Foto
FOTO INSTUREN
Dropbox Foto's

Druk op onderstaande knop om je foto naar mij te verzenden.

Volg ons IJZIG bord op "Pinterest"

Zoeken in blog

Foto
Bingo! Onze trouwe Marie-Louise Fiers uit Serskamp heeft een winnend recept! Haar "bruine vlaai" werd zopas geselecteerd door FARO, Vlaams steunpunt voor erfgoed. Proficiat Marie-Louise, we delen jouw recept hier op de blog, wij zij fier op onze Fiers!

Bruine vlaai:

1 liter melk
250g peperkoek
150g speculoos
100g bruine suiker
2 eieren
1 eetlepel maïzena
1 mespunt kaneel

Breng alle ingrediënten in een grote kom en maak fijn met de staafmixer.
Giet het mengsel in een bakvorm (geschikt voor de microgolfoven) en plaats het in de microgolf op 750 watt gedurende 10 minuten.
Opnieuw mixen (in de bakvorm).
Nogmaals 10 minuten in de microgolfoven op 750 watt.
Tijd en wattage kunnen variëren naargelang de oven.
Vlaaien laten afkoelen. MMMM!

Inhoud blog
  • Vrije Vegetarische Experimenten - nu downloadbaar als e-book
  • Niet voor loemperikken
  • Het is opnieuw #dagenzondervlees editie 2017
  • #dagenzondervlees slot De noten op onze zang
  • #dagenzondervlees dag 39 Fantasie Folle
    BlacKBirD devrijesmaak
    BlacKBirD


    aanbevolen: Brussel Blogt, de Brusselse stadsblog
    links naar anderen:
    http://blogs.2link.be http://cookanista.be/ 
    Over vrije smaak valt niet te twisten...
    blog van 'week van de vrije smaak'
    Eetcultuur, is dat alleen voor foodies of ook dieet-connaisseurs? In deze blog vergelijken we eten, diëten, proeven, prutsen en nog veel meer.
    Forum
    Forum > stoemp veggie > stoemp uit de wegberm
    31-07-2012
    stoemp uit de wegberm
    Ik heb een herinnering aan een jeugdkamp waar de leidsters ons allerlei groen uit de berm lieten plukken dat daarna onder de aardappelpuree geschept werd. Dat vond ik gewèldig. Mijn ouders minder, nadien bij thuiskomst, want als echte stadsmensen vonden zij het schandalig dat ze ons op kamp 'stoemp van GRAS' hadden laten eten - er werd nét geen klacht ingediend. Maar het wàs geen gras heb ik wel 10 keer proberen uit te leggen aan mijn domme ouders, maar allerlei plantjes waarvan we de naam leerden die we superinteressant vonden, heel wat leuker ook om ze te kunnen opeten dan ze in een herbarium te moeten plakken of zo, dat vonden wij iets voor jongens bwaah. Er was vogelmuur, look-zonder-look, brandnetel (die eerst gestoofd werd), tuindersverdriet. Ik heb die namen nooit vergeten, ze klonken magisch, en wij meisjes vonden het bijzonder avontuurlijk en heksering om onze stoemp zelf geplukt te hebben. Als waren de ouders dan geschandaliseerd.

    31-07-2012 om 16:48 geschreven door ruthie


    Reacties:


    04-04-2017
    netelig
    dankjewel flavieke voor het recept voor brandnetelstoemp

    04-04-2017 om 09:38 geschreven door de vrije smaak


    03-04-2017
    Brandnetelstoemp
    Vandaag brandnetelstoemp gemaakt. Aardappelen afzonderlijk koken, ondertussen een ajuintje stoven (kleingesneden), als die bijna gaar is een halve emmer (gewassen natuurlijk) brandnetelkopjes aan toegevoegd samen met wat groentenbouillon (blokje), peper en zout. De brandnetelkopjes had ik vooraf met de schaar klein gehakt. Aardappelen met groenten pureren, een eitje ertussen... bijgekruid naar eigen smaak... en het was lekker! Eigen probeersel, nergens gelezen...

    03-04-2017 om 20:09 geschreven door Flavieke


    02-08-2012
    stoemp met zevenblad (hanepoten)
    Ook met zevenblad alleen is stoemp lekker ! Zevenblad dat is misschien wel het meest hardnekkige kruid (dat wel als onkruid beschouwd wordt) in onze streken, het wordt ook wel hanepoten genoemd, omdat het er zo wat uitziet - het heeft zeven langwerpige, gekartelde blaadjes per takje, die als vingers of hanepoten uit elkaar staan. En het smaakt echt wel lekker. Ik kan je zeggen dat het zelf ook gebruik om er pesto mee te maken (in plaats van basilicum) Zevenbladstoemp: nodig: Zevenblad- Aardappelen -Zout, peper -Boter Ongeveer 700 gram zevenblad op een kilo aardappelen geeft een lekkere smaak, meer kan ook, maar dan vind ik het te intens. De aardappelen koken en fijnstampen. Het zevenblad laten schrikken in kokend water (1 volle minuut volstaat al wel), en in kleine stukjes doen met de keukenschaar. Onder de aardappelen scheppen, en naar smaak zout en peper en een klontje boter toevoegen.

    02-08-2012 om 16:19 geschreven door gila magnus




    Plaats een reactie op dit onderwerp:
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Bericht *
    Veiligheidscode *
    Nieuwe code aanvragen


    Typ de cijfers/letters die u ziet in de figuur exact over in het tekstvak onder de figuur. Zo is het zeker dat u een bezoeker bent en geen machine.
    Kan u de code niet lezen? Klik dan HIER om een nieuwe in te laden, blijf dit doen totdat je ze wél kan lezen en overtypen. Zo wordt spam vermeden op dit blog en de veiligheid gegarandeerd.
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)


    Vrije Vegetarische Experimenten als e-book downloadbaar
    Voor mij 3 bollekes!
  • Exlclusief: dé smaak-van-het-jaar recepten voor CRANBERRY ijs
  • Piña Colada-ijs
  • champagne-ijs
  • Margarita-ijs
  • Champagne-ijs

    We verzamelen "de" smaak van het jaar voor ijscreem. Misschien kun JIJ het alomtegenwoordige speculoos-ijs onttronen... Doe hier mee met je recept of smaakidee en win mooie prijzen!


    Stoemprecepten
  • netelig
  • Brandnetelstoemp
  • driekoningen
  • bij rolmops
  • stoemp met massa's groene kruiden en kleurige groentenvinaigrette

    Oma's recept of exotische variant? Hier kan je jouw favoriete stoemp-recept posten, erover discussiëren met anderen, feedback krijgen etc.


    Brusseleir en VTM-kok Albert Verdeyen op zijn eigenste manier over "stoemp". Mét makkelijke tips in dit gesprekje bij ATV.




    "Men zegt wel: Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?" meer citaten op www.deweekvandevrijesmaak.be
    Ga ook naar de website
  • Week van de Vrije Smaak
  • De ultieme Mamablogs lijst
  • Aan Tafel: aanbevolen tentoonstelling

  • Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Categorieën
  • #dagenzondervlees (37)
  • Aviva's Blog (14)
  • Brussel (5)
  • Libby's blogt (10)
  • Thema Lady Liberty - hoe eet amerika? (5)
  • Veerle blogt (5)
  • Voor u getest (4)
  • Voor u getest - resto (1)

  • Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs