Bingo!
Onze trouwe Marie-Louise Fiers uit Serskamp heeft een winnend recept! Haar "bruine vlaai" werd zopas geselecteerd door FARO, Vlaams steunpunt voor erfgoed. Proficiat Marie-Louise, we delen jouw recept hier op de blog, wij zij fier op onze Fiers!
Breng alle ingrediënten in een grote
kom en maak fijn met de staafmixer. Giet het mengsel in een
bakvorm (geschikt voor de microgolfoven) en plaats het in de microgolf
op 750 watt gedurende 10 minuten. Opnieuw mixen (in de bakvorm). Nogmaals
10 minuten in de microgolfoven op 750 watt. Tijd en wattage kunnen
variëren naargelang de oven. Vlaaien laten
afkoelen. MMMM!
blog van 'week van de vrije smaak' Eetcultuur, is dat alleen voor foodies of ook dieet-connaisseurs? In deze blog vergelijken we eten, diëten, proeven, prutsen en nog veel meer.
Forum
Forum > Stoemp met vis > stoemp met massa's groene kruiden en kleurige groentenvinaigrette
28-12-2012
stoemp met massa's groene kruiden en kleurige groentenvinaigrette
Dit is een stoemp met een "fris' aspect, hij is volgens mij het lekkerst bij vis (koude of warme vis) - ik heb ook al eens een rolmops erbij gegeven!
nodig: voor de vinaigrette 2 dl olijfolie; scheutje wittewijn of ciderazijn; 1peeke, 1 halve rode paprika, 1 halve gele paprika, 1 witte selderstengel, peper en zout
Voor de stoemp: 1 kg bloemige aardappelen; scheutje olijfolie; peper; verse bieslook, kervel, peterselie, koriander, postelein, waterkers, alles wat kruid of scheut is en groen zit is goed!
Kook de aardappels, maak intussen de vinaigrette. Verwijder alle draadjes van de selderstengel, maak de andere groenten gewoon schoon. Snij al die kleurige groenten in piepkleine minuscule blokjes, echt echt superklein. Mengen met de overige ingrediënten van de vinaigrette, goed laten trekken (maar ook weer geen hele dag hee).
Hak nu al de groensels. Prak de aardappelen grof en schep al de groensels er onder.
Serveer met vis, schep er de vinaigrette over (over de vis)
28-12-2012 om 21:24
geschreven door ethel
Reacties:
21-01-2013
bij rolmops
toffe tip, ik heb deze stoemp inderdaad bij rolmops gegeven, en iedereen heeft gesmikkeld! bedankt!
We verzamelen "de" smaak van het jaar voor ijscreem. Misschien kun JIJ het alomtegenwoordige speculoos-ijs onttronen... Doe hier mee met je recept of smaakidee en win mooie prijzen!