De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    27-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Yaourt A La Grecque Light van Nestlé

    Grieks yoghurt is romiger en zachter van smaak dan gewone yoghurt. Zijn vetgehalte kan oplopen tot 10,5%, terwijl dit voor gewone volle yoghurt tussen 3 en 4% ligt. Nestlé heeft nu een light variant op de markt gebracht. Deze bevat echter nog steeds meer vet dan volle yoghurt en levert per 100 g bijna drie keer meer kcal als magere yoghurt. Wel is hij een stuk eiwitrijker, waardoor hij langer de honger stilt. 

    Van smaak is 'Le Yaourt A La Grecque Light' zeker oké. Je zit met een potje (zonder suiker) echter al aan 120 kcal. Ook Total heeft een light Griekse Yoghurt. Deze bevat 0% vet en levert hierdoor slechts 57 kcal per 100 g. Van smaak moet hij bovendien zeker niet onderdoen voor de Nestlé-versie en is hij dus een betere keuze: 

    -> in sausjes 

    -> in plaats van zure room bv. in een chili

    -> in plaats van roomkaas (Griekse Yoghurt dikker maken 
    met gelatine) bv. voor een kaastaart

    -> in plaats van olie in marinades bv. gemarineerde 
    kipfilets

    -> om een gezonde pizzabodem te maken (meng 150 g 
    Griekse yoghurt met 300 g zelfrijzende volkorenbloem)

    -> om een guacamole romiger te maken en er bovendien 
    voor te zorgen dat hij minder snel bruin wordt.

    -> in plaats van gewone yoghurt om een maaltijd/tussendoortje eiwitrijker te maken. 



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs