De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    30-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kellogg’s Special K Mini Breaks en Kellogg’s Special K Biscuits Moments

    Het VIGeZ of Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie beoordeelt een koek op basis van 4 criteria: het energie-, vet-, vezel- en zoutgehalte. Een ‘gezonde’ koek mag volgens haar maximum 150 kcal per portie leveren. Per 100 g mag hij niet meer dan 15 g vet en 400 mg natrium bevatten en moet hij minstens 2 g vezels aanbrengen. Aangezien het VIGeZ een onafhankelijk expertisecentrum is, ga ook ik deze criteria gebruiken: 

    Kellogg’s Special K Mini Breaks Natuur

    -> Kellogg’s Special K Mini Breaks Natuur bevat per pakje (24 g) 98 kcal;
    -> Het vetgehalte is 9 %;
    -> Per 100 g bevat hij 380 mg natrium;
    -> Hij levert per 100 g 4 g vezels.

    Kellogg’s Special K Biscuits Moments Chocolade

    -> Kellogg’s Special K Biscuits Moments Chocolade bevat per pakje (2 koeken) 98 kcal;
    -> Het vetgehalte is 9 %;
    -> Per 100 g bevat hij 292 mg natrium;
    -> Hij levert per 100 g 2 g vezels.

    Beide varianten voldoen aan de 4 eisen die het VIGeZ oplegt, het zijn dus voorkeurskoeken. Toch valt ook hier het gebruik van de goedkope, maar ongezonde ingrediënten glucose-fructosesiroop en palmolie op. Verder zien we dat er gekozen wordt voor geraffineerde (‘witte’) bloem. Deze koeken zijn ergens dus te vergelijken met wit brood met margarine en confituur. Beter dan croissants met choco, maar gezond?







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs