4 zwaardvissteaks
500 g spruiten, in 4 gesneden
600 g aardappelen, in blokjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Enkele salieblaadjes
Sap en geraspte schil van limoen
1 eetlepel olijfolie + extra om vis in te smeren
2 eetlepels witte balsamicoazijn
1 eetlepel honing
Peper en zout
1) Kook de aardappelen gaar.
2) Roerbak de spruitjes gaar in de olie met de knoflook en salie.
3) Voeg balsamicoazijn, honing, peper en zout toe en schep goed om. Laat even karameliseren.
4) Smeer intussen de vissteaks met een beetje olijfolie en grill ze in een grillpan op hoog vuur 2 minuten aan elke kant.
5) Breng op smaak met peper, zout, enkele druppels limoensap en een beetje gerapste limoensschil.
6) Serveer de gegrilde vis met de spruitjes en de aardappelen.
Bron: Libelle Dieetgidsje Gezond afvallen, zo doe je dat