Voor twee personen (360 kcal per persoon)
2 rode paprikas 2 uien 1 teentje knoflook ¼ selderieknol 1 kleine aubergine 5 takjes peterselie 150 g kalkoenfilet 2 eetlepels koolzaadolie jodiumzout, peper 1 theelepel mild paprikapoeder
Was de paprikas, snijd ze doormidden. Maak ze schoon en snijd ze in dunne reepjes. Pel de ui en de knoflook en hak deze fijn. Schil de selderie en snijd deze in ragdunne reepjes. Was de aubergine , maak deze schoon en snijd hem in kleine blokjes. Was de peterselie, schud deze droog en hak hem fijn. Verhit één eetlepel olie en stoof de groenten daarin bij lage temperatuur al roerend 20 minuten. Voeg zout, peper en paprikapoeder toe. Spoel het vlees af met koud water. Dep het droog en snijd het in dunne ringen. Verhit een eetlepel olie en bak de reepjes kalkoen daarin kort. Voeg zout en peper toe. Verdeel de reepjes kalkoen met de groenten over twee borden.
|