Voor 4 personen (410 kcal per persoon):
250 g zilvervliesrijst 1 citroen (uitgeperst en schild geraspt) 80 mL kippenbouillon 1 1/2 eetlepel honing 1 eetlepel droge sherry 1 theelepel maïzena (opgelost in 1 eetlepel koud water) 2 eetlepels olijfolie 400 g kipfilet 4 lente-uitjes (in stukken van ca. 3 cm) 350 g broccoli (in roosjes) 250 g peultjes (diagonaal gehalveerd)
1) Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2) Meng 2 eetlepels citroensap met de kippenbouillon, de honing, de sherry en de opgeloste maïzena. 3) Verwarm de helft van de olijfolie in een wok op hoog vuur. Roerbak de kipfilet een drietal minuten portiegewijs goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Neem de kip uit de pan en zet weg. 4) Verwarm de overige olie in de wok. Voeg 3/4 lente-ui, de gemberwortel en de geraspte citroenschil toe. Roerbak ca. een halve minuut. Voeg de broccoli en de peultjes toe. Roerbark nog ca. 2 minuten en voeg dan de kip en het bouillonmengsel toe. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 1 minuut zachtjes pruttelen totdat het vocht lichtgebonden is. Garneer met de overige lente-ui en serveer met de rijst.
|