Voor 4 personen (375 kcal per persoon):
200 g volkoren spaghetti 2 courgettes, in slierten 1 kg vongole (venusschelpen) 2 eetlepels vloeibare margarine 2 eetlepels olijfolie 4 teentjes knoflook, fijngesneden 1 pikant rood Spaans pepertje, zaadjes verwijderd, fijngehakt 1 puntpaprika, zaadlijsten verwijderd, in sliertjes 10 kerstomaatjes, gehalveerd Een bosje bladpeterselie, de pluksels grof gehakt 2 dL witte wijn Fleur de sel en peper 1 citroen, in partjes
1) Spoel de vongole grondig onder koud stromend water De schelpjes die niet dichtgaan, gooi je weg. 2) Doe de margarine en 1 eetlepel olijfolie in een hete sauteerpan. 3) Voeg de knoflook, het Spaanse pepertje, de puntpaprika, de kerstomaten, de helft van de peterselie, de vongole en de wijn toe. 4) Roer, kruid met fleur de sel en peper, en dek af met een deksel. 5) Kook de spaghetti al dente, 1 minuuut voor het einde van de kooktijd doe je de courgetteslierten erbij. 6) Zodra alle schelpjes open zijn, meng je de vongole en smaakmakers met de courgettepasta en de rest van de peterselie. 7) Besprenkel elk bord met een paar druppels citroensap en een paar druppels olijfolie. Werk af met fleur de sel en peper.
|