen geraken en is voorzien van een groot aantal gaten met scherpe randen om gemakkelijker de voedingswaren te pletten. Mijn lekker ouderwetse metalen stoemper ziet er veel “echter” uit, echt wat je met het gezellige, warme en troostende van ouderwetse stoemp associeert, MAAR ik geef het toe, zijn mooie metalen krullen worden wel begrensd door een rechthoekige vorm die wel eens onzacht in aanraking komt met de randen van de kom waarin ik hem als een ijzeren en gedraaide vijzel hanteer. Absoluut wààr dat je dit met de pureerstaaf van Tupperware niet voorhebt. Dus toch wel een leuk hebbedingetje.
    Al ben ik zelf nog altijd op zoek naar zo'n stoemper als mijn grootmoeder had: eentje die er uitziet als een oud strijkijzer. Als je dié ooit ergens tegenkomt mag je 'm voor me meebrengen. Ik draai dan wel een haak in mijn rijdend mini-kookeilandje en hang 'm eraan. Want nee, die ruimtekommen ga ik niét testen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Vrije Vegetarische Experimenten als e-book downloadbaar
    Voor mij 3 bollekes!
  • Exlclusief: dé smaak-van-het-jaar recepten voor CRANBERRY ijs
  • Piña Colada-ijs
  • champagne-ijs
  • Margarita-ijs
  • Champagne-ijs

    We verzamelen "de" smaak van het jaar voor ijscreem. Misschien kun JIJ het alomtegenwoordige speculoos-ijs onttronen... Doe hier mee met je recept of smaakidee en win mooie prijzen!


    Stoemprecepten
  • netelig
  • Brandnetelstoemp
  • driekoningen
  • bij rolmops
  • stoemp met massa's groene kruiden en kleurige groentenvinaigrette

    Oma's recept of exotische variant? Hier kan je jouw favoriete stoemp-recept posten, erover discussiëren met anderen, feedback krijgen etc.


    Brusseleir en VTM-kok Albert Verdeyen op zijn eigenste manier over "stoemp". Mét makkelijke tips in dit gesprekje bij ATV.




    "Men zegt wel: Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?" meer citaten op www.deweekvandevrijesmaak.be
    Ga ook naar de website
  • Week van de Vrije Smaak
  • De ultieme Mamablogs lijst
  • Aan Tafel: aanbevolen tentoonstelling

  • Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Categorieën
  • #dagenzondervlees (37)
  • Aviva's Blog (14)
  • Brussel (5)
  • Libby's blogt (10)
  • Thema Lady Liberty - hoe eet amerika? (5)
  • Veerle blogt (5)
  • Voor u getest (4)
  • Voor u getest - resto (1)

  • Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs