Voor 4 personen (340 kcal per persoon):
240 g penne 400 g boerenkool (fijngesneden) 2 eetlepels olijfolie 5 teentjes knoflook (fijngesneden) 2 rode pepers (zaadlijst verwijderd, fijngesneden) 300 g pompoen (in kleine blokjes)
1) Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar 6 eetlepels van het kookvocht. 2) Doe de boerenkool in een vergiet en giet er kokend water overheen. Laat ca. 1 minuut staan en schud uit. 3) Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de look en de rode peper toe en bak 2 à 3 minuten. Voeg de pompoen toe en bak nog een vijftal minuten. Voeg de boerenkool toe en bak nogmaals 5 minuten. 4) Voeg de gekookte pasta en het kookvocht toe aan het boerenkoolmengsel. Meng de ingrediënten door elkaar. Bestrooi met versgemalen zwarte peper.
Bron: Gezond eten januari 2015
|