De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    30-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettepasta alla vongole (visgerecht)

    Voor 4 personen (375 kcal per persoon):

    200 g volkoren spaghetti
    2 courgettes, in slierten
    1 kg vongole (venusschelpen)
    2 eetlepels vloeibare margarine
    2 eetlepels olijfolie
    4 teentjes knoflook, fijngesneden
    1 pikant rood Spaans pepertje, zaadjes verwijderd, fijngehakt
    1 puntpaprika, zaadlijsten verwijderd, in sliertjes
    10 kerstomaatjes, gehalveerd
    Een bosje bladpeterselie, de pluksels grof gehakt
    2 dL witte wijn
    Fleur de sel en peper
    1 citroen, in partjes

    1) Spoel de vongole grondig onder koud stromend water De schelpjes die niet dichtgaan, gooi je weg.
    2) Doe de margarine en 1 eetlepel olijfolie in een hete sauteerpan.
    3) Voeg de knoflook, het Spaanse pepertje, de puntpaprika, de kerstomaten, de helft van de peterselie, de vongole en de wijn toe.
    4) Roer, kruid met fleur de sel en peper, en dek af met een deksel.
    5) Kook de spaghetti al dente, 1 minuuut voor het einde van de kooktijd doe je de courgetteslierten erbij.
    6) Zodra alle schelpjes open zijn, meng je de vongole en smaakmakers met de courgettepasta en de rest van de peterselie.
    7) Besprenkel elk bord met een paar druppels citroensap en een paar druppels olijfolie. Werk af met fleur de sel en peper.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs