500 g zeebaars
350 g aardappelen, in dunne plakjes
1 venkel
2 middelgrote wortelen, in dunne plakjes
1 ui, in ringen
1 pastinaak, in dunne plakjes
2 stengels prei, in ringen
500 mL visbouillon (1 blokjes met een halve liter water)
2 teentjes look, uitgeperst
2 eetlepels venkelzaad
1 eetlepel fijngehakte peterselie
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de gesneden groenten in een ovenschaal en bestrooi ze met peper en zout. Meng de knoflook door de bouillon en giet dit over de groenten. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet ze 45 minuten in de oven.
Verwijder de folie en leg de visfilets op de groenten. Schep met een lepel wat van het vocht over de vis. Bestrooi de vis met venkelzaad, peper en zout. Zet opnieuw 20 minuten in de oven. Garneer met peterselie en serveer.