Voor 4 personen (350 kcal per persoon):
4 Pacific scharfilets 250 g kerstomaten 2 preien 1 wortel 1 venkelknol 1 onbehandelde citroen 1/2 bosje peterselie 400 g aardappelen 2 dl lichte room 200 g witte bonen uit blik 4 dL visfond peper en zout
1) Snij de wortel in stukken van 3 cm lang en 1/2 cm breed 2) Snij de venkelknol in 4 en verwijder de harde kern. Snipper fijn. 3) Snij de preien in de lengte in 2 en snij in stukken van 1 cm. 4) Schil de aardappelen en zijn ze in blokjes van 2 cm. 5) Giet de visvond in een kookpot en voeg 1 dL water toe. Voeg dan de aardappelblokjes, de prei en de venkel toe. Zet het deksel op de pot en laat 10 minuten zachtjes sudderen. 6) Snij intussen de kerstomaten in 4 en hak de peterselie fijn. 7) Voeg de wortelen toe aan het stoofpotje en laat nog 5 minuten sudderen. 8) Snij intussen de scharfilets in stukken van ongeveer 4 cm. Voeg samen met de tomaten en de uitgelekte witte bonen toe. Laat 5 minuten sudderen tot de vis gaar is. 9) Rasp ondertussen de citroenschil. 10) Voeg tot slot de room toe aan het stoofpotje. Kruid met peper en zout. 11) Verdeel de stoofpot over diepe borden. Werk af met de citroenzeste en de gehakte peterselie.
|