Voor 4 personen (130 kcal per persoon zonder brood, 280 kcal met twee sneden van een groot lang brood):
1 liter kippenbouillon
400 g kipfilet
1 citroen
1/2 busseltje verse tijm
1 stengel citroengras
8 radijzen
2 stengels lente-ui
enkele bieslook- en tijmbloempjes
wat wortelgroen
versgemalen peper en kruidenzout
1) Maak de tijm schoon door alle blaadjes van de takjes af te ritsen.
2) Pers iets minder dan een halve citroen uit.
3) Snij de kipfilet in kleine reepjes.
4) Breng de bouillon aan de kook met het doorgesneden citroengras, het citroensap en de helft van de tijmblaadjes. Voeg dan de stukjes kip toe.
5) Laat koken tot de kip gaar is.
6) Voeg 5 minuten voor het serveren de fijngesneden plakjes radijs, fijngehakte lente-ui, bieslook- en tijmbloempjes en het groen van de wortel toe. Kruid naar smaak met peper en kruidenzout.
7) Serveer de soep met een schijfje citroen.