300 g macaroni
450 g sperziebonen (gedopt, in stukjes)
150 g doperwten (diepvries)
1 eetlepel olijfolie
3 lente-uitjes (fijngehakt)
750 mL magere melk
2 eetlepels maïzena
50 g parmezaanse kaas (geraspt)
300 g veldsla
Voor de dressing: 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels balsamicoazijn
1) Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg in de laatste 2 minuten de sperziebonen en de doperwten toe en kook mee. Giet af, doe terug in de pan en doe het deksel erop om het warm te houden.
2) Verwarm de olijfolie in een kookpan op middelhoog vuur. Voeg de lente-uitjes toe en bak ca. 2 minuten. Klop de magere melk los met de maïzena en voeg al roerend toe aan de lente-ui. Laat 3 à 4 minuten koken tot het melkmengsel indikt.
3) Haal de kookpan van het vuur en roer de parmezaanse kaas, de macaroni, de sperziebonen en de doperwten erdoorheen. Meng de veldsla met de olijfolie en de balsamicoazijn en serveer erbij.
Bron: Magazine Gezond Eten